• Gemiddeld
 • 14 Dagen lodge
 • 6 Dagen hotel
 • 14 Dagen mountainbiken

Informatie over de Maginc Mustang Mountainbikereis :

“Himalayan Leaders stelt opnieuw een wereldwijd unieke ervaring voor ! Himalayan Leaders fietste als eerste over de Annapurna Circuit, fietste als eerste door Dolpo naar Mt Kailash en fietst nu als eerste door Mustang !” : deze mededeling is van 2005, toen we de eerste mountainbike groep over de single tracks van het Mustang Circuit loodsten !

Mustang verwijst naar het district dat geografisch verwant is met Tibet en bevindt zich aan het noordelijke punt van de Kali Gandaki, ook wel Lo genoemd en reikt van aan de Tibetaanse grens tot Ghasa in het zuiden. De naam Mustang is mogelijk ontstaan door een nepalese verwarring, want de hoofdstad van het Koninkrijk Lo noemt Manthang, maar wordt “Moe-stang” uitgesproken… En de hoofdstad van het district Mustang is Jomsom, ook wel Jomosom geschreven.

De regio ten noorden van Kagbeni noemt Upper Mustang en wordt gekenmerkt door de diverse Tibetaanse invloeden. Dit Upper Mustang bestaat uit 2 delen : het zuidelijke met 5 dorpen bevolkt door Manangis, en het noordelijke dat verwijst naar het oude koninkrijk Lo, waar cultuur, taal en tradities volledig Tibetaanse getint zijn. Manthang, de hoofdstad van het koninkrijk Lo, betekent “Plain of Aspiration” in de Tibetaanse taal. Te vertalen als “de vlaktes van bezieling”…

We vliegen vanuit Kathmandu naar Pokhara en mountainbiken dan de Annapurna Circuit omhoog via Beni naar Jomsom. Onderweg genieten we van de veelzijdige cultuur, de prachtige vergezichten op 8000’ers als Annapurna I en Dhaulagiri, maar ook de ontelbare 6000’ers en 7000’ers die het gebied telt.

Mountainbike informatie :

 • Gebied : Mustang, het verborgen koninkrijk
 • Aantal mountainbikedagen : 14 dagen
 • Aantal hoogtemeters : + 17500m
 • Aantal km : 550km
 • Maximum hoogte : 4077m
 • Tent- of lodge : Lodge
 • Specials : Prachtige cultuur, vele vergezichten op 6000’ers,7000’ers en 8000’ers, heerlijke single trails, natuur en eeuwenoude tradities
 • Beste periode : Begin maart tot einde november
 • Reis kan geboekt worden vanaf 1 deelnemer, persoonlijke wensen zetten we graag om (bv 1 dag meer of 1 dag minder)

Kodering : (O)ntbijt + (L)unch + (D)inner

 

Dag per dag schema Mountainbiken in Nepal : 20d Magic Mustang Mountainbiking

 • Dag 01 : Aankomst in Nepal o/n in hotel + D

  Transfer naar je hotel. ‘S avonds nodigen we jullie uit voor een gezamelijk eten met onze gidsen

 • Dag 02 : Sightseeing in Kathmandu o/n in hotel + B

  Deze dag is ter acclimatisatie in Nepal en om te bekomen van de lange vlucht. Ook is deze dag noodzakelijk voor het organiseren van de permits. We bezichtigen de bekendste locaties in Kathmandu met zijn ancient cities, zijn world heritage sites en zijn prachtige cultuur en geschiedenis. De sightseeing kunnen we per private bus ofwel per mountainbike organiseren.

 • Dag 03 : Vlucht naar Pokhara (30min, 200km) o/n in a hotel +B

  We kiezen er voor om te vliegen van Kathmandu naar Pokhara en dit omwille van verschillende redenen. De files vanuit Kathmandu naar Pokhara zijn soms tergend lang en we benutten de tijd liever in Pokhara om de stad te bezichtigen. Daarnaast zijn de uitzichten op deze vlucht fenomenaal,

  met zicht op het gebergte van de Dhaulagiri keten, over het Annapurna en Manaslu tot helemaal in het LangTang gebergte. Bij aankomst in Pokhara, verzorgen we het transport naar ons hotel. De rest van de dag kunnen we naar wens invullen met bv sightseeing, of een eerste mountainbikerit, of gewoon lekker niets doen.

 • Dag 04 : Transport naar Beni en mountainbiken naar Tatopani (105km, 6hr, 1140m, 100% berijdbare single tracks) o/n in lodge +B+L+D

  We laten jullie de keuze, om de rit naar Beni per mountainbike of per bus te doen. Het zijn in totaal 71km naar Beni en het is een rit over langzaam stijgend terrein met een tarmac ondergrond. Er is weinig verkeer, en daarom is het eigenlijk een goede opwarmroute. Eenmaal in Beni aangekomen, rijden we over een gravel jeep track naar Tatopani. Het is licht heuvelachtig terrein en we rijden door groene rijstvelden omgeven van watervallen.

  De Kali Gandaki rivier begeleid ons tijdens de hele tocht, terwijl we luid “namasté” roepend, door de kleine dorpjes mountainbiken. In Tatopani aangekomen, worden we verwelkomd en maken we direkt gebruik van de hotsprings. Tatopani betekent in het nepalees dan ook warm water.

 • Dag 05 : Mountainbiken naar Kalopani (5-6hr, 25km, 100% berijdbare single tracks/jeep tracks, 2020m) o/n in lodge +B+L+D

  Na het ontbijt mountainbiken we eerst over een stukje vals plat, vooraleer we een korte steile klim meesteren die ons naar Kalopani brengt. Onderweg passeren we opnieuw kleine wondermooie dorpjes waaronder Dhana, Ruptse en Ghasa. We volgen nog steeds de gravel jeep track die zich slingerend een weg zoekt door het Kali Gandaki dal. Je ziet goed, dat de vallei dieper en dieper wordt, en iets voor Kalopani, Ghasa (1630m) is de Kali Gandaki vallei zelfs de diepste vallei ter wereld ! Na Ghasa komt een loodzwaar en erg steil stuk, waar we flink in de pedalen moeten gaan. We stijgen hier in korte tijd 400m naar het hogergelegen Kalopani.

 • Dag 06 : Mountainbiken naar Marpha (4-5hr, 25km, 100% berijdbare single tracks, 2600m) o/n in lodge +B+L+D

  Vandaag staat een erg mooie dag op het programma. Niet alleen hebben we erg goede en erg spectaculaire vergezichten op de Dhaulagiri en de Annapurna I, beide 8000’ers, maar ook mountainbiken we afwisselend door appelgaarden, langs mani muurtjes, door kleine dorpjes, over jarenoude bruggetjes naar Marpha, bekend om zijn appelbrandy. De Kali Gandaki Vallei is nog erg groen en ruig en we horen de Kali Gandaki rivier onder ons met woest gebrul zich in de diepte storten. Het pad wordt smaller en we mountainbiken telkens weer over een steile single track naar boven, afgewisseld met een breed karrenspoor. Het laatste stukje mountainbiken we tussen eeuwenoude stenen muurtjes die bij het bouwen van de appelgaarden uit de grond gehaald worden. Aan de opbouw van het dorpje Marpha zie je al de Tibetaanse invloeden. De zonsondergang bewonderen we vanop het terras van onze lodge, proevend van de overheerlijke appelbrandy.

 • Dag 07 : Mountainbiken naar Kagbeni (4-5hr, 35km, 100% berijdbare single tracks, 2900m) o/n in lodge +B+L+D

  Na het ontbijt staat er ons een erg afwisselende tour op het programma. We mountainbiken eerst door de appelgaarden met de Dhampus Peak (6000m) aan onze linkerkant, tot we bijna in Jomsom zijn. Jomsom is een kleine stad, met een eigen luchthaven en is de districthoofdstad van Mustang. We mountainbiken door de stad en houden halt om hier te lunchen. Daarna mountainbiken we door een stuk woestijn over een zanderig pad. Hier stroomt de Kali Gandaki in verschillende zijrivieren en door een gebrek aan bruggen, mountainbiken we verschillende keren door de erg koude rivier. De krachtige wind blaast de zand omhoog en het zicht is daardoor beperkt tot een tiental meters. Net voor Kagbeni opent zich het dal. Achter ons ligt Jomsom, links ligt de Mustangvallei en rechts van ons ligt Muktinath en de Thorung La pas. We genieten van het weergaloze uitzicht, waar de oase rond de Kali Gandaki rivier in deze woestijn zich duidelijk aftekend. Het zijn nog slechts enkele minuten naar Kagbeni over een licht heuvelachtig gravelpad, dat iets hoger gelegen is en waardoor we een wonderbaarlijk en kleurrijk avondpanorama kunnen genieten over de Kali Gandaki vallei.

 • Dag 08 : Mountainbiken naar Chile (5-6hr, 27km, 90% berijdbare single tracks, 3100m) o/n in lodge +B+L+D

  Eerst opdracht van de dag, is in groep naar het politiekantoor te mountainbiken om onze permits persoonlijk te laten controleren. Het is een leuke bedoening want jullie zijn de enigste mountainbikers die naar Mustang gaan ! We mountainbiken eerst steil naar beneden vanuit Kagbeni, tot we weer in de Kali Gandaki vallei zijn, waarna we nu direct naar het noorden mountainbiken, direct de Mustang vallei in ! We mountainbiken gedeeltelijk door de oases, gedeeltelijk door de woestijn, en het pad is vrij vlak. Links en rechts van ons passeren de ezelkaravanen, die vanuit Lo Manthang naar Jomsom trekken. Op het einde, rijden we nog tegen de valleiwand omhoog, maar deze klim is geleidelijk en technisch niet moeilijk.

 • Dag 09 : Mountainbiken naar Geling (5-6hrs, 28km, 100% offroad, 85% berijdbare single tracks, 3600m) o/n in lodge +B+L+D

  Vandaag staat ons een zwaar programma op het menu. We mountainbiken over een smalle gravel jeep track al zigzaggend omhoog. Sommige passages zijn steil en rotsachtig en dan kan het voorkomen dat je je mountainbike een stuk moet dragen. Technisch gevorderde mountainbikers, kunnen het hele traject mountainbikend afleggen. We zien rond ons niet alleen geografisch het landschap veranderen, maar ook demografisch. De Tibetaanse cultuur wordt duidelijk zichtbaar, de mensen zien er Tibetaans uit en de dorpjes worden veel kleiner en zien er erg middeleeuws uit. De klim eindigt in Shyangmochen en van hieruit hebben we een prachtig panorama over de Kali Gandaki vallei achter ons. Voor ons opent zich een nieuwe gigantisch grote vallei en in de verte zien we Geling al liggen, omringd van graanvelden. Zoals in alle kleine dorpjes in het Mustanggebied, is ook in Geling het typische Tibetaanse patroon zichtbaar : huizen zijn wit geverfd, met de typische donkerbruine dakstreep en opgebouwd uit modder en stenen. Het lijken wel allemaal kleine tempels. Het dak is gemaakt van twijgen en stro.

 • Dag 10 : Mountainbiken naar Charang (6-7hr, 32km, 100% offroad, 95% berijdbare single tracks, 3430m) o/n in lodge +B+L+D

  Na het ontbijt rijden we eerst een stukje uphill en passeren door het droogste stukje woestij van Mustang. De ondergrond is zanderig en het mountainbiken is niet gemakkelijk. In het noorden zien we de contouren van de desolate Mustang vallei, in het oosten en westen de ruige bergketens van de Himalaya. Het uitzicht is hier fenomenaal en afwisselend. We mountainbiken in de Charang Chu canyon en dalen eerst langzaam af, waarna we er op het einde met een steile klim weer uitrijden. Charang is een klein, langgerekt dorp op de richel van de Charang Chu canyon en in het oosten ligt een gigantisch groot fort. Daarachter bezoeken we ook nog de Red Gompa met een exquisite collectie aan statuten en thangka’s.

 • Dag 11: Mountainbiken naar Lo-Manthang (3-4hr, 19km, 100% offroad, 100% berijdbare single tracks, 3750m) o/n in lodge +B+L+D

  We staan vroeg op, om van de zonsopgang te genieten. Daarna eten we een lekker stuk versgebakken Tibetaans brood en verlaten Charang. We bezoeken het eeuwenoude klooster en mountainbiken dan uphill over de valleirug tot we aan de grens komen tussen Charang en Lo Manthang. De single track wordt breder en breder en in de verte zien we al de ommuurde stad Lo Manthang. Het gebied is erg dunbevolkt en we mountainbiken de stad binnen door de enige poort in het noordoosten.

 • Dag 12 : Vrije dag (3750m) o/n in lodge +B+L+D

  De stad Lo Manthang heeft iets mythisch, en dat merken we al ’s morgensvroeg als we opstaan en de zonsopgang bewonderen. Het bevindt zich in een magisch woestijnlandschap, en we bezoeken de 4 belangrijkste tempels waaronder de Champa Lhakang. Deze huisvest een monumentaal standbeeld van Buddha, alsook een grote collectie aan mandala’s. Daarna wandelen we verder naar het paleis, waar de huidige koning nog altijd woont. Alhoewel zijn taken alleen nog een ceremoniele waarde hebben, wordt hij erg gerespecteerd door de lokale bevolking. Iedereen die zin heeft, kan een paard huren en een rit door de woestijn maken.

 • Dag 13 : Mountainbiken naar Yara (5-6hr, 27km, 100% offroad, 85% berijdbare single tracks, 3900m) o/n in lodge +B+L+D

  Vandaag is opnieuw een spectaculaire dag over een erg heuvelachtig terrein. Afhankelijk van jouw technische ervaring, moet de ene mountainbiker zijn mountainbike iets meer dragen als de andere. Gemiddeld gaan we uit van 85% berijdbaarheid. De tour van Lo Manthang naar het kleine dorpje Yara brengt ons naar de westelijke kant van de Mustang vallei en vele korte steile klimmetjes en afdalingen over een single track, zorgen voor het nodige avontuur. Het panorama in het oosten is formidabel, met oa de Thorung Peak de hele Damodhar range, en in de verte de Annapurna’s. We mountainbiken nog via een laatste korte maar steile klim naar de valleirug en komen in het erg gezellige Yara aan. Van hieruit, net zoals in Kagbeni, heb je een heerlijk zicht op de hele Mustang vallei. Ook hier wachten we gezamelijk op de zonsondergang en genieten van het spectaculaire panorama.

 • Dag 14 : Mountainbiken naar Tange (6-7hr, 28km, 100% offroad, 85% berijdbare single tracks, 3300m) o/n in lodge +B+L+D

  Na het ontbijt staat ons opnieuw een spectaculaire dag te wachten. We mountainbiken steil naar beneden over een zanderige singletrack en mountainbiken dan de eerste uren van de dag langs de rivier. Nog niet goed bekomen van de snelle afdaling gaat het weer kort en krachtig omhoog naar 3850m waar we opnieuw op de valleirug verder rijden. Daarna maken we een kleine omweg door korte, aaneensluitende canyons en genieten van het heerlijke downhillen. De ondergrond is zanderig maar hard, en de single track is niet erg technisch waardoor we snel mountainbiken. We komen na een dolle rit in Tange aan, waar de huizen aan elkaar gerijgd zijn via hun houten daken. Goed opletten hier : rijkdom is zichtbaar door de hoeveelheid hout dat je op je dak gestapeld hebt : in een woestijnachtige omgeving, is hout dan ook goud waard.

 • Dag 15 : Mountainbiken naar Susang (8-9hr, 38km, 100% offroad, 85% berijdbare single tracks, 2900m) o/n in lodge +B+L+D

  Vandaag staat 1 lange downhill op het programma. Daar sommige stukken erg technisch zijn, rekenen we op een 65% berijdbaarheid van de route. Eerst gaat het steil naar beneden naar Paha, daarna mountainbiken we verder naar Susang. We duiken daarbij opnieuw de Mustang vallei in en mountainbiken in de oase en deels in de woestijn. We voorzien voor deze route 8 tot 9hr, omdat er dikwijls voor korte stukjes moet gestopt en gewandeld worden en dit veel tijd kost. We nemen ook een uitgebreide lunch, zodat we nog een laatste keer lekker lang kunnen genieten van de Mustang vallei.

 • Dag 16 : Mountainbiken naar Muktinath via Kagbeni (7-8hr, 45km, 100% offroad, 90% berijdbare single tracks, 3775m) o/n in lodge +B+L+D

  Muktinath is het bekendste klooster in het Annapurnagebergte en een van de bekendste kloosters in heel Nepal. Hindi en Buddhistische pilgrims komen van overal, zelfs vanuit New Delhi, om dit heilige oord te bezoeken. Het is geen erg lange, maar vooral een erg zware dag. Na het ontbijt dienen we namelijk onze mountainbike deels te dragen en deels over erg steile single tracks te mountainbiken naar de Gyula pas op 4077. Dit is een klim van meer dan 1100m !! Op de Gyula pas heb je een wonderbaarlijk uitzicht over de Mustangvallei met zicht op de hele Annapurna- en Dhaulagiriketen ! Daarna gaat het razendsnel over een goede single track naar Muktinath met een licht heuvelachtig parcours. De bekendste tempel in Muktinath is een Vishnu tempel met 108 fonteintjes, allemaal gevormd als een koehoofd. Het water is heilig verklaard ! In de tempels zelf ga je prachtige en erg grote beelden terugvinden van Vishnu, Shiva, Brahma en Kali. Zittend op het dak van onze lodge genieten we opnieuw van de zonsondergang.

 • Dag 17 : Mountainbiken naar Jomsom (4-5hr, 22km, 100% offroad, 90% berijdbare single tracks, 2710m) o/n in lodge +B+L+D

  De route tussen Muktinath en Jomsom is erg gemakkelijk, doordat we het eerste deel mountainbiken over een goed onderhouden single track. Daarna duiken we weer de winderige woestijn in en zoeken ons een weg door de talrijke zijrivieren. Als we hier voor 10h30 kunnen voorbijrijden, is de kans groot dat we stofvrij aankomen in Jomsom. Hierdoor hebben we de hele namiddag vrij ter beschikking en genieten van de lokale specialiteiten, begeleid van de Marpha appelbrandy !

 • Dag 18 : Vlucht naar Pokhara

  Na het ontbijt dienen we vrij snel op de luchthaven te zijn, omdat de typische wind na 12h00 zo sterk wordt, dat vluchten naar Pokhara niet meer mogelijk zijn. De vlucht zelf is erg spectaculair, want we vliegen door de Kali Gandaki vallei en kunnen vanuit het vliegtuig duidelijk zien waar we de laatste dagen aan het mountainbiken waren !! In Pokhara verzorgen we het transport van de luchthaven naar jullie hotel. Daarna staat opnieuw een vrije namiddag op het programma.

 • Dag 19 : Vlucht naar Kathmandu o/n in hotel + B

  Om zoveel mogelijk tijd in Kathmandu te hebben voor souvenirs of bijkomende sightseeing, vliegen we terug naar Kathmandu. Deze vlucht duurt slechts 35 min, en daarmee staan we een uurtje later alweer bij ons hotel in Kathmandu. Met onze private bus, zou dit, afhankelijk van het verkeer, zeker 7-8hr duren. ’s Avonds nodigen we jullie allemaal uit voor de traditionele Himalayan Leaders afscheidsavond !

 • Dag 20: Vlucht naar Europa o/n in hotel + B

  We verzorgen vandaag jullie transport naar de luchthaven van Kathmandu en hopen jullie volgend jaar terug te mogen begroeten op een nieuw avontuur !

Beste seizoen

Beste seizoen
Van maart tot december

Inbegrepen:

 • Transport van en naar de luchthaven van Kathmandu.
 • Welkomdiner met de mountainbikegids.
 • Hotel Fuji 3* op basis van logies en ontbijt in Kathmandu.
 • Ervaren mountainbikegids
 • Bagagevervoer
 • Sightseeing met mountainbike of private bus in Kathmandu, onder begeleiding van een ervaren cultuurgids.
 • Transport van en naar Kathmandu per private bus en vliegtuig
 • Alle benodigde permits, waaronder ook de Mustang permit
 • Speciale Mustang Permit (500USD per persoon)
 • Volpension tijdens de mountainbikedagen
 • Maaltijden zoals aangegeven
 • Sightseeing in Kathmandu met ervaren culturele gids

Niet inbegrepen:

 • Lijnvlucht europese luchthaven - Nepal (kan door Himalayan Leaders geboekt worden)
 • Reisverzekering incl. repatriëring per helikopter redding in geval van nood
 • Je eigen mountainbike of het huren bij Himalayan Leaders van een mountainbike
 • Persoonlijke uitgaven (geschenken, alcoholische dranken, softdrinks,...)
 • Nepalese Visum (30USD of in Euro’s en 4 pasfoto’s meenemen!), visum te verkrijgen op de luchthaven van Kathmandu
 • Vlucht Europa naar Nepal
 • Inentingen en persoonlijke verzekeringen.

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden