Wildlife Safari Informatie

In de gehele Himalaya zijn er verschillende “Wildlife Parcs” ter conservering van de fauna en flora.

In Nepal is het bekendste Wildlife Resort, het Chitwan National Parc. Het Royal Chitwan N.P. is één van de mooiste en bekendste wildparken in Azië en is gelegen in de zuidelijke Terai aan de grens met India. Daarnaast heeft Nepal nog verschillende andere National Parcs, maar deze zijn minder gemakkelijk te bereiken en bieden niet zo een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden.

In India zijn er ook erg mooie en goed bereikbare National Parcs, in totaal 80 (!). We denken dan aan het Corbett National Parc, India’s eerste NP, opgericht in 1936 , op 7 uur rijden van New Delhi. Hier vind je vooral olifanten. Een andere topper is het Bandhavgarh NP met zijn werkelijk prachtige setting. Het is bekend voor zijn tijgers en is opgericht rond het majestieuze fort, gelegen op een 800m hoge cliff.

In Bhutan kennen we het mooie Jigme-Singye-Wangchuck NP, met 1300 vierkante km het tweede grootste NP. Hier vind je de kleine panda, de nevelpanter, de koningstijger en de kraagbeer. Het Royal-Manas NP is het kroonjuweel van Bhutan waar je naast meer als 200 vogelsoorten, ook dieren vindt als de nevelpanter, de neushoorn, de waterbuffel, dolfijnen en het Indische gordeldier !

Belangrijk : een bezoek aan een Nationaal Park kan toegevoegd worden aan elke reis die Himalayan Leaders aanbiedt. In Nepal bv kan je een tweedaagse wildlife safari boeken naar het Chitwan NP.

Moeilijkheidsgraad

We definieren geen moeilijkheidsgraad bij de nationale parken.

Voor onze wildlife safari’s definieren we geen moeilijkheidsgraad. De Nationale Parken die we aanbieden, zijn allemaal goed bereikbaar met het openbaar vervoer, auto of vliegtuig. Elk Nationaal Park heeft lodges ter beschikking die goed uitgerust zijn. Hou er wel rekening mee dat het soms erg warm kan zijn door het klimaat.

Wildlife Safari bestemmingen

Reisvoorstel Data Prijs Gids Gegarandeerd vertrek
Nationale Parken in India van 31.12 tot 01.01
- - - Ga naar trip
Chitwan National Park in Nepal van 01.01 tot 01.01
van 24.08 tot 01.01
€120
€120
Hem Bahadur Loppa
Hem Bahadur Loppa
Ga naar trip
12d Cultuurreis door Nepal van 01.01 tot 01.01
- - - Ga naar trip
24d Cultuurreis door nepal van 01.01 tot 01.01
- - - Ga naar trip