Over ons

Himalayan Leaders staat voor kwaliteit, nepalese gastvrijheid en westers organisatietalent, sinds 1989. Met jouw reis, ondersteun je onze Stichting Himalayan Care Hands, waarmee we sinds vele jaren projecten doorvoeren in de gezondheidszorg en het onderwijs.

Op maat gemaakte reis

In totaal hebben we nu een kleine 10000 verschillende reizen georganiseerd, via tour operators waar we een jarenlange relatie mee hebben opgebouwd of op maat gemaakte private reizen voor individuele reizigers of private groepen. Elke reis was net iets anders : daarom luisteren we graag naar jouw persoonlijke wensen en integreren die dan in een voorstel, zodat jouw reis voldoet aan jouw persoonlijke voorstelling.

Flexibele reisdata & vaste vertrekdata

We houden van de filosofie, dat jij ZELF bepaalt wanneer je zin hebt om te reizen, niet wij. Daarom ook dat Himalayan Leaders eender welke reis 365 (soms 366) dagen per jaar aanbiedt. Himalayan Leaders adviseert je natuurlijk graag welke reisperiode het meest geschikt is voor jouw persoonlijk programma, maar de uiteindelijke vertrekdatum bepaal je zelf, gebaseerd op de voor jou beschikbare vakantieperiode.

We hebben ook gemerkt dat er voor bepaalde reizen vele individuele aanvragen zijn : een van deze is onze Lhasa naar Kathmandu mountainbike reis. Om de individuele mountainbiker hier een gunstige prijs te kunnen aanbieden, wordt deze reis internationaal aangeboden als "fixed date join group".

Daarnaast werken we samen met tour operators over de hele wereld : we informeren je graag over hun vaste vertrekdata.

Wat biedt Himalayan Leaders

Kwaliteit en flexibiliteit gaan bij Himalayan Leaders hand in hand, al sinds 1989 !

We bieden :

    ervaren 8000'er berggidsen (Mt Everest, Cho Oyu, Nuptse,...)
  • ervaren mountainbikegidsen (Annapurna Around, diverse Tibettouren, wereldpremieres als onze Dolpo-expeditie,...)
  • eigen raftinggidsen en raftingboten met internationale ervaring (Nepal, Tibet, Indie, Oostenrijk, Japan, Canada,...)
  • ervaren trekkinggidsen met meer als 20 jaar ervaring (Indie, Tibet, Bhutan, Nepal)
  • een familiale sfeer, gepersonaliseerde service

Wie "is" Himalayan Leaders

Himalayan Leaders is ontstaan uit de vriendschap tussen een Belg en een Nepalees. Jagat Dahal en Peter Soons leerden zich in 1989 op een reis in Ladakh kennen en zijn nog altijd onafscheidelijke vrienden, die hun passie voor reizen omgezet hebben in Himalayan Leaders. In totaal bestaat Himalayan Leaders uit 30 medewerkers, elk met zijn/haar belangrijke rol. Tijdens de maanden september en oktober, het absolute hoogseizoen, stijgt dit aantal tot meer dan 700 ! En last but not least, onze lieve gasten waarvan er velen meermaals terugkomen naar Nepal, India, Bhutan of Tibet en die samen met ons deel zijn van de Himalayan Leaders familie ! Iedereen is medeverantwoordelijk voor het succes van ons nepalees trekking agency we zijn er elke dag weer, trots op, deel te mogen zijn van zulk een geweldig team !

Himalayan Leaders is officieel geregistreerd bij het Departement van Toerisme en beschikt over een licentie onder voorbeeld van de Tourism Act 2035 B.E. en volgens de voorschriften van de Travel/Trekking Agency Rules & Regulations 2037 B.E.

Persoonlijke service & garantie van Himalayan Leaders

We beschikken niet over kantoren in Europa, omdat dit een erg hoge kost met zich meebrengt en we werkgelegenheid in Nepal willen creëren. Daarom hebben we onze website uitgebouwd waarop alle informatie terug te vinden is en we zijn telefonisch 24/7 bereikbaar.

Onze gasten betalen hun voorschot direct aan de Bank of Kathmandu Ltd., wat als een bankgarantie dienst doet. Een garantiefonds zoals het SGR is een heel goed idee : we willen maar al te graag lid worden van deze garantiefondsen. Jammer genoeg voldoen we als nepalese firma, niet aan hun voorwaarden. Bij het ANVR bv dienen we bv een kantoor te hebben in Europa, bij het Calamiteitenfonds dienen we de hoofdvestiging te hebben in een deelstaat van de Europese Unie. Daarom hebben we naar het zeer strenge Nepalees recht,een reservefonds opgebouwd van 40.000 euro, dat door onze bank geblokkeerd is. Hiermee kan het gerecht een niet-tevreden klant vergoeden.

Uniek : vast maandloon voor onze medewerkers

In Nepal worden werknemers normaliter alleen per gepresteerde werkdag betaald. Als ze tijdens het laagseizoen geen werk vinden, ontvangen ze ook geen loon. Tegen deze sociale onzekerheid protesteert Himalayan Leaders al jaren en biedt daarom als enigste Nepalese reisorganisaties een vast maandloon aan haar eigen werknemers waardoor we ze een stabiele werkomgeving en zekerheid kunnen bieden.

Uniek : pensioensfonds naar Zwitsers model

Daarnaast biedt Himalayan Leaders als enigste een pensioenvoorziening naar Zwitsers model. We betalen per maand een bedrag in op een geblokkeerde rekening. In Nepal bestaat geen pensioen met uitzondering van regeringsmedewerkers zoals militair personeel.

Elke medewerker is verzekerd

Himalayan Leaders heeft extra verzekeringen afgesloten voor al haar medewerkers. Er bestaat geen sociaal zekerheidsstelsel in Nepal en omringende landen. Onze medewerkers bieden we bescherming bij ongevallen. De verzekeringen zijn van zulk een aard dat ze betroffenen altijd een toekomst bieden in geval van arbeidsongeschiktheid.

Bijdrage aan sociale projecten

We zeggen niet alleen dat we betrokken zijn bij het land, we laten het ook zien met onze eigen stichtingen voor ontwikkelingssamenwerking. In 2011 hebben we Himalayan Care Hands opgericht om doorgaans zeer arme bewoners op het platteland toegang te geven tot gezondheidszorg en onderwijs. Wij plaatsen en begeleiden veel internationale vrijwilligers op onze eigen projecten en die van andere organsiaties. Voorbeelden zijn de kraamkliniek in Mainapokhari, geven computerles op een dovenschool, werken mee in India en Nepal aan het ‘One laptop per child’-project, maar initieren ook alternatieve energievoorziening, schoon water en ecologische landbewerking. Himalayan Leaders heeft hart voor haar medewerkers, die we als een grote familie beschouwen. En als we ergens kunnen helpen, dan doen we dat graag!

Daarnaast is Himalayan Leaders actief betrokken bij internationale sociale projecten zoals 'carry the porter', ‘dental camps’ en werken we samen met Stichting Kumari. We hebben sinds 2009 ook een eigen school en coopereren met het green society project in Chitwan National Park waar we ook sponsor zijn van de olifantenverzorgers. Als u bij ons een verblijf boekt in het Chitwan NP kunnen we er dan ook voor zorgen dat u ‘s morgens of ‘s avonds meehelpt met het voeren en wassen van de olifanten.

Uitrusting & opleiding voor alle medewerkers

Bij ons is geen enkele discussie over veiligheid. Alle medewerkers zijn getraind. Alle uitrusting moet in perfecte staat zijn. Daarom investeren we zwaar in gedegen uitrusting voor medewerkers om hun veiligheid en die van onze gasten te garanderen, of het gaat om klimtochten, trekkings of raftings. En of dat nog niet genoeg is, laten we de uitrusting ook nog eens op maat maken bij een Nepalese fabrikant, om de locale economie te ondersteunen. Professionaliteit geldt ook voor onze cultuurgidsen, die geselecteerd zijn op diepgaande kennis en eigen betrokkenheid met land, cultuur en historie. Het spreekt voor zich dat onze medewerkers plezier beleven aan hun werk en dat ook overbrengen op onze klanten.

Eerlijke prijzen

Het sociale karakter achter het bieden van kwaliteit en duurzaamheid, geven blijk van een langdurige visie en daarbij behoren ook eerlijke prijzen.

Duurzaam toerisma

Contact met een cultureel zo verschillende wereld is voor Westerse reizigers een interessante en verrijkende eravring, maar draagt ook een gevaar in zich. Westerse gedragspatronen worden geïntroduceerd in een totaal andere cultuur. Wij achten het van belang dat reizigers zich bij hun bezoek goed bewust zijn van de mogelijke impact van hun bezoek ten behoeve van het behoud van deze cultuur. Wij bieden veel reizen naar unieke delen van Nepal en etnische groeperingen waarbij onze Nepalese gidsen de gebruiken kennen en reizigers optimaal kunnen begeleiden!

Het goede voorbeeld

Onze gidsen, dragers, koks, klimmers, mountainbikers staan in direct contact met de klanten. Allen zijn van nepalese afkomst en Himalayan Leaders ziet als haar taak voortdurend scholing en ontwikkeling te stimuleren. Iedere medewerker krijgt de mogelijkheid zich persoonlijk verder te ontplooien, of het nu gaat om een specialisatiecursus engels, fauna en flora, of een opleiding tot berggids. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal en enthousiasmeren op hun beurt anderen in hun omgeving om zich verder te ontwikkelen.

CO2 Footprint : transport per vliegtuig & lokaal vervoer

Himalayan Leaders draagt zorg voor alle transport en kiezen zoveel mogelijk voor die middelen die beter passen bij het milieu. Niet alle afstanden hoeven gevlogen te worden, voor relatief korte afstanden kiezen we voor alternatief vervoer dat voor natuur en cultuur vriendelijkst is. We overleggen met onze klanten uiteraard wat het best passend is, maar wijzen wel op de alternatieven. Himalayan Leaders is gelicenseerd om tickets te verzorgen voor alle transportmiddelen, inclusief vliegtickets.

Bovendien is reizen per trein of bus niet zelden ‘méér’ reizen dan per vliegtuig. Je wordt je bewust van de afstand, omgeving, mensen en tijd. Een besef dat sterk bijdraagt tot het gevoel 'in een andere wereld' te reizen. Uiteraard blijft de keuze aan de reiziger (budget en tijd).