• Gemakkelijk
 • 1 Dagen mountainbiken

Mountainbike informatie :

 • Gebied : Kathmandu Vallei
 • Aantal mountainbikedagen : naar wens
 • Aantal hoogtemeters : gemakkelijk (max 400m) tot zwaar (+2500m)
 • Aantal km : gemakkelijk (30km) tot zwaar (240km)
 • Maximum hoogte : ong 2500m
 • Tent- of lodge : vanaf hotel in Kathmandu
 • Specials : Prachtige cultuur, vele vergezichten op 7000’ers en 8000’ers, heerlijke single trails
 • Beste periode : 365 dagen per jaar
 • Reis kan geboekt worden vanaf 1 deelnemer, persoonlijke wensen zetten we graag om (bv 1 dag meer of 1 dag minder)

Mountainbiken in de Kathmandu Vallei is erg spectaculair ! Niet alleen is het verkeer iets avontuurlijkers als in Europa, maar het aantal dirt roads en single tracks is haast ontelbaar…

De Kathmandu Vallei biedt dan ook de mogelijkheid om 1 tot 14 dagen naar hartelust te mountainbiken. Afhankelijk van je technische kunnen zullen we het niveau ook aanpassen. 

Een dag uit het leven van een mountainbiker :
In Nepal is er 1 gouden regel : na elke afdaling, komt een nieuwe klim. Samen met je gids zullen de eerste minuten van het mountainbiken in Nepal een ware adrenalinestoot opleveren. Je moet je namelijk door het verkeer een weg banen naar de outskirts van de stad, iets wat niet altijd even gemakkelijk is in een land waar links en rechts rijden niet altijd even duidelijk is. Maar daar zijn dan eindelijk de eerste smalle paadjes. Stof vliegt op als je er over naar beneden stuift. Rotsen ontwijkend en je bukkend voor bambootakken hoor je in de verte de kinderen die het ook allemaal superspannend vinden. Je stopt om van het uitzicht te genieten, terwijl de stof je inhaalt. Je snakt naar je drinkbus. Maar wat een voldoening en we zijn nog maar een uur onderweg ! Je jas steek je al weg in je rugzak terwijl de gids je grijnzend vraagt wat je er van vindt. Voor je is de eerste klim van de dag. Naweeën van de adrenaline geven je goede moed, maar algauw is het puffend naar boven rijden, ook al door de hoogte, maar nog meer door de steilheid van de klim. Het zweet prikt in je ogen en je vloekt waarom je niet die tocht met de luchtballon hebt genomen…Het einde van de klim komt in zicht en een geweldige afdaling is de beloning voor al dat harde werk ! Dit is slechts de eerste van vele klimmen die je nog te overwinnen hebt, maar de herinnering aan al dit geweld en plezier blijft je voor altijd bij !!

Dag per dag schema Dagtochten in de Kathmandu Vallei met Himalayan Leaders

 • 1 dag cultureel funbiken : World Heritage Sites ! (ganse dag, geen kilometeraanduiding)

  U bezoekt de culturele highlights van Kathmandu per mountainbike. ’s Morgens vertrekken naar Kathmandu Durbar Square, dan verder fietsen naar Swayambunath. Gezellig lunchen met uitzicht op Patan Durbar Square en door de kleine straatjes terugkeren naar je hotel.

 • 1 dag offroaden : (ganse dag, geen kilometeraanduiding)

  We nemen je mee naar de verborgen schatten van Kathmandu en rijden langs rijstvelden en door kleine dorpjes. In de verte zijn de bergtoppen van de Himalaya nooit veraf. We passeren in een afdaling door rotsachtig terrein een drager die een zak rijst naar zijn dorp transporteert. Of een bende joelende kinderen die hun klaslokaal even verlaten om je aan te moedigen…’s Middags lunchen we -afhankelijk van het programma- met een uitgebreide picknick of in een restaurant. Na 20 minuten rijden komen we in een single tracks en dirt roads paradijs aan. Buiten de verbinding vanuit je hotel tot aan rand van de stad, bestaat het parcours voor 85% uit offroad wegen.

 • 1 dag downhillen : (38km) NAGARKOT

  We rijden ’s morgensvroeg met de jeep vanuit Kathmandu naar Nagarkot voor een adembenemend ontbijt met zicht op de Himalaya’s. Daarna warming up met een paar rondjes door de natuur rond Nagarkot vooraleer het downhillend terug naar Bhaktapur gaat. Hier is een bezoek aan de World Heritage sites optioneel. We rijden daarna terug naar je hotel. Ofwel met de mountainbike via off road wegen (Changunarayan) ofwel met de jeep.
  Voor de liefhebbers kan je natuurlijk ook EERST 20km UPHILLEN naar Nagarkot…

 • 1 dag downhillen : (50km) KAKANI

  Deze trail is langer dan deze naar Nagarkot en is gesitueerd op de westelijke rim van de Kathmandu Vallei. We vertrekken met de mountainbike vanuit Balaju en rijden gestaag door de Nagarjun bossen waar de krekels je met duizenden tegelijk aanmoedigen. Je bereikt uiteindelijk de Mainju Pas van waar er een lange afdaling is naar Kakani. De pas ligt op 2700m en je vergeet al je spierpijnen bij het zien van de Ganesh Himal…We nemen een kleine pauze waarna je kan kiezen om nog 3km verder te klimmen naar de radio toren of onmiddellijk naar beneden te downhillen.

 • 1 dag Kathmandu - Panauti - Lakhuri Bhanjyang (60km)

  Een combinatie van al het voorgaande : vertrekken vanuit je hotellobby krijg je vandaag je portie verkeerschaos, asfalt, dirt roads, single tracks, suizende afdalingen en pijnlijke klimmetjes voor de kiezen. We rijden naar Banepa via de Arniko Highway en draaien dan zuidwaarts naar Panauti. Hier krijgen we een jeep track voorgeschoteld die ons langs Kushadebo en Ryale dorpjes brengt en als opwarmer dient voor de 10km -langzaam maar gestaag- klim naar Lakhuri Bhanjyhang. Dit dorp ligt op een heuvelrug waardoor je het pas ziet, als je er al bijna bent. We nemen een goede rustpauze en gaan dan tegen lichtsnelheid al downhillend terug naar Lubhu in de Kathmandu Vallei. Vandaaruit rijden we terug naar je hotel.

 • 2 dagen touren : Kathmandu - Tatopani - Kathmandu (240km)

  Ideaal om een weekend er op uit te trekken en te chillen in Tatopani, kort aan de Tibetaanse grens. We vertrekken ergens tussen 6 en 7 ’s morgens vanuit de hotellobby met de nodige reserveonderdelen voor de fietsen, wat reservekleding, eten en veel water voor onderweg. Het zijn ongeveer 129km naar de Tibetaanse grens. We rijden langs Dhulikel, dalen terug af naar Dolalghat, naar Panchkhal langs de Indrawati rivier en uiteindelijk komen we aan in Tatopani. Er zijn dan ontelbare steile klimmetjes gepasseerd en evenveel snelle afdalingen. De lunch houden we onderweg in Lamosangu. Hoofdzaak aan deze tocht is het langzaam aan te doen en dan bereik je Tatopani gemakkelijk voor het donker wordt. Voor noodgevallen hebben we altijd fietslichten bij. ’s Morgensvroeg kan je dan een bungyjump doen op de tweede hoogste bungylocation in de wereld : 168m !

 • 7-8 dagen touren

  Dag 1 : Culturele start met tocht langs Swayambunath en Pashupatinath waarna we terugkeren naar Kathmandu.

  Dag 2 : Over een dirtroad gaat het richting Naku, waar we genieten van de vergezichten. Vooraleer we door rijstvelden de weg naar Bungamati nemen, moeten we eerst een technische rotsachtige afdaling overleven en de Bagmati-rivier oversteken. Via Chapagaon en Lele keren we terug naar Kathmandu om er te overnachten.

  Dag 3 : We mountainbiken naar Lubhu en klimmen bijna 800m naar Lakhure Banjyang om de volledige Kathmanduvallei te overschouwen. We dalen af tot 1450m en overnachten in Dulikhel.

  Dag 4 : Vandaag gaat het over single tracks naar Namo Buddha hill, 1 van de 8 heiligste boeddhistische plaatsen in de wereld.

  Dag 5 : In de vroege morgen vertrekken we richting Bhaktapur (1300m), 1 van de ancient cities. Na lunch klimmen we terug naar Nagarkot.(2000m)

  Dag 6 : We staan vroeg op voor zonsopgang en prachtige vergezichten van Manaslu en Mt Everest. Na het ontbijt dalen we af over zandwegen naar Changu Narayan (1535m) voor een bezoek aan een van de oudste tempels en ’s avonds keren terug naar Nagarkot.

  Dag 7 : Lekker downhillen richting de rivier en dan terug klimmen tot 1870m te Kattiki. Daarna downhillen we de vallei terug in tot we in Bodnath zijn, waarna we richting Kathmandu rijden.

  Extra dag voorzien voor uitbreiding van de tocht of als rustdag/shoppingdag.

  Prijs voor deze verschillende reizen / dagtouren is afhankelijk van hotelklasse en aantal deelnemers. Mail ons via ons contactformulier voor meer informatie !!

Beste seizoen

Beste seizoen
Van februari tot december

Inbegrepen:

 • Engelssprekende ervaren gidsen
 • Alle Bike Permit en Trekking Area Permits.
 • Gelicentieerde mountainbikeguide.

Niet inbegrepen:

 • Lijnvlucht europese luchthaven - Nepal (kan door Himalayan Leaders geboekt worden)
 • Persoonlijke verzekering
 • Reisverzekering incl. repatriëring per helikopter redding in geval van nood
 • Persoonlijke uitgaven
 • Je eigen mountainbike of het huren bij Himalayan Leaders van een mountainbike

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden