• Assez difficile
 • 16 Dagen tent
 • 6,085 M
 • 7 Dagen hotel
 • 16 Dagen trekking

Himalayan Leaders organiseerde de eerstbeklimming in de Dolpo Regio in 2012 ! De Norbu Kang is een prachtige maar technisch niet moeilijke 6000’er en gelegen in de mooie Dolpo Regio…

Informatie :

 • Klasse : ****
 • Aantal dagen : 23
 • Hoogste punt : 6085m
 • Hoogste slaaplocatie : 5700m
 • Regio : Dolpo
 • Beklimming : Norbu Kang

Dag per dag schema Bergbeklimmen in Nepal : 23d Norbu Kang Expeditie

 • Dag 01 : Aankomst en transfer naar je hotel

  Aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu en warm onthaal door Jagat, onze kantoormanager. Hij vergezelt jullie naar Hotel Fuji, jullie “base camp”. Na de nodige verfrissingen volgt een eerste kennismaking met jullie gidsen en dragers en met de hoofdstad Kathmandu. ’s Avonds volgt een welkomstdiner in het The Northfield Cafe.

  Hotel + D.

 • Dag 02 : Sightseeing Kathmandu

  Op basis van jullie persoonlijke wensen, richten we vandaag een aangename sightseeingtour in, onder leiding van een ervaren en gelicentieerde gids. Graag reserveren we vandaag ook tijd voor last moment inkopen.

  Hotel + O

 • Dag 03 : Vlucht naar Nepalgunj (45min, 250m)

  Gedurende de voormiddag is er nog tijd om de laatste aankopen te organiseren. Tegen de middag vertrekken we dan naar de nationale luchthaven van Kathmandu voor onze vlucht naar Nepalgunj, gelegen op slechts 250m, in het westen van Nepal. Nepalgunj, een grensstad tussen nepal en indie, is een kleine Terai-stad waar je de verschillende invloeden vanuit Nepal en India goed kunt waarnemen.

  Je ziet er bv zowel Hindu als Muslim culturen hand in hand gaan. Mogelijkheid om de kleine stad te bezoeken met bv de lokale zoo en de lokale bazars.

 • Dag 04 : Vlucht naar Juphal (35min) en trekking naar Dunai (4hr, 2150m)

  Na een korte ontbijtvlucht van 35min naar Juphal, waar we kunnen genieten van de prachtige vergezichten in het ongerepte westen van Nepal, binden we onze bergschoenen aan en maken ons klaar voor een gemakkelijke eerste wandeldag naar Dunai. We volgen de rivier Bheri over gemakkelijk terrein naar Dunai.

  Tenten + O + L + D

 • Dag 05 : Trekking naar Tarakot (6/7hr, 2600m)

  Na het ontbijt beginnen we aan de trekking langs de zuidbank van de Bheri rivier. Na 3 uur wandelen verlaten we de oevers en klimmen naar Upper Dunai over een gestaag stijgende trail. In de verte doemen al de eerste, met sneeuw bedekte bergen op.

  Tenten + O + L + D

 • Dag 06 : Trekking naar Lahani (6/7hr, 3100m)

  We klimmen vandaag nog een stukje hoger. Een kleine lawine heeft vorig jaar een deel van het pad weggeveegd, en daardoor wandelen we nu iets verder naar het noorden vooraleer we de doorsteek maken naar de oude trail. Hier wandelen we op de heuvelrug en hebben prachtig zicht op de rivier in de volgende vallei, de Barbung Khola. We dalen af en steken dan over een reusachtig grote hangbrug, de rivier over. De hangbrug is niet minder dan 120 (!!)m lang en we hebben zo een prachtig zicht op beide kanten van de vallei. We klimmen de vallei uit en temidden van een geweldig groot bos dennenbomen, slaan we onze tenten op.

  Tenten + O + L + D

 • Dag 07 : Trekking naar Niyauri Order (Order = grot) (6hr, 3900m)

  Na het ontbijt klimmen we gestaag door het grote bos omhoog. Dennenbomen wisselen zich af met notenbomen, eiken en beuken. Na een uurtje wandelen opent zich het bos en trekken we verder over een grasheuvel. Het uitzicht heeft 1 specifieke kleur : groen ! Graslanden en bossen wisselen elkaar af en in de verte zien we verschillende watervallen. Vooraleer we de aan de laatste klim beginnen, dalen we nog steil af. Daarna dienen we nog 400 hoogtemeters te overbruggen tot we in Niyauri Order aankomen op 3900m. Order betekent “grot” in het nepalees en de resterende namiddag kunnen we naar hartelust de omgeving verkennen.

  Tenten + O + L + D

 • Dag 08 : Trekking naar Dho (6hr, 4040m)

  Vandaag is het een korte en gemakkelijke dag. De 6h die we voor de tocht reserveren is vooral gekenmerkt door het nemen van pauzes op prachtige locaties, het genieten van de omgeving, het oversteken van diverse kleine riviertjes en de gemakkelijke 140 hoogtemeters te overbruggen. Dho biedt ons nog een heerlijk zicht, daar het het uitgangspunt is voor 2 valleien.

  Tenten + O + L + D

 • Dag 09 : Rustdag in Dho (4040m)

  Om ideaal aan de hoogte te acclimatiseren, nemen we ons in het idyllische Dho een rustdag. We maken een korte wandeling in de oostelijke vallei, bezoeken het lokale klooster en doen het rustig aan.

  Tenten + O + L + D

 • Dag 10 : Trekking naar Numla Base camp (6hr, 4400m)

  Het terrein is licht glooiend en de bergen lijken zo ver in de verte nog erg klein. We klimmen naar een heuvelrug en dalen dan af in de westelijke vallei. Hier bezoeken we het kleine klooster van Khyu waarna we de 500 hoogtemeters overbruggen naar het Numla Base Camp. Het wordt ’s nachts al iets kouder, want we slapen nu al op een hoogte van 4400m.

  Tenten + O + L + D

 • Dag 11 : Trekking naar de Num La pas (5190m) en overnachting in het eerste base camp (8hr, 4540m)

  Vandaag is een lange en zware dag. Na het ontbijt stijgen we steevast voor 4hr naar de Num La pas op niet minder dan 5190m, over een rotsachtige trail. Deze pas wordt sinds eeuwen benut door de Dolpo Nomaden, die met zout beladen yaks naar de kleine dorpjes leidden. De pas is niet afgebakend en kan daardoor moeilijk terug te vinden zijn als er sneeuw ligt. Gelukkig hebben al onze berggidsen jarenlange ervaring en loodsen ze jullie hier probleemloos door. Het uitzicht is fantastisch en we kunnen zowel de oostelijke als westelijke Himalaya in al zijn schoonheid aanschouwen. De afdaling is gemakkelijk en onze overnachtingsplaats is vanop de pas al zichtbaar, mooi gelegen in de smalle canyon van de vallei.

  Tenten + O + L + D

 • Dag 12 : Trekking naar het vooruitgeschoven base camp (5-6hr, 5300m)

  De gletsjespas die we gisteren vanop de Num La konden zien, wordt vandaag overgestoken. Hiervoor trekken we onze stijgijzers aan en wandelen samen over de gletsjer. Deze wandeling is niet gevaarlijk en der zijn geen morenes op de Norbu Khang Gletsjer. Eenmaal de gletsjer overgestoken, klimmen we naar het vooruitgeschoven base camp op 5300m hoogte. Het uitzicht is grandioos !!

  Tenten + O + L + D

 • Dag 13 : Trekking naar het high camp (4hr, 5700m)

  Na het ontbijt genieten we eerst nog een beetje van het prachtige uitzicht ! Daarna gaat het steil omhoog naar het NorbuKhang High Camp. We doen het rustig aan en nemen ruim de tijd om de omgeving in ons op te nemen. Voor ons ligt de Norbu Khang, duidelijk afgetekend. We dienen nog een laatste 100m te overbruggen op een mixed rots-ijs stuk met een hellingsgraad van 30°. De nodige zeilen zijn aangelegd om ons hier te ondersteunen. In het high camp, nemen we de tijd om ons warm te installeren en gaan dan op verkenning. Hier komen slechts zelden bergbeklimmers !

  Tenten + O + L + D

 • Dag 14-15 : Summit Norbu Khang Peak (8/9hrs, 6085m) en terug naar het base camp

  Vandaag is een lange en zware dag ! We staan op rond middernacht, nemen nog een ontbijt tot ons en maken ons dan klaar voor de toppoging naar de Norbu Khang ! We steken eerst een kleine gletsjer over met een beperkte hellingsgraad, en fixeren dan met de berggids een aantal vaste zeilen om de top te bereiken. De laatste meters zijn namelijk met een hellingsgraad van 55-60° te meesteren. Met de opkomende zon in de rug bereiken we dan de top van de Norbu Khang en genieten het magistrale uitzicht ! De Norbu Khang biedt een heerlijke view over de oostelijke en westelijke Himalaya !

  Daarna dalen we terug af naar het base camp en vieren de beklimming !

  Tenten + O + L + D

 • Dag 16 : Trekking naar Yak Kharka (6-7hr, 3900m)

  Yak Kharka betekent zoveel als “Yak wei”. Na het ontbijt maken we ons klaar voor de verdere afdaling maar genieten nog een laatste keer van de spectaculaire vergezichten. De tocht naar Yak Kharka gaat over een stabiel wandelpad met een rotsachtige ondergrond.

  Tenten + O + L + D

 • Dag 17 : Trekking naar Ringmo (4hr, 3600m)

  Vanuit Yak Kharka duiken we eerst weer terug in de dennenbossen. Na 2 uur wandelen opent zich het dennenbos en de vegetatie verandert opnieuw met uitgestrekte grasvelden en typische alpine struiken. Het laatste uur wandelen we over een erg heuvelachtig parcours, vooraleer we in Ringmo aankomen.

  Tenten + O + L + D

 • Dag 18 : Trekking naar Shyanta (6hr, 2570m)

  Vandaag dalen we niet minder dan 1100 hoogtemeters. De grasvelden herbergen vele medicinale kruiden, die naar eeuwenoude traditie nog klaargemaakt worden. Het panorama wordt gedomineerd door de massieve overhangende rotsformaties in de verte. Door een smalle cayon bereiken we dan eerst het dorpje Sekpa. Hier lunchen we vooraleer we verder afdalen naar Shyanta.

  Tenten + O + L + D

 • Dag 19 : Trekking naar Juphal (6hr, 2000m)

  Na het ontbijt gaat het zanderige pad eerst een beetje omhoog (130 hoogtemeters) om daarna richting westen te draaien naar Sulighat. Hier wandelen we in een berkenbos dan uiteindelijk op een heuvelrug uitloopt. De uitzichten op de omringende bergen en het stadje Jhupal zijn erg indrukwekkend. Daarna gaat het steil naar beneden en we dienen hier langzaam en vooral geconcentreerd te wandelen, het pad is niet gemakkelijk en sommige stukken gaan steil naar beneden. Na ong 6hr wandelen komen we in Juphal aan en nemen de rest van de dag om de drukke markt te verkennen.

  Tenten + O + L + D

 • Dag 20 : Vlucht naar Nepalganj en naar Kathmandu

  De vlucht naar Nepalganj is altijd erg vroeg ’s morgens, om van het klare weer te kunnen profiteren. In Nepalganj gaat het direct verder naar Kathmandu. Hier worden we op de luchthaven opgehaald en naar ons hotel gebracht. De rest van de late namiddag en avond spenderen we met een wandeling door Thamel en we helpen jullie graag met het zoeken naar een paar mooie souvenirs. ’s Avonds trakteert Himalayan Leaders jullie dan op een traditionele nepalese maaltijd in een nepalees restaurant om het succes van jullie beklimming te vieren.

  Hotel + O

 • Dag 21 : Sightseeing in Kathmandu

  Deze dag wordt samen met jullie georganiseerd. Der is een overvloed aan cultuur te bezichtigen in de Kathmandu Vallei, dus maken we samen een selectie met locaties die jullie willen bezoeken.

  Hotel + O

 • Dag 22 : Vrije dag in Kathmandu.
 • Dag 23 : Transfer naar de internationale luchthaven in Kathmandu

Beste seizoen

Beste seizoen
van april tot november

Inbegrepen:

 • Pickup van luchthaven en transport naar hotel
 • Sightseeing in Kathmandu met gelicentieerde gids en privé-transport
 • Permit voor Annapurna Conservation Area en Manaslu NP
 • NMA climbing permit voor Larka Peak
 • Lokaal vervoer van / naar Annapurna Regio
 • Accomodatie en eten in guesthouses/tenten tijdens de trekking
 • Volledige tentuitrusting met eettent, slaaptent en keukentent.
 • 3 maaltijden per dag, bereid door een van de beste bergkoks van Nepal.
 • Officiele senior NMA Berggids
 • Gelicentieerde drager(s)
 • Verzekering, uitrusting voor gids en drager(s)
 • Bijdragen aan het pensioensfonds van de medewerkers

Niet inbegrepen:

 • Eigen uitrusting voor deze expeditie
 • Alcoholische dranken

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden