• Gemiddeld
 • 11 Dagen tent
 • 5,550 M
 • 11 Dagen hotel
 • 11 Dagen mountainbiken

Informatie over de 22d Manali naar Leh :

Adembenemende en wereldwijd unieke mountainbike expeditie door de Himalaya, over de hoogste passen op aarde, in het zogenaamde “klein-Tibet”, tussen de prachtige stad Manali en de hoofdstad van Ladakh, Leh. Deze expeditie is één van de grootste uitdagingen voor ambitieuze mountainbike(ste)rs ter wereld. Een adembenemende tocht in het Himalayagebergte…We mountainbiken over de hoogste passen ter wereld in deze feërieke omgeving van Ladakh, ook wel het “kleine Tibet” genoemd. De ongeveer 600km lange tour is een onvergetelijk avontuur…Waar vroeger de nomadenkaravanen wekenlang onderweg waren tussen India en Centraal Azië, rijden wij nu met onze mountainbikes de avondzon tegemoet. Niet alleen is het een fysieke uitdaging, maar ook een culturele. Hindoetempels in alpinegebergte, nomadenstammen die ons hartelijk begroeten, kloosterburchten in de Indus Vallei tot bizarre landschappen waardoor de Indus en de Zanskar vloeien… We mountainbiken hier over de befaamde verbindingsweg van Manali naar Leh, ongeveer 600km over deels onverharde wegen, waar vroeger handelskaravanen wekenlang onderweg waren tussen Indie en Centraal Azie. Deze expeditie beschrijf je best als “Avontuur Puur” en biedt naast de sportieve uitdaging een hele hoop cultuur- en natuurschoon.

Dag per dag schema Mountainbiken in India : 22d Manali naar Leh

 • Dag 01 : Aankomst in New Delhi

  Aankomst en ontvangst door Jagat, onze office manager. We brengen jullie naar je hotel en ’s avonds organiseren we een traditioneel Indisch welkomdiner samen met de gids. Afhankelijk van de gekozen vlucht, kunnen we in de namiddag ook al een eerste stadswandeling door New Delhi organiseren.

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 02 : Bustransfer naar Chandigarh (Bus 250km, 5hr.)

  ‚s Morgensvroeg vertrekken we met onze eigen bus naar Chandigarh, waar we de tijd nemen voor een korte wandeling in deze door de beroemde Le Corbusier getekende stad.

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 03 : Bustransfer naar Manali (Bus 320km, 10hr., 1830m)

  Vandaag rijden we verder naar Manali, het uitgangspunt van onze Himalaya-expeditie. Op een hoogte van 1830m gelegen, is Manali een kuuroord in de Kulu-Vallei en geliefd bij zowel Indische als bij Westerse toeristen. Het landschap herinnert eerder aan de Eifel in Duitsland of het Appenzellerland in Zwitserland, dan aan het ruige Himalayagebergte…

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 04 : We staan aan de voet van de Himalaya ! Acclimatisatiedag op 1830m

  We verblijven een dag in Manali als eerste acclimatisatie en bezoeken daarbij de mooie omgeving met een tempel van de godin Hadimba. Neem je zwembroek mee voor de warmwaterbronnen (sulfaat) van Vaishisht.

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 05 : Start van onze expeditie ! (3220m)

  Vandaag vertrekken we met de mountainbike van Manali richting Rothang Pass. Deze korte etappe brengt ons door prachtige loof- en dennenbossen en we passeren het laatste “echte” dorp, Kothi. We stellen onze tenten op in Marhi op ongeveer 3220m hoogte.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (40km, 1300hm, totaaltijd 7hr)

 • Dag 06 : Onze eerste pas, de Rothang Pass (3985m) en afdalen naar Sissu (2900m)

  Onze eerste pas staat vandaag al op het programma, de Rothang Pass ! De weg kronkelt zich langzaam omhoog en éénmaal op de Rothang Pass op 3985m hebben we een geweldig uitzicht over de hele omgeving ! Daarna volgt een downhill van niet minder dan 1000m naar het dorp Sissu.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (60 km, 800 hm, totaaltijd 8hr)

 • Dag 07-08 : Boeddhistische kloosters in Keylong (3300m)

  In de omgeving van Keylong, de vroegere hoofdstad van Lahuls, zijn er niet minder dan 4 boeddhistische kloosters. Langzaam wijkt de boomgrens terug en verandert het landschap in een alpine omgeving. In de verte zien we imposante bergenformaties.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (60km, 1000hm, totaaltijd 8hr)

 • Dag 9 : Imponerende vergezichten (4260m)

  We mountainbiken via Darcha door een indrukwekkende omgeving en bereiken Patseo. Daarna gaat het verder naar de Baralacha Pass. Deze korte etappe zorgt ervoor dat we beter kunnen acclimatiseren want we slapen nu voor de eerste keer boven de 4000m hoogte.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner. (40km, 1300hm, totaaltijd 6hr)

 • Dag 10 : Beklimming Baralacha Pass (4880m), overnachting op 3800m

  Vandaag staan ons 1000hm te wachten op onze tocht naar de 4880m hoge Baralacha Pass, een eerste hoge pas op deze expeditie ! Een ideale voorbereiding op de passen die ons nog te wachten staan en die meer dan 5000m hoog zijn. We slaan ons tentenkamp op, na een snelle afdaling tot het volgende dorpje.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner (75 km, 1000hm, totaaltijd 8hr)

 • Dag 11 : Niet minder dan 2 passen hoger dan 5000 m ! (4500m)

  Na een stevig ontbijt gaat het vandaag over niet minder dan 2 passen die hoger zijn dan 5000m. De eerste is de 5050m hoge Niklila Pass. Daarna volgt met 5065m de Lachulung La Pass. Na deze intensieve etappe overnachten we op 4500 m in Pang.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner (60km, 1200hm, 4500m)

 • Dag 12 : Nomaden leven hier op het Mora-Plateau

  Een gemakkelijk etappe staat op het programma over het Mora-Plateau, waar we kennismaken met de Changpa nomaden die hier hun yaks en hun schapen laten grazen. Het uitzicht is zoals een woestijn en je vraagt je hoe deze mensen hier kunnen overleven…We maken ook een excursie naar Tsokar, een door het hoge mineraalgehalte gevormde zoutzee.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner (55 km, 500hm, totaaltijd 7hr)

 • Dag 13 : Taglang La-Pass 5370 m en daarna afdalen tot Gya op 4100m

  Alleen de Taglang La Pass scheidt ons nog van de Indus Vallei ! Na een ontelbaar aantal bochten “vals plat” wervelt deze historische route zich omhoog naar de tweede hoogste berijdbare pas in de wereld ! Een meer dan geweldige downhill volgt richting Gya en de adrenalinestoot laat ons het harde werk van de laatste dagen snel vergeten.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner (65 km, 1000hm , totaaltijd 7hr)

 • Dag 14 : Door de Indus Vallei naar Leh (3500m)

  Door de Gya canyon bereiken we de vruchtbare, groene Indus Vallei en rondom ons zien we verschillende bergkloosters. Na een rustige rit bereiken we ons doel : Leh ! We verheugen ons op een warme douche en een frisse pint bier, maar het avontuur is nog niet over……..

  Overnachting in hotel met ontbijt en lunch (85 km, 400hm, totaaltijd 7hr)

 • Dag 15 : TOPDAG : Kardung La Pass (5602m) met overnachting in Leh (3500m)

  Na een uitgebreid ontbijt staat de grootste uitdaging van deze expeditie op het programma…Het is een 38km lange klim (5.5%gemiddeld) naar de hoogst berijdbare pas in de hele wereld, de Kardung La Pass op niet minder dan 5600m. In vergelijking, de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa, is “slechts” 4808m… Hotel + O

  Overnachting in hotel met ontbijt en lunch (86km, 2100hm omhoog EN omlaag, 3500m)

 • Dag 16 – 17: Leh, de hoofdstad van Ladakh (3500m)

  We gebruiken de volgende 2 dagen om Leh, de hoofdstad van Ladakh, te bezoeken. Er zijn verschillende prachtige bergkloosters die meer dan de moeite waard zijn om te bezichtigen. Het uitzicht vanuit het paleis van Leh met de prachtige Indus-oases is overweldigend.

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 18 : Vlucht van Leh naar New Delhi en rijden naar Agra (1.5hr vliegen, 4hr rijden – 250km)

  Vandaag staat de vlucht van Leh naar New Delhi op het programma. Aangekomen op de luchthaven, worden we opgewacht door onze privébus, die ons naar Agra brengt. We genieten van een rustige avondwandeling of we brengen al een bezoek aan de Taj Mahal !

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 19 : Agra – Jaipur

  Na een lekker ontbijt bezoeken we eerst de Taj Mahal, en daarna het mooie Agrafort ! We rijden in de namiddag verder naar Jaipur via Fathepursikri.

  Overnachting in hotel met ontbijt

 • Dag 20 : Jaipur

  We besteden een ganse dag in Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Het is een jonge stad,d ie door de Maharaja Jai Sing II pas in 1727 gesticht werd, maar beschikt over wondermooie gebouwen zoals de Hawa Mahal.

  Overnachting in hotel met ontbijt

 • Dag 21 : Transport naar New Delhi (6h, 275km)

  Met een gemeenschappelijk avondeten sluiten we deze geweldige reis af en samen rijden we naar de luchthaven van New Delhi voor de avondvlucht naar Europa.

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 22 : Vertrek New Delhi naar Europa

  Transfer naar de luchthaven van New Delhi voor de vlucht naar Europa. We hopen jullie volgend jaar terug te zien !

Beste seizoen

Beste seizoen
Van juni tot september

Inbegrepen:

 • luchthaventransfers in Delhi
 • volpension tijdens de mountainbike expeditie
 • volledig verzorgde mountainbike expeditie met gids, kok/kookuitrusting, jeep en backup truck
 • gebruik van kampeermateriaal
 • alle transport volgens programma
 • toegangsgelden en sightseeing volgens programma
 • loon, verzekering EN pensioensfonds van de Himalayan Leaders medewerkers
 • alle benodigde mountainbike permits en area permits

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden