• Gevorderde
 • 2,300 M
 • 21 Dagen hotel
 • 13 Dagen motorrijden
 • 8 Dagen trekking

Informatie over de 21 dagen motorrijden in Nepal :

Motorrijders kennen het gevoel dat je meer ziet, dat je meer voelt. Daarom bieden we een 21-daagse motorreis aan in Nepal, die we combineren met een kleine trekking. Om deel te nemen hoef je geen professional of motorfreak te zijn. Het idee is zoveel mogelijk te zien en te voelen, niet te lange afstanden per dag en vooral genieten van het motorrijden door een fantastische omgeving, met 8000’ers op de achtergrond… Natuurlijk zijn de omstandigheden en vooral de wegen niet zoals je gewend bent. Maar met de vriendelijke en goede ondersteuning van onze volgauto of volgtruck en onze alleswetende mechanicien maakt dit onze motorreizen tot een onvergetelijke ervaring !

De Kathmandu vallei is een pareltje voor een korte trekking, gecombineerd met veel cultuur. Daarom ook dat we onze motor achterlaten, onderduiken in de lokale tradities en daarna met de motor verderrijden.

Ook de omgeving rond Pokhara laat perfect een korte culturele trekking toe, over paden die slechts weinig trekkers bezoeken. We blijven ook hier op beperkte hoogte.

Verdere informatie :

 • Gebruikte motoren: Keuze uit laatste modellen Royal Enfield 500 c.c. of Honda Hero 150 c.c. met elektrische starter, versnellingen links.
 • Waarborg: per motor wordt in Kathmandu een waarborg vooruitbetaald van USD 500.00. Deze waarborg is bedoeld als eigen risico voor eventuele schade aan de motoren.
 • De condities van de wegen in Nepal zijn over het algemeen goed, behalve in meer afgelegen gebieden in de bergen en op het platteland. Op deze reis moet rekening gehouden worden met moeilijke(re) trajecten over, soms smalle zand en grindpaden en trails.
 • Vaardigheden als motorrijder: u dient een geoefende motorrijder te zijn met zelfvertrouwen in onverwachte verkeerssituaties, complete beheersing van de motor, ook in moeilijke wegomstandigheden.
 • U dient in het bezit te zijn van een geldig (internationaal) motor-rijbewijs.

Kodering : (O)ntbijt + (L)unch + (D)inner

Dag per dag schema Motorreis in Nepal : 21d motorrijden in Nepal

 • Dag 01 : Aankomst op de luchthaven van Kathmandu

  Jullie worden opgewacht door Jagat. Hij brengt jullie naar Hotel Fuji en afhankelijk van jullie vluchtschema plannen we al een kleine wandeling door Thamel. ’s Avonds nodigen we jullie uit voor het wereldberoemde traditionele welcome dinner met Himalayan Leaders !

  Hotel + O + D

 • Dag 02 : Sightseeing Kathmandu

  Na het ontbijt maken we een sightseeing door Kathmandu, afhankelijk van jullie persoonlijke wensen. Er is namelijk een zeer groot cultuurhistorisch aanbod en Jagat zal samen met jullie de mogelijkheden doorlopen. Bv de World Heritage Sites of de Bodnath (de grote boedhistische stupa) of …

  Hotel + O

 • Dag 03 : Sightseeing met de motor in de Kathmandu Vallei

  Vandaag worden onze motoren voorgesteld. We beginnen erg rustig in onze eigen -doodlopende- straat, om gewend te geraken aan de motoren die naar Engels model gebouwd zijn. Links is daarmee rechts, en rechts is daarmee links. De Enfield Bullets klinken geweldig als we dan op pad gaan en we ons via verschillende kleine dorpjes naar Bungamati, Khokana en Dahksinkali laten cruisen. Het prachtige bergdal van Kokna is rijkelijk gevuld met oude traditionele huizen en eeuwenoude tempels en we genieten van de uitzonderlijke sfeer. Onze cultuurgids vertelt jullie over de geschiedenis van Nepal. Daarna rijden we via de kleine binnenwegen terug naar het hotel.

  Hotel + O

 • Dag 04 : Motorrijden en trekking tot Chaukibhanjang (4hr, 44km, 1795m)

  Na het ontbijt, stappen we op onze Enfield Bullet motoren en rijden ongeveer 1.5hr naar Shankhu over de normale wegen. Daarna gaat het via een smalle weg omhoog door dennebossen en na ong 15 minuten zetten we de motoren aan de kant. Hier gaan we te voet verder en via smalle wandelpaden en langs rijstvelden, dennebossen en kleine nederzettingen, bereiken we Chaukibhanjang. Het pad is slechts licht heuvelachtig en daarmee ideaal als eerste trekkingdag.

  Hotel + O + L + D

 • Dag 05 : Trekking naar Nagarkot (6hr, 2163m)

  Een heel afwisselende dag brengt ons vandaag over 2 heuvelruggen naar Nagarkot. Tussen de rijstvelden door wandelen we langzaam omhoog en overbruggen de 400 hoogtemeters. Dit dorpje is gelegen op een richel van de Kathmandu Vallei en biedt een fantastisch panorama op de Khumbu Vallei : op een klare dag kan je van hieruit de Mt Everest zien !

  Hotel + O + L + D

 • Dag 06 : Trekking naar Dhulikhel (6hr, 1700m)

  Vanuit Nagarkot beginnen we de dag met een steile klim naar de zendmast. Van hieruit hebben we opnieuw erg mooie vergezichten op de Mt Everest en ook de Kathmandu Vallei. Daarna dalen we door een wirwar van kleine paadjes tussen de rijstvelden en de dichtbegroeide rodedendronbossen verder af tot in Dhulikhel. Dit is een dunbewoond gebied en we zien vandaag dan ook maar enkele huizen. Hier in Dhulikhel, heb je dan weer een heerlijk vergezicht op het LangTang en zelfs het Manaslu-gebergte !

  Hotel + O + L + D

 • Dag 07 : Trekking naar Namobuddha (1982m) en verder naar Balthali (6h, 1730m)

  Vandaag is een erg speciale dag, na het ontbijt trekken we namelijk naar Namobuddha (1982m). Vergelegen van de drukke sightseeingroutes, wandelen we in ong 3hr via Panauti de heuvelrug omhoog tot in de culturele geheimtip Namobuddha ! Panauti is een historisch waardevol stadje en bevindt zich tussen de rivieren Roshi en Punyamati, zuidewestelijk van Dhulikhel. De Buddha in Namobuddha berust op een heuse legende die de gids jullie in alle details zal vertellen. Ter nagedachtenis, staat er een grote stupa van Lord Buddha. Daarna dalen we terug af en we bereiken na 3hr het kleine maar erg mooie dorpje Balthali, dat ons door zijn positie op de heuvelrug, opnieuw prachtige vergezichten presenteert.

  Hotel + O + L + D

 • Dag 08 : Trekking naar Panauti en per motor terug naar Kathmandu (5hr, 1350m, 47km)

  Na het ontbijt, trekken we in een uurtje naar Panauti. Deze historische kleine stad en is beroemd voor zijn architectorale hoogstandjes uit de 12de eeuw ! De stad is ook een belangrijk centrum voor de Hindugemeenschap en is prachtig versierd met “Patis”, dit zijn de open air rusthuizen, met waterspuiten, Ghats en talloze tempels. De beelden en de tempels staan verspreid langs de heilige rivieren en ook de onlangs gerestaureerde “Indreshwor Mahadev Temple” schittert met zijn klassieke design. Algemeen wordt aangenomen dat deze tempel in 1294 door Shiva Limgam gebouwd werd in de Malla periode. Na ons bezoek aan Panauti, stappen we terug op onze motoren en rijden terug naar Kathmandu.

  Hotel + O + L + D

 • Dag 09 : Per motor naar Bhandipur (4h, 155km, 1900m)

  Vandaag rijden we eerst de Kathmandu Vallei uit richting westen en dalen al zigzaggend af naar de Trisuli rivier. Links en rechts van ons duiken we in een groene vallei en in de verte zien we al direct de eerste 8000’ers ! De verbindingsweg tussen Kathmandu en Pokhara is van goede kwaliteit en we kunnen dan ook relaxed cruisen en van het uitzicht genieten. Bandipur is gelegen op een kleine heuvel op 1900m en met een paar kleine klimmetjes bereiken we de historisch belangrijke stad. Op het terras van ons hotel, hebben we een heerlijk zicht op de met sneeuw bedekte bergen !

  Hotel + O + L + D

 • Dag 10 : Per motor naar Pokhara (6h, 85km, 940m)

  We dalen eerst terug af tot op de verbindingsweg tussen Pokhara en Kathmandu en vervolgen dan onze route. Rechts van ons duiken nu al de bergketens van de Ganesh, de Manaslu en de Annapurna op ! Pokhara is de tweede grootste stad van Kathmandu en erg rustig gelegen aan het Pewa Lake. We nemen onze intrek in ons hotel en maken dan nog een korte boottrip op het meer.

  Hotel + O

 • Dag 11 : Sightseeing in Pokhara

  Vandaag bezoeken we deze mooie stad. Per motor bezoeken we de watervallen, de japanse stupa en ook Sarangkot, gelegen op een heuvel. Van hieruit staan we oog in oog met de Dhaulagiri (+8000m), de Annapurna (+8000m), de Manaslu (+8000m) en het Ganesh Himal gebergte. Daarna rijden we terug naar Pokhara.

  Hotel + O

 • Dag 12 : Trekking naar Kalikathan (5hr, 1800m)

  Na het ontbijt pakken we onze dagrugzak en rijden eerst per auto naar het startpunt van onze trekking. In Bijapur Khola wandelen we eerst langzaam bergop tot we aan een eerste kleine plateau uitkomen. Hier nemen we de lunch. Daarna gaat het nog 3hr verder via Bahon en verschillende Chettri dorpjes naar Kalikathan, door een groene, licht heuvelachtige vallei.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 13 : Trekking naar Shyanklung (6hr, 1700m)

  De route brengt ons vandaag dieper de vallei in en via een beboste heuvelrug dalen we eerst af naar Thulokot om dan via een paar kleine theeshops terug te klimmen naar Mati Thana. Telkens overbruggen we een kleine 120 hoogtemeters. Via Naudanda bereiken we dan een kleine school in een Lipini dorp, dat we ook bezoeken. Na een korte 20min klim bereiken we dan het Gurung dorp Syanklung, gelegen midden in een groot bos.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 14 : Trekking naar Chisopani (5hr, 2100m)

  Elke dag weer verandert de Annapurna Skyline en we zien onze 8000’ers telkens weer vanuit een andere hoekwinkel. Vandaag draaien we naar het westen en sluiten we aan op de Annapurna Circuit trekkingroute. Meermaals hebben we vanop een kleine heuvelrug een prachtig zicht op de Annapurna II, de Lamjung Himal, de Manaslu en de Himalchuli, allemaal bergen boven de 7000m !! Het pad daalt eerst snel naar beneden om zo de vallei te kunnen oversteken. Daarna gaat het via een paar theeshops steil terug omhoog en bij de politiepost laten we onze permits afstempelen. Hier splitst de Annapurna Circuit zich, en we kiezen voor de korte klim naar Chisopani, omdat de wandeling naar Begnas Tal (morgen) te ver is. We bevinden ons nu in de Kali Gandaki Vallei en staan midden tussen de Dhaulagiri en de Annapurna in ! De Kali Gandaki vallei is hier bijna 1000m diep en biedt een waarlijk spectakel !

  Lodge + O + L + D

 • Dag 15 : Trekking naar Begnas Tal en daarna rit naar Pokhara (3hr, 45km, 940m)

  Vanuit Chisopani Danda dalen we voor een uurtje af over een pad, uitgehouwen als een trap in het rotsachtige gesteente. Zo bereiken we een kleine vallei die door de Rupa Tal rivier gevoed wordt en waar er talloze rijstvelden bebouwd worden. We trekken voor ong 20 min door deze rijstvelden en maken dan een laatste klim die ons van Begnas Tal scheidt. Het pad wordt hier breder en we merken een grote toevloed aan locals, die hun produkten op de lokale markt gaan verkopen. Vanuit Begnas Tal dalen we af naar de Begnas Bazar, waar ons privévervoer op ons wacht voor de rit naar Pokhara.

  Hotel + O + L

 • Dag 16 : Per motor naar Lumbini via Tansen (6hr, 230km, 65m)

  Na het ontbijt stappen we op onze motoren voor een heerlijk rit naar Tansen, een erg kleurrijke stad in de heuvels. Het is het meest populaire resort in het westen van Nepal wegens het gunstige klimaat en de spectaculaire ligging. Van hieruit heb je een gigantisch panorama op de Dhaulagiri in het westen tot de Gauri Shankar in het noordoosten ! We stoppen hier voor een kort bezoek aan de Tansen Bazar die geheel opgetrokken is uit Newari baksteen uit de middeleeuwen. Daarna rijden we verder naar Lumbini, de geboortestad van Lord Buddha.

  Hotel + O

 • Dag 17 : Per motor naar het Chitwan NP (3hr, 170km, 150m)

  ’s Ochtendsvroeg vertrekken we al naar het Chitwan NP. Niet omdat de rit zo lang is, maar wel omdat we zo de namiddag al kunnen doorbrengen in het prachtige nationale park van Chitwan. We maken een korte omweg naar de Lumbini Garden met zijn beroemde Mayadevi Tempel en de kloosters die er gebouwd zijn ter ere van Lord Buddha. Daarna gaat het in 1 rit naar het Chitwan NP via een licht zigzaggende weg. Ins ons resort aangekomen, lunchen we en gaan daarna op pad met een park ranger.

  Resort + O + L + D

 • Dag 18 : Chitwan NP per motor (hele dag, ong 110km, 150m)

  Nog voor het ontbijt maken we een heerlijke kanotocht. Daarna bezoeken we het olifantenweeshuis en maken ons op om met de motor naar de “20.000 Lakes” te rijden. Dit is een werkelijk spectaculaire dag, waar we door de jungle 55km afleggen over een oud jeepspoor, om deze erg bijzondere plek te kunnen bezoeken. De rit is dan wel vlak maar we hebben toch 4hr nodig om deze 55km af te leggen. Wees niet verbaasd, als ons een beer het pad kruist of als er plots een olifant op de weg staat…Jungle puur !

  Resort + O + L + D

 • Dag 19 : Per motor naar Daman (5hr, 90km, 2100m)

  We staan ’s morgensvroeg opnieuw erg vroeg op en samen met een park ranger gaan we opnieuw op pad, op zoek naar olifanten, neushoorns, beren en verschillende vogelsoorten. Daarna ontbijten we en maken ons op om met de motor naar Daman te rijden. Dit is opnieuw een spectaculaire tocht, want we stijgen niet minder dan 2000 hoogtemeter, en dit via oude jeep tracks !! Daman ligt op een heuvelrug en biedt als enige plaats in Nepal een panorama van de Dhaulagiri, over de Annapurna, LangTang tot aan de Mt Everest (ong 300km in vogelvlucht) !! We genieten tijdens ons avondeten van de perfekte zonsondergang.

  Hotel + O + L + D

 • Dag 20 : Per motor naar Kathmandu (5hr, 95km, 1350m)

  ’s Morgens genieten we van de zonsopgang en rijden dan terug naar Kathmandu. Eerst via oude jeep tracks, daarna via een normale verbindingsweg. De rest van de namiddag staat jullie vrij ter beschikking. ’s Avonds vieren we allemaal samen het wereldberoemde afscheidsdinner naar aloude Himalayan Leaders traditie !

  Hotel + O

 • Dag 21 : Transport naar de internationale luchthaven van Kathmandu

  Vandaag verzorgen we nog jullie transport naar de internationale luchthaven van Kathmandu en verheugen ons er al op, jullie volgend jaar voor een nieuw avontuur te mogen begroeten !

  Hotel + O

Beste seizoen

Beste seizoen
Van januari tot december

Inbegrepen:

 • 3 maaltijden per dag, a la carte, tijdens de trekking en tijdens de motortour.
 • Gelicentieerde gids + dragers tijdens de trekking
 • Gelicentieerde gids + mechanicien tijdens de motortour
 • Enfield Bullet motor 500cc !!
 • Annapurna conservation fee
 • Lokaal transport
 • Verzekering, maandloon, uitrusting, pensioensfonds voor onze medewerkers
 • Accommodatie tijdens de trekking en motortour zoals aangegeven (tent/lodge/hotel)
 • Brandstof voor de motor voor de hele tour

Niet inbegrepen:

 • Lunch en dinner in Kathmandu en Pokhara
 • Persoonlijke verzekering, inclusief helicopterrescue
 • Internationaal vliegtuigticket (als Nepalees trekking agency mogen we van de Nepalese staat geen vliegtuigtickets boeken van Europa naar Nepal)
 • Persoonlijke uitgaven / Alcohol / Frisdranken

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden