• 1,300 M
 • 1 Dagen hotel

Himalayan Leaders helpt je bij de zoektocht naar een geschikte cursus in Nepal en Tibet. Periode, locatie, meditatievorm en intensiteit bepaal je zelf. Op basis van je voorwaarden gaan we dan op zoek.

Een klooster in Kathmandu :

De meditatielessen worden in groepsverband gegeven. Toch ben je tijdens het hele verblijf ook in afzondering voor ongeveer 2 dagen en dan krijg je individuele lessen. De cursus wordt verzorgd door een zeer ervaren non, aangevuld door het dagelijkse onderricht van een Tibetaanse Lama.

Een interessant programma voor iedereen die geïnteresseerd is in het Tibetaans Boeddhisme, maar ook voor degenen die problemen hebben met het verwerken van emoties, zoals verdriet, boosheid, teleurstellingen e.a. Tijdens de cursus krijg je technieken aangereikt om deze problemen het hoofd te bieden en langs deze weg je leven gelukkiger en waardevoller te maken.

Het dagprogramma omvat meditatiesessies, onderricht in het boeddhisme en discussies. De cursusleider en de Tibetaanse lama’s die bij het klooster horen, zijn dagelijks beschikbaar voor persoonlijke begeleiding. Het dagprogramma start om 6.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze bij alle activiteiten aanwezig zullen zijn. Een van de belangrijke onderdelen van deze cursus is de stilte sessie.

Dag per dag schema Meditatie in Nepal

 • Dag 1 : Cursusdag in een klooster in Kathmandu :

  De eerste cursusdag start om 17.00 uur en de laatste cursusdag eindigt om 12.00 uur ’s middags. Hieronder staat een overzicht van de dagindeling. Het is geen strak programma en kleine aanpassingen zijn mogelijk.

  05:30 – eerbetoon aan de boeddha
  06:00 – thee
  06:30 – ochtendmeditatie
  07:30 – ontbijt
  09:00 – onderricht
  11:30 – lunch
  14:00 – discussiëren in groepen
  15:00 – half uur pauze
  15:30 – onderricht
  17:00 – theepauze
  18:00 – meditatieonderricht
  19:00 – diner
  20:00 – meditatiebegeleiding, vraag / antwoord

  Benodigdheden: slaapzak, warme en gemakkelijk zittende kleding en een walkman om opnames te maken van de lessen. De overnachting vindt plaats in kamers met 2 of 3 bedden met douche en toilet.
  Maaltijden: gezonde vegetarische maaltijden.

Beste seizoen

Beste seizoen
van januari tot december

Inbegrepen:

 • De meditatiecursus is gratis.

Niet inbegrepen:

 • Lijnvlucht europese luchthaven - Nepal (kan door Himalayan Leaders geboekt worden)
 • Persoonlijke verzekering
 • Reisverzekering incl. repatriëring per helikopter redding in geval van nood

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden