• Azie-beginneling
 • 1,300 M
 • 20 Dagen hotel

Informatie :

Himalaya Leaders presenteert u een van haar meest populaire reizen. De combinatie van twee fascinerende landen in één reis: India & Nepal. Terwijl India mysterieuze en indrukwekkende forten biedt, brengt Nepal u naar het dak van de wereld met de hoogste bergen op aarde. Dit is een klassieke rondreis die alle hoogtepunten van India en Nepal in één trip combineert. U maakt kennis met de unieke geschiedenis, cultuur, religie en de architecturale schatkisten van beide landen. U bezoekt het wonderbaarlijke Rajasthan, de woestijnstaat van India met de palei-zen van Maharadja’s en u bezoekt de beroemde Taj Mahal, alsmede de mystieke ‘Ghats’ in de pegrimsstad Varanasi. In Nepal trakteren we u op Pokhara, stad van meren en grotten aan de voet van het majestueuze Annapurna-gebergte. U maakt hier een minitrekking naar de Himalaya’s en ervaart een heuse zonsop-gang te midden van achtduizenders. Ten slotte ontdekken we de Kathmandu vallei met zijn duizenden tempels, stoepa’s en kloosters waaronder Pashupati-nath. Deze culturele tour is geschikt als (groeps-)reis voor alle leeftijden, alleen of in een eigen samengestelde groep.

Hoogtepunten:

 • Twee magische landen in één reis
 • Bezoek aan het wereldwonder Taj Mahal
 • Ghats van Varanasi verkennen
 • Woestijnen en forten in Rajasthan
 • Spectaculaire mini trekking in de Himalaya
 • Tempels, stoepa’s en kloosters in de Kathmandu vallei
 • Meren en grotten in Pokhara
 • Rijden, vliegen, trein, boot en zelfs een tour op een olifant !

Kodering : (O)ntbijt + (L)unch + (D)inner

Dag per dag schema India Cultuur : 20d Namaskar Tour

 • Dag 1: Aankomst en transfer naar hotel

  Bij aankomst in de nieuwe terminal van Delhi International Airport wordt u ver-welkomd door onze lokale gids die u naar het hotel begeleidt.

  hotel /O

 • Dag 02: Sightseeing in New en Old Delhi

  Na het ontbijt leidt een privé-gids ons rond door de stad Delhi. We beginnen in New Delhi met het verkennen van het graf van Safdarjang op weg naar Qutab Minar. De opvallende middeleeuwse toren (73m) afkomstig uit het jaar 1193, getuigt van de overwinning op de Perzen. We treffen hier ook de ruïnes aan van de ‘Quwwat-ul’, een mohammedaanse moskee. Hierna rijden we door het heden-daagse New Delhi, langs de vele ambassades, overheidsgebouwen en zien we o.a. de ‘ India Gate’, de Sikh tempel van Bangla Sahib, de tempel van Gurdwara Birla en Connaught Place. En natuurlijk ook Delhi’s belangrijkste winkelgebied staat op de planning. We bezoeken de tombe van Humayun die wordt be-schouwd als de voorloper van Taj Mahal. S ‘avonds nodigen wij u uit voor een welkomstdiner in een van de mooiste typische Indiase restaurants in de stad.

  hotel O/D

 • Dag 03: Vliegen naar Udaipur

  In de vroege ochtend vertrekken we naar de binnenlandse luchthaven voor onze vlucht naar Udaipur in Rajasthan. Bij aankomst inchecken in het hotel. U bent vanmiddag vrij om deze charmante, sprookjesachtige stad te verkennen waar James Bond zijn Octopussy heeft leren kennen.

  hotel /O

 • Dag 04: Sightseeing in Udaipur

  Na het ontbijt verkennen we Udaipur en bezoeken we allereerst het enorme stadspaleis met haar honderden gangetjes en talloze verdiepingen. De ochtend toer brengt ons ook naar bezienswaardigheden als ‘Sahelion Ki Bari’, ‘Lok Kala Mandal’ en de Jagdish tempel. Later op de avond maken we een boottocht over het romantische meer van Pichola.

  hotel /O

 • Dag 05: Rit naar Jodhpur

  Na het ontbijt rijden we naar Ranakpur, de stad van meren, waar we lunchen en de beroemde Ranakpur Jain tempels bezoeken die allemaal uit wit marmer ge-bouwd zijn. De 29 zalen zijn verspreid over meer dan 40.000 meter2 waarbij de 1.444 pijlers allemaal uniek zijn gegraveerd! Na dit bezoek rijden we door naar Jodhpur (250 Km / 5 uur).

  hotel /O

 • Dag 06: Sightseeing in Jodhpur

  Na het ontbijt beginnen we met een stadstour door het levendige Jodhpur, die bekend is vanwege de klassieke handelsroutes o.a. voor opium, sandelhout, da-dels en koper. We zien ‘Mehrangarh’, het meest majestueuze fort van Rajasthan dat we uitgebreid verkennen. Even verderop ligt het Koninglijke ‘Jaswant Thada’. Deze tempel werd gebouwd tijdens de dynastie van de Chandela, op haar hoog-tepunt in het jaar 950. Slechts ongeveer 20 tempels zijn nog over en behoren toe aan de twee overgebleven religies: het Hindoeïsme en het Jainism. Ze zijn per-fect in evenwicht met hun architectuur en beeldhouwkunst. De tempel van ‘Kandhria’ is versierd met een overvloed aan sculpturen die tot de grootste mees-terwerken van Indiase kunst behoren.

  In de middag hebben we een leuk alternatief op alle indrukken en voordat u wordt overweldigd door weer nieuwe forten en tempels, maken een heuse jeep-safari naar Bishnoi en zijn getuige van een opium ceremonie en ervaren het alle-daagse leven in dit dorp waar we onder meer een pottenbakkershuis bezoeken.

  hotel /O

 • Dag 07: Rit naar Jaipur

  Na het ontbijt rijden we naar Jaipur, met een tussenstop bij de ‘Laxmi Narayan’ tempel, welke is gebouwd in wit marmer. Eenmaal aangekomen in Jaipur nemen we een riksja voor een rit door de verlichte bazaars (310 km /6 uur).

  hotel /O

 • Dag 08: Sightseeing in Jaipur

  Jaipur is beroemd om zijn prachtige Amber Fort, welke getuigt van de alliantie tussen Mughals en Rajputs. Jaipur is de voormalige hoofdstad tot 1727 en heeft een aantrekkingskracht op vele kooplieden en ambachten en is mettertijd tot een onweerstaanbare bazaar gevormd. De ‘Hawa Mahal’, het stadspaleis en ‘Jantar Mantar’ karakteriseren de oude stad, waarbij de forten van Nahargarh en Jaigarh er voor iedere toerist een spektakel van maken. Onze dag begint met een rit op een olifant omhoog naar het Amber fort! Deze rit voert naar de belangrijkste hoofdingang en is een betoverende herinnering aan de tijd hoe de Rajputs het Fort bezochten. In de middag hebben we een sightseeing tour rond Jaipur en zien we ‘Maharaja’, het City Palace Museum en bezoeken we ‘Jai Singh Jantar Mantar’, waar een ongelooflijke astronomische kennis opgeslagen ligt in tal van ingenieuze artefacten en bouwwerken.

  hotel /O

 • Dag 09: Rit naar Agra

  Na het ontbijt gaan we op weg naar Agra en bezoeken we onderweg ‘Fatehpur Sikri’, de 16 eeuwse verlaten hoofdstad van de Mughals. We komen in de late namiddag in Agra aan en checken in bij het Hotel (242 km /5 uur).

  hotel /O

 • Dag 10: Sightseeing in Agra

  Een van de zeven wereldwonderen is de Taj Mahal. De bouw van dit immens prachtige, geheel uit wit marmer opgetrokken mausoleum nam 22 jaar in beslag, met de benodigde inzet van 20.000 ambachtslieden en bouwmeesters. De Taj Mahal werd in opdracht van keizer Shah Jehan gebouwd als eerbetoon aan zijn geliefde Mumtaz Mahal. Nog voor zonsopgang brengen we een bezoek aan dit verbluffende paleis. Na het bezoek keren we terug naar het hotel voor het ont-bijt. Later op de dag brengt onze gids u naar de andere adembenemend gebou-wen uit de Mughal-periode, met inbegrip van het Agra fort en ‘Itmad-ud-daulah’, beter bekend als de baby Taj.

  hotel/ O

 • Dag 11: Rit naar Khajuraho

  Na het ontbijt gaan we in de vroege ochtend aan boord van de luxe trein ‘Shatabdi Express’ op weg naar Jhansi. Een heel speciale ervaring! Bij aankomst in Jhansi zullen we verder rijden naar Orcha voor de Lunch. Hierna is het nog 4 uur naar Khajuraho waar we in de avond een dansvoorstelling bekijken in het Kandharia auditorium waar u de regionale dansen van het land bekijken. (400 km / 8 uur)

  hotel /O

 • Dag 12: Sightseeing en vliegreis naar Varanasi

  Na het ontbijt bezoeken we de betoverende tempels van Khajuraho met sculptu-ren die hun inspiratie uit de oude kunst van Kamasutra putten. Uw gids vertelt u over de tantra in het hindoeïsme.

  In de middag rijden we naar de luchthaven voor onze vlucht naar Varanasi. Dit magische bedevaartsoord is bij uitstek geschikt voor een riksja toer in de avond. We bezoeken het centrum en de vele ‘ghats’ (wijde trappen) aan de heilige rivier de Ganges. Hier maken we een boottocht waarbij we getuige zijn van de religieu-ze ceremonie van ‘Ganga Aarti’ (Brahmaan priesters die gebeden & rituelen uit-voeren voor de overledenen).

  hotel /O

 • Dag 13: Sightseeing in Varanasi

  De oude stad Varanasi is het religieuze centrum voor Hindoes. Het is een prachti-ge stad, met talloze attracties, een verheven bedevaartsoord en vormt een micro kosmos voor de gelovigen. Duizenden pelgrims bezoeken de stad dag in en dag uit, uit alle delen van de wereld. Varanasi is een unieke stad waar het verleden en heden, eeuwigheid en continuïteit een geheel vormen. Het wordt beschouwd als de onsterfelijke woonplaats van Lord Shiva. Het leven en de activiteiten van de stad spelen zich rond de heilige rivier af. Het bruisende leven aan de oevers van de Ganges begint al ruim voor zonsopgang wanneer duizenden pelgrims bij de rivier wachten op de zonsopgang en dan een bad nemen.

  We volgen voor een dag de leefstijl in deze stad waarbij ook onze dag begint voor zonsopgang met een bezoek aan de Ganges, en wordt vervolgd door een wandeling door de smalle straatjes van de stad. Hier proef je de letterlijk de cul-tuur. We keren terug naar het hotel voor het ontbijt. En na de lunch in de mid-dag brengen we een bezoekje aan Sarnath. Deze legendarische plek is getuigenis van Lord Boeddha waar hij zijn eerste preek aan zijn discipelen geeft over de beginselen van het Boeddhisme.

  hotel /O

 • Dag 14: Vliegtuig naar Kathmandu

  Na deze onvergetelijke indrukken van India vertrekken we na het ontbijt naar de luchthaven in Varanasi. In slechts anderhalf uur vliegen we naar Nepal, de thuis-wereld van de Himalaya’s. We komen aan in de hoofdstad Kathmandu, waar ons een transfer wacht naar het hotel in het levendige Thamel. U wordt verwelkomd met een typische Nepalees diner.

  hotel /O/D

 • Dag 15: Sightseeing in Kathmandu valley

  Vroeg in de ochtend is het tijd voor een bezoek aan Pashupatinath, de meest vereerde hindoe tempel van Nepal. Hierna vervolgen we onze sightseeing van de stad met Boudnath, de grootste Boeddhistische stoepa. De gehele middag blijft in het teken staan van beroemde bezienswaardigheden, Bhaktapur en Patan, de voormalige vorstendommen van de Kathmandu-vallei. U bezoekt stoepa’s, tem-pels, oude koninklijke paleizen en klooster. In de late namiddag keren we terug naar het hotel in Kathmandu.

  hotel /O

 • Dag 16: Reis naar Pokhara (per vlucht of auto)

  De tweede grote stad in Nepal is Pokhara. We vertrekken vroeg in de ochtend, met de auto duurt het 6 uur vanuit Kathmandu, en ziet u prachtige vergezichten, of u kiest ervoor om in slechts 30 minuten te vliegen. Pokhara is een stad met 200.000 inwoners in het noordwesten van Nepal. In geen andere plaats in de wereld zie je zo veel hoge bergen. In dit gebied klimmen de bergen binnen een straal van 30 km, van een hoogte van 1.000 tot meer dan 7.500 meter, de berg-ketens van Annapurna. Vanaf de zuidelijke rand van de stad ziet u zelfs drie acht-duizenders, o.a. Annapurna, Dhaulagiri en Manaslu. Na aankomst en een kleine verfrissing in het hotel wandelen we naar het prachtige Phewa meer.

  hotel /O

 • Dag 17: Sightseeing in Pokhara en in de middag rit naar Sarangkot

  Na het ontbijt gaan we de vallei van Pokhara nader verkennen met inbegrip van de ‘Bindavashini’ tempel van de godin voor een lang leven, de reusachtige Davy Falls en haar ondergrondse grotten en bezoeken we een Tibetaans vluchtelingen-kamp. Wij varen op het Phewa meer, het tweede grootste meer in Nepal, waar we aanmeren bij de ‘Bharai’ tempel, welke op een eilandje ligt. Na de lunch rij-den we naar ons uniek Sherpa hotel in Sarangkot, op ruim 1600 meter in de ber-gen. U kunt er ook voor kiezen om een deel van deze tocht te voet te doen, een aanrader en als mini trekking van 2-3 uur te doen voor jong en oud! Over smalle paden en trappen omhoog naar een Goddelijke uitzichtsplek!

  Overnachting in een uniek Sherpa Hotel!

  hotel /O

 • Dag 18: Sarangkot-Pokhara en terug naar Kathmandu

  Tegen 5 uur (!) gaan we op weg om de zonsopgang in de Himalaya te bekijken, dit kan vanuit ons sherpahotel in Sarangkot of we lopen naar een hoger gelegen uitzichtspunt. Het is een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergen van An-napurna, Dhaulagir en Machhapuchare (Fishtail Mountain) en biedt de meest verbazingwekkende indruk van de Himalaya’s. Na het ontbijt lopen we naar be-neden, waar onze auto ons terug naar de luchthaven brengt of we rijden terug naar Kathmandu. Eenmaal aangekomen in Kathmandu gaan we naar Durbar square met zijn stenen geplaveide straten, kleurrijke markten, en kleine en grote tempels, gebouwd ter ere van de godin Kumari.

  hotel /O

 • Dag 19: Vrije dag in Kathmandu

  Vandaag is uw laatste, vrije (shopping) dag. U kunt het centrum van de stad bekijken met haar culturele rijkdom dat geëvolueerd is tijdens het bewind van de koningen tussen de 15e en 18e eeuw. U ziet pagodes, beelden, stoepa’s en pa-leisgebouwen van uitzonderlijke ambachtskunsten. Er zijn maar liefst 106 monas-tieke binnenplaatsen waarin de vaardigheden van de lokale ambachtslieden (houtsnijwerk, snijwerken, metaal gieten, weven, aardewerk) goed zichtbaar zijn.

  In de avond nemen we met een, door ons aangeboden Nepalees diner afscheid met ontelbare indrukken aan deze onvergetelijke reis!

  hotel /O/D

 • Dag 20: Transfer naar International airport

  /Ontbijt en transfer naar de internationale luchthaven van Kathmandu.

Beste seizoen

Beste seizoen
Van januari tot december

Inbegrepen:

 • Alle entrees in monumenten in India en Nepal
 • Bij aankomst vervoer van luchthaven(s) naar hotels in India en Nepal en v.v.
 • Hotels met ontbijt
 • Engelssprekende gidsen en privaat vervoer voor gehele reis zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen:

 • Vluchten Delhi-Udaipur, Khajurahoo-Varanasi en Varanasi-Kathmandu: €335 per persoon (deze prijs kan onderhevig zijn aan wijzigingen)
 • Lunch en diner
 • Reisverzekering incl. repatriëring per helikopter redding in geval van nood
 • Internationaal vliegticket
 • Visa India (40 euro) en Nepal (35 euro)
 • Persoonlijke uitgaven

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden