• Beginneling
 • 3,980 M
 • 4 Dagen lodge
 • 15 Dagen hotel
 • 15 Dagen motorrijden

Informatie :

De klassieke, in India vervaardigde Royal Enfield of de doorgewinterde Honda Hero zijn je perfecte reisgenoot op deze spectaculaire motorrit dwars door Nepal. Vanuit de hoofdstand Kathmandu reizen we in bijna drie weken naar het hoge Annapurna gebergte, naar de jungle in het vlakke Chitwan en door richting de Mount Everest. De wegen in Nepal zijn deels geasfalteerd, maar aan af-wisseling ontbreekt het niet. Stuurmanskunsten zijn nodig op de zand– en grindpaden en in de vele bochten die de wegen in de Himalaya’s kenmerken.

Nepal is een ingesloten land tussen India en Tibet en daarmee met de spectaculaire toppen van de achtduizend meter hoge Himalaya’s. Op weg naar het oosten zullen we de Mount Everest kunnen zien. Een forse dosis adrenaline is verzekerd, iedere keer als we uit de bocht komen en nieuwe landschappelijke verrassingen opduiken. Behalve de 1500 km motorrijden, zien we bovendien alle culturele hoogtepunten, doen we een minitrekking in Annapurna, bezoeken we het natuurreservaat in Chitwan en raften we op een woeste rivier.

Hoogtepunten :

 • Ervaar ongekende vrijheid op je motorfiets, dwars door Nepal op klassieke Royal Enfield of Honda Hero
 • Totale rij-afstand: ongeveer 1.500 km. Dagelijkse rij-afstanden: tussen 50 en 200 km
 • Geheel nieuwe motorfietstoer door de Himalaya’s
 • Combinatie van avontuur en cultuur
 • Trekking in Annapurna gebergte bij Pokhara
 • Mount Everest bij zonsopgang
 • Allround toer van hoge 8000’er bergen tot in de drassige jungle
 • Compleet programma met veel culturele hoogtepunten
 • Chitwan National Park inclusief
 • Rivier rafting inclusief

Verdere informatie :

 • Gebruikte motoren: Keuze uit laatste modellen Royal Enfield 500 c.c. of Honda Hero 150 c.c. met elektrische starter, versnellingen links.
 • Waarborg: per motor wordt in Kathmandu een waarborg vooruitbetaald van USD 500.00. Deze waarborg is bedoeld als eigen risico voor eventuele schade aan de motoren.
 • De condities van de wegen in Nepal zijn over het algemeen goed, behalve in meer afgelegen gebieden in de bergen en op het platteland. Op deze reis moet rekening gehouden worden met moeilijke(re) trajecten over, soms smalle zand en grindpaden en trails.
 • Vaardigheden als motorrijder: u dient een geoefende motorrijder te zijn met zelfvertrouwen in onverwachte verkeerssituaties, complete beheersing van de motor, ook in moeilijke wegomstandigheden.
 • U dient in het bezit te zijn van een geldig (internationaal) motor-rijbewijs.

Kodering : (O)ntbijt + (L)unch + (D)inner

Dag per dag schema Motorreis in Nepal : 19d motorrijden in Nepal

 • Dag 1: Aankomst in Kathmandu

  Aankomst en transfer van de internationale luchthaven in Kathmandu naar Thamel in hartje van de stad. S’ avonds een speciaal welkomstdiner in typisch Nepalese stijl waar je kennismaakt met het nationale gerecht: de Dal Bhat.

  LO/hotel/ O

 • Dag 02: Sightseeing in de Kathmandu vallei

  Vroeg na het ontbijt gaan we op weg voor een imponerende sightseeing toer door Kathmandu. We bezoeken allereerst Pashupatinath, de meest bekende Hin-du tempel die dienst doet als openbare crematieplaats. Vervolgens naar Boud-anath, de grootste Boeddhistische stoepa in de wereld. In de middag bezoeken we de voormalige Koningssteden Bhaktapur en Patan.

  LO/hotel/ O

 • Dag 03: Motorrit naar Gorkha

  Helm op, starten maar en…links rijden! Het is even wennen als we op de eerste dag langs de Trisuli rivier richting Pokhara rijden. Na Kathmandu wordt de omge-ving steeds groener en naderen de bergen al snel. Onze eerste stop is Gorkha, een idyllisch gelegen bergdorp van grote historische betekenis. Maar Gorkha is vooral bekend vanwege de Gurkha soldaten die voor het Britse leger vochten. De weg naar Gorkha slingert zich omhoog naar 1600m en onze eerste dag wordt beloond met de eerste panorama’s van de naderende Himalaya’s
  (150km, 4 uur, ^1600m).

  LO/hotel/ O

 • Dag 04: Motorrit naar Pokhara

  Vandaag rijden we 5 uur door naar Pokhara waarbij de weg steeds bochtiger wordt. Na 2 uur zetten we de motoren aan de kant: we gaan raften! Na de nood-zakelijke veiligheidsinstructies vertoeven we 3-4 uur op de rivier en kunnen we aan de rivierkant genieten van een aldaar bereide lunch. Als we weer droog zijn, vervolgen we onze rit langs de bergketens van Ganesh, Manaslu en de Annapur-na’s (145km, 5 uur). Pokhara is Nepal’s tweede stad, bekend als uitvalsbasis voor de vele avontuurlijke trekkings en beklimmingen in de Himalaya.
  (145km, 5 uur)

  LO/hotel/ O

 • Dag 05: Sightseeing in Pokhara en rit naar Sarangkot

  In de ochtend rijden we door Pokhara en bezoeken we waterval van Davy en haar ondergrondse grotten. Ook zien we de Japanse Stoepa. In de middag rijden we in 1 uur omhoog naar Sarangkot, een spectaculair uitzichtspunt op de acht-duizenders Dhaulagiri, Annapurna, Manasalu en Ganesh Himala.

  LO/hotel/ O

 • Dag 06: Motorrit naar Tatopani

  Een echte avontuurlijke rit vandaag als we verder rijden richting de bergen naar Beni, een plaats naast de Kaligandaki rivier met vrij uitzicht op de Annapurna’s. Beni ligt op de klassieke Annapurna trekking routes. We zijn nu echt in de Bergen en onze weg schiet omhoog en omlaag. We doorkruisen kleine Nepalese berg-dorpen en komen uiteindelijk aan in Tatopani waar welverdiend bad ons wacht in de natuurlijke, vulkanische warmwaterbronnen. Die nacht voegen we ons bij de wandelaars en bergbeklimmers voor een gezamenlijke overnachting in een trekkerslodge (125km, 5 uur, ^1140m).

  LO/lodge O

 • Dag 07: Motorrit naar Muktinath

  We gaan verder omhoog en zullen vandaag zelfs de 4.000 meter bereiken! Eerst gaat het vanuit Tatopani steil omhoog richting Muktinath dat we bereiken via Dhana, Ruptse, Ghasa en Jomsom. De weg slingert zich door de Kali Gandaki vallei. De rivier splitst de hoge Annapurna I en Dhaulagiri en markeert daarbij de Kali Gandaki vallei als s’ werelds diepste kloof. We eindigen de rit in Muktinath op een hoogte van maar liefst 3.850m. Dit dorpje is een belangrijk pelgrimsoord voor Hindoes en Boeddhisten. We zien de befaamde Vishnu tempel met zijn 108 spruitstukken, allen in de vorm van het hoofd van een koe.
  (75km, 5-6 uur, ^3850m).

  LO/lodge O

 • Dag 08: Trekking naar Kagbeni

  Vandaag variëren we ons motorprogramma met een heuse wandeltocht naar Kagbene. Deze korte, maar imposante trekking laat al het moois van de omge-ving zien. We stoppen onder meer bij het Bon klooster. Deze wandeling gaat geheel rond Muktinath via een voetpad omhoog naar Eklaibhatti en dan rechts naar Lupra, waar we grote kans maken de beroemde herders met hun blauwe schapen te zien. Aan de riviermond, voordat we Lupra binnenlopen, zien we een enorme grot die dienst doet als meditatiecentrum. Hier verblijven gelovigen uit alle delen van de wereld, soms 30 dagen tot zes maanden of meer. We komen wellicht een Yong tegen, een jonge monnik die in India geschoold is om hier les te geven in meditatie
  (7 uur wandelen).

  LO/lodge/ O

 • Dag 09: Motorrit naar Beni

  Na ons ontbijt rijden we helemaal omlaag; een uitdaging voor iedere motorrijder omdat we in de sporen van jeeps rijden. We zorgen ervoor tijdig onderweg te zijn, voordat de wind fors toeneemt na 11 uur ‘s ochtends. Op dit spannende traject hebben we de bergen links en rechts van ons. In de middag bereiken we wederom Beni voor de overnachting.
  (105km, 6 uur).

  LO/lodge/ O

 • Dag 10: Motorrit naar Pokhara

  Na het verblijf en het ontbijt in de lodge rijden we vandaag terug naar Pokhara. Onderweg stoppen we bij een magnifieke waterval en bezoeken we enkele tradi-tionele Nepalese dorpen (75km, 4 uur). In Pokhara bezoeken we het grote Phewa meer en s’ avonds moeten we een keuze maken uit een van de vele honderden internationale restaurantjes, idyllisch gelegen aan het meer.
  (75km, 4 uur)

  LO/hotel/ O

 • Dag 11: Motorbike to Lumbini via Tansen

  Na een welverdiende rust in ons hotel maken we ons vandaag op voor de tweede grote motortoer naar Tansen, een kleurrijke bergplaats die tegelijk een van de populairste bestemmingen is in west-Nepal vanwege de adembenemende verge-zichten en het milde klimaat. Tansen biedt als geen andere stad zo immense uitzichten op de westelijke Himalaya’s, van Dhaulagiri tot zelfs Gauri Shankar in het Noord-oosten. We bezoeken de bazaar van Tansen met haar middeleeuwse stenen huizen waarna we ons opmaken voor het laatste deel van deze dagrit via de snelweg naar Lumbini, bekende plaats waar naar verluidt Boeddha heeft gewoond.
  (230km, 6 uur).

  LO/hotel/ O

 • Dag 12: Motorrit naar Chitwan

  Na het ontbijt bezoeken we ‘Lumbini Garden’ met de beroemde Mayadevi tempel, de Ashoka zuil, de Pushkarini holy pond (waar Boeddha is geboren) en de Eeuwi-ge Vlam. We bezoeken enkele kloosters gebouwd door architecten uit verschillen-de landen om Boeddha te vereren. Na alle indrukken is het tijd de motoren weer te starten voor onze rit naar een van de hoogtepunten van een bezoek aan Nepal: Chitwan National park
  (170km, 3 uur).

  LO/hotel/ O

 • Dag 13: Chitwan National park

  Het Chitwan National Park biedt een ongekende en ongerepte veelheid van unie-ke soorten wilde dieren en exotische planten. Het is een Goddelijke plek waar je midden in de jungle verblijft. Na het ontbijt maken we een kanotocht langs me-terslange krokodillen. We bezoeken daarna het olifanten centrum dat zich graag laat bijstaan in het wassen van de kolossale dieren. Na de lunch maken we een unieke motortrip langs de zogeheten “20,000 meren” waar we nog meer van deze natuurpracht zullen beleven. In de avond maken we kennis met de Nepalese folklore: een cultureel dansfestijn in de jungle!

  LO/hotel /O/L/D

 • Dag 14: Chitwan NP/Motorrit naar Daman

  Deze ochtend maken we nog voor het ontbijt een special wandeling door de jun-gle op zoek naar de natuur die zich alleen op dit zeer vroege tijdstip laat zien! Na het ontbijt vertrekken we op onze motors naar Daman, onderweg passeren we verschillende dorpen en verandert het landschap weer ingrijpend. Daman staat bekend vanwege haar prachtige uitzicht op… Mount Everest bij zonsopgang! Maar ze steekt maar amper uit boven de andere grote broertjes zoals Dhaulagiri, Ganesh Himal en nu ook Langtang. We nemen ruim de tijd om van deze onge-looflijke vergezichten te genieten vanuit een prachtig resort!
  (90km, 5 uur, ^2100m)

  LO/Daman resort /B

 • Dag 15: ‘Himalayan Sunrise’/Motorrit naar Nagarkot

  Zoals beloofd trakteren we je op de hoogste berg ter wereld als uitzicht in het ochtendgloren. Maar liefst over een afstand van 300 mijlen breed kunnen we de zeven– en achtduizenders aanschouwen! Na het ontbijt maken we ons klaar voor de zes uur durende rit naar Nagarkot, een kleine hooggelegen, pittoreske stad die eveneens mooie vergezichten biedt, maar tegelijk ook een interessante bin-nenstad heeft met veel cultureel erfgoed. Vooral tijdens de avondwandeling waarbij zonsondergang de hele stad rood kleurt met haar vele tempels, pagodes en stoepa’s
  (100km, 6 uur, ^2175m).

  LO/hotel/ O

 • Dag 16: Motorrit naar Balthali

  Na het ontbijt rijden we naar de groene heuvels in het laagland. In deze derde toer staan kleuren en geuren voorop. Allereerst is ons doel Namo Buddha. Het is een klein pelgrimsoord, fantastisch gelegen in een groene vallei waar duizenden Tibetaanse gebedsvlaggen hangen, soms over kilometers lange afstanden. Op deze plaats heeft Boeddha volgens de legend zijn leven geschonken aan de hon-gerige tijger moeder. We bezoeken het grote Tibetaanse klooster dat hier op de heuvel is gebouwd waar zelfs een Nederlandse invloed hoorbaar is! Na ons be-zoek rijden we door naar Balthali
  (90km, 5 uur, ^1785m).

  ON/in resort /B

 • Dag 17: Motorrit naar Kathmandu via Panauti

  Na het ontbijt rijden we verder naar de bekende bazaar van Panauti. Hier zijn de inwoners trots op hun grote, massieve Shiva. Volgens de overlevering dateert dit bouwwerk uit 1294, het oudste religieuze artefact uit de historie van Nepal. We kunnen Panauti binnenlopen over de hangbrug en bereiken dan de oude binnen-stad, waarop de tand des tijd geen invloed heeft gehad. Oude ambachten wor-den hier nog dagelijks gepraktiseerd. Na onze sightseeing van Panauti rijden we in drie uur terug naar de hoofdstad Kathmandu
  (120km, 3 uur, ^1350m).

  ON/hotel /B

 • Dag 18: Vrije dag in Kathmandu

  Met pijn in ons hart nemen we afscheid van de trouwe tweewielers die ons de afgelopen weken een onvergetelijke vakantie hebben bezorgd. Na 1500 kilome-ters hebben we de hoog– en laaglanden van Nepal bezocht en ontelbare indruk-ken gekregen van dit land in de verre Himalaya’s. Op deze laatste vrije dag is het tijd om de herinneringen verder aan te vullen met enkele souvenirs die in de honderden winkeltjes in Kathmandu te vinden zijn. Geniet van het gezellige en bruisende leven in de vele kleine straatjes waar ook restaurantjes te vinden zijn die nog eenmaal de Dal Bhat kunnen serveren. Of natuurlijk gewoon een pizza.

  ON/hotel /B

 • Dag 19: Transfer naar de airport

  Afhankelijk van uw vlucht brengen wij u tijdig naar het vliegveld. Mocht dat s’ avonds zijn, kunt u rond het middaguur uitchecken en uw bagage bewaakt in het hotel laten staan tot vertrek. Namaste!

  ON/hotel /B

Beste seizoen

Beste seizoen
Van maart tot november

Inbegrepen:

 • Transfer van en naar de internationale luchthaven in Kathmandu
 • Hotel, resort en lodges met ontbijt
 • In Chitwan volpension met alle beschreven excursies
 • Alle benodigde vergunningen en permits
 • Monteur en gids tijdens de hele reis
 • Sightseeing met gids en privétransport in Kathmandu en Pokhara
 • 4 uur raften met lunch

Niet inbegrepen:

 • Internationaal vliegticket
 • Lunch / diner waar niet vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven, reisverzekeringen
 • Brandstof (1 liter benzine voor ongeveer 25 tot 35km aan 1.2USD per liter)
 • Entrees in tempels in Kathmandu
 • Waarborgpremie annex eigen risico: USD 500 per motor ingeval van scha-de of ongelukken, de kosten hiervan worden ingehouden op de waarborg

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden