• Gemiddeld
 • 5,410 M
 • 9 Dagen lodge
 • 5 Dagen hotel
 • 12 Dagen mountainbiken

Wat beters te doen, dan tijdens de komende paasvakantie, het Annapurna Circuit te mountainbiken ? We stellen een groepsreis samen voor avontuurlijke mountainbikers, om samen over de Thorung La pas (5410m) te mountainbiken. Technisch niet moeilijk, is deze tocht een ware once in a life timer !

 • Gebied : Annapurna
 • Maximale hoogte : 5410m, Thorung La pas
 • Totaal aantal fietsdagen : 12
 • Totaal aantal hoogtemeters : + 4.000m
 • Totale afstand : + 350 km
 • Himalayan Leaders was de eerste om deze Annapurna Circuit per mountainbike af te leggen in 2005 !
 • Overnachting in lodges
 • Reisperiode : aankomst 1.04.2017 in Kathmandu, vertrek 15.04.2017
 • Indien gewenst boeken we ook graag je internationale vlucht ! Himalayan Leaders is een van de 5 trekking agencies die door de regering ook berechtigt is, internationale vluchten te boeken !

Prijs voor :

 • 2 – 3 deelnemers : 1325 euro per persoon
 • 4 – 6 deelnemers : 1225 euro per persoon

Bij de dag na dag beschrijving :

(O) = Ontbijt & (L) = Lunch & (D) = Diner

Dag per dag schema Groepsreis Pasen 2017 : Annapurna Circuit Mountainbikereis

 • 01 apr, dag 01: aankomst in Nepal ! Overnachting in een hotel +D

  Aankomst in Kathmandu. U wordt door onze office manager Jagat persoonlijk opgehaald met privaat transport en naar het hotel gebracht. Na een paar lekkere verfrissingen maken we ons klaar voor het welkom dinner met zang en dans !

 • 02 apr, dag 02: Transport naar Besisahar, start mountainbiketour (190km per bus and 12km per mountainbike, 7/8hrs, 835m, 100% fietsbaar) o/n in lodge +O+L+D

  We starten de dag met een lekker ontbijt in het hotel met verse vruchten en een heerlijke kop koffie. Daarna pakken we onze mountainbikes in en verladen ze op de bus, die naar Besisahar rijdt. Daar aangekomen, maken we ons op om de eerste 12km in Nepal te mountainbiken ! We worden daarbij direkt getrakteerd op een indrukwekkende hangbrug over de woeste Marsyangdi rivier, bekend van het raften. Via een labyrinth van smalle single tracks en wandelpaden rijden we van dorpje naar dorpje tot we in Bulbule aankomen. Hier overnachten we in een lodge op 835m hoogte en genieten van de lokale keuken !

 • 03 apr, dag 03: Mountainbiken naar Tal (22km, 5/6hr, 1700m, 100% fietsbaar) o/n in een lodge O+L+D

  Vandaag rijden we dicht in de buurt van de ruisende Marsyangdi rivier en klimmen via verschillende hangbruggen naar Tal. Op de oostelijke oever hebben we een goed zicht op de majestueuse Manaslu (8156m). Als we door de dorpjes Ngadi en Lampata mountainbiken zien we de trail steil omhoog gaan en verlaten we het rivierbed. We klimmen door dichtbegroeide bossen naar 1430m naar het dorpje Chamje en hier kruisen we het pad met de Marsyandgi, vooraleer we in Tal aankomen op 1700m. Dit is een van de mooiste dorpjes in de Himalaya en we gebruiken de namiddag om het dorpje beter te leren kennen.

 • 04 apr, dag 04: Mountainbiken naar Chame (25km, 5/6hr, 2173m, 90% fietsbaar), o/n in een lodge +O+L+D

  In Tal rijden we een paar rondjes om ons op te warmen, want vanuit het dorp gaat het 50m steil omhoog om over een hoge suspension bridge, de Marsyangdi over te steken. Het panorama is ademberovend mooi, want je kan van hieruit ver in het Annapurnagebergte kijken. Rechts van ons opent het gebergte met de Dudh Kola rivier die ontstaat aan de zuidelijke flank van de Manaslu. Vandaag zien we overal gebedsvlaggetjes en gebedstrommels : denk er aan, deze altijd langs links voorbij te steken om zich zo van een voorspoedige reis te verzekeren. Open rotsachtig terrein wisselt zich af met heerlijk ruikende dennenbossen en de laatste 5km gaat het lichtjes bergaf naar Chame. Chame is de hoofdstad van het Manaslu gebied en is een vrij groot dorp. Onderweg bezoeken we ook nog een boeddhistisch klooster.

 • 05 apr, dag 05: Mountainbiken naar Manang (26km, 7hr, 3500m, 100% fietsbaar) o/n in een lodge+O+L+D

  Vandaag mountainbiken we verder door het Manaslu district en passeren onder een paar monumentale rotsformaties die prachtige fotos opleveren. De lokale bevolking houdt hier naar eeuwenoude tradities, teruggaand tot 1784, yaks. Via verschillende suspension bridges verlaten we de dichte dennebossen en komen in een rotsachtige vlakte, we zijn bijna in Pisang. Rechts van ons bevindt zich hier niet alleen het eeuwenoude klooster van Old Pisang, maar ook de Pisang Peak, een bekende 6000’er voor bergbeklimmers. Links zien we het kleine vliegveld van Hongde. We bevinden ons nu al op 3325m en klimmen rustig verder naar Pisang via een brede pitoreske vlakte. Van daaruit rijden we over een met gebedsvlaggetjes bezaaide weg naar Manang, een bergstad met heerlijke vergezichten op het hele Annapurnagebergte !

 • 06 apr, dag 06: Manang, wandeldag, o/n in een lodge met O+L+D

  Vandaag rusten we in Manang zodat we goed acclimatiseren. De volgende dagen stijgen we namelijk naar 5410 m !! Dat is hoger dan het hoogste punt in Europa ! In Manang is er vanalles te doen : we kunnen korte wandelingen maken, rustig genieten van de heerlijke vergezichten en/of kontakt leggen met de thuiswereld, want in Manang is er een internetverbinding.

 • 07 apr, dag 07: Mountainbiken naar Thorung Pedi (10km, 5hr, 4450m, 90% fietsbaar), o/n in een lodge O+L+D

  We fietsen door de bergstad Manang richting de in de wind wuivende velden met koren om dan via een single trail te steigen naar een kleine vestiging met slechts 4 huisjes. Hier klimmen we dan via verschillende suspension bruggen omhoog naar Thorung Pedi. Rechts van ons zien we de prachtige Chulu East en de Chulu West, 2 moeilijke 6000m hoge trekking peaks. We wisselen naar de westkant van de vallei en klimmen over een steile single trail naar Thorung Pedi, waar ons een heerlijk vergezicht wacht op de vallei.

 • 08 apr, dag 08: Mountainbiken naar Muktinath via Thorung La (5410m), (19km, 5/6hr, 3800m, 85% fietsbaar), o/n lodge +O+L+D

  We starten erg vroeg en kleden ons warm aan. In Thorung Pedi warmen we ons op om dan aan een langzame klim te beginnen van niet minder als 950m ! De single trail kringelt over de hele bergbreedte en wandelaars gaan aan de kant als ze je zien aankomen. Fietsers op 5410 m ? Niet normaal ! Op de top aangekomen kijken we in 2 werelden, de westelijke en de oostelijke Annapurna ! Voor ons ligt nu een van de langste afdalingen ter wereld, want we dalen van 5410m af naar 3800m !! De afdaling is technisch niet moeilijk, maar omdat het een erg lange afdaling is, is uithouding een must. De vergezichten zijn dramatisch en we worden door gebedsvlaggetjes begeleid. In de verte zien we ook het woestijnachtige gebied, waar Mustang, het verborgen koninkrijk begint. Dhaulagiri (8167m) wisselt zich af met de Annapurna’s, je weet niet waar kijken… De laatste kilometers naar Muktinath zijn een heerlijke flow trail over iets bredere paden, door de Jhong Khola Valley. Muktinath, een internationaal bekend klooster, heet je met zijn duizenden gebedsvlaggetjes van harte welkom !

 • 09 apr, dag 09: Mountainbiken naar Marpha (35km, 5hr, 2600m, 100% fietsbaar), o/n in een lodge O+L+D

  Na een lekker ontbijt in het zonovergoten Muktinath, bezoeken we eerst de lokale tempels. Daarna gaat het lekker flowend downhill door een maanlandschap. Rechts zie je duidelijk de oases van Mustang, links en rechts geflankeerd door de woeste woestijn. Het tempo ligt hoog vandaag, want we rijden de hele tijd bergaf, maar goed ook, want om 11h00 steekt een stekende wind op, die het woestijnzand opwaait en het zicht beperkt tot 50m. We stoppen in Jomsom, de hoofdstad van het Annapurnagebergte, voor een korte break en flowen dan verder door appelboomgaarden, kleine dorpjes, namasté roepende kinderen, naar Marpha. Het wordt een geweldige avond, want in Marpha maken ze de beste apple brandy van de hele Himalaya ! Het uitzicht ’s avonds, vergeet je nooit meer…

 • 10 apr, dag 10: Mountainbiken naar Tatopani (45km, 5hr, 1140m, 100% fietsbaar), o/n in een lodge O+L+D

  Ook vandaag dalen we bijna 1500m af en met het zicht op de lokale hotsprings in Tatopani (Tato warm, Pani water), wil iedereen zo snel mogelijk daar zijn. Daarbij aub niet vergeten van het heerlijke landschap te genieten, dat van de karige woestijn weer in een prachtig groen veranderd. Het gaat vandaag via dorpjes zoals Kalopani, Dhana, Ruptse en Ghasa over lekker flowende paden naar beneden. Links van ons de Annapurna’s met 7000m en 8000m hoogte en rechts van ons de Dhaulagiri met 8167m. Indrukwekkend ! Op het einde nog eventjes alle kracht verzamelen want het gaat steil naar beneden. Daarna zwembroek aan en genieten !

 • 11 apr, dag 11: Mountainbiken naar Kande (60km, 6hr, 1750m, 100% fietsbaar), o/n in een lodge O+L+D

  Na het ontbijt stijgen we vroeg op ons ros en rijden eerst langzaam omhoog waarna we over breed flowende paden naar de bodem van de Kali Gandaki mountainbiken. Een laatste keer stijgen we steil omhoog maar de heerlijke vergezichten zijn een mooi geschenk voor deze zware dag.

 • 12 apr, dag 12: Mountainbiken naar Sarangkot (34km, 5hr, 1595m, 100% fietsbaar), o/n in een lodge O+L+D

  Hier rijden we lange tijd over een ridge, waardoor we van beide kanten kunnen genieten van de prachtige vergezichten. Door kleine dorpjes, door rijstvelden en door kleine rodedendronbossen genieten we van het lokale nepalese leven. Namasté ! Daarna gaat het naar het westen naar Sarangkot, een bekend uitzichtspunt met uitzicht op het Annapurna en Dhaulagiri gebergte !

 • 13 apr, dag 13: Mountainbiken naar Pokhara (7km, 900m, 100% fietsbaar) o/n in een lodge O+L+D

  We staan op en ontbijten met de zonsondergang net voor ons ! Hier heb je een van de mooiste panorama’s in het hele Himalaya, met zicht op een groot stuk van deze majesteuese bergketen ! Hier zie je ook de Machapucchere (heilige berg) oftewel de Fishtail. We mountainbiken via kleine dorpjes naar Pokhara en gebruiken onze mountainbikes voor het stadsbezoek. Op het programma staan bezoekjes aan het Mountaineering Museum, de grotten van Pokhara of een van de vele watervallen.

 • 14 apr, dag 14: Terugreis naar Kathmandu (200km, 7-9hr, 1350m) o/n in een hotel + O

  Vandaag nemen we de bus terug naar Kathmandu. Afhankelijk van het verkeer kan dit een aangename reis zijn van minder als 6hr of als het iets drukker is, tot wel 9hr. Een alternatief is om van Pokhara naar Kathmandu te vliegen, dit duurt 35min en je vliegt langs het Himalayagebergte. In Kathmandu staat je de avond vrij ter beschikking.

 • 15 apr, dag 15: Sightseeing Kathmandu Vallei (hele dag), o/n in een hotel + O

  Ons sightseeing programma stemmen we graag af op de wensen van de deelnemers. We stellen privaat transport ter beschikking en de beste cultuurgids van heel Kathmandu, een jongedame die ALLES van de vallei weet ! Voor de deelnemers die vandaag al naar huis willen vertrekken, is dit de laatste dag. Voor hen zorgen we privaat transport naar de luchthaven en hopen ons snel weer terug te zien !

 • 16 apr, dag 16: Transfer naar de luchthaven, o/n in een hotel + O

  Vandaag is de laatste dag van deze reis en we nemen met pijn in het hart afscheid van alle deelnemers ! We hopen dat jullie een geweldige reis hadden en hopen jullie snel nog eens terug te zien voor een nieuw avontuur !

Beste seizoen

Beste seizoen
Van 01-04-2017 tot 15-04-2017
2 - 3 deelnemers : 1325 euro per persoon
4 - 6 deelnemers : 1225 euro per persoon

Inbegrepen:

 • Privaat vervoer van en naar elke luchthaven
 • Engelssprekende ervaren gidsen
 • Vervoer van bagage door jeep en/of dragers.
 • Transport zoals in de dagplanning staat aangegeven.
 • Alle Bike Permit en Trekking Area Permits.
 • Gelicentieerde mountainbikeguide.
 • Volpension tijdens de mountainbiketocht.

Niet inbegrepen:

 • Lijnvlucht europese luchthaven - Nepal (kan door Himalayan Leaders geboekt worden)
 • Persoonlijke verzekering
 • Reisverzekering incl. repatriëring per helikopter redding in geval van nood
 • Persoonlijke uitgaven
 • Je eigen mountainbike of het huren bij Himalayan Leaders van een mountainbike
 • Lunch en dinner in Kathmandu en Pokhara
 • Softdrinks - alcohol

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden