• 13 Dagen tent
 • 5,300 M
 • 10 Dagen hotel
 • 13 Dagen trekking

Introductie :

Een adembenemende vlucht over de Himalaya brengt ons naar Leh (3500 m), de hoofdstad van Ladakh. Hier verblijven we de eerste week om in alle rust te acclimatiseren. We bezoeken de kloosters van Shey, Thikse en Stok en andere beroemde bezienswaardigheden in de vallei zoals de Leh-gompa, Shankar-gompa en het fraai gebouwde klooster van Alchi met haar beroemde fresco’s. Aan de voet van de Spituk-gompa begint onze tiendaagse trektocht door de Markhavallei. We klimmen naar de 4920 m hoge Ganda La (pas) en volgen de rivier stroomopwaarts. Kleine nederzettingen wisselen elkaar af en uiteindelijk bereiken we de meren en hoogvlakte van Nimaling, de ‘sneeuwtuin’. De weerspiegeling van de zesduizender Kang Yangtse in het meer is betoverend. De hier levende drogpa’s (nomadische herders) leven er van yakboterthee en tsampa, geroosterd gerstemeel. Al uit de verte begroeten ze ons met een enthousiast ‘juley’. Geleidelijk klimmen we naar de Kongmaru La, met 5100 meter de hoogste pas van de tocht. Vanzelfsprekend worden onze inspanningen op de pas beloond met fenomenale vergezichten. De afdaling voert door een vallei vol prachtig rood, geel en groen gekleurde geologische formaties en eindigt in Hemis, het grootste en rijkste klooster van Ladakh.

Trekking Regio : Markha Vallei, Ladakh

 • Trek start vanuit : Leh
 • Trek eindigt in : Leh
 • Totale duur van de trekking : 10 dagen
 • Moeilijkheidsgraad : **(*), voor meer info, link
 • Hoogste punt : Kang Yatse base camp (5300), Kongmaru-La-pas (5130m).
 • Beste seizoen : mei – september
 • Type trekking : TENT Trekking
 • Himalaya hoogtepunten : Markha Vallei, Leh, kloosters in de nabije omgeving van Leh (Tikse)

Kodering : (O)ntbijt + (L)unch + (D)inner

Dag per dag schema India Trekking : 23d Nubra Old Silk Trade Route

 • Dag 1 : Aankomst New Delhi

  Aankomst in New Delhi en verwelkoming door onze office manager. Hij organiseert de transfer naar het hotel en ’s avonds genieten we samen van een traditioneel Indische maaltijd. Overnachting in hotel.

 • Dag 2 : New Delhi - Leh

  In de vroege morgen vliegen we naar Leh, de hoofdstad van Ladakh. De vlucht is wondermooi, daar u over de Himalaya vliegt en schitterende panorama’s ziet. Leh ligt op 3500 m hoogte. Transfer naar het hotel en de rest van de dag vrijaf om te acclimatiseren. Overnachting in hotel.

 • Dag 3-6 : Verkenning van Leh en omgeving

  De komende dagen verkent u Leh en omgeving. Op dag 4 wordt er een excursie gemaakt naar het zomerpaleis in Shey en het beroemde klooster van Tikse, imposant tegen een berghelling opgebouwd. Misschien maken we hier nog een deel van de ochtendceremonie mee. Op de terugweg rijden we langs de Indus-rivier naar het dorp Stok, waar we het paleis van de koninklijke familie bezichtigen. Het is gedeeltelijk omgevormd tot een museum met een prachtige verzameling oude juwelen en wapens. De overige excursies die u kunt maken zijn optioneel. Tot de mogelijkheden behoren onder andere: een excursie naar het boven Leh gelegen oude koninklijke paleis en het erboven gelegen klooster met uitzicht over de stad, een bezoek aan de fascinerende Samkar-gompa, een rit per taxi aan het plaatsje Choglamsar, waar u een Tibetaanse kinderdorp kunt bezoeken en/of een wandeling kunt maken door de Leh vallei. Een andere boeiende excursie is een bezoek aan het Alchi klooster.Deze excursie start met een schitterende rit met adembenemende uitzichten op de Indus en Zanskar rivier. U gaat door typische Ladakhi dorpjes die als oases in het landschap liggen. Na bezichtiging van Likir of Bazgo, kunt u naar het prachtige klooster van Alchi. Het is de enige plaats in Ladakh waar de originele Ghandarafresco’s uit de elfde eeuw nog in al hun glorie te zien zijn.

  Voor de sportievelingen onder ons, kunnen we ook een rafting tour organiseren op de Indus en de Zanskar. Immens mooie canyons, een hoop actie en plezier. Zowel te organiseren voor 1-, 2- als meerdaagse.

 • Dag 7 : Start van de trekking ! Rumbak

  We vetrekken vanuit Leh en beginnen aan onze trek. Met de bus rijden we naar Lato. Hiervanuit beginnen we met een dag van 5-6 uur en 550m stijgen). Eerst steken we via een nieuwe “paardenbrug” de Indus-rivier over en klimmen dan geleidelijk door een vlakte vol met keien en zonder enige schaduw naar een zijvallei. Na een korte, pittige klim komen we langs een plateau, gemarkeerd door gebedsvlaggen en een “lhatho”, gewijd aan lokale geesten. Hiervandaan werpen we een laatste blik op de Indus-vallei en de Ladakh-keten met zijn besneeuwde toppen. Even later komen de velden van het dorpje Zhingchen (3470 m) in zicht. Vanaf Zhingchen stijgen we naar de voet van de Ganda La-pas. We lopen door een woeste vallei en moeten meerdere malen de rivier oversteken. Vervolgens verbreed de vallei zich en lopen we langs de buitenvelden van het welvarende dorp Rumbak, waar het pad via een hoge pas terug naar Stok
  en de Indus-vallei voert. Rumbak ligt op 3950 meter en is dus een goede tussenetappe om te acclimatiseren vanaf Leh en voordat we de Gandan la (4920 meter) oversteken en velvolgens op 4500m meter slapen. We slapen in Gunbak dan ook
  twee nachten. Overnachting in Rumbak in ons eigen tenten base camp.

 • Dag 8 : Rumbak acclimatisatie

  Vandaag maken we een dagwandeling naar grotere hoogte om vervolgens weer bij Rumbak te slapen. We lopen een zijvallei in richting de Namlung La, en maken kennis met de prachtige natuur en kleine traditionele dorpjes. Deze omgeving staat ook bekend om de snowleapard die hier nog voorkomt. Als de conditie het toelaat lopen we tot aan Stokla (4800m) vanwaaruit we prachige uitzichten hebben over de vallei en de besneeuwe toppen. Vervolgens dalen we wee ag naar Rumbak. Wandeltijd 5-8 uur stijging 850 dalen 850 meter) Het programma van vandaag is flexibel in te
  vullen en is afhanklijk van uw conditie en mate van acclimatisatie. We kamperen wederom in Rumbak. Overnachting in Rumbak in ons eigen tenten base camp.

 • Dag 9 : Ganda La base camp

  We vervolgen onze trek in een zijdal en stijgen geleidelijk richting Ganda La. Onderweg passeren we een grote plooi
  in rood- en groengelaagde zandstenen en hebben we uitzicht op de besneeuwde toppen van de Stok keten. In Yurutse staat een fraai gebouwd huis. We overnachten op het Ganda La basecamp (4500 m) op een nogal steenachtige ondergrond, maar in een goede uitgangspositie voor de beklimming van de pas. We lopen vandaag zo’n 5 uur (10km, 1000m stijgen, 450m dalen). Overnachting in Ganda La Basecamp in ons eigen tenten base camp.

 • Dag 10 : Skiu

  Een dag van 7 uur (20km, 400m stijgen en 1450m dalen). Klim naar de pas. Onderweg komen we wellicht yaks en
  Himalaya-marmotten tegen. De 4960 m hoge Ganda Lapas is de eerste echt hoge pas die we tegenkomen. Boven is het welverdiend uitrusten achter de gebedsmuur en de wapperende gebedsvlaggen, met uitzicht op de zuidelijker gelegen Zanskar-bergketen. Een lange, maar gemakkelijke afdaling naar Shingo wordt gevolgd door een tocht door een kloof, waar vele fraaie geologische verschijnselen zichtbaar zijn. We slaan onze tenten op in Skyu (3450 m). We kamperen er aan de oever van de Markha-rivier. Skyu is een van de vruchtbaarste dorpen in de gehele Markha-vallei. We bezoeken er tevens het kleine kloostertje, dat mooi hoog op een bergheuvel gebouwd is. Overnachting in Skyu in ons eigen tenten base camp.

 • Dag 11 : Chalak

  We vertrekken vanuit Skyu richting Markha en volgen de Markha-rivier stroomopwaarts. We moeten de rivier via een brug een keer oversteken. Onderweg passeren we veel mani-muren (gebedsmuren) en chortens. Deze markeren steeds de toegang tot dorpjes en dienen om boze geesten en slechte invloeden op afstand te houden. Onderweg passeren we zomervelden van de mensen uit Skyu en Markha. Na ongeveer 4,5 uur (15km, 200m stijgen) te hebben gelopen slaan we onze tenten op bij de zomervelden van Sara (3650 m) langs de Markha-rivier, net voor het dorpje Chalak.
  Overnachting in Chalak in ons eigen tenten base camp.

 • Dag 12 : Marka

  Vanaf Sara vervolgen we onze tocht richting Markha (3,5 uur, 10km, 150m stijgen). Het eerste dorpje dat we tegenkomen is Chalak (3700 m), zomerverblijfplaats van de boeren uit Markha. Elk voorjaar overstroomt de Markha-rivier en de boeren in Chalak voeren een harde strijd tegen het water en de daarmee gepaard gaande erosie. Vrouwen dragen hier soms een perak, een zware met turkoois en zilver bezette hoofddracht. Een pad voert ons hoog boven de rivier, maar we blijven veelal, afhankelijk van de waterstand, door het dal lopen. Alles in Markha (3900m) getuigt van een rijk verleden: vroeger moet dit een welvarend dorp geweest zijn. Nu fungeert Markha vooral als centrum voor de hele Markha-vallei. De enige middelbare school en het gezondheidscentrum bevinden zich hier. Overnachting in Marka in ons eigen tenten base camp.

 • Dag 13 : Hangkar

  Vandaag wandelen we ongeveer 4 uur (12km, 200m stijgen), waarbij we eenmaal het koude water moeten trotseren. Hoog boven ons, op een rots en bijna onzichtbaar vanaf het pad, ligt de door een monnik bewoonde Tetsa-gonpa. Vanaf het dorpje Umlung wordt de 6400m hoge sneeuwpiek van Kang Yatse zichtbaar. Deze zal ons de hele verdere tocht vergezellen. Even later vinden we de fraaiste mani-muren van de hele vallei. Niet alleen gebeden, maar ook prachtige afbeeldingen van diverse heiligen en chortens zijn hier op kunstige wijze uit lei- en zandstenen gehakt. Onderweg passeren we verschillende, door wind- en neerslag-erosie veroorzaakte, aardpiramiden. We kamperen weer langs de Markha-rivier, net voorbij het dorp Hangkar (4100 m). Overnachting in Hangkar in ons eigen tenten base camp.

 • Dag 14 : Nimaling

  Vanaf Hangkar beginnen we de grote klim naar de hoogvlakte van Nimaling. We klimmen geleidelijk naar Thachungtse, waar boeren uit Hangkar hun hoogst mogelijk gelegen gerstvelden hebben. Het uitzicht op Kang Yaze wordt steeds indrukwekkender. We klimmen nu we wat steiler en lopen door velden van edelweiss. Het gekrijs van de grote Himalaya-marmotten waarschuwt andere dieren voor onze komst. Dan komen op een hoog punt bij de twee meertjes van Tsigu, vanwaar we een formidabel panoramisch uitzicht hebben. De weerspiegeling van de Kang Yatse in het turkooiskleurige water van het meer is sprookjesachtig. Dit is Ladakh op zijn mooist! Het is slechts een korte afstand van de meertjes naar de eigenlijke vlakte van Nimaling ofwel “zonneplaats”. Hier overnachten we. De zonsondergang is uniek vanaf deze prachtige hoogvlakte! We lopen zo’n 5,5 uur (12km, 720m stijgen). Overnachting in Nimaling in ons eigen tenten base camp.

 • Dag 15 : Nimaling

  Nimaling is een goed voorbeeld van wat men in Ladakh de “phu” noemt, hoge graslanden waar de yakherders de zomer met hun kudden doorbrengen. Heel kenmerkend in Nimaling zijn de kleine huisjes van de herders, omringd door bergen yakmest, die als brandstof fungeert. Deze herders, drokpa’s, zijn zeer gastvrij en het kan gebeuren dat ze ons uitnodigen om in hun groezelige huisjes een kopje zoute boterthee te komen drinken. Kamperen in Nimaling is een ervaring op zich: de hoogvlakte ligt op 4730 m en ’s morgens kunnen we bij heldere nacht ijs op de tent verwachten. Facultatief kan er vandaag gelopen worden tot een hoog uitzichtpunt over de gletschers van de Kang Yatse. Overnachting in Nimaling in ons eigen tenten base camp.

 • Dag 16 : Chuskyurmo

  Onze laatste echte wandeldag. Vandaag lopen we 6 uur (14km, 410m stijgen en 1470m dalen). Vanaf Nimaling beginnen we te klimmen naar het hoogste punt van onze tocht, de Kongmaru-La-pas (5130m). De klim is geleidelijk en niet te steil. Toch voelen we de hoogte: boven 5000 m gaat alles moeizaam. Ofschoon we nu volledig aan de hoogte zijn aangepast, doet het zuurstofgebrek zich voelen. We dalen af door een vallei met prachtige geologische formaties, waar we via stapstenen vele malen de Shang rivier oversteken. We kamperen in Chuskyumo op (3700m) en voor de laatste keer wordt een (extra) lekkere maaltijd geserveerd. Overnachting in Chuskyurmo.

 • Dag 17 : Terug naar Leh

  We komen langs het dorpje Chokdo, vanwaar we veelal langs hooggelegen paden verder lopen. Kinderen bieden u hier soms mineralen te koop aan. Na drie uur gemakkeloijk lopen komen we aan in ShangSumdo waar onze bus op ons wacht. We rijden over een onverharde weg via Martselang, waarvan we weer een uitzicht hebben op de Indus-vallei, naar Hemis (3500 m) waar zich het grootste klooster van Ladakh bevindt. Na een bezoek aan dit klooster reizen we terug naar Leh. Na de ‘ontberingen’ tijdens de trektocht kunt u hier weer genieten van het comfort van een goed hotel en heerlijk uiteten. De verdere dag en de volgende dag zijn ter vrije besteding. Overnachting in Leh.

 • Dag 18 : Leh

  Deze dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk bijkomen van de trek of kiezen uit diverse 1-daagse activiteiten. Onze office manager brengt u daarover graag op de hoogte. Overnachting in Leh.

 • Dag 19 : Vlucht Leh - New Delhi

  Terugvlucht naar New Delhi. Vanwege de veranderlijkheid van het weer in de bergen bestaat de kans dat de vlucht van Leh naar Delhi gecancelled wordt. Daarom zijn er een drietal uitloopdagen gepland op het einde van deze de Jama Mashid moskee in Old Delhi reis. Zo lopen we weinig risico om onze internationale vlucht te missen. Als we vandaag volgens schema terugvliegen naar Delhi heeft u de gelegenheid om deze bruisende metropool te ontdekken. Na aankomst in ons hotel kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Old Delhi, de Jama Mashid moskee, het Rode Fort en het Gandhi museum liggen op loopafstand van het hotel. ’s Avonds schuiven we aan tafel in het restaurant van ons hotel, waarover gezegd wordt dat dit een van de betere keukens in Delhi is. Overnachting in Delhi.

 • Dag 20 : Taj Mahal in Agra

  Vandaag rijden we door naar Agra, met de sprookjesachtige Taj Mahal en het Agra Fort. In de middag bereiken we de stad van de wereldberoemde Taj Mahal, een van de mooiste gebouwen. Het is gebouwd tussen 1631 – 1653 door keizer Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn tweede vrouw, Mumtaz Mahal. Dit schitterende, uit wit marmer opgetrokken mausoleum ligt in een tuin en wordt op magnifieke wijze weerspiegelt in de ervoor gelegen vijver. Natuurlijk bezoeken we (vandaag of morgenvroeg) de Taj Mahal, waarna we doorgaan naar het Agra Fort, een uit rood zandsteen opgetrokken fort dat later ook als paleis dienst heeft gedaan. Ook een bezoek aan de verlaten stad Fatipur Sikri behoort tot de mogelijkheden. Overnachting in Agra.

 • Dag 21 : Terug naar New Delhi

  Vandaag rijden we terug naar Delhi, ongeveer 4 uur rijden. De verdere dag en morgen is ter vrije besteding om Delhi te ontdekken. De stad bestaat uit twee delen Old en New Delhi. Old Delhi is grotendeels gebouwd in de tijd van de roemruchte mogols en bestaat uit een wirwar van straten en steegjes, markten en winkeltjes, tempels en moskeeën. Bezoek bijvoorbeeld het imposante Red Fort en de Jama Masjid, de belangrijkste en grootste moskee van India. New Delhi werd vanaf 1911 door de Britten gebouwd. Het is weids opgezet en kent brede lommerrijke lanen en vele parken. Hier kunt u een bezoek brengen aan o.a. aan Rajghat, de plek waar Mahatma Gandhi in 1948 werd gecremeerd, India Gate en Humayun’s Tomb, een praalgraf dat het vroegste monument in de beroemde mogolstijl is. Ook Qutab Minar, een 73 m hoge ‘toren van de waarheid’, gebouwd rond 1200 als symbool van de komst van de Islam naar India is de moeite van een bezoek waard. Overnachting in Delhi.

 • Dag 22 : New Delhi

  Sightseeing in New Delhi.

 • Dag 23 : New Delhi - Europa

  Transfer naar de luchthaven en vlucht terug naar Europa

  Let op : in Leh is er zeer veel te beleven. Uitbreidingen van het reisprogramma met bv een dag mountainbiken of een 1-, 2- of meerdaagse raftingtrip of een tweede trekking, zijn zeer aan te bevelen. Wij maken u graag een programma op maat op basis van uw persoonlijke voorkeuren !!

Beste seizoen

Beste seizoen
Van mei tot september

Inbegrepen:

 • gebruik van kampeermateriaal
 • alle transport volgens programma
 • toegangsgelden en sightseeing volgens programma
 • loon, verzekering EN pensioensfonds van de Himalayan Leaders medewerkers
 • luchthaventransfers in Delhi en Leh
 • volpension tijdens de trekking in Ladakh
 • volledig verzorgde trekking met gidsen, kok, lastdieren

Niet inbegrepen:

 • intercontinentale vluchten
 • annulerings- en/of bijstandspolis
 • persoonlijke verzekering met helicopterrescue
 • tips voor de staff
 • middag en avondmaal in Delhi en Leh
 • je visum

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden