• Gemiddeld
 • 5,410 M
 • 13 Dagen lodge
 • 7 Dagen hotel
 • 13 Dagen mountainbiken

Informatie over onze 20d Annapurna Circuit Mountainbike Tour:

 • Gebied : Annapurna
 • Maximale hoogte : 5410m, Thorung La pas
 • Totaal aantal fietsdagen : 17
 • Totaal aantal hoogtemeters : + 25000m
 • Totale afstand : + 550 km
 • Himalayan Leaders was de eerste om deze Annapurna Circuit per mountainbike af te leggen (in 2005)
 • Belangrijke info : afhankelijk van de weersomstandigheden (sneeuw) kan een etappe plots moeilijk berijdbaar zijn
 • Start mountainbiking in Besisahar, einde in Pokhara
 • Reis kan geboekt worden vanaf 1 deelnemer, persoonlijke wensen zetten we graag om (bv 1 dag meer of 1 dag minder)

De reis start in Besisahar, na een 6hr durende busreis vanuit Kathmandu. De eerste dagen is het vrij warm en fiets je door rijstvelden en licht heuvelend terrein, met tientallen watervallen en talloze beekjes en brugjes. Daarna verandert het terrein in lichtjes bergachtig waarbij we de Marsyangdi-rivier volgen. De dagelijkse hoogtemeters stijgen langzaam maar gestaag. Elke dag is iets nieuws, dan weer een reusachtig dennenbos, dan weer kale rotsen, dan weer een stukje woestijn : daarbij technische afdalingen en steile klimmetjes. Je conditie en uithouding wordt menig keer op proef gesteld ! In Manang, districtshoofdstad, houden we een rust- en misschien reparatiedag en genieten we van de prachtige vergezichten ! In de verte zien we de Tilicho Peak liggen.Na onze rustdag, mountainbiken we verder naar Yak Kharka, waar we ons al voorbereiden op de Thorung La ! We mountainbiken al vroeg in de morgen richting van de pas op 54100m en genieten er van een geweldig panorama, voor we ons aan de langste afdaling wagen ! Van 5400m dalen we af naar 2710m !!! Tijdens deze afdaling passeren we daarbij tussen Muktinath en Jomsom een stuk woestijn waar het zeer warm is en vooral zeer hard waait. Vanaf dan gaat het dagelijks bergaf richting Pokhara waar we een welverdiende rustdag hebben, vooraleer we terug naar Kathmandu reizen.

 

Dag per dag schema Mountainbiken in Nepal : 20d Annapurna Circuit Tour

 • Dag 1 : Vertrek vanuit Europa naar Nepal
 • Dag 2: Aankomst in Nepal (1300m)

  In de vroege voormiddag komen we aan in Kathmandu en bij het aanvliegen krijgen we al een eerste goede indruk van de volledige Kathmandu Vallei. We worden door Jagat, onze kantoormanager begroet en naar Hotel Fuji gebracht. De avond wordt gezamenlijk met de mountainbikegidsen verbracht in de The Northfield Cafe. Hotel + O

 • Dag 3 : Kathmandu naar Besisahar (177km, 5-6hr, 820m)

  We nemen vandaag onze bus van Kathmandu naar Besisahar, het startpunt van de Annapurna Circuit Trekking en dus ook het startpunt van onze expeditie.
  Hotel + O

 • Dag 4 : Besisahar naar Bahundada (18km, 650hm, 1310m, 100% berijdbaar)

  Vroeg in de morgen vertrekken we na een lekker ontbijt richting Bahundada, een tocht met diverse hangbruggen, single tracks en een technische “bamboebrug”. We passeren rijstvelden en watervallen met zicht op de Himal Chuli, Buddha Himal en de Manaslu, de 9-hoogste berg in de wereld met 8156m.
  Guesthouse/lodge + O + L + D

 • Dag 5 : Tal Manang (15.7km, 600hm, 1700m, 75-90% berijdbaar)

  De eerste sectie vanuit Bahundada is zeker niet gemakkelijk. Er zijn diverse rotsachtige up- en downhills en we moeten een aantal keren onze mountainbike duwen of dragen. Maar het uitzicht maakt dit meer dan goed, met watervallen, het ruisen van de Marsyangdi rivier, verschillende steile “cliffs” en de hartelijke Namastes van de locals !
  Guesthouse/lodges + O + L +D

 • Dag 6 : Chame Manang (20.6km, 985hm, 2670m, 75-95% berijdbaar)

  We mountainbiken vandaag over een technisch parcours richting Bagarchhap (na 8km), waarna het landschap verandert in een groene oase. In Chame is de districtshoofdstad van Manang gevestigd en verblijven we in een prachtige guesthouse langs de Marsyangdi rivier.
  Guesthouse/lodges + O + L +D

 • Dag 7 : Lower Pisang (15.2km, 600hm, 3260m, 80-95% berijdbaar)

  Vandaag fietsen we naar Lower Pisang waarbij we de Marsyangdi rivier volgen door diverse dennenbossen met vergezicht op de Annapurna Himal. Het is een gemakkelijker traject als gisteren maar bij de Wave Rock moeten we onze mountainbikes even duwen. Bij het binnenrijden van Lower Pisang krijgen we een prachtig panorama op de Chulu East, een trekking peak boven 6000m. Na de lunch kunnen we Upper Pisang bezoeken, het oude stadsgedeelte met een 15de eeuws klooster en nog meer panorama’s.
  Guesthouse/lodges + O + L +D

 • Dag 8 : Manang (16.7km, 400hm, 3450m, 95% berijdbaar)

  Na een lekker ontbijt kunnen we ontspannen naar Manang mountainbiken over een bijna vlak parcours. De vallei verbreedt zich en het zicht op Manang en de bergen is fenomenaal ! In september kan je hier zien hoe de mensen de oogst binnenhalen op traditionele wijze.
  Guesthouse/lodges + O + L +D

 • Dag 9 : Rustdag in Manang (3450m)

  Een rustdag in Manang om terug op krachten te komen. Er zijn verschillende manieren om de dag te verbrengen : een email schrijven naar het thuisfront, een korte wandeling maken in de prachtige omgeving of een stukje mountainbiken.
  Guesthouse/lodges + O + L +D

 • Dag 10 : Yak Kharka (+20km,+1000hm, Manang 80-95% berijdbaar)

  Na een stevig ontbijt bereiden we ons voor, voor een lange en zware dag. We dalen terug af naar Manang en mountainbiken dan verder naar Yak Kharka op 4000m.
  Guesthouse/lodges + O + L +D

 • Dag 11 : Thorung Base Camp (15km, 910hm, 4450m, 80-95% berijdbaar)

  De single track geeft ons het eerste uur de tijd om ons goed op te warmen. Met zicht op de Chulu West en de Chulu East genieten we van de warme zon in tegenstelling tot de vrieskou van aan het Tilicho Lake. De Marsyangdi druist honderden meters lager onder ons . Daarna gaat het na een hangbrug steil omhoog naar Tanky en het is een perfect uphill stuk. We veranderen zo van rotswand en zien in de verte ruige rotsformaties, waar we links nog verder omhoog klimmen tot aan het Thorung Base Camp. Wie nog genoeg kracht in de benen heeft, haalt het al mountainbikend, de rest moet de mountainbike de laatste 400m duwen. Guesthouse/lodges + O + L +D

 • Dag 12 : Thorung La (21km, 966hm, 5410m, 80-95% berijdbaar) en dan verder naar Jomsom (25km, 2700hm, 2750m, 80-98% berijdbaar)

  Dit is geen gemakkelijk dag. We staan heel vroeg op tussen 4h00 en 5h00 om ons klaar te maken voor de crossing van de Thorung La Pas op 5410m. Dit doen we omdat er na 11h00 een zeer harde wind opsteekt die niet echt aangenaam is om in te wandelen… Gestaag klimmen we over een heel goed “vals” pad naar de top en éénmaal aangekomen krijgen we een wonderlijk uitzicht. We nemen de tijd voor foto’s te maken met de ontelbare Tibetaanse vlaggetjes en onze collega’s en bereiden ons dan voor op een geweldige downhill. Van hier gaat het direct naar beneden naar Muktinath ! Een waarlijke downhill met ontelbare bochten ! In Muktinath houden we onze lunchpauze met Dhal Bhat en een kort bezoek aan de belangrijke Hindoetempel. Daarna gaat het verder richting Jomsom over een bijna vlakke woestijnpiste met uitzichten op de Dhaulagiri (8167m). Hier staat een strakke wind die ons het zicht zal beperken. Jomsom is de districtshoofdstad van Mustand en is uitgerust met satellietverbinding en een eigen luchthaven.
  Hotel/guesthouse + O + L + D

 • Dag 13 : Kalopani (24.8km, 2530m, 80-95% berijdbaar)

  Eerst volgen we de Kali Gandaki rivier door de dorpjes van Thakali, Marpha, Tukuche en Larjung en genieten van de mooie omgeving vol appelplantages. Deze streek staat ook bekend om zijn appelprodukten, waaronder een heel goede apple brandy. Daarna mountainbiken we over een goede jeep track naar Kalopani, een mooi dorp aan de voet van de Dhaulagiri Himal. We hebben panoramische vergezichten van oa de Dhaulagiri, de Nilgiri Peaks en de Annapurna I. Guesthouse/lodge + O + L + D

 • Dag 14 : Tatopani (23km, 1190m, 80-100% berijdbaar)

  Na een stevig ontbijt krijgen we een lekkere downhill voorgeschoteld die eindigt met een technische sectie richting een hangbrug en een reusachtige dennenbos net voor Ghasa. Hier zal de single track steil dalen richting de Rupse waterval, één van de grootste in de Annapurna Regio. In deze feeërieke omgeving lunchen we. De single track wordt breder en gemakkelijker richting Dana en we mountainbiken door verschillende rijstvelden voor we in Tatopani aankomen, een gezellig dorp aan de noordzijde van de Kali Gandaki rivier. Tatopani betekent “warm water” en komt van de diverse warmwaterbronnen die het dorp rijk is. Een ideale plaats voor een “jacuzzi met bier”-namiddag !
  Guesthouse/lodge + O + L + D.

 • Dag 15 : Beni Bazar en Pokhara (24km, 830m, 90-100% berijdbaar)

  Het pad volgt de Kali Gandaki rivier door de diepste “canyon” ter wereld tot we in Beni aankomen. Het is een heel relaxte mountainbikedag met een perfecte trail en een stuk weg. Hier nemen we de bus naar het 78km verdergelegen Pokhara. Sportievelingen durven dit ook met de mountainbike afleggen, het is een vrij vlak stuk asfaltweg. ’s Avonds brouwen we een gezellig feestje !!
  Hotel + O.

 • Dag 16 : Busreis van Pokhara naar Kathmandu (200km, 7-9hr)

  We nemen vandaag de bus naar Kathmandu en samen met onze gids maken we er in The Northfield Cafe nog een fijne avond van.
  Hotel + O.

 • Dag 17 : Rustdag in Kathmandu !

  Deze dag kan vrij ingedeeld worden. We kunnen genieten van een heerlijke massage, we kunnen een nepalese kookcursus organiseren of we kunnen lekker niks doen.
  Hotel + O.

 • Dag 18 : Kathmandu Vallei per mountainbike of privé-auto :

  Sightseeing van de oude koningssteden onder begeleiding van een ervaren cultuurgids.
  Hotel + O.

 • Dag 19 : Vlucht naar Europa

  In de voormiddag nog tijd voor shopping en in de namiddag vertrekken we terug richting Europa.

Beste seizoen

Beste seizoen
Van februari tot december

Inbegrepen:

 • Transport van en naar de luchthaven van Kathmandu.
 • Sightseeing met mountainbike in Kathmandu.
 • Transport van en naar Kathmandu.
 • Senior mountainbikegids en dragers
 • Volpension tijdens de Annapurna Circuit Expeditie.
 • Guesthouse/Hotel tijdens de Annapurna Circuit Expeditie.
 • Transport van en naar Pokhara
 • Bike Permit en ACAP Permit voor de Annapurna Circuit.

Niet inbegrepen:

 • Lijnvlucht europese luchthaven - Nepal (kan door Himalayan Leaders geboekt worden)
 • Persoonlijke verzekering
 • Je eigen mountainbike of het huren bij Himalayan Leaders van een mountainbike
 • Persoonlijke uitgaven (geschenken, alcoholische dranken, softdrinks,...)
 • Nepalese Visum (30USD of in Euro’s en 4 pasfoto’s meenemen!), visum te verkrijgen op de luchthaven van Kathmandu
 • Bijkomende kosten bij reddingsoperatie of bij ziekte (tip: verzekering afsluiten via bergsportverzekering!).

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden