• Moeilijk
 • 12 Dagen tent
 • 5,605 M
 • 11 Dagen hotel
 • 12 Dagen mountainbiken

Informatie over de 23d Tso Moriri naar Nubra Mountainbikereis :

Adembenemende en wereldwijd unieke mountainbike expeditie door de Himalaya, over de hoogste passen op aarde, in het zogenaamde “klein-Tibet”, tussen de Tso Moriri en de Nubra Vallei ! Het vroegere Buddhistische koninkrijk Ladakh ligt in het noord-westen van India en strekt zich uit tussen de machtige Himalaya in het zuiden en de Karakorum in het noorden. Met zijn tibetaans getinte cultuur, draagt het “land achter de Himalaya” ook wel de bijnaam “klein-Tibet”, een gebergswoestijn met tot 7000m hoge bergen, reusachtige zeeën, oases met bontgekleurde tibetaanse “prayer flags” en grote Buddhistische kloosterburchten. Voor mountainbikers, is Ladakh een van de meest fascinerende en tegelijkertijd een van de “hoogste” doelen die je ergens ter wereld kan vinden. Nergens anders gaat het met de mountainbike zo hoog, namelijk tot 5602m over de Khardung La. Deze is de hoogste berijdbare pas ter wereld ! 

Deze werkelijk fantastische reis per mountainbike brengt je ten zuiden van de “bergwoestijn van Buddha” en ten noorden van Leh, de op 3500m hoogte gelegen hoofdstad van Leh. We gebruiken zo weinig mogelijk de “normale” routes en zorgen ervoor dat deze expeditie onvergetelijk is, in soms onbewoonde gebieden !

De reis begint met 3 acclimatisatiedagen in en rond Leh, gelegen op 3500m, zodat we daarna perfect georganiseerd en geacclimatiseerd zijn voor het verdere verloop van de expeditie. We bezoeken per mountainbike de Buddhistische hoofdstad en de beroemde kloosters van Thiksey, Shey en Hemis. Na deze 3 dagen volgt al direct een eerste highlight van deze reis, namelijk de tocht per mountainbike naar het 4500m hogergelegen mystieke Tso (zee) Moriri, wiens blauwe en zeer klare oppervlakte in deze hooggebergtewoestijn schittert, omgeven van 6000’ers aller aard. Over de eenzame Tso Kar en de 5350m hoge Taglang La gaat het dan terug naar Leh.

Het tweede gedeelte van de expeditie speelt zich af in de Nubra en de Shyok Vallei, in het noorden van Ladakh. Om daar te geraken dienen we over de 5602m hoge Khardung La te fietsen, de hoogst berijdbare weg ter wereld !

Dag per dag schema Mountainbiken in India : 23d Tso Moriri naar Nubra

 • Dag 01 : Aankomst in New Delhi

  Vervoer van het vliegveld naar het hotel in de gezellige wijk van New Delhi. In de smalle straten vind je honderden kleine winkels en restaurantjes. We trakteren je op een verfrissing en s ’avonds op het uitgebreide welkomstdiner met Himalayan Leaders. Proef daarbij van het typische indische eten en vergeet vooral ook niet de lokale drankjes.

  Overnachting in hotel met ontbijt en dinner.

 • Dag 02 : Sightseeing in New/Old Delhi

  Na een lekker ontbijt, gaan we op stap om New en Old Delhi te verkennen. We duiken onder in het lokale bruisende leven met constant claxonerende auto’s, straatverkopers, heilige koeien en riksjahs, de typische indische driewielers ! Het geheel werkt erg chaotisch maar werkt vrij efficient en voor ons went het al na een uurtje. We bezoeken de befaamde bezienswaardigheden en genieten dan van een riskjatocht door Old Delhi.

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 03 : Vlucht naar Leh

  Genoeg geacclimatiseerd aan de bruisende metropool, stappen we in het vliegtuig voor een van de mooiste vluchten ter wereld, de vlucht van New Delhi naar Leh. Spectaculaire vergezichten op de Himalaya en de Karakorum zorgen voor onvergetelijke momenten. In Leh aangekomen, op 3500m, staat de rest van de namiddag vrij ter beschikking. We raden aan eens naar het oude paleis te wandelen en het rustig aan te doen, wegens de hoogte.

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 04 : Sightseeing Leh

  We rijden per jeep in het Indus dal om de 3 mooiste Buddhistische bouwwerken van “klein-Tibet” te bezoeken, onder leiding van een gerenomeerde cultuurgids. Het oude koningscomplex Shey met de nabijgelegen mani-muurtjes, daarna de kloosterburcht van Thiksey Gompa en het op 44km van Leh gelegen, en rijkste klooster van Ladakh, Hemis. Na deze uitstap, rijden we terug naar Leh.

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 05 : Sightseeing Leh

  Ook vandaag gebruiken we om de prachtige omgeving rond Leh te bewonderen en tegelijkertijd te acclimatiseren. Naast het oude paleis, de lokale “bazar” in het oude stadsgedeelte rijden we per jeep ook naar de kloosters van Sankar en/of Spituk en de stupa van Shanti. ’s Avonds beginnen we met onze mountainbikes samen te stellen en te pakken voor het eerste deel van onze tour richting Tso Moriri !

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 06 : Deel 1 : Vertrek richting zuiden naar het Tso Moriri (4040m)

  Na een stevig ontbijt starten we met het eerste deel van deze expeditie. De komende 7 dagen zijn we onderweg op een grote lus richting zuiden, die ons naar de zeeën van Tso Moriri en Tso Kar brengt (Tso betekent zee) en via de 5350m hoge Taglang La pas mountainbiken we dan terug naar Leh. Over de hoofdstraat volgen we de Indus richting zuidoosten tot in Upshi (ong 40km) waar we dan eindelijk op een verlaten gravelweg treffen en we onze mountainbikekunsten kunnen tonen. Het gaat langzaam omhoog tot aan de voet van het dorp Hyamnya op 3610m en daarna gaat het soms vrij steil omhoog naar onze campingplaats tussen de dorpjes Kyere en Nih, op 4040m

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner (95km, 1200hm, totaaltijd 8h)

 • Dag 07 : Mountainbiken naar Mahe en dan omhoog naar Sumdo (4450m)

  Op een smalle strook asfalt/gravel volgen we vandaag opnieuw de Indus via Chumathang tot aan de brug van Mahe. Hier verlaten we elke vorm van civilisatie en rijden over een single track naar Sumdo. Hier gaat het opnieuw een paar maal steil omhoog en wordt onze conditie een eerste maal op proef gesteld. Dichtbij Sumdo Gongma, op 4450m, overnachten we in ons tentenkamp.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner (55km, 720hm, totaaltijd 7h)

 • Dag 08 : Mountainbiken naar Tso Morori via de Namshang La (4500m)

  Van Sumdo klimmen we eerst naar de Namshang La, een 11km lange, steile strook single tracks, tot op 4840m. Daarna genieten we van de technische downhill op zandige ondergrond naar de Thadsang Karu zee, waar we rondrijden en even pauzeren om van het uitzicht te genieten. Daarna volgt een korte krachtige klim naar een klein tussenplatform van waaruit we al een heerlijk panorama hebben op de azuurblauwe Tso Moriri. Het gaat vrij snel richting de brug om de rivier over te steken, daarna langs de oever naar Kurzok en een laatste inspanning omhoog naar onze campingplaats.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner (42km, 610hm, totaaltijd 8hr)

 • Dag 09 : Mountainbiken naar de Puga Hot Springs, via de Tso Moriri zee en Sumdo (4420m)

  Na het ontbijt nemen we nog even de tijd om het klooster van Kurzok te bezoeken, aan de oever van het Tso Moriri. Daarna mountainbiken we dezelfde weg weer terug over de Namshang La naar Sumdo, waar we nu naar het westen afdraaien,op weg naar de Puga Hot Springs (4420m). Het water is jammer genoeg niet “hot” maar eerder fris, maar dat onthoudt ons niet om een frisse duik te nemen.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner (51km, 530hm, totaaltijd 7hr)

 • Dag 10 : Mountainbiken naar Tso Kar via de Polo Kongka (4600m)

  Opnieuw een zeer indrukwekkende haast mystieke omgeving, op weg naar de Tso Kar zee. We beginnen op een goede gravelweg voor ongeveer 15km, omhoog naar de Polo Kongka pas op 4920m. Daarna worden we beloond met een lekker sportieve downhill tot aan de Tso Kar zee, dat we dan omronden over deels moeilijk berijdbare schotterpistes. Ons tentenkamp slaan we op aan de noordwestoever van de zee, op 4600m hoogte, in de buurt van een Stupa te Pangunagu. Met een beetje geluk, zien we hier zeldzame diersoorten zoals de Kyangs (ezels) of blauwschapen.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner (45km, 660hm, totaaltijd 6hr)

 • Dag 11 : Mountainbiken op de highway van Manali naar Leh : over de Taglang La (5350m) pas naar Lhatho ! (4010m)

  Na 8km over een zandpiste zijn we helemaal opgewarmd en bereiken we de “highway” van Manali naar Leh. We draaien hier richting noorden en klimmen gestaag hoger en hoger tot we, na 34km, aankomen bij de tibetan prayer flags, die de top sieren. De Taglang La is de tweede hoogste berijdbare weg ter wereld en het uitzicht is er spectaculair, want je ziet er over de hele Himalaya en de Karakorum. De afdaling duurt waanzinnig lang en telkens weer duikt er een nieuwe haarspeldbocht op. We arriveren aan de mooie campingplaats te Lhatho op 4010m, dichtbij de enge Gya canyon.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner (73km, 910hm, totaaltijd 7-8hr)

 • Dag 12 : Terug naar Leh (3500m)

  Door verschillende wildgevormde canyons mountainbiken we via Pulu en Miru richting het Indus dal. Onderweg genieten we van de combinatie tussen bruine woestijnkleuren en de knalgele mosterdbloemvelden bij Upshi. In Karu wisselen we dan van rivieroever en rijden over de verkeersarme linkerzijde terug naar Leh. Na 6 nachten zijn we toe aan een warme douche en een fris pintje bier.

  Overnachting in hotel met ontbijt, lunch (79km, 510hm, totaaltijd 7hr)

 • Dag 13 : Rustdag te Leh (3500m)

  Deze dag dient als reservedag, mochten we tijdens de eerste mountainbikedage vertraging oplopen. Indien dit niet het geval is, dan gebruiken we deze dag daadwerkelijk als rustdag. Voor de sportievelingen onder ons, kunnen we een geweldig spectaculaire raftingdag organieren op de Zanskar !

  Overnachting in hotel met ontbijt

 • Dag 14 : Deel 2 : Vertrek naar de Khardung La richting noorden (3230m)

  Vandaag starten we, na een stevig ontbijt, voor een 5 dagen durende expeditie richting noorden. Direkt staat een zware klim op het programma richting de Khardung La op 5602m, die we na 41km en bijna 2000hm bereiken ! Voorbij aan het zuidelijke checkpoint op 4680m genieten we van het heerlijke uitzicht. De Khardung La was vroeger de eerste van 5 passen, die de toenmalige karavanen dienden te overbruggen op hun route van Leh naar Turkestan. Na een korte pauze volgt een erg lange en snelle afdaling via het noordelijke checkpoint op 4675m recht in het dorp Khalsar aan de Shyok.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner (105km (Khardung La – Khalsar 60km), 2000-2200hm, totaaltijd 10hr)

 • Dag 15 : Mountainbiken van Khalsar naar de Nubra en Shyok rivieren (3200m)

  Vandaag is een korte etappe en daarom kunnen we iets langer uitslapen, na de zware inspanning van gisteren. We mountainbiken richting het samenvloeien van de Nubra en de Shyok rivieren, net achter het dorp Diskit op 3140m. Hier bezoeken we het oudste klooster van Nubra, dat uit de 14de eeuw stamt en waar nu nog steeds 80 monniken leven. Van hieruit hebben we grandioze uitzichten over de hele vallei. De dorpen die zich in de rivierbedding genesteld hebben, lijken wel een grote oase te vormen en staan daarmee in schril contrast met de omliggende woestijn. Het is een machtig schouwspel hoe zandduinen zich telkens weer afwisselen met frisse groene weiden. Het prachtig milde klimaat van het hele Nubra dal zorgt voor weelderige tuintjes bij de dorpelingen. Van Diskit gaat het dan nog 12km verder naar de oude koningsstad Hundar met een prachtige riviergompa. Onze campingplaats is gelegen tussen de verschillende tuintjes.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner (32km, 300hm, totaaltijd 4hr)

 • Dag 16 : Mountainbiken van Shyok naar Wuri La (3990m)

  Vanuit onze campingplaats rijden we terug via Diskit naar Khalsar en van daaruit verder de Shyok rivier volgend naar Agham op 3290m. Deze wilde bergstraat is deels in de rotswand uitgeslagen en deels volgt ze het rivierbed van de Shyok. In Agham verlaten we dan het rivierbed en zetten we een laatste keer aan naar de 5280m hoger gelegen Wuri La. 9 steile km na Agham zetten we ons kamp op in Tanggyar, op 3990m. De rest is voor morgen…

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner (66km, 1400hm, totaaltijd 7hr)

 • Dag 17 : Mountainbiken naar Wuri La en verder naar Shakti (3900m)

  We beginnen de dag met een lekker ontbijt en maken ons dan op voor de komende 27km afzien, want het gemiddelde stijgingspercentage ligt boven de 10%. Mountainbikend zijn we helemaal alleen vandaag, want deze pas wordt slechts zelden gebruikt. Links en rechts van de smalle weg zien we groene weiden begroeid met kruiden. De stilte overdondert ons en wordt alleen verbroken doordat we de rivierbedding te voet moeten doorkruisen, omdat de brug kapot is. Nomaden met hun geiten en hun Yaks verwelkomen ons met een brede glimlach en een “julley” en dit geeft ons weer de nodige kracht om de Wuri La te bereiken, op 5280m hoogte. Het uitzicht is weergaloos fantastisch en we hebben van hieruit een weidse blik over de Indus vallei tot helemaal aan de Tso Moriri zee ! De downhill is niet technisch en daarmee heel ontspannend en na 45 minuten komen we aan op onze campingplaats, ongeveer 8km van het dorp Shakti, op 3900m.

  Overnachting in tenten met ontbijt, lunch en dinner (47km, 1300hm omhoog – 1400hm omlaag, totaaltijd 8hr)

 • Dag 18 : Mountainbiken naar Leh (3500m)

  De laatste dag op de mountainbike ! Na een km of 5 komen we aan in Thag Togh, waar we het prachtige klooster bezoeken, dat als enigste klooster in Ladakh, de oudste tantristische strekking van het Buddhisme (Nyingma) volgt en dat in de 8ste eeuw door Padmasambhava gebouwd werd. Na het bezoek aan dit half in de rots uitgehouwen klooster, mountainbiken we 18km bergaf naar Karu, in de buurt van Hemis. Hier kunnen we kiezen, of we het laatste stuk per jeep of per mountainbike afleggen.

  Overnachting in hotel met ontbijt en lunch (21 of 51km, totaaltijd 4 of 6hr)

 • Dag 19 : Reservedag : optioneel bezoek aan Alchi en Likir (3500m)

  Vandaag een rustdag, vrij ter beschikking. Voor diegenen die zin hebben, kunnen we een optioneel bezoek organiseren aan de kloosters van Likir en Alchi. De erg mooi gerenoveerde Likir Gompa ligt in een zijdal van het Ladakhgebergte, op een wondermooie locatie. Het klooster van Alchi, ligt aan de oever van de Indus en is deel van het UNESCO erfgoed. In deze 3 verdiepingen hoge Gompa, huist de grootste kunstschat van Ladakh, namelijk wandschilderingen uit de 9de eeuw ! ’s Avonds rijden we terug naar Leh.

  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 20 : Terugvlucht naar New Delhi

  ’s Morgensvroeg gaan we naar de luchthaven in Leh, voor onze vlucht naar New Delhi. Opnieuw genieten we van de spectaculaire vergezichten en draaien ons nog een laatste keer om en groeten Leh. Vanuit de luchthaven verzorgen we de transfer naar ons hotel. De rest van de namiddag staat vrij ter beschikking of we kunnen nog een extra tour door old Delhi organiseren per riksjah.

 • Dag 21-22 : Culturele uitstap naar de Taj Mahal

  Met de bus reizen we van New Delhi naar Agra en gaan op een culturele uitstap naar de Taj Mahal en het Red Fort. In de namiddag vertrekken we weer terug naar New Delhi, waar we samen nog van een uitgebreid avondmaal genieten en ons klaarmaken voor de vlucht terug naar Europa.

 • Dag 23 : Terugvlucht New Delhi - Europa

  Vandaag verzorgen we de transfer van ons hotel naar de luchthaven. Hopelijk zien we jullie volgend jaar terug !

Beste seizoen

Beste seizoen
Van juni tot september

Inbegrepen:

 • Engelssprekende ervaren gidsen
 • Mountainbike gids.
 • luchthaventransfers in Delhi
 • volpension tijdens de mountainbike expeditie
 • volledig verzorgde mountainbike expeditie met gids, kok/kookuitrusting, jeep en backup truck
 • gebruik van kampeermateriaal
 • alle transport volgens programma
 • toegangsgelden en sightseeing volgens programma
 • loon, verzekering EN pensioensfonds van de Himalayan Leaders medewerkers
 • alle benodigde mountainbike permits en area permits

Niet inbegrepen:

 • Lijnvlucht europese luchthaven - Nepal (kan door Himalayan Leaders geboekt worden)
 • Je eigen mountainbike of het huren bij Himalayan Leaders van een mountainbike
 • middag en avondmaal, indien niet vermeld in het programma
 • intercontinentale vluchten
 • annulerings- en/of bijstandspolis
 • persoonlijke verzekering met helicopterrescue
 • je Indische visum

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden