• Assez difficile
 • 4 Dagen tent
 • 6,654 M
 • 17 Dagen lodge
 • 6 Dagen hotel
 • 21 Dagen trekking

Introductie :

Van alle vrijgegeven “Trekking Peaks”, is de Mera Peak de hoogste. De berg zelf heeft 3 hoofdtoppen, Mera South (6065m), Central (6466m) en North (6476m). Mera Central  is de enige die vrijgegeven is om beklommen te worden. Tijdens de aanloop steek je een aantal passen over van 3000 en 4000m hoog zodat het acclimatiesatieproces perfekt verloopt. Ten zuiden van de hoge toppen van de Kumbu, met de Mount Everest, Lothse, Nuptse, Cho Oyu en Ama Dablam, ligt het Hinku gebied waar Mera Himal deel van uit maakt. Het gebied ligt net buiten het Sagarmatha National Park en het Makalu Barun National Park en wordt in het westen en noorden van de Kumbu gescheiden door de enorme gletsjers van de Kusum Kanguru, de Thamserku, en de Kang Taiga. Mera Himal is voor een groot deel bedekt met gletsjers en heeft drie toppen. Mera South (6065m), Mera Central (6480m) en Mera North (6495m). Mera Central is de enige “Trekking Peak” die vrijgegeven is om beklommen te worden.

Onze aanlooproute is eerder uniek, want ze begint niet in Lukla, maar in Phaplu en via Kharikhola, de Pangkongma La en de Zattra Danda trekken we door de geisoleerde Hinku Vallei naar de Mera gletsjer. Na een rustdag, trekken we over de gletsjer naar het hoogste kamp op ± 5800m, van waaruit we een toppoging ondernemen. De uitzichten op de top van de Mera Peak zijn werkelijk adembenemend, want je ziet alle grote 8000’ers van Cho Oyu over Everest tot zelfs de Kanchenjunga !!

Informatie :

 • Klasse : **** , voor meer info, link
 • Aantal dagen : 22
 • Hoogste punt : 6421m
 • Hoogste slaaplocatie : +5800m
 • Regio : Khumbu Regio
 • Tent- & lodgetrekking

Kodering : (O)ntbijt + (L)unch + (D)inner

 

Dag per dag schema Bergbeklimmen in Nepal : 27d Mera Peak

 • Dag 01 : Vlucht Europa naar Nepal
 • Dag 02 : Aankomst Nepal

  Jagat onze office manager haalt jullie van de internationale luchthaven van Kathmandu op en brengt jullie naar jullie hotel. Na de nodige refreshments nodigen we jullie uit voor een lekker traditioneel nepalees dinner !
  Hotel + D

 • Dag 03 : Sightseeing Kathmandu

  Kathmandu is een stad met zeer veel bezienswaardigheden en we spenderen een ganse dag in de World Heritage Sites, de Ancient Cities, Pashupatinath, …
  Hotel + O

 • Dag 04 : Kathmandu - Phaplu

  ’s Morgensvroeg opstaan en naar de luchthaven. Een korte maar spectaculaire vlucht later, sta je midden tussen de bergen. Phaplu is het vliegveld van de districtshoofdplaats Salleri en daarom naast het vlakbij gelegen Lukla, in gebruik. We nemen de namiddag om het kleine stadje te exploreren.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 05 : Phaplu – Nuntala (5h, 2200m)

  Eerst trekken en klimmen we geleidelijk door bossen en velden naar Ringmo. Daar gaat de trail oostwaarts omhoog naar de Trakshindo La (pas) op 3071m. Van hier heb je al een heerlijk uitzicht op de hoge bergen in het noorden en onze route van de komende dagen. Het pad naar Nuntala daalt maar heel geleidelijk, diep beneden ons stroomt de Dudh Kosi, de rivier gevuld met het smeltwater van de gletsjers van de Everest en Cho Oyu.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 06 : Nuntala – Kharikola (7h, 2070m)

  We beginnen met de afdaling naar de brug over de Dudh Kosi (± 650m omlaag) en stijgen dan terug naar de Zattara Danda ridge. Net boven de brug ligt het pittoreske dorp Jubing. We kamperen even voor Kharikola.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 07 : Kharikola – Pangkongma (7h, 2900m)

  We verlaten nu de Everesttrail en gaan door de velden en bossen via smalle en soms gladde paden omhoog. Onderweg komen we langs het klooster van Kharikola en als er iemand aanwezig is nemen we de tijd om een kijkje te nemen en onze expeditie door de goden te laten zegenen. Pangkongma ligt op 2900m en het wordt ’s nachts al wat kouder.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 08 : Pangkongma - Zattara Danda (Kurke) (8h, 3770m)

  We starten deze dag met de korte maar steile klim naar de Pangkongma La door een fantastisch stuk bos. Op de pas loopt een trail rechtdoor naar de voet van de Makalu (Tumlingtar). Daarna klimmen we verder over de beboste kam van de Zattara Danda noordwaarts totdat we boven de boomgrens komen en het landschap kaler en rotsachtiger wordt. Later op de dag is het hier vaak bewolkt, maar als de weergoden ons goed gezind zijn is het uitzicht fantastisch.
  Tent + O + L + D

 • Dag 09 : Zattara Danda (Kurke) - Tuli Kharka (8-9h, 4250m)

  Vandaag vervolgen we onze weg naar het noorden over de kam richting Tuli-Kharka, een pittige route met een pas op een hoogte van 4450m.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 10 : Rustdag

  We zijn nu op 4250m en vandaag hebben we een rustdag, die gelijktijdig als acclimatisatiedag benut wordt.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 11 : Tuli Kharka – Khote (7h, 3640m)

  We dalen vandaag af naar de Hinku Drangka. In eerste instantie volgen we nog een stuk van de kam van de berg en dalen daarna af door dichtbegroeide bossen. Vlak voor Khote bereiken we de ruige rivier die we al eerder ver beneden ons hebben zien stromen. Kort daarna slaan we ons kamp op bij de ongeveer 15 hutten die Khote vormen.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 12 : Khote – Tangnag (7h, 4315m)

  Na het ontbijt trekken we door de bedding van de Hinku Drangka en wandelen verder noordwaarts door de vallei. De morenedam van het Sabal-Thso is enkele jaren geleden doorgebroken en de daardoor ontstane vloedgolf heeft een enorme ravage aangericht in het Hinku dal. Vlak voor Tangnag is een kleine Gompa waar we allemaal een laatste offer brengen om de beklimming te zegenen. Tijdens de rustige klim omhoog zullen we zicht hebben op de Kyashar (6770m). Het dal wordt smaller en ligt tussen de Kusum KangGuru en Mera West ingeklemd. De weiden bij Tangnag bieden een prima kampplaats om twee dagen te blijven.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 13 : Tangnag (rustdag met acclimatisatietocht)

  Tent + O + L + D.

 • Dag 14 : Tangnag – Khare (6h, 4930m)

  Langs de zijdelingse morenen van de Dig gletsjer lopen we richting Khare waar we op ±5000m het basiskamp inrichten. De weersomstandigheden en sneeuwcondities spelen een grote rol. Hier zullen we dan ook definitief beslissen over de logistieke en technische aanpak van de volgende drie dagen.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 15 : Khare : Acclimatiseren (4930m)

  Khare is het uitgangspunt voor de beklimming van de Mera Peak en vandaag benutten we om onze acclimatisatie te perfectioneren. We wandelen naar de Mera La, genieten van het heerlijke uitzicht en keren dan voor de lunch terug. In de namiddag wandelen we rond in Khare en doen het rustig aan.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 16 : Khare - Mera La - First camp (5h, 5400m)

  Vandaag gaan we over de gletsjer naar het Mera La First Camp. Dit ligt aan de oostelijke kant van de pas op 5344m. Het eerste stuk is wat steil maar daarna wordt het terrein licht glooiend. De campsite ligt bij een klein meertje en is rotsachtig.
  Tent + O + L + D.

 • Dag : 17 Mera La First Camp - High Camp (5h, 5845m)

  We nemen het rustig aan vandaag, en na een uitgebred ontbijt pakken we onze rugzakken voor een korte tocht naar het High Camp, op ong 5800m. We gaan ong +/- 450m omhoog tot aan het eind van de rotsen die de scheiding vormen tussen de Mera gletsjer en de Naulekh gletsjer. Het panorama is een heerlijk oogspel van zeven en achtduizenders zoals: Kanchenjunga, Chamlang, Makalu, Baruntse, Lothse, Cho Oyu en natuurlijk de Everest. Deze plaats wordt niet voor niets beschouwd als één van de mooiste uitkijkpunten van Nepal.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 18 : Beklimming Mera Peak (6455m) en afdaling naar het basiskamp Khare (9-11h, 4930m)

  Het wordt een lange tocht door dit ijzige landschap. De helling is niet erg steil (het laatste en steilste stuk onder de top is ± 50 graden) en er zijn geen crevasses. Op de top wacht je een waanzinnig mooi uitzicht over de 8000’ers !! Daarna dalen we terug af naar Khare.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 19 : Khare - Khote (9h, 3640m)

  Na het ontbijt, gaan we van Khare rechtstreeks terug naar Khote. Een lange, maar niet zo zware tocht, daar we constant omlaag wandelen.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 20 : Khote - Tuli Kharka (5h, 4250m)

  We gaan het ons nu bekende steile pad omhoog door het bos tot we de weiden van Tuli Kharka bereiken. We zullen het vandaag rustig aandoen want morgen wachten ons weer een steile klim en een steile afdaling.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 21 : Tuli Kharka - Chutanga (8h, 3400m)

  Vandaag wordt het een zware dag. Eerst de steile klim naar de Zatrwa La, dan op en neer naar de tweede pas voor de afdaling naar Chutanga. Het eerste gedeelte, na deze tweede pas, is vrij steil maar gaat geleidelijk over in een “vals plat” pad.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 22 : Chutanga - Lukla (5h, 2640m)

  Na het ontbijt gaat het nog een paar uur omlaag door een dichtbegroeid bos. Een mooie wandeling als afsluiting van onze heerlijke trekking. Eenmaal aangekomen in Lukla, genieten we van de zon en een lekker terrasje. Vanavond vieren we de beklimming van de Mera Peak op een typische nepalese wijze met zang en dans !
  Tent + O + L + D.

 • Dag 23 : Extra dag

  Deze dag dient als reservedag.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 24 : Lukla - Kathmandu (35min)

  Vandaag vliegen we terug naar Kathmandu.Het wachten op deze vliegtuigjes is altijd een interessante gebeurtenis, omdat het weer een belangrijke factor is. Indien het regent of als er slecht zicht is, wordt er namelijk niet gevlogen. De rest van de dag in Kathmandu is vrij te besteden.
  Hotel + O.

 • Dag 25 : Kathmandu

  Vrij te besteden. Voor de actievelingen onder ons, kunnen we een dag gaan raften, of een dag gaan sportklimmen. We kunnen ook een nepalesische kookcursus volgen, of een ayeurvedische massage nemen. Of gewoon shoppen en lekker eten.
  Hotel + O.

 • Dag 26 en 27 : Kathmandu - Europa

  We zorgen voor het transport naar de luchthaven voor Kathmandu.

Beste seizoen

Beste seizoen
van maart tot november

Inbegrepen:

 • Volledige tentuitrusting met eettent, slaaptent en keukentent.
 • 3 maaltijden per dag, bereid door een van de beste bergkoks van Nepal.
 • Officiele senior NMA Berggids
 • Gelicentieerde drager(s)
 • Verzekering, uitrusting voor gids en drager(s)
 • Bijdragen aan het pensioensfonds van de medewerkers
 • Sightseeing in Kathmandu met gids
 • Permit voor Sagarmatha National Parc
 • Lokaal vervoer en vliegtuigticket naar en van Lukla
 • Binnenlandse luchthaventax
 • Accomodatie en eten in guesthouse tijdens de trekking
 • Trekking Peak Permit Mera Peak

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke verzekering
 • Alcoholische dranken
 • Internationale luchthaventax (1700Rs = 20€)
 • Eigen uitrusting voor deze trekking en beklimming Mera Peak

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden