• 2,100 M

Comfortabele rondreis met dagwandelingen, cultuurexcursies en een jungleverblijf. U overnacht in goede tot uitstekende middenklasse hotels die vaak fraai gelegen zijn met mooie uitzichten op de besneeuwde Himalayareuzen. Het programma van de reis bestaat uit cultuurexcursies, natuurexcursies en lichte wandelingen. Nepal wordt meestal geassocieerd met zware trektochten en expedities; het is echter ook een geweldig land voor een ‘lichte’ natuur- en cultuurtrip zoals u tijdens deze rondreis zult beleven. Kathmandu en haar zustersteden Bhaktapur en Patan zijn letterlijk volgepakt met prachtige stoepa’s, pagodes, paleizen en rijk bewerkte patriciërshuizen. Bij de uitbundig versierde tempels als Swayambunath, Pashupatinath en Bodnath maakt u kennis met de religieuze gebruiken van de vriendelijke Nepali. Vanuit sfeervolle hotels in de uitlopers van de Himalaya maakt u – tegen een decor van besneeuwde toppen – ontspannen wandelingen langs rijstterrassen. In Pokhara bevindt u zich aan de voet van het Annapurna Massief. De beroemde Machhapuchhare, met zijn karakteristieke vorm van een vissenstaart, verheft zich meer dan 6000 meter boven het spiegelende wateroppervlak van het meer. De reis wordt besloten in het Chitwan National Park. Vanuit een echte junglelodge midden in het park maakt u kennis met de tropische natuur van Nepal. Veilig op de rug van een olifant gezeten, heeft u grote kans de Indiase neushoorn tot dichtbij te naderen.

 

 

Dag per dag schema 24d Cultuurreis door nepal

 • Dag 01 : Europese luchthaven - Nepal
 • Dag 02 : Aankomst Nepal

  Aankomst op de internationale luchthaven in Kathmandu waar jullie verwelkomd worden door Jagat, onze kantoormanager. Hij zorgt voor het transport naar Hotel Fuji (3*) en helpt bij de eerste kennismaking met Nepal. Na een verfrissing zetten we de eerste stappen in de hoofdstad Kathmandu. ’s Avonds nodigen we jullie uit voor een verwelkomingsdiner bij The Northfield Cafe.
  Hotel + O

 • Dag 03 : Straatleven in Kathmandu

  Na een lekker ontbijt is het tijd voor een eerste stadsrondwandeling door het oude centrum van Kathmandu, de snel groeiende hoofdstad van Nepal met haar fascinerende pagodes en paleizen. Daarbij brengt u onder andere een bezoek aan het Durbar Square, het koningsplein. Rond het plein liggen dicht bij elkaar de Kumari Bahal (de residentie van de levende godin), de Narayan-tempel, Kasthamandap, Mahadeva- en Parvati-tempel en het oude koningspaleis. In de middag brengt u een bezoek aan een van de oudste heiligdommen van de vallei. Boven de stad op de treden naar de boeddhistische stoepa van Swayambunath lijkt u in een andere, middeleeuwse wereld terechtgekomen.
  Hotel + O

 • Dag 04 : Kathmandu Vallei

  Ochtends bezoekt u Pashupatinath, een van de belangrijkste Hindoeïstische tempels van Nepal met een Shiva-tempel en verschillende verbrandingsplekken aan de oevers van de Bagmati. Na het bezoek aan de tempel loopt u via het hogergelegen Gorakhnath Shikhara complex, naar de grootste boeddhistische stupa van Nepal, de Bodnath. In de omgeving liggen vele imposante kloostercomplexen die u zelf kan exploreren.
  Hotel + O

 • Dag 05 : Kathmandu Vallei - Bhaktapur

  Vandaag staat na het ontbijt een verkenning van het oostelijke deel van de Kathmandu vallei op het programma. Hier liggen vele prachtige steden, dorpen en tempels. De dag begint met een transfer naar de oude koningsstad Bhaktapur. We starten met een wandeling naar Changu Narayan. Al gauw lopen we door de velden met rijst, boekweit en mosterdzaad en passeren diverse schilderachtige dorpen. Aan het eind van de wandeling klimmen we omhoog naar Changu Narayan. De oude tempel op de heuveltop, gewijd aan Vishnu, wordt gerekend tot de mooiste voorbeelden van Nepalese tempelbouwkunst. We wandelen 3hr en stijgen 300m en dalen 100m.
  Hotel + O

 • Dag 06 : Bhaktapur

  De hele dag heeft u de tijd om Bhaktapur, de derde koningsstad van de Kathmanduvallei, te bezoeken. Deze stad heeft haar middeleeuwse karakter het beste bewaard. Pottenbakkers, smeden en juweliers hebben elk een eigen stukje van de stad. De meeste inwoners zouden echter het beste te omschrijven zijn als ‘stadsboeren’. Ze leven van rijst- en graanbouw. Het Paleis met de 55 ramen, de pagode Nyatapola, het priesterhuis Puchhari met het beroemde pauw-venster, de gouden Poort, het zijn slechts een paar van de vele attracties van deze ongewone stad. Aan het eind van de dag vindt een transfer plaats naar het hooggelegen Nagarkot (1950 m). Deze op een hoge bergrug, aan de rand van de vallei gelegen plaats is de plek bij uitstek voor uitzicht op de Himalayareuzen. We rijden ’s avonds verder naar Nagarkot.
  Hotel + O

 • Dag 07 : Nagarkot

  Vandaag vroeg uit de veren om van het uitzicht te genieten. Bij helder weer is het mogelijk om de vanuit het hotel de Himalaya bergketen te zien van het Annapurna Massief tot de Mount Everest. Vooral ’s ochtends vroeg is het genieten van het schouwspel, waarbij steeds weer een andere bergtop beschenen wordt. Na het ontbijt maken we een prachtige wandeling. Over de bergrug dalen we af naar Changu Narayan, genietend van het uitzicht naar beide kanten. We wandelen 4 hr met 200m stijgen en 400m dalen.
  Hotel + O

 • Dag 08 : Hindoetempel van Nala

  We maken een verplaatsing naar het hoogste punt van de bergrug bij Nagarkot. Vanaf een uitzichtpunt heeft u het beste uitzicht op de Himalaya: van Dhaulagiri tot voorbij de Everest. Vanaf dit punt dalen we via bossen en landerijen af naar het dorp Nala. In Nala kunt u een kleine Hindoetempel bezoeken. De bijzondere pagode met 4 verdiepingen is al van verre te zien. Regelmatig worden hier bloedoffers gebracht voor de godin Bhagawati. Op het eindpunt van de wandeling wacht de bus voor de transfer naar het buiten de vallei gelegen Dhulikhel (1550m). We wandelen ongeveer 3,5h en dalen 700m.
  Hotel + O

 • Dag 09 : Dhulikhel

  We wandelen over een langzaam stijgende weg door de landelijke omgeving, met uitzicht op de bergen naar het op een heuveltop gelegen kloostercomplex van Namo Buddha. De stoepa onder aan de heuvel herinnert aan het feit dat een plaatselijke prins zichzelf uit mededogen gevoerd heeft aan een hongerige tijgerin met jong. Wandelduur 5 uur, 450 m stijgen en dalen.
  Hotel + O

 • Dag 10 : Panauti

  Na een bezoek en een korte wandeling in de buurt van Dhulikhel rijden we naar het oude Newari dorp Panauti. Deze bij de samenstroming van 2 rivieren gelegen plaats herbergt de uit de 13de eeuw daterende Idresvar Mahadev tempel. We verlaten Panauti en lopen naar onze volgende overnachtingsplaats, genietend van de uitzichten. We wandelen vandaag 3 uur met 250m stijgen en 100m dalen.
  Hotel + O

 • Dag 11 : Rustdag

  Vandaag kan worden gebruikt als een rustdag of om een wandeling te maken vanuit de fraaie omgeving. Een mogelijke wandeling duurt 4h met 425m stijgen en dalen. Overnachting in Balthali.
  Hotel + O

 • Dag 12 : Kathmandu Vallei

  Vanuit Balthali keren we weer terug naar de Kathmanduvallei. Op weg naar ons volgende overnachtingsplaats bezoeken we de koningsstad Patan. Tot de bezienswaardigheden behoren het koningspaleis met misschien wel de fraaiste badkamer ter wereld, de Krishna – Mandir tempel, de Machendranath-pagode en het klooster Varna Mahavilar (golden temple). In de middag vertrekken we naar het in de bossen van Himalayaden gelegen hotel (1700m), dat gelegen is in de heuvels ten zuidwesten van Kathmandu. Vanuit de ruime tuin kijkt u uit over de Himalaya en de ver onder u liggende stad Kathmandu.
  Hotel + O

 • Dag 13 : Kirtipur

  We maken een pittige wandeling naar het pittoreske stadje Kirtipur door groen beboste heuvels, rijstvelden en dorpen. Wandelduur 4h met 250m stijgen en 700m dalen.
  Hotel + O

 • Dag 14 : Haatiban

  We dalen af naar Dakshinkali. Deze aan de godin Kali gewijde tempel wordt elke dinsdag en zaterdag geëerd met vele bloedoffers. Deze wandeling duurt 3h met 400m dalen en 100m stijgen. Overnachting in Haatiban.
  Hotel + O

 • Dag 15-16 : Rafting - Pokhara

  We verlaten vandaag de Kathmanduvallei een maken een busrit van ongeveer 3h. Hier heeft Himalayan Leaders een “drop off” point voor zijn eigen rafting boten, “Lost Paddle” genoemd. We beginnen met uitleg door onze specialisten en daarna zijn jullie zelf aan de beurt. Onder leiding van onze ervaren rafting guides bevaren we de Trisuli Rivier, een klasse III rivier (de klassificatie vind je hier terug…) We overnachten op het strand van de Trisuli rivier. Na het ontbijt raften we nog een uurtje of 2 verder en worden dan opgepikt door onze bus. We rijden verder naar Pokhara.
  Hotel + O + L + D

 • Dag 17 : Vrije dag in Pokhara

  De eerste dag in Pokhara is vrij. U heeft de gelegenheid om een tochtje over het meer te maken en Lakeside van Pokhara te bezoeken met al haar winkeltjes, terrasjes en restaurants.
  Hotel + O + L + D

 • Dag 18 : Sarangkot

  Vandaag wandelen we naar Sarangkot, waar je een fantastisch panorama hebt over de Annapurna’s. De Machhapuchhare maakt met zijn ‘Matterhorn-gelijkenis’ zonder meer de grootste indruk en is een heilige berg. Deze tocht is iets langer en duurt 6 to 7h met 250m stijgen en 900m dalen.
  Hotel + O + L + D

 • Dag 19-20-21 : Chitwan NP

  We rijden verder naar het Chitwan NP (4-6hr) en nemen onze intrek in het Jungle Camp, een authentiek resort in het Nationaal Park. De ligging in het woud en aan de rand van de rivier is subliem. We hebben een uitgebreid programma opgesteld en de verzorging en de excursies zijn professioneel en gevarieerd. Het wildrijke park geldt als een van de meest interessante van Azië. Naast groot wild als de Indiase neushoorn, waar het park om bekend staat, olifanten en buffels zijn hier 400 verschillende vogelsoorten gespot. Op de rug van een olifant gezeten maakt u een safari door het park. Tussen de middag kunt u letterlijk met de olifanten een bad nemen. Per kano vaart u over de rivier rond het park op zoek naar krokodillen. En te voet bezoekt u de Tharu-dorpen buiten het park.
  Hotel/Resort + O + L + D

  Door onze sponsoring aan de verzorgers in het olifanten breeding camp, is het mogelijk dat u samen met de olifanten “in bad gaat”. Dit is een unieke belevenis die we graag met u willen delen, kostenloos natuurlijk !

  Het is ook mogelijk een nacht door te brengen in de unieke, speciaal met Himalayan Leaders gebouwde, jungle tower !!! Beleef het Chitwan NP ook ’s nachts vanuit de jungle tower en met wat geluk zie je tegen de avondstond de bengaalse tijger !

 • Dag 22 : Kathmandu

  We rijden vanuit het Chitwan NP terug naar Kathmandu (6-8h) en houden een gezellig diner in The Northfield Cafe om na te praten over de reis.
  Hotel + O

 • Dag 23 : Kathmandu of namiddagvlucht naar europese luchthaven

  Vrije dag voor shopping of transfer naar de luchthaven voor namiddagvlucht.
  Hotel + O

 • Dag 24 : Transfer naar de luchthaven en vlucht terug naar europese luchthaven. Hotel + O

Beste seizoen

Beste seizoen
Januari - December

Inbegrepen:

 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • ALLE ingangstickets voor de sightseeing inbegrepen (bij vele europese touroperators niet inbegrepen)
 • Begeleiding door opgeleide gidsen tijdens de culturele sightseeing
 • Privaat vervoer tijdens de gehele tour
 • Begeleiding door ervaren cultuurgids tijdens de sightseeing
 • Full board tijdens Chitwan NP
 • Alle permits voor de Nationale Parken
 • Begeleiding door Parkrangers in het Chitwan NP
 • Full board rafting 2-daagse
 • Begeleiding van raftingspecialisten tijdens de 2-daagse rafting

Niet inbegrepen:

 • Lijnvlucht europese luchthaven - Nepal (kan door Himalayan Leaders geboekt worden)
 • Lunch en diner tijdens de tour, met uitzondering van rafting en Chitwan NP.
 • Persoonlijke verzekering

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden