• Peu difficile
 • 4 Dagen tent
 • 6,189 M
 • 13 Dagen lodge
 • 4 Dagen hotel
 • 17 Dagen trekking

introduction:

The Imja Tse or Island Peak is one of the most climbed trekking peaks in Nepal …

Island Peak is a close neighbor of Everest Therefore sacrifices and great scenic views of his big brother, or better, big sister. The name of Island Peak was’ve given by Eric Shipton in 1951, Because The mountain is like an island in a sea of ​​solid ice When viewed from Dingboche him. In 1983 the mountain was then Nepalese name Imja Tse. In 1953, the Island Peak was first climbed in preparation for the Everest and Tenzing Norgay was one of the members who Reached the summit. Island Peak is part of the southern ridge of Lhotse Shar.

Axis with our Mera Peak / Island Peak ascent we want to cite here how Important a good acclimatization, and we propose Therefore always to travel by bus from Kathmandu to Jiri and follow the classic route of Edmund Hillary to Lukla. This expansion takes about a week, but besides providing some great views and rarely visited area of ​​The Necessary acclimatization.

It is ook possible to fly to Lukla and then to first visit the Gokyo Valley. The low height increasement can acclimatize perfectly here and you will be treated to one of the most beautiful areas in the world: the five lakes of Gokyo, ascent of Gokyo Ri and an almost heavenly view all 8000’ers in the remote area.

information:

 • Rating: ****
 • Number of days: 16
 • Highest point: 6189m
 • Highest tow location: + 5600m
 • Region: Khumbu region

Dag per dag schema Bergbeklimmen in Nepal : 21d Island Peak

 • Dag 01 : Aankomst Nepal

  Jagat onze office manager haalt jullie van de internationale luchthaven van Kathmandu op en brengt jullie naar jullie hotel. Na de nodige refreshments nodigen we jullie uit voor een lekker traditioneel nepalees dinner !

  Hotel + D

 • Dag 02 : Sightseeing Kathmandu

  Op basis van jullie persoonlijke wensen, richten we vandaag een aangename sightseeingtour in, onder leiding van een ervaren en gelicentieerde gids. Graag reserveren we vandaag ook tijd voor last moment inkopen.

  Hotel + O

 • Dag 03 : Vlucht Kathmandu naar Lukla, trekking naar Phakding (3hr, 2610m)

  Vanuit Kathmandu vliegen we naar Solu Khumbu, het Everest-gebied. De toppen van de Langtang, Jugal en Rolwaling Himal trekken aan het oog voorbij en na ongeveer 45 minuten landen we op de spannende airstrip van Lukla. Het pad naar het ‘Dak van de Wereld’ begint met een afdaling naar de Dudh Kosi (= Melkrivier). Onderweg passeren we (het liefst linksom om een goed sonam af te dwingen!) gebedsmolens, gebedsmuren en rotsblokken die kleurig versierd zijn met spreuken en gebedsvlaggen. We kamperen in Phakding, met zijn eerste lange hangbrug over de rivier.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 04 : Trekking naar Namche Bazar (6hr, 3440m)

  Het pad langs de Dudh Kosi loopt ‘Nepali flat’ en voert over verschillende hangbruggen. Bij Jorsale is het toegangshek van het Sagarmatha National Park, dat beroemd is vanwege zijn flora en fauna. Bij de checkpost wordt de permit gecontroleerd en betaalt de sirdar de national park fee. In de pijnboombossen leven onder meer tahrs (wilde geiten), muskusherten en de danphe, een blauwe fazant die het wapen van Nepal opfleurt. Hoog boven het dal uit torenen de eerste sneeuwbergen (Kusum Kanguru en de Tamserku) op. Direct na de laatste hangbrug begint de steile klim van 600 meter naar Namche Bazar. Bij helder weer hebben we op een hoekje van dit schitterende bospad misschien een eerste blik op de verre Mount Everest! Na de vele haarspeldbochten toch nog onverwacht bereiken we het drukke, maar gezellige marktplaatsje Namche Bazar.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 05 : Rustdag in Namche Bazar (3440m)

  Een welverdiende vrije dag, bedoeld voor de noodzakelijke hoogte-aanpassing. Niet om 6 uur, maar om 7 uur thee op bed. In en rondom Namche Bazar is voldoende te bezichtigen, zoals: de Tibetaanse (zaterdag)markt bij de stupa, souvenirwinkels, bakkerijen, het Sherpa-museum (met expositie klimgeschiedenis Everest) en het National Park Headoffice (met expositie). Wie zich fit voelt, kan een rondwandeling maken naar het hogergelegen Khumjung en het Everest View Hotel. Wie Mount Everest en het verdere verloop van de tocht wil zien zonder ver te stijgen, maakt een kans bij het National Park Headoffice (achter het legerkamp).

  Lodge + O + L + D

 • Dag 06 : Trekking naar Tengboche (5-6hr, 3860m)

  Na het ontbijt in Namche, starten we onze trekking naar Tengboche en genieten van het prachtige uitzicht op de Mt. Everest, Nuptse, Lhotse en de Ama Dablam. Daarna dalen we ong 400m af door een groot dennenbos om dan direct daarna tot in Tengboche te stijgen. We worden zeker begeleid door een kudde yaks die op weg zijn naar het EBC of naar Gokyo om er hun voorraden af te laden. In Sansa, een kleine nederzetting, splitst de weg zich. Naar het westen toe draait zich de weg naar Gokyo, naar het noorden toe volgen wij dan de weg naar het Everest Base Camp.

  Daarna steken we de met gebedsvlaggen versierde brug over over de Dudh Koshi rivier en bereiken zo Phunki Thenga, een kleine nederzetting met een paar theehuizen en een kleine legerpost te midden van de alpine bossen. Na een ontspannen lunch in Phunki Thenga wandelen we nog een stuk door het dichtbegroeide dennenbos en komen dan al snel in Tengboche aan. Hier opent zich voor ons een prachtig schouwspel, van het eeuwenoude Tengboche klooster, met op de achtergrond de magische 8000’ers. Tengboche is een geweldige plek voor close-up uitzichten op Ama-Dablam, Nuptse, en Everest en het heeft het grootste boeddhistische klooster in de Khumbu regio. We bezoeken het klooster en nemen deel aan de hoofdceremonie.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 07 : Trekking naar Dingboche (5-6hr, 4360m)

  Vanuit Tengboche naar Dingboche wandelen, biedt een van de mooiste panorama’s in de wereld. We wandelen vandaag richting Mt Everest, maar eerst maken we nog een paar mooie foto’s van het klooster in Tengboche. ’s Morgensvroeg, met de opkomende zon op de Mt Everest, kan je prachtige foto’s maken van het klooster. Daarna dalen we af door een dicht dennen- en rodedendronbos tot we aan de Dudh Kosi komen en een oude houten suspension bridge oversteken. We kiezen het pad dat naar het oosten loopt en direct daarna doemt de Ama Dablam in al haar schoonheid voor ons op !! We klimmen langzaam uit de vallei omhoog en komen in Pengboche aan. Daarna wandelen we bijna constant tussen de mani muurtjes van dorpje tot dorpje. Elk uur komen de Mt Everest en de Ama Dablam dichter, en je hebt haast het gevoel dat ze binnen reikwijdte zijn ! In de namiddag wandelen we verder over de heuvelrug tot we in Pheriche aankomen. Hier bezoeken we het hospitaal van het HRA, het Himalayan Rescue Association. Daarna trekken we verder en de vallei opent zich voor ons. Eerst dalen we steil af en steken de vallei over richting Ama Dablam, om dan aan de andere kant via een steil pad, terug hoogte te winnen en via diverse mani muurtjes en kleine landbouwvelden (gerst, boekweit, aardappelen) in Dingboche aan te komen. Voor onze lodge doemt de Ama Dablam op.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 08 : Trekking naar Lobuche (4940m, 3-4hr)

  We staan ’s morgens al vroeg op en wel om van het heerlijke panorama te genieten. Met de opkomende zon, verandert de hele Ama Dablam groep in een oranje gloed en dit levert spectaculaire foto’s op ! Daarna ontbijten we en maken ons klaar om naar Duglha te trekken. Hiervoor dienen we eerst over een licht stijgend pad te trekken, dat technisch niet moeilijk is, maar na 30min verandert in een erg steil en rotsachtig stuk. Dit is het begin van de Khumbu gletsjer morene ! We vinden onze weg door de met stenen bezaaide helling en stijgen verder naar Chupki Lhara, waar we een fantastisch zicht hebben op de ons omringende bergen. Hier vinden we talloze stupa’s terug, die opgebouwd zijn om gestorven bergbeklimmers te herdenken. Oa Scott Fischer, de bekende amerikaanse bergbeklimmer en ook Babu Chiri Sherpa, 10x Everestbeklimmer, worden hier herdacht. Daarna daalt het pad even af in de Khumbu gletsjer en we bevinden ons hier pal tegenover verschillende grote bergen : Khumbutse, Lingtren, Pumori en Mahalangur Himal ! We zijn nu in de buurt van de Mount Everest, maar de hoogste berg ter wereld blijft nog even verborgen achter de heuvelrug. Rechts van ons zien we wel de Nuptse hoog boven de rest uitsteken. Hier, langs het kabbelende beekje, ligt Lobuche, een kleine nederzetting gebouwd om beter te kunnen acclimatiseren.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 09 : Trekking naar Gorak Shep (5170m) - Everest Base Camp (5364m) (8-9 hr)

  Vanuit Lobuche is het niet ver meer naar Gorak Shep. We trekken door een sneeuwwand van de Khumbu gletsjer over een licht stijgend pad naar Gorak Shep, 3 kleine lodges op een vlak stuk, met uitzicht op de Mt Everest. We houden halt voor de lunch en om onze bagage op onze kamer te leggen, en maken daarna nog een kleine wandeling naar het Everest Base Camp !! We staan hier midden in een waanzinnig panorama, waar talloze reusachtige bergen een machtig decors vormen. Daaronder bv de North Ridge van de Mount Everest, samen met Mt. Pumori, Mahalangur, Lingtern, Khumbutse en de Nuptse ! We nemen de tijd om foto’s te maken en keren dan terug naar Gorak Shep.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 10 : Kalla Pattar en trekking naar Dingboche (8-9hr, 3900m)

  We staan erg vroeg op en maken ons op pad naar de Kalla Pattar, hierbij de talloze gebedsvlaggen en mani muurtjes volgend. Daarvoor dienen we ong 400m te klimmen over een langzaam stijgende helling, die ons naar het meest spectaculaire uitzichtspunt in de Khumbu regio voert : de Kalla Pattar ! We zijn getuige van de opkomende zon die de Mt Everest in een magisch oranje kleur inpakt. Links en rechts van ons, doemen de andere 7000’ers en 8000’ers uit de nacht op en bieden ons een werkelijk weergaloos panorama. Daarna dalen we terug af naar Gorak Shep en ontbijten. We pakken onze rugzak en dalen terug af naar Dingboche, nog nagenietend van deze heerlijke momenten.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 11 : Trekking naar Chukung (4hr, 4750m)

  Na het ontbijt maken we ons klaar voor een vrij korte trekkingdag. Vanuit Dingboche wandelen we langs de valleirand naar Chukung, met voor ons de Ama Dablam in alle pracht. Let ook op de kleine zwarte berg direct voor de Ama Dablam. Na ong 2.5hr draaien we naar het westen af richting Chukung. Deze vallei biedt de beklimming van de Island Peak, maar leidt ook naar de Amphu Lapsa pas.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 12 : Trekking naar het Island Peak (Imja Tse) Base Camp (5hr, 5200m)

  Vanuit Chukung gaat het pad direct steil omhoog richting noorden, om na ongeveer 30 minuten dan naar het oosten te draaien. Hier staat dikwijls een sterke en koude wind die direct van de zuidelijke flank van de Lhotse Gletsjer komt. We volgen de heuvelrug en zien ten zuidoosten van ons de Amphu Lapsa pas al opduiken. Hier houden we halt voor lunch en herhalen we de basisoefeningen op deze gletsjer voor de toppoging.

  Tentenkamp + O + L + D

 • Dag 13 : Trekking naar het Island Peak High Camp (4hr, 5600m)

  Na het ontbijt staan we op met een heerlijk uitzicht op de Ama Dablam. Vanuit het Base Camp trekken we vandaag naar het High Camp, een klim van 400m. We zijn door het bezoek aan het EBC en Kala Pattar al erg goed geacclimatiseerd, en daardoor is deze dagtocht ook niet zwaar. We trekken eerst over een stuk vals plat voor 20min om dan steil omhoog te wandelen. In het begin gaan we, ondanks de grote hoogte, nog over een zanderig stuk om dan uiteindelijk in de sneeuw te belanden.

  Tentenkamp + O + L + D

 • Dag 14 : Toppoging Island Peak (6189m) en afdalen naar het Base Camp (9-10hr, 5200m)

  We staan er vroeg op en beginnen aan de klim naar de top. Het begin is niet zo moeilijk met de mixed ondergrond maar sommige passages zijn vrij steil waardoor we het rustig aan moeten doen om niet op onze adem te trappen. De route volgt de graat tot bij een erg mooie traverse die het begin is van de Island Peak gletsjer. Hier halen we de touwen uit en met ice axe en stijgijzers wandelen we hier gezamelijk door de crevasses. We hebben altijd een fixed rope mee, om mogelijke moeilijke passages veilig te overbruggen. Van hieruit is er dan nog de laatste steile klim naar de top van de Island Peak, onder een invalshoek van 50°. Hier bevestigen we zeker een fixed rope. Op de top, heb je een magistraal uitzicht op de hele Khumbu 8000’ers, met oa de Mt Everest. Daarna dalen we terug af tot aan het Base camp.

  Tentenkamp + O + L + D

 • Dag 15 : Trekking naar Chukung (4hr, 4750m)

  Na het ontbijt trekken we terug naar Chukung, om daar al een eerste feestje te vieren en de namiddag lekker rustig in de zon te spenderen.

  Tentenkamp + O + L + D

 • Dag 16 : Trekking naar Tengboche (4-5hr, 3840m)

  Vandaag is een gemakkelijke dag, want het gaat in dalende lijn terug naar Tengboche. Vanuit Tengboche wandelen we vrij lang langs de Dudh Kosi rivier. Daarna trekken we door de dichtbegroeide bossen met rodedendrons en jeneverbesstruiken, tot we de laatste klim inzetten naar Tengboche. Als we op tijd in Tengboche aankomen, genieten we samen nog een keer van de hoofdceremonie.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 17 : Trekking naar Namche Bazzar (5-6hr, 3440m)

  We nemen rustig de tijd om uit te slapen en na het ontbijt gaat het verder in dalende lijn naar Namche Bazar. We dalen ong een uurtje af door de dichtbegroeide dennenbossen tot helemaal aan de rivier en daarna klimmen we over de met gebedsvlaggen versierde brug naar de andere kant van de Dudh Kosi kloof. In Sansa houden we nu links en gestaag klimmen we verder tot we in Kyangjuma (3570m) aankomen. Hier genieten we van een lekkere lunch. Daarna is het niet ver meer tot in Namche. Met elke stap die we zetten, verdwijnt de Mt Everest een beetje meer achter de horizont…

  Lodge + O + L + D

 • Dag 18 : Trekking naar Lukla (7hr, 2850m)

  ’s Morgens nemen we de tijd om Namche en zijn prachtige locatie nog eens in ons op te nemen en dalen dan via het steile pad 500m af tot we aan de woeste Dudh Khosi rivier komen en de lange suspension bridge oversteken. Yakkuddes brengen hun kostbare lading omhoog naar Namche en blokkeren soms het hele pad. Daarna verbreed het pad zich en wordt het ook minder heuvelachtig. In Monjo laten we onze permit een laatste keer afstempelen en na een kleine lunch, wandelen we in 1 ruk door tot in Lukla, daarbij verschillende kleine Sherpa nederzettingen passerend. In Lukla nemen we de tijd voor een lekker avondmaal en vieren samen met Himalayan Leaders de succesvolle afsluiting van ons avontuur.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 19 : Vlucht naar Kathmandu (1350m)

  Vandaag vliegen we ’s morgensvroeg terug naar Kathmandu. Terwijl we op de kleine luchthaven aan het wachten zijn, horen we de vliegtuigen al in de verte aankomen. We zien ze echter pas, als ze over de laatste pas komen gevlogen. Het is een erg spannend gezicht, deze kleine 18-seaters zo tegen de prachtige bergcoulisse te zien !! We stappen in en vliegen in ong 40min terug naar Kathmandu, daarbij de oude wandelroute van Edmund Hillary in 1953 volgend. In Kathmandu verzorgen we het transport naar je hotel. De rest van de dag staat je vrij ter beschikking.

  Hotel + O

 • Dag 20 : Reservedag te Kathmandu (1350m)

  Hotel + O

 • Dag 21 : Transport naar de internationale luchthaven (1350m)

  Vandaag brengen we je naar de internationale luchthaven van Kathmandu en hopen je volgend jaar terug te mogen begroeten voor een nieuw avontuur !

Inbegrepen:

 • Pickup van luchthaven en transport naar hotel
 • Gelicentieerde drager(s)
 • Sightseeing in Kathmandu met gids
 • Permit voor Sagarmatha National Parc
 • Lokaal vervoer en vliegtuigticket naar en van Lukla
 • Binnenlandse luchthaventax
 • Accomodatie en eten in guesthouse tijdens de trekking

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke verzekering
 • Alcoholische dranken

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden