• Gevorderd ****
 • 13 Dagen tent
 • 3,900 M
 • 8 Dagen hotel
 • 13 Dagen trekking

Informatie :

De weg aan de oostkant van de Nanda Devi, dicht aan de grens van India, Tibet en Nepal, is een van de schoonste en meest afwisselende trekkings in het Garhwal Himal gebied. Van dichtbegroeide Himalaya dalen tot aan het oostelijke basiscamp op 3900m hoogte, aan de voet van de Nanda Devi (7816m), overal is de aanblik op de massieve ijs- en rotsformaties overweldigend. Deze Nanda Devi is de tweede hoogste berg van India, na de Kanchenjunga, en is genoemd naar de godin Devi, die daardoor voor de Hindi bijzonder heilig is. De 13d durende Nanda Devi Trekking bereikt bij de Brijganga-pas zijn maximale hoogte van 4700m en is wegens zijn beperkte technische moeilijkheidsgraad, een uitstekend alternatief voor de Annapurna Circuit in Nepal. Alhoewel de Himalaya in beide landen, gelijk spannend en avontuurlijk is, ga je op deze Nanda Devi trekking door een duidelijk meer geisoleerd gebied wandelen, in vergelijking tot de Annapurna.

Hoogtepunten :

 • Een van de mooiste gebieden van de Himalaya
 • 13d trekking naar de oostzijde van de Nanda Devi
 • Indrukwekkende wandeletappes, waaronder de Milam gletsjer
 • Natuurreservaat Binsar met een uniek biotoop aan fauna en flora
 • Maximum hoogte : 4300m
 • Moeilijkheidsgraad : ***, meer info, link

Kodering : (O)ntbijt + (L)unch + (D)inner

Dag per dag schema India Trekking : 21d Nanda Devi Trekking

 • Dag 01 : Aankomst in New Delhi

  Vervoer van het vliegveld naar het hotel in de gezellige wijk van New Delhi. In de smalle straten vind je honderden kleine winkels en restaurantjes. We trakteren je op een verfrissing en s ’avonds op het uitgebreide welkomstdiner met Himalayan Leaders. Proef daarbij van het typische indische eten en vergeet vooral ook niet de lokale drankjes.

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 02 : Sightseeing in New/Old Delhi

  Na een lekker ontbijt, gaan we op stap om New en Old Delhi te verkennen. We duiken onder in het lokale bruisende leven met constant claxonerende auto’s, straatverkopers, heilige koeien en riksjahs, de typische indische driewielers ! Het geheel werkt erg chaotisch maar werkt vrij efficient en voor ons went het al na een uurtje. We bezoeken de befaamde bezienswaardigheden en genieten dan van een riskjatocht door Old Delhi. Op de later avond rijden we dan naar het treinstation in New Delhi voor de nachttrein naar Kathgodam, ten noordwesten van Delhi.

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 03 : Aankomst in Kathgodam en per bus naar Almora

  Na de aankomst in Kathgodam rond de vroege morgen, rijden we per bus verder naar het erg bekende zomeroord Almora. Deze rit duurt ong 3 uur, voor een afstand van 110km. Almora werd door de koloniale Britten als “Hill Station” betiteld, omdat het met zijn hoogte van 1650m in de groene en erg vruchtbare Himalaya voor de nodige koelte zorgte. In de vroege namiddag maken we kennis met de stad en genieten van een eerste sightseeing : bezoek aan de Nanda Devi tempels in Chitai, ongeveer 8km van Almora, in een dichtbegroeid dennenbos.

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 04 : Rit van Almora naar Munsyari (2135m)

  Vandaag reizen we verder van Almora via Kausani en Chaukori naar Munsyari, op 2135m. Dit is het laatste “grote” dorp voor we in de Kumaon-bergen met onze trekking starten. Bij goed weer, hebben we tijdens de rit al weergaloos fantastische uitzichten op de Shiva-Driehoek, met in het noorden de Nanda Devi en de 6000m hoge Nanda Kot en Panch Chuli.Dit gebied, dat door de 5 hoofdbergen van de Panch (=vijf) Chuli massief omgeven wordt, is slechts sinds 1994 geopend voor het toerisme.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner.

 • Dag 05 : Start van de 13d trekking, naar Lilam (1900m)

  Bij mooi weer, genieten we van een prachtige zonsopgang over de Panch Chuli, ten oosten van Munsyari. We beginnen met een rustige opwarmer en gaan gedurende 2-3hr lichtjes omhoog, over een gravelweg richting Lilam. Het dorpje is gelegen aan de ingang van het grote Gauri Ganga dal.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (8km, totaaltijd 4hr)

 • Dag 06 : Trekking naar Bogdiar (2700m)

  De route brengt ons vandaag door dicht subtropisch regenwoud en bamboejungle, langzaam omhoog naar de politiepost van Bogdia op 2700m.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (14km, totaaltijd 7h)

 • Dag 07 : Trekking naar Rilkote (3130m)

  Ook vandaag gaat het rustig omhoog en we bereiken de uitgang van het dal, onder grote rotsblokken en een kleine stupa voor de lokale goden. Het regenwoud laten we achter ons en na een paar wondermooie watervallen zetten we ons tentencamp op in de buurt van de check post van Rilkote.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (17km, totaaltijd 7h)

 • Dag 08 : Trekking naar Ghanghar (3300m), einde van het Pachhu dal

  De route gaat vandaag door een breder en vooral droger wordend Gauri Ganga dal en gaat eerst bergaf naar Burfu, om daarna naar het dunbewoonde Martoli en daarna Ghanghar te klimmen. Beide dorpjes zijn een goed voorbeeld van de continue landvlucht in India…Van Ghanghar kunnen we een eerste blik werpen op de Nanda Devi.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (13km, totaaltijd 6h)

 • Dag 09 : Basiscamp van de Nanda Devi

  Door Rhodedendron- en dennenbossen klimmen we gestaag naar bijna 4000m, tot aan het basiskamp aan de voet van de Nanda Devi. We wandelen iets verder tot voorbij de Nanda Bhanar (5900m) en genieten van een prachtig natuurspel, als zich het Pachhu dal opent. Ons tentencamp slaan we op, op de groene weiden aan het eindpunt van de gletsjer.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (12km, 650hm, totaaltijd 5h)

 • Dag 10 : Rustdag

  Vandaag genieten we van het uitzicht en doen het rustig aan. We wandelen wat door dit natuurlijke amfitheather van ijs en rots, maken foto’s en kijken de kok over zijn schouder toe hoe hij weer lekkere dingetjes tovert op zijn kerosinevuur.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (0km, 0hm, totaaltijd 0h)

 • Dag 11 : Afdaling naar Ghanghar tot in Milam (3450m)

  Na een lekker ontbijt, pakken we onze rugzak samen en dalen af naar Ghanghar. We moeten daarbij de Gauri Ganga rivier oversteken over diverse oude houten bruggen bij Burphu, tot aan het schilderachtige dorpje Milam. Dit dorp is momenteel nog maar een schaduw van zijn vroegere grootte. Ten tijde de bloeiende handel tussen India en Tibet, was Milam een erg belangrijk kruispunt op de verschillende handelsroutes naar Mt Kailash.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (18km, totaaltijd 6-8h)

 • Dag 12 : Trekking naar de Milam gletsjer

  Vandaag bevinden we ons weer in een zeer indrukwekkend en afwisselend landschap richting de Milam gletsjer. Verschillende 6000’ers en 7000’ers veroorzaken met hun sneeuw-, ijs- en rotslawines, voor een werkelijk spectaculair uitzicht. Dit gebied wordt door de locals ook wel Segchakund en Nital Thaur genoemd.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (12km, 700hm, totaaltijd 8h)

 • Dag 13 : Trekking Milam naar Sumdu (3400m)

  Vanaf vandaag trekken we richting zuiden en we dalen terug af in het Gauri Ganga dal op de ons bekende weg naar Burphu. We steken de rivier terug over en lopen langs de linkeroever verder naar Tola en Sumdu. We kamperen hier op een klein plateau met een hemels uitzicht over de vallei.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (18km, totaaltijd 5h)

 • Dag 14 : Beklimming Brijganga pas (4700m) richting het dorp Ralam (3650m)

  Een korte afdaling naar de houten brug om de rivier over te steken, wordt direct gevolgd door een lange klim door eerst dichtbegroeide bossen en daarna alpine vegetatie, naar de Brijganga pas op 4700m, het hoogste punt van onze reis ! De beklimming alleen al duurt tussen de 4h en 6h. Daarna dalen we over een steil bergpad terug af naar het dorp Ralam.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (13km, 1350hm omhoog, 950hm omlaag, totaaltijd 7-9h)

 • Dag 15-17 : Afdaling naar Munsyari (2135m)

  We hebben 3 dagen nodig, om over goed begaanbare paden, door het dichtbegroeide Ralam dal, verder te wandelen naar Munsyari. Elke dag wandelen we ongeveer 10-17km, afhankelijk van de groep.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (10-17km, totaaltijd 5h)

 • Dag 18 : Natuurreservaat Bisnar

  Vandaag nemen we de jeep richting Binsar, een mooi natuurreservaat op 33km van Almora. Het “Wildlife Sanctuary” werd in 1988 opgericht om de unieke fauna en flora te beschermen. Het park is niet groot met 47km2, maar is erg spectaculair met hoogtes van 900 tot boven de 2500m. Vanuit het “Zero Point” uitzichtspunt, zie je over het gehele park en tot aan de Himalayas, met bv Nanda Devi, Trisul en de Nanda Kot. We overnachten in het Mountain Resort Khali Estate, op 2000m hoogte.

  Overnachting in resort met ontbijt, lunch en dinner

 • Dag 19 : Van Binsar naar New Delhi

  Vroeg in de morgen genieten we nog van de stilte in het natuurreservaat en gaan samen met de parkrangers op “game viewing”. Daarna beginnen we aan de lange rit terug naar New Delhi.

  Overnachting in hotel met ontbijt, lunch (330km, totaaltijd 8-9h)

 • Dag 20-21 : New Delhi

  Vandaag kunnen jullie deelnemen aan een laatste sightseeing van New Delhi of de tijd benutten om te gaan shoppen. Tegen de avond maken we ons dan klaar voor de nachtvlucht terug naar Europa. We hopen jullie volgend jaar terug te zien !

Beste seizoen

Beste seizoen
Van mei tot september

Inbegrepen:

 • luchthaventransfers in Delhi
 • volpension tijdens de mountainbike expeditie
 • volledig verzorgde mountainbike expeditie met gids, kok/kookuitrusting, jeep en backup truck
 • gebruik van kampeermateriaal
 • alle transport volgens programma
 • toegangsgelden en sightseeing volgens programma
 • loon, verzekering EN pensioensfonds van de Himalayan Leaders medewerkers
 • alle benodigde mountainbike permits en area permits

Niet inbegrepen:

 • middag en avondmaal, indien niet vermeld in het programma
 • intercontinentale vluchten
 • annulerings- en/of bijstandspolis
 • persoonlijke verzekering met helicopterrescue
 • Indische visum

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden