• Assez difficile
 • 2 Dagen tent
 • 6,249 M
 • 15 Dagen lodge
 • 5 Dagen hotel
 • 20 Dagen trekking

Trekking Peak Informatie :

 • Klasse : *****
 • Aantal wandeldagen : 22d
 • Maximale hoogte  : 6249m
 • Hoogste slaaplocatie : 5600m
 • Regio : Annapurna Regio
 • Beklimming : Larka Peak
 • Classificatie : PD+

Introductie :

Je wilt naar Nepal komen en je volledig focussen op een berg die slechts zelden beklommen wordt ? Iets unieks beleven ? Dan kan dit zonder probleem, met het onderstaande programma. We vertrekken vanuit Kathmandu naar de voet van het Manaslu-gebergte en beklimmen de Larka Peak, met een hoogte van meer dan 6000m, beter gezegd, 6249m ! Onderweg komen we in contact met Tamang en Sherpa gemeenschappen en wandelen door een van de laatste stukjes paradijs op aarde. Altijd zichtbaar is de Manaslu, een prachtige 8000’er. De expeditie begint in Gorka en eindigt in het Annapurnagebied, in Besisahar. Himalayan Leaders zorgt op deze expeditie voor senior climbing guides van het NMA, met 8000’er ervaring op Everest, Kanchenjunga, Cho Oyu en Makalu !!

Ons voorstel : (O)ntbijt + (L)unch + (D)inner

Dag per dag schema Bergbeklimmen in Nepal : 25d Larka Peak Beklimming

 • Dag 01 : Aankomst en transfer naar je hotel

  Aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu en warm onthaal door Jagat, onze kantoormanager. Hij vergezelt jullie naar Hotel Fuji, jullie “base camp”. Na de nodige verfrissingen volgt een eerste kennismaking met jullie gidsen en dragers en met de hoofdstad Kathmandu. ’s Avonds volgt een welkomstdiner in het The Northfield Cafe.
  Hotel + D.

 • Dag 02 : Sightseeing Kathmandu

  Op basis van jullie persoonlijke wensen, richten we vandaag een aangename sightseeingtour in, onder leiding van een ervaren en gelicentieerde gids. Graag reserveren we vandaag ook tijd voor last moment inkopen.
  Hotel + O

 • Dag 03: Drive to Arughat (600m, 188 km, and 5/6hrs)

  We vertrekken vrij vroeg naar het busstation, voor onze verbinding naar Gorkha, de vroegere hoofdstad van Nepal. De rit duurt niet lang, maar we willen voor de grote verkeersdoortocht al uit de Kathmandu Vallei zijn. In Gorkha stappen we om op een lokale bus en rijden het laatste stuk over een gravelpiste naar Arughat. Arughat is naar nepalese verhoudingen een vrij grote stad, die door de Buri Gandaki rivier in tweeën gedeeld wordt.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 04: Trek to Soti Khola (710m, 5/6 hrs)

  Na een heerlijk ontbijt, trekken we over de suspension bridge en beginnen onze expeditie naar de Larka Peak. Vooraleer we Arughat verlaten, dienen we nog onze ACAP permits te laten controleren. Over een geplaveide weg wandelen we verder richting noorden, door de lokale bazar. Hier is sinds kort een hydro-electrische centrale gebouwd, om de omgeving van electriciteit te voorzien. We wandelen langs rijstvelden tot in Maltar, om dat in het loofbos te verdwijnen tot in Sante Bazzar. De trail die ons in dieper en dieper in de Budhi Gandaki vallei voert, wordt nu steiler en het terrein moeilijker. Via de suspension bridge over de Arkhet Khola rivier, komen we aan in Arkhet. We dalen af en aanschouwen de wondermooie watervallen, om daarna vrij steil terug te klimmen tot Kyorpani. Van hieruit gaat het dan langzaam terug naar beneden tot in Soti Khola.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 05: Trek to Maccha Khola (900m, 6/7 hrs)

  De trek naar Maccha Khola is een erg mooie. We beginnen met idylische crossings, gevolgd door de prachtige Sal bossen en eindigend met de grote rapids op de Budhi Gandaki. Daarna komen we aan in Khursane. De rotsachtige trail klimt en daalt afwisselend erg steil met onderweg verschillende tientallen meters hoge watervallen. Daarna wandelen we verder langs verschillende rijstvelden tot aan het Gurung dorp Labubesi. Na dit dorpje opent zich de vallei terug en we wandelen langs de zandige oevers van de Budhi Gandaki tot in Maccha Khola.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 06: Trek to Jagat (1410m, 6/7 hrs)

  Een smalle trail brengt ons vandaag opnieuw eerst omhoog en daarna weer omlaag tot we aan de Tharo Khola rivier uitkomen, die we kort volgen door zijn rotsachtige ravijn. Voor ons ligt Khorlabesi. Het terrein gaat opnieuw eerst omhoog en daarna weer omlaag tot we aan een kleine hotspring komen, genaamd Tatopani (“warm water”). Na een korte pauze wandelen we verder en steken via verschillende suspension bridges de Budhi Gandaki over. Via de westkant wandelen we dan naar een heuvelrug, van waaruit we prachtige vergezichten hebben op de verschillende gebergtes. Daarna is het niet ver meer naar Jagat, een klein maar heel gezellig dorpje
  Lodge + O + L + D

 • Dag 07: Trek to Deng (1804m, 6/7 hrs)

  De vallei opent zich en we wandelen verder naar Ghatta Khola, waar we via een erg lange suspension bridge de rivier oversteken. Dan begint een steile klim naar Philim, een grote Gurung nederzetting. Net voor we het dorp betreden, draaien we naar het noorden en klimmen vrij steil naar Elke Bhatti. De omgeving is ook hier wondermooi en we houden dikwijls halt om de schoonheid in ons op te nemen. Net na Elke Bhatti wandelen we door een onbewoonde vallei en dalen gestaag af via weidse grasvelden tot aan de Budhi Gandaki, die we meermaals oversteken. Net voor Deng Khola duiken we nog voor een uur de bamboebossen in.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 08: Trek to Ghap (2165m, 3/4 hrs)

  Net na Deng Khola, steken we opnieuw de Budhi Gandaki over en wandelen op de noordflank verder naar Rana, op 1980m. Dit is een steile klim, maar we worden beloond met prachtige vergezichten. We komen hier op een kruispunt met een pad vanuit Bhi, en wandelen verder naar het westen door de Budhi Gandaki vallei. Van hier uit dalen we af naar de Sringi Valley en via deze dichtbeboste omgeving stijgen en dalen we gedurende 2 uur. We passeren verschillende mani muren, tot we in de verte de contouren zien van Ghap. Hier aangekomen, lunchen we, waarna een rustige namiddag op het programma staat. Mogelijk is een uitstap naar Prok, met zijn eeuwenoude Tibetaanse Gompa’s.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 09: Trek to Lho (3180m, 7/8 hrs)

  Het pad volgt vandaag de rivier, via dichtbeboste wouden. Nadat we de rivier meermaals zijn overgestoken, en nadat we verschillende watervallen hebben gezien, wordt het pad terug breder en gemakkelijker. We genieten van de mooie omgeving en klimmen dan vrij steil naar Namru. In het zuiden zien we de majestieuze Himal Chuli, die ons begeleid richting Lihi, een klein dorpje in een prachtige scenery, met vele weidse graanvelden. Daarna draaien we verder naar het noorden tot in de Simnang Himal vallei en onderweg, genietend van de vele mani muurtjes en wandschilderingen, komen we aan in Lho.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 10: Trek to Samagaon (3530m, 5/6 hrs)

  Onder ons horen we de Buri Gandaki, en terwijl we via een smal pad de bergwand volgen, zien we in de verte al het kleine dorpje Shyala. We worden hier werkelijk omgeven door reusachtige bergen, zoals de Himal Chuli en de Peak 29 en de Manaslu. Voor ons doemen de grote gletsjers op met daarbij de Ganesh Himal en iets verder naar links zien we dan 2 rijen huizen, waar we zullen overnachten.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 11: Rest day in Samagaon

  In Samagaon blijven we een dag langer, om ons goed te kunnen acclimatiseren. We maken korte wandelingen langs de immense hoeveelheid mani muurtjes en ontmoeten de lokale bevolking, die ons uitlegt hoe ze de lokale wol spinnen. Op een kleine heuvelrug ligt een oude gompa, de pungyen gompa, van waaruit je een heerlijk zicht hebt op de gletsjers.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 12: Trek to Samdo (3860m, 4/5 hrs)

  Descend to the Budhi Gandaki, that has turned north, and follow it to a bridge over a side stream. The trail to the left leads to the Manaslu Base camp. The Larkya la Trail passes several mani walls as the valley begins to widen. It is an easy trail on a shelf above the river passing the juniper and birch forests of Kermo Kharka. We drop off the shelf, cross the Budhi Gandaki on a wooden bridge and climb steeply onto a promontory between two forks of the river. From a stone arch we can see a large white kani, finally passing through the kani we find Samdo.

  Na een lekker ontbijt, gaan we terug op pad, en dalen af naar de Budhi Gandaki rivier, waar we via een suspension bridge aan de andere kant komen. De trail links van ons gaat naar het Manaslu Base Camp. De Larkya La trail draait hier rechts en we passeren opnieuw langs verschillende mani muurtjes. De trail is gemakkelijk en via een berkenwoud komen we aan in Kermo Kharka. Daarna gaat het steil terug omhoog naar Samdo, liggend op een heuvelrug.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 13: Trek to Larkya Glacier B. C. (4460m, 4-5 hrs)

  We wandelen vandaag verder over dezelfde heuvelrug en via 2 kleine riviertjes die we diverse malen overbruggen, komen we aan bij de Larkya gletsjer ! We wandelen via de Salka Khola vallei verder en klimmen nog hoger tot we aan het noodshelter huis aankomen op 4450m. Hier houden we een korte pauze om van het uitzicht te genieten en wandelen dan verder naar Larkya Phedi. In de namiddag hebben we de tijd om te rusten en ons voor te bereiden op de lange dagen die komen.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 14-17: Climbing period of Larka peak (6249m)

  Goed geacclimatiseerd, trekken we vandaag naar het high camp van de Larka Peak, via sneeuw en mixed terrein, waar we de rest van de dag gebruiken om ons materiaal voor te bereiden en onze route gezamelijk te bespreken. In totaal hebben we 2 dagen uitgetrokken voor de toppoging, die technisch niet zo moeilijk is maar een vrij lange aanloop heeft en bestaat uit verschillende mixed gedeeltes. Op de top hebben we een prachtig uitzicht over de diverse 7000’ers en 8000’ers in het Annapurna, Manaslu EN LangTang gebied. We dalen snel terug af tot helemaal in het Larkya base camp, waar we verwelkomd worden met warme thee en een heerlijke lunch.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 18: Trek to Bimthang (3720m/8-9 hrs )

  Vandaag is er geen tijd om te rusten van de toppoging. We maken een kleine klim en bereiken de geisoleerde vallein in het noorden van de Larkya gletsjers, begeleid door de Cho Danda. We wandelen verder langs de morenes van de gletsjer en maken een vrij steile klim tot aan de pas. Van hieruit hebben we een spectaculaire view over de Himlung Himal, Cheo Himal, de Kusum Kanguru en de heerlijk mooie Annapurna II. Tot in Bimtang zijn het nog altijd 4-5h wandelen, maar we dalen snel af en komen kort voor zonsondergang in Bimthang aan. Het zicht van hieruit op de Manaslu is fenomenaal !
  Lodge + O + L + D

 • Dag 19: Trek to Gho (2560m, 4/5 hrs)

  Vanuit Bimthang dalen we eerst af door de Burdin Khola vallei. Vanop de heuvelrug op een hoogte van 4150m, heb je een prachtig vergezicht op de Manaslu in het zuidoosten tot aan de Annapurna II in het zuidwesten. We steken nogmaals een lange suspension bridge over, over de Dudh Khola en dalen dan door het rodedendronbos, over een smal pad, verder af tot in Karche, op 2785m. Hier worden we weer omringd door gras- en oogstvelden. We dalen nog verder af en merken dat het warmer wordt. Daarna beginnen we aan een laatste steile klim over een smalle ridge en kamperen aan de oevers van de rivier op 2580. Een idylische plek, op korte afstand van het dorpje Gho.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 20: Trek to Dharapani (1920m, 3/4 hrs)

  Vandaag wandelen we eerst door de gras- en oogstvelden, langs de rivier en passeren door diverse kleine nederzettingen. Tussendoor trekken we weer een rodedendron-, dan weer een eikenbos in. We blijven op de noordelijke oever van de rivier tot in Tilje en klimmen dan over een kleine rotsachtige heuvelrug, van waaruit we opnieuw het heerlijke vergezichten beloond worden. We steken de Dudh Khola verschillende malen over en trekken verder langs de rivier. Meerdere mani muurtjes passeren we vooraleer we in Thonje aankomen, waar we op een politiepost onze permits laten controleren. Daarna gaat het in rechte lijn naar Dharapani.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 21: Trek to Syange (1080m, 6/7 hrs)

  Na een heerlijk ontbijt verlaten we langzaam maar zeker het Manaslu NP en arriveren in het Annapurna NP, waar we op de Annapurna Circuit Trek aansluiten. We dalen af naar de Marsyangdi rivier en steken een eerste suspension bridge over. We klimmen terug naar de andere steile bergwand en komen dan uit in Tal, een prachtig dorp gelegen in een heerlijke scenery, op 1675m. In de verte kunnen we een gigantisch grote waterval bewonderen. Het pad volgen we verder naar Chamje, en steken daarbij de Marsyangdi rivier verschillende malen over. Het laatste stuk tot in Syange, wandelen we door dennen- en rodedendronbossen.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 22: Trek to Besi Sahar (800m, 4 hrs)

  De Marsyangdi vallei opent zich en op de rivierbank zien we de verschillende terrassen die bebouwd worden. De huisjes die je hoog tegen de bergwand ziet, zijn oude seizoenswoningen van de nepalese boeren. We wandelen vanaf nu alleen nog bergaf en komen door verschillende kleine dorpjes zoals Bhulbule en Khudi. De temperatuur is alweer een stuk hoger als tijdens de subalpine dagen en ook het trekkingpad wordt breder. In Besisahar, zijn we terug in de bewoonde wereld, waar er een drukke markt is en waar onze trekking tot een goed einde komt. We vieren hier al een eerste keer de goede afloop van onze expeditie !!
  Hotel + O + L + D

 • Dag 23: Drive from Besi Sahar to Kathmandu by bus (7/8 hrs)

  We rijden met een public bus van Besisahar terug naar Kathmandu, langs de oevers van eerst de Marsyangdi en daarna de Trisuli. Onderweg worden we begeleid door groene velden, prachtige panorama’s en diverse terrasbouwvelden. In Kathmandu aangekomen, staat jullie de rest van de dag vrij ter beschikking. Misschien nog een beetje shoppen of gewoon lekker rusten ?
  Hotel + O + L

 • Dag 24: Free day in Kathmandu

  Vandaag staat jullie vrij ter beschikking. In samenwerking met Himalayan Leaders kan je naar wens gerust nog actief iets beleven, maar een dag shopping is ook erg spannend. ’s Avonds laat Himalayan Leaders jullie nog in voor een heerlijk avondmaal !
  Hotel + O

 • Dag 25: Transfer to international airport in Kathmandu

  We zorgen voor het transport naar de internationale luchthaven en hopen jullie volgend jaar terug te mogen verwelkomen !
  Hotel + O

Beste seizoen

Beste seizoen
van april tot november

Inbegrepen:

 • Pickup van luchthaven en transport naar hotel
 • Sightseeing in Kathmandu met gelicentieerde gids en privé-transport
 • Permit voor Annapurna Conservation Area en Manaslu NP
 • NMA climbing permit voor Larka Peak
 • Lokaal vervoer van / naar Annapurna Regio
 • Accomodatie en eten in guesthouses/tenten tijdens de trekking
 • Volledige tentuitrusting met eettent, slaaptent en keukentent.
 • 3 maaltijden per dag, bereid door een van de beste bergkoks van Nepal.
 • Officiele senior NMA Berggids
 • Gelicentieerde drager(s)
 • Verzekering, uitrusting voor gids en drager(s)
 • Bijdragen aan het pensioensfonds van de medewerkers

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke verzekering
 • Eigen uitrusting voor deze expeditie
 • Internnationale luchthaventax (1700Rs = 20€)
 • Alcoholische dranken
 • Tips voor gids en/of drager(s)

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden