• Peu difficile
 • 6 Dagen tent
 • 6,069 M
 • 13 Dagen lodge
 • 5 Dagen hotel
 • 19 Dagen trekking

Introductie :

Je wilt naar Nepal komen en je volledig focusseren op het beklimmen van bergen ? Dan kan dit zonder probleem, met het onderstaande programma. We vertrekken vanuit Kathmandu naar de voet van het Annapurna-gebergte en beklimmen zowel de Pisang Peak alsook de Chulu Far East, beide boven de 6000m ! De Pisang Peak (PD) en de Chulu Far East (PD+ – AD-) benutten we om je technische kennis te toetsen en verder te ontwikkelen en is daarmee de ideale reis voor het beklimmen van je eerste 6000’er. Himalayan Leaders zorgt op deze expeditie voor senior climbing guides van het NMA, met 8000’er ervaring op Everest, Kanchenjunga, Cho Oyu en Makalu !!

Informatie :

 • Klasse : *****
 • Aantal dagen : 24
 • Hoogste punt : +6000m
 • Hoogste slaaplocatie : +5600m
 • Regio : Annapurna Regio
 • Beklimming : Pisang Peak, Chulu Far East

Ons voorstel : (O)ntbijt + (L)unch + (D)inner

Dag per dag schema Bergbeklimmen in Nepal : 24d Pisang Peak en Chulu Far East

 • Dag 01 : Aankomst en transfer naar je hotel

  Aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu en warm onthaal door Jagat, onze kantoormanager. Hij vergezelt jullie naar Hotel Fuji, jullie “base camp”. Na de nodige verfrissingen volgt een eerste kennismaking met jullie gidsen en dragers en met de hoofdstad Kathmandu. ’s Avonds volgt een welkomstdiner in het The Northfield Cafe.
  Hotel + D.

 • Dag 02 : Sightseeing Kathmandu

  Op basis van jullie persoonlijke wensen, richten we vandaag een aangename sightseeingtour in, onder leiding van een ervaren en gelicentieerde gids. Graag reserveren we vandaag ook tijd voor last moment inkopen.
  Hotel + O

 • Day 03: Drive to Bhulbule (7/8hrs, 923m)

  Vandaag staan we vroeg op en gaan per bus naar Bhulbule (923m), een 8h durend avontuur. Onderweg heb je genoeg tijd om de scenery in je op te nemen en je voor te bereiden op het grote avontuur !
  Lodge + O + L + D

 • Day 04: Trek to Bahundanda (4/5hrs, 1310m)

  ’s Morgensvroeg vertrekken we vanuit Bhulbule en wandelen rustig onze eerste kilometers, onderweg over verschillende suspension bridges de rivier overstekend. We genieten van de waarlijk groene omgeving afgewisseld met mooie watervallen en rijstvelden. We bevinden ons hier nog in de subtropische klimaatzone. Langzaam wordt het terrein heuvelachtig en onderweg worden we overal met een warme Namasté ontvangen. Na een laatste korte klim komen we aan in Bahundanda (Hills of Brahman).
  Lodge + O + L + D

 • Day 05: Trek to Chamche (5/6hrs, 1430m)

  Na het ontbijt dalen we af en zien hoe de opkomende zon over de talrijke rijstvelden zijn gouden gloed presenteert. We stijgen langzaam omhoog, via steile kliffen, dichtbegroeide bossen en de talrijke kleine dorpjes. Van suspension bridge naar suspension bridge, wandelen we telkens weer over de Marsyangdi rivier, die we nog erg goed horen, maar die met elke hoogtemeter kleiner wordt. In het dorpje Jagat houden we halt voor de lunch en genieten het uitzicht over de vallei. Daarna gaat het gedurende 1.5hr verder naar Chamche, over rotsachtig terrein.
  Lodge + O + L + D

 • Day 06: Trek to Dharapani (6/7hrs, 1860m)

  Vandaag zullen we merken, dat we vrij veel hoogte gewinnen, doordat we in een andere klimaatzone komen. We vertrekken vanuit Chamche en wandelen over een erg lange suspension bridge over de Marsyangdi rivier. Hier zijn we officieel in het Manang District. In Tal nemen we onze lunch en wandelen dan door een bos met bamboe en rodedendrons naar Dharapani. Onderweg zie je tussen de rodedendrons door, de prachtige bergen.
  Lodge + O + L + D

 • Day 07: Trek to Pisang (6/7hrs, 3200m)

  Een smal pad door een dichtbegroeid dennenbos leidt ons naar een erg indrukwekkende rotswand, die 1500m lager uit de Marsyangdi rivier ontspringt. Daarna opent zich het bos en we komen op een prachtige vlakte, omringd door heerlijk mooie 5000’ers. We passeren via 2 oude houten bruggetjes de grote toegangspoort tot het Manang District en wandelen dan over een bredere “weg” naar Lower Pisang. Na een half uurtje bereiken we dan de eerste huizen van het dorp, terwijl rechts boven ons het eeuwenoude Upper Mustang opduikt.
  Lodge + O + L + D

 • Day 08: Trek and hiking around Pisang Village

  Ter voorbereiding op de beklimming naar het base camp, nemen we het vandaag rustig aan. Morgen stijgen we tot meer dan 4000m en dan is een goede acclimatisatie welkom. Het oude Upper Pisang is een bezoek meer dan waard !
  Lodge + O + L + D

 • Day 09: Trek to Yak Kharka base camp (6/7 hrs, 4380m)

  Na een lekker ontbijt, wandelen we vandaag naar het base camp. Vanuit Lower Pisang gaat het richting Upper Pisang en dan verder naar Yak Kharka. Het pad stijgt continu en biedt weinig mogelijkheden tot rust. In Yak Kharka komen we op een mooi vlak stuk alpine terecht, waar we onze tenten opzetten.
  Tent + O + L + D

 • Day 10: Trek to High Camp (5/6 hrs, 5400m)

  Vandaag wandelen we een uurtje of 4 naar het high camp, dat gelegen is op 5400m. We bevinden ons dan op de zuid-west ridge en genieten hier, in de sneeuw zittend met een kop warme thee, van de magistrale uitzichten. Onze kok kookt vandaag een extra speciale maaltijd, zodat we genoeg calorieen opdoen om deze nacht een toppoging te wagen.
  Tent + O + L + D

 • Day 11: Summit to Pisang Peak and back to our base camp (7/9hrs, 6,091m)

  We staan rond een uur of 3 op en maken ons klaar voor de toppoging. De kok maakt ondertussen nog een warme maaltijd klaar. Vanuit het high camp, volgen we de goed zichtbare ridge die ons naar de vrij steile maar weinig technische aanloopwand leidt brengt. Van hieruit is het slechts een tiental meters naar de top van de Pisang Peak. Met de opkomende zon in de rug, staan we dan rond een uur of 7 op de top !! Daarna dalen we terug af en wandelen direct verder naar het base camp. Onderweg staat de assistent gids ons nog op te wachten met lekker warme thee !
  Tent + O + L + D

 • Day 12: Trek to Nawal (4/5 hrs, 3890m)

  Na een lekker ontbijt en nog bekomend van de afterparty in het base camp, volgen we we trail naar Nawal. Deze gaat eerst over een stuk vals plat om daarna steil naar beneden te duiken. We genieten van de heerlijke vergezichten terwijl de adrenaline van de toppoging nog nazinderd.
  Lodge + O + L + D

 • Day 13: Trek to Yak Kharka base camp (6/7 hrs, 4380m)

  Vandaag wandelen we door een steile canyon, omgeven van kleine en middelgrote stupa’s, naar het base camp van de Chulu Far East. Dit is een erg mooie wandeling, met veel afwisseling en erg mooie vergezichten. Het base camp ligt op een rotsspits en biedt een weergaloos panorama. Verschrik niet, als op dezelfde locatie ook nog een kudde yaks aan het grazen is. Tegen de avond, genieten we hier van een heerlijke zonsondergang, die de Annapurna’s in een mooie rode gloed doet verdwijnen.
  Tent + O + L + D

 • Day 14: Trek to High Camp (4/5 hrs, 5400m)

  Van het basecamp naar het highcamp wandelen we door rotsachtig terrein en moeten meermaals kleine riviertjes oversteken. Voor ons zien we de eerste sneeuw weer opduiken en een klein sneeuwgevecht is hier zeker aan de orde. Aangekomen in het high camp, houden we halt bij een klein meertje. Links is duidelijk de Chulu East te zien met de verschillende morenes, en recht voor ons ligt de Chulu Far East. Vanuit het high camp hebben we indrukwekkende panorama’s op de omliggende 8000’ers. De namiddag benutten we voor ontspanning en voorbereiding op onze toppoging.
  Tent + O + L + D

 • Day 15: Early in morning summit Chulu Far East (6069m) and trek to base camp (9/10hrs, 4380m)

  Afhankelijk van onze gekozen strategie, staan we rond 3h30 op en nemen nog een warme maaltijd tot ons. Het weer rond de Chulu Far East is erg stabiel en met wat geluk kunnen we al genieten van een heerlijke sterrenhemel. We beginnen de klim op gemakkelijk terrein en na een uur komen we op de eerste steile passage. We bevestigen de touwen en klimmen gestaag verder. De klim naar de Chulu Far East is technisch niet moeilijk, maar is wel continue steil op een 35-50° helling. De laatste meters gebruiken we dan nog een paar ijsschroeven om ons te zekeren in deze 65° helling. De top zelf is niet erg groot, maar het uitzicht is groots !!!! We nemen een paar foto’s en dalen dan terug af, onderweg het grootse panorama aanschouwend. In het high camp wacht onze assistent gids op ons met warme thee en snacks en na een korte pauze dalen we verder af tot in het base camp.
  Tent + O + L + D

 • Day 16: Trek to Manang (6/8 hrs, 3540m)

  Vanuit het base camp dalen we snel terug af naar de hoofdroute van de Annapurna Circuit trekking. De alpine omgeving verdwijnt langzaam en we wandelen uiteindelijk door een vallei met appelbomen en graanvelden. We worden na deze afdaling beloond met weidse vergezichten en via een karrenspoor geraken we in Manang, de lokale hoofdstad. Links zie je de Tilicho Peak (7132m) en de gletsjer. Op eigen houtje kan je hier in Manang de rescue station bezoeken. ’s avonds vieren we uitgebreid onze 2 toppogingen !
  Lodge + O + L + D

 • Day 17: Rest day and hiking around in Manang (3540m)

  Vandaag staat rust op het programma. Je kan vrij rondwandelen, het eeuwenoude klooster bezoeken of lekker niets doen.
  Lodge + O + L + D

 • Day 18: Trek to Thorung Phedi (7/8 hrs, 4450m)

  We laten Manang en de vallei achter ons en stijgen voor een uurtje, vooraleer we terug een stuk afdalen naar de Marsyangdi rivier. Over een oude houten brug, wandelen we verder aan de andere kant. De omgeving wordt rauwer en we keren terug in de subalpine zone. We dienen 2 keer de steile helling te beklimmen vooraleer we de klim naar Thorung Pedi aanvatten. Dit is een erg steil pad maar door de goede acclimatisatie van de afgelopen dagen, is dit geen probleem.
  Lodge + O + L + D

 • Day 19: Trek to Thorong La pass (5416m) and to Muktinath (8hrs, 3800m)

  In Thorung Pedi staat er altijd een koude wind, die vanuit de steile helling richting Thorung La pass waait. Lekker warm aankleden is hier de boodschap. De steile helling van gisteren zet zich vandaag direkt door en over een smal pad wandelen we gestaag verder. In de verte zien we de tibetaanse prayer flags al die de Thorung La pas aanduiden. Links en rechts doemen besneeuwde bergen op en na 2 uurtjes klimmen, bevinden we ons op de pas ! Voor ons ligt de vallei van de Kali Gandaki en we zien in de verte de bruine en purpere bergen van het koninkrijk Mustang. De afdaling is vrij steil maar ongevaarlijk en na een uurtje bevinden we ons in de vallei en genieten van de prachtige omgeving. We worden omringd door prachtige bergen en via de Jhong Khola vallei komen we dan aan bij het klooster van Muktinath, wereldberoemd bij de pelgrims.
  Lodge + O + L + D

 • Day 20: Trek to Jomsom (4/5 hrs, 2710m)

  Het kleine stadje Muktinath is prachtig gelegen, en we nuttigen onze tas koffie dan ook op het dak van onze lodge. Je ziet hier over de hele vallei en de kleurenpracht is erg spectaculair. Hier is het klimaat identiek aan Tibet. Na een bezoek aan het klooster, trekken we verder naar Jomsom. Hiervoor dienen we nog een stuk woestijn te doorkruisen, waar een vrij stevige wind staat.
  Lodge + O + L + D

 • Day 21: Fly back to Pokhara

  ’s Morgensvroeg vliegen we met een kleine 18 seater terug naar Pokhara. Het is een erg spectaculaire vlucht door de Kali Gandaki canyon en we genieten van de prachtige panorama’s van Annapurna en Dhaulagiri. In Pokhara verzorgen we het transport naar ons hotel, waarna je vrij bent om de rest van de dag te besteden.
  Hotel + O

 • Day 22: Drive or fly back to Kathmandu

  We laten je de keuze om naar Kathmandu te reizen per bus of per vliegtuig. De route per bus duurt ong 6h, de vlucht slechts 35min. Rest van de dag vrij in Kathmandu.
  Hotel + O

 • Day 23: Free day in Kathmandu

  De dag is vrij te besteden. Op wens organiseren we graag een dagje mountainbiken, een dagje motorrijden, een dagje wellness,…’s avonds vieren we nog samen een klein feestje om onze prachtige reis korrekt af te sluiten !!
  Hotel + O

 • Day 24: Transfer to the international airport in Kathmandu

  Vandaag transporteren we je naar de luchthaven van Kathmandu.
  Hotel + O

Beste seizoen

Beste seizoen
van maart tot november

Inbegrepen:

 • Pickup van luchthaven en transport naar hotel
 • Sightseeing in Kathmandu met gelicentieerde gids en privé-transport
 • Permit voor Annapurna Conservation Area en Manaslu NP
 • NMA climbing permit voor Larka Peak
 • Lokaal vervoer van / naar Annapurna Regio
 • Accomodatie en eten in guesthouses/tenten tijdens de trekking
 • Volledige tentuitrusting met eettent, slaaptent en keukentent.
 • 3 maaltijden per dag, bereid door een van de beste bergkoks van Nepal.
 • Officiele senior NMA Berggids
 • Gelicentieerde drager(s)
 • Verzekering, uitrusting voor gids en drager(s)
 • Bijdragen aan het pensioensfonds van de medewerkers

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke verzekering
 • Eigen uitrusting voor deze expeditie
 • Internnationale luchthaventax (1700Rs = 20€)
 • Alcoholische dranken
 • Tips voor gids en/of drager(s)

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden