• Gemiddeld
 • 3,600 M
 • 8 Dagen lodge
 • 6 Dagen hotel
 • 6 Dagen mountainbiken

Himalayan Leaders stelt opnieuw een wereldwijd unieke ervaring voor ! Himalayan Leaders fietste als eerste over de Annapurna Circuit, fietste als eerste door Dolpo naar Mt Kailash en fietst nu als eerste door Mustang !

Mustang verwijst naar het district dat geografisch verwant is met Tibet en bevindt zich aan het noordelijke punt van de Kali Gandaki, ook wel Lo genoemd en reikt van aan de Tibetaanse grens tot Ghasa in het zuiden. De naam Mustang is mogelijk ontstaan door een nepalese verwarring, want de hoofdstad van het Koninkrijk Lo noemt Manthang, maar wordt “Moe-stang” uitgesproken… En de hoofdstad van het district Mustang is Jomsom, ook wel Jomosom geschreven.

De regio ten noorden van Kagbeni noemt Upper Mustang en wordt gekenmerkt door de diverse Tibetaanse invloeden. Dit Upper Mustang bestaat uit 2 delen : het zuidelijke met 5 dorpen bevolkt door Manangis, en het noordelijke dat verwijst naar het oude koninkrijk Lo, waar cultuur, taal en tradities volledig Tibetaanse getint zijn. Manthang, de hoofdstad van het koninkrijk Lo, betekent “Plain of Aspiration” in de Tibetaanse taal. Te vertalen als “de vlaktes van bezieling”…

We vliegen vanuit Kathmandu naar Pokhara en mountainbiken dan de Annapurna Circuit omhoog via Beni naar Jomsom. Onderweg genieten we van de veelzijdige cultuur, de prachtige vergezichten op 8000’ers als Annapurna I en Dhaulagiri, maar ook de ontelbare 6000’ers en 7000’ers die het gebied telt.

Dag per dag schema Mountainbiken in Nepal : 14d Oost Nepal – Kanchenjunga

 • Dag 01 : Aankomst in Nepal

  Transfer naar je hotel. ‘S avonds gezamelijk eten met onze gidsen.
  Hotel + A

 • Dag 02: Kathmandu sightseeing

  De hoofdstad heeft veel te bieden aan bijzondere bezienswaardigheden. Zo bezoeken we vandaag de drie meest bekende en indrukwekkende tempelcomplexen. De voor Nepal belangrijkste is de Pashupatinath tempel, een van de grootste hindoe-tempels van Shiva in de wereld, gelegen aan de oevers van de Bagmati rivier in het oostelijk deel van Kathmandu. De tempel is opgenomen in de UNESCO World Heritage Sites lijst. Boudhanath is een van de heiligste boeddhistische plaatsen met een van de grootste bolvormige stupa’s in Nepal. Deze stupa domineert de skyline. De oude Stupa is een van de grootste in de wereld. Tenslotte bezoeken we swayambhu dat een uitstekend zicht biedt op de Kathmandu vallei. Deze tempel heeft als bijnaam “Monkey Temple ‘, wat al verraadt wie de hoofdbewoners zijn. Meer centraal ligt Kathmandu Durbar Square, letterlijk een plaats van paleizen in het centrum. Na al deze indrukken keren we terug naar het hotel. Overnachting in hotel met ontbijt.
  Hotel + O

 • Dag 03 : Vlucht van Kathmandu naar Biratnagar (40min)

  In de voormiddag prepareren we onze bagage en onze fietsen en worden we per privétransport naar de luchthaven gebracht. Na de check in begeven we ons naar de kleine 18 seater voor onze vlucht van Kathmandu naar Biratnagar, een 40min durende vlucht naar het oosten van Nepal. Op een klare dag hebben we prachtige uitzichten op de hoogste bergen van de wereld, met oa de Mt Everest, de Makalu en de Kanchenjunga, allemaal 8000’ers. Alhoewel de meesten denken dat Pokhara de tweede grootste stad van Nepal is, is het Biratnagar, liggend tussen de rijstvlaktes op dit Indische laaglandplateau. In tegenstelling tot Kathmandu en Pokhara, speelt het toerisme hier geen grote rol en we verblijven in het stadscentrum met zijn kleurrijke markten. Der is tijd genoeg om het interessante stadscentrum te bezoeken.
  Hotel + O

 • Dag 04 : Vlucht naar Taplejung

  Na het ontbijt vertrekken we opnieuw naar de luchthaven voor een tweede vlucht, de vlucht van Biratnagar naar Taplejung. In Taplejung spreken we niet van een luchthaven, maar eerder van een air strip, en de omliggende bergen zorgen voor een hemels panorama tijdens de landing. We bevinden ons nu midden in het Kanchenjunga massief ! De landing in Taplejung behoort volgens de internationale wereldpres tot de top 5 locatie wereldwijd. De spectaculaire air strip is namelijk gebouwd om een heuvelrug op 2150m hoogte en biedt bij het uitstappen een heerlijk zicht op het berglandschap van Sikkim tot Makalu !! We bereiden de mountainbikes voor en al mountainbikend verkennen we Taplejung, het “grootste” dorp van Nepal. We overnachten hier in een lodge.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 05 : Mountainbiken naar Kabeli (65km, 5hr, 2100m, 100% berijdbare single tracks)

  We staan vroeg op voor onze eerste echte mountainbikedag en na het ontbijt beginnen we met een magistrale 40km downhill !!! Eerst stijgen we een uurtje om hoogte te winnen (2310m) en dan dalen we namelijk bijna 2000m af over een technische eenvoudige jeep track. Daarna fietsen we eerst nog een uur over vrij vlak terrein, en genieten van het prachtige landschap, tot we aan de Kabeli rivier aankomen. Dan dienen we opnieuw hoogte te winnen tot we op 2100m in Kabeli aankomen. De klim is gestaag en over gemakkelijk terrein. We overnachten in een lokale lodge. Lodge + O + L + D

 • Dag 06 : Mountainbiken naar Jor Pokhari (53km, 5hr, 1785m, 100% berijdbare single tracks)

  Opnieuw staan we vandaag vroeg op voor onze rit naar Jor Pokhari. Eerst dalen we weer een flink stuk af naar de Kabeli rivier (1100m) over ditmaal iets moeilijker terrein, namelijk een verweesde jeep track. Eenmaal bij de rivier aangekomen, houden we halt voor de lunch en klimmen dan terug 1500m (!!) over een afstand van 23km. Dit is een heerlijke klim over een zanderige jeep track ! Het camp in Jor Pokhari is op een prachtige locatie midden in “het groene”. Vanavond zijn er geen bergen te zien.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 07 : Mountainbiken naar Pauwa via Pauwa La (2560m) (55km, 6hr, 1975m, 80% berijdbare single tracks)

  De goden zijn ons goedgezind want ook vandaag beginnen we de dag met een heerlijk strakke downhill. We mountainbiken tussen de in terrasbouw aangelegde rijstvelden, dan door de groene jungle van de Kanchenjunga laagvlaktes om dan in een heerlijk camp te lunchen. Op de lagere hoogtes merk je goed dat het een stuk warmer is dan onze slaapplaatsen op ong 2000m hoogte. Na de lunch gaat het in een vloeiende stijgende lijn naar het kleine stadje Phidim met zijn mooie markt. Phidim is bekend als recruteringscentrum voor het Ghurka regiment. Na een kleine verkenningstour gaat het dan verder naar de Pauwa La, het hoogste punt van deze reis. De Pauwa La (La betekent “pas”) belooft ons prachtige vergezichten en we blijven dan ook hier tot de zon langzaam aan de horizon verdwijnt. De zonsondergang is een van de beste die je in Nepal kan beleven !! Met de hoofdlamp op fietsen we dan over gemakkelijk terrein naar Pauwa. ‘S avonds fietsen in de vallende duisternis is iets heel speciaals en we doen het rustig aan. Het heerlijke panorama dat we daarnet hebben mogen genieten van de Mt Everest, de Lhotse, de Makalu en de Kanchenjunga blijft zeker nog lang op ons netvlies gebrand ! Overnachting in een lodge.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 08 : Mountainbiken naar Ilam (65km, 5hr, 1500m, 100% berijdbare single tracks)

  De dag start met een korte maar krachtige downhill, vooraleer we over de heuvelrug verder mountainbiken. De ondergrond is aangenaam om te fietsen en lichtjes heuvelend. Daarna gaat het steil naar beneden tot aan de rivier over een moeilijke single track om direct over te gaan in een steile 15min durende klim. Het landschap verandert van terrasvormige rijstvelden in een overvloed aan theeplantages en we rijden het dorp binnen in een flash van verbazing over de grote afwisseling. Ilam is het nepalese centrum voor thee en met wat geluk kunnen we nog een thee plantage bezoeken.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 09 : Mountainbiken naar Arond (35km, 4hr, 1350m, 95% berijdbare single tracks)

  Vandaag rijden we over 100% single tracks ! Tussen de theevelden door zoeken we geconcentreerd de kleine single tracks op en genieten de constande afwisseling. In totaal dalen we 150m af, afgewisseld met een paar kleine klimmetjes. We houden dikwijls halt om van het mooie landschap te genieten.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 10: Mountainbiken (65km,5hr, 100% berijdbare single tracks) en transport naar Biratngar

  Zoveel heerlijk lange downhills als op deze tour vind je niet dikwijls !! Ook vandaag weer beginnen we de dag met een heerlijk steile downhill naar de oevers van de Kabeli rivier. Daarna gaat het erg heuvelachtig, met af en toe een steile korte klim, verder naar de top van de Ficcal op 2545m. Dit is een klim van meer als 1200 hoogtemeters !! Aangekomen op de top, nemen we een pauze en genieten het landschap, met in de verte de 8000’ers ! De laatste downhill staat op het programma richting de Himalaya laagvlaktes. Over een kronkelig en soms erg technisch single track parcours racen we naar het kleine stadje Charali en geven nog een laatste keer 200% ! Hier in Charali staan de jeeps op ons te wachten en we pakken onze fietsen in voor de reis naar Biratnagar. Een heerlijk mountainbike-avontuur komt hiermee jammer genoeg aan zijn einde ! De afwisseling van natuur is indrukwekkend, maar vooral ook het afwisselende parcours spreekt erg tot de verbeelding ! Overnachting in Hotel + O + L + D

 • Dag 11 : Vlucht naar Kathmandu

  Tijdens de vroege ochtendglorie verkennen we nog snel de kleine marktjes van Biratnagar, vooraleer we naar de luchthaven reizen voor onze vlucht naar Kathmandu. In Kathmandu aangekomen, staat jullie de rest van de dag vrij ter beschikking voor het kopen van bv souvenirs.
  Overnachting in Hotel + O

 • Dag 12 : Sightseeing in Kathmandu

  Vandaag staat er opnieuw een sightseeing op het programma. Samen met jullie persoonlijke wensen, stellen we het programma samen.
  Overnachting in hotel + O

 • Dag 13 : Vrije dag in Kathmandu

  De dag staat jullie vrij ter beschikking en we treffen ons ’s avonds voor het afscheidsdinner met onze gidsen !
  Overnachting in hotel + O

 • Dag 14 : Transport naar luchthaven

  Vandaag nemen we afscheid en verzorgen jullie transport naar de luchthaven. Een erg mooi avontuur is jammer genoeg ten einde, maar we beloven jullie voor volgend jaar zeker een nieuw avontuur op een andere locatie !

Inbegrepen:

 • Transport van en naar de luchthaven van Kathmandu.
 • Welkomdiner met de mountainbikegids.
 • Hotel Fuji 3* op basis van logies en ontbijt in Kathmandu.
 • Hotels en guesthouses tijdens de verschillende mountainbike-tochten, op basis van logies, ontbijt, lunch en diner (zoals vermeld bij dag tot dag)
 • Mountainbike gids.
 • Vervoer van bagage door jeep en/of dragers.
 • Sightseeing met mountainbike in Kathmandu.
 • Transport zoals in de dagplanning staat aangegeven.
 • Alle Bike Permit en Trekking Area Permits.

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke verzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Je eigen mountainbike of het huren bij Himalayan Leaders van een mountainbike
 • Persoonlijke uitgaven (geschenken, alcoholische dranken, softdrinks,...)
 • Vlucht Europa naar Nepal en v.v., omdat we als Nepalees Trekking Agency hiervoor niet bevoegd zijn.
 • Inentingen.
 • Persoonlijke verzekering.
 • Nepalese Visum (30USD of in Euro’s en 4 pasfoto’s meenemen!), visum te verkrijgen op de luchthaven van Kathmandu
 • Bijkomende kosten bij reddingsoperatie of bij ziekte (tip: verzekering afsluiten via bergsportverzekering!).

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden