Festival & Events Informatie

De Himalaya staat, naast de magistraal mooie bergen, ook bekend om zijn cultuur en zijn festivals. In Nepal alleen al, zijn er meer dan 50 verschillende festivals die uitbundig gevierd worden. Terwijl de nationale feestdagen een vaste datum hebben, zijn de religieuze feestdagen afhankelijk van de maankalender. Ook jij kan deel uitmaken van deze ongelooflijke ervaring ! We denken dan aan het oogstfestival in het zuiden van Nepal, de geboorte van Ganesh in Bombay, het Puri Festival in de gehele Himalaya en nog veel meer !
Ook in Tibet zijn er verschillende festivals die de moeite waard zijn om te beleven. We denken dan bijvoorbeeld aan de “dancing monks” die het nieuwe jaar inzetten, het Losar Festival met al zijn verschillende kleuren en geuren of het Tsurphu Festival met de prachtige Karmapa dans.

Moeilijkheidsgraad

Als je voor een cultuurreis in Nepal, Indie, Tibet of Bhutan kiest, introduceren we je in de aziatische cultuur : afhankelijk van jouw ervaring, delen we de cultuurreizen graag in in 3 verschillende kategorieën : Expert, gevorderde en beginner !

Deze reis gaat voor geisoleerde locaties, verblijven over langere tijd in kloosters of sightseeings die sterk afwijken van onze westerse normen en waarden. Voorbeelden zijn het Kali festival in Dhaksinkali, een verblijf in het eeuwenoude klooster van Old Pisang, een verblijf in het klooster van Manali of een cultuurtrekking in een afgelegen gebied in Tibet.

Een reis onder de categorie “Azie-gevorderde” bezoekt meer geisoleerde gebieden, of doet sightseeing op plaatsen die al vrij sterk  afwijken van onze normen en waarden. Deze locaties plannen we niet in voor de Azie-beginneling. Voorbeelden hier zijn Namobuddha in de Kathmandu Vallei, Dhaksinkali enz…

Als je voor deze reis kiest, introduceren we je in de aziatische cultuur, of deze nu een indische, een nepalese, een tibetaanse of een bhutaanse heeft. We doen het langzaam aan, leren over de geschiedenis van het land en bezoeken mooie locaties : we denken hierbij aan de koningssteden in de Kathmandu Vallei of Agra.

Festival & Events bestemmingen

Reisvoorstel Data Prijs Gids Gegarandeerd vertrek
Bhutan 9d cultuur van 01.10 tot 01.01
€1700
Dorchi Sherpa
Ga naar trip
Bhutan Festivals - - - - Ga naar trip
Tibet Festival - - - - Ga naar trip
Nepal - Festival & Events - - - - Ga naar trip