• Moeilijk
 • 16 Dagen lodge
 • 12 Dagen hotel
 • 23 Dagen mountainbiken

Mountainbike informatie :

 • Aantal mountainbikedagen : 24 dagen
 • Gebied :
  • Annapurnagebergte
  • Chitwan NP – Teraivlakte
  • Kathmandu Vallei + oude koningssteden
 • Maximum hoogte : 5250m
 • Aantal hoogtemeters : + 13000m
 • Aantal km : + 700km
 • Tent- of lodge : Hotel + Lodges (in de bergen)
 • Specials : Prachtige cultuur, vele vergezichten op 7000’ers en 8000’ers, heerlijke single trails, natuur en eeuwenoude tradities
 • Beste periode : Begin maart tot begin december
 • Reis kan geboekt worden vanaf 1 deelnemer, persoonlijke wensen zetten we graag om (bv 1 dag meer of 1 dag minder)

Het reisvoorstel van Himalayan Leaders voor de “28d Annapurna Adventure”, hebben we gebaseerd op de wensen van onze gasten. Deze stelden ons de vraag of we konden zorgen voor een zware mountainbiketocht gecombineerd met een “tour de Nepal”. Op basis van de ervaring van onze mountainbikegidsen, hebben we het volgende voorstel dan ook kunnen samenstellen.

Deel 1 brengt ons naar de start van de oostelijke route over de Annapurna Circuit, met daaronder een bezoek aan het Tilicho Lake, Tilicho Base camp en natuurlijk de wondermooie Thorung La op niet minder dan 5410m !! In Jomsom worden we dan bijgestaan door onze jeep, waardoor we in slechts 2 dagen vanuit Jomsom naar Pokhara kunnen mountainbiken !!

Deel 2 staat voor cultuur en nog meer natuur, in de vorm van het Chitwan NP. In tegenstelling tot onze andere programma’s, fietsen we naar het Chitwan NP ipv per privétransport. Na de nodige avonturen in het Chitwan NP, mountainbiken we offroad terug naar Kathmandu.

Kodering : (O)ntbijt + (L)unch + (D)inner

Dag per dag schema Mountainbiken in Nepal : 28d avontuur Kathmandu Vallei en het Annapurnagebergte

 • Dag 01: Aankomst in Kathmandu : o/n hotel + D

  Vervoer van het vliegveld naar het hotel in de gezellige wijk Thamel, In de smalle straten vind je honderden kleine winkels en restaurantjes. We trakteren je op een verfrissing en s ’avonds op het uitgebreide welkomstdiner met Himalayan Leaders. Proef daarbij het typische Nepalese ‘Dal Bhat’ en vergeet vooral ook niet de lokale rijstwijn.

 • Day 02: Kathmandu sightseeing : o/n hotel + O

  Deze dag is ter acclimatisatie in Nepal en om te bekomen van de lange vlucht. Soms gebeurt het, dat de bagage niet aangekomen is, en dan is het handig dat we vandaag nog in de hoofdstad zijn. De hoofdstad heeft veel te bieden aan bijzondere bezienswaardigheden. Zo bezoeken we vandaag de drie meest bekende en indrukwekkende tempelcomplexen. De voor Nepal belangrijkste is de Pashupatinath tempel, een van de grootste hindoe-tempels van Shiva in de wereld, gelegen aan de oevers van de Bagmati rivier in het oostelijk deel van Kathmandu. De tempel is opgenomen in de UNESCO World Heritage Sites lijst. Boudhanath is een van de heiligste boeddhistische plaatsen met een van de grootste bolvormige stupa’s in Nepal. Deze stupa domineert de skyline. De oude Stupa is een van de grootste in de wereld. Tenslotte bezoeken we swayambhu dat een uitstekend zicht biedt op de Kathmandu vallei. Deze tempel heeft als bijnaam “Monkey Temple ‘, wat al verraadt wie de hoofdbewoners zijn. Meer centraal ligt Kathmandu Durbar Square, letterlijk een plaats van paleizen in het centrum. Na al deze indrukken keren we terug naar het hotel.

 • Day 03 : Per bus naar Besisahar (7/8hrs, 210km, 900m) , per mountainbike naar Bulbule (1hr, 16km, 840m), on in lodge +B+L+D

  Vandaag staan we vroeg op en worden per taxi naar onze private busparking gebracht. Hier laden we alle bagage in de bus en vertrekken richting Besisahar, de startplaats voor deze Annapurna Adventure ! De rit van Kathmandu naar Besisahar duurt ong 7 tot 8hr en onderweg verandert de omgeving gestaag. We laten de grootstad Kathmandu achter ons en via de Nepal Highway, in de 50’er jaren met hulp van de Zwitsers gebouwd, volgen we de Trisuli rivier die kronkelend door het dal voert. Kleine dorpjes met in de verte de eerste 8000’ers worden omringd door rijstvelden. Aangekomen in Besisahar, laden we alles uit en fietsen nog ongeveer een uur naar Bulbule. Een vrij vlak stuk over een brede jeeptrack laat ons toe, veel rond te kijken en te genieten van de prachtige omgeving. Bulbule wordt gekenmerkt door de zeer grote suspension bridge over de Marsyangdi rivier en we slaan onze bivak op in een lekker rustige lodge.

 • Day 04 : Mountainbiken naar Jagat (5/6hrs, 25km, 1305m, 100% berijdbare single tracks) o/n in lodge +B+L+D

  Na het ontbijt, dalen we snel af naar de oevers van de Marsyangi rivier, mountainbiken over de grote suspension bridge en volgen dan het pad naar Jagat, via smalle single tracks. Om daar te geraken, dienen we nog verschillende suspension bridges over te steken en we nemen de tijd om de talrijke watervallen te fotograferen. Het terrein is eerst vlak maar na een uur worden we geconfronteerd met verschillende steile uphill en downhill trails. Deze zijn technisch niet moeilijk en zorgen voor een hoop fun. Tussen rijstvelden fietsend in een subtropische omgeving stijgen we langzaam naar 1305m, waar we in het dorp Jagat overnachten. De bergen lijken hier al een heel stuk dichterbij !

 • Day 05 : Mountainbiken naar Dharapani (5hrs, 29km, 1943m, 80% berijdbare single tracks) o/n in lodge +B+L+D

  Vandaag staat een etappe op het programma over grotendeels rotsachtige ondergrond. We volgen nog steeds de Marsyangdi rivier, die bekend staat als een van de beste rafting rivieren in de wereld. Het witte schuimende water, liet ons dit gisteren al vermoeden. We kronkelen ons omhoog over smalle single tracks, tot voor ons het prachtige mooie dorpje Tal opduikt. Hier opent zich de vallei en wordt de Marsyangdi breed meanderend in al haar pracht zichtbaar. Hier is ook het enige stukje vlak, want over een brede jeeptrack rijden we nu naar Tal. Hier houden we halt, voor we aan het tweede stuk beginnen. Na Tal klimmen we steil omhoog en dienen hier eventjes de mountainbike te dragen. We fietsen over een grote suspension bridge, waarna het direct weer steil omhooggaat. Na 300 m klimmen we dan gedurende 30 minuten over vals plat naar de volgende suspensions bridge, ondertussen genietend van de 6000’ers die in de verte opdoemen. Nu weer aan de rechterkant fietsend wordt het technisch even moeilijk bij het klimmen maar we moeten niet uit het zadel. Na nog 2 verdere suspension bridges bereiken we Dharapani.

 • Day 06 : Mountainbiken naar Chame (5/6hrs, 21km, 2713m, 90% berijdbare single tracks) o/n in lodge +B+L+D

  Vroeg opstaan vandaag, want ‘s morgensvroeg met de opkomende zon, is het zicht op het Manaslu-gebergte wonderbaar mooi. De zon staat dan pal op de witte flanken van de 7000’ers en zorgen voor een erg mooi schouwspel. We fietsen door de smalle Dharapani Na en zien aan de rechterkant van de oever de laatste velden. Rechts van ons doemt de zuidelijke kant van de Manaslu op, begeleid van de Dudh Khola. We fietsen dan scherp naar links en de Annapurna II wordt zichtbaar. Ver onder ons, raast nog altijd de Marsyangdi rivier, terwijl we over zandige single tracks verder klimmen. In Bhagarchhap, een Bhote dorpje met overal tibetaanse prayer flags, rusten we uit met achter ons een prachtig wit spektakel van 6000’ers en 7000’ers. Dit dorpje komt rechtstreeks uit een plakboek ! We fietsen langs een boeddhistisch klooster en duiken in het dennenbos. Het pad is erg heuvelachtig en ideaal geschikt om eens stevig gas te geven. Dit pad blijven we volgen tot in Chame, af en toe wordt onze rit onderbroken door de paardenkaravannen, die dagelijks hun lading afleveren in Chame. Chame is de districthoofdstad van het Mananggebied. We fietsen over de laatste suspension bridge en rechts, ligt onze lodge, waar we al jaren vriend aan huis zijn. Op een paar minuten bevinden zich een paar hotsprings.

 • Day 07 : Mountainbiken naar Manang (7hrs, 27km, 3540m, 90% berijdbare single tracks), o/n in lodge +B+L+D

  We bevinden ons nu op een hoogte van +2700m en het landschap is ondertussen al veranderd. Van de subtropische klimaatzone tijdens de eerste dagen, komen we nu in de subalpine klimaatgordel terecht. De tocht van Chame naar Manang is erg mooi en erg afwisselend en technisch niet moeilijk. We beginnen de dag met een langzame klim over vals plat naar de eerste suspension bridge en fietsen door verschillende kleine dorpjes. Telkens weer verwelkomen ons de talrijke tibetan prayer wheels en de stenen gebedsmuren, ook wel „mani“ genoemd. Na een erg steile klim door het laatste stuk dennenbos, komen we via een suspension bridge aan op een plateau dat tot helemaal in Manang reikt. We fietsen door Lower Pisang en bij interesse, bezoeken we graag het erg mooie boeddhistische klooster in Upper Pisang. Op het einde van Lower Pisang, hebben we de mogelijkheid om 2 verschillende route te kiezen : ofwel fietsen we verder via Hongde op 3325m met minder klimmen maar met minder mooie views, of we kiezen voor het iets ruigere pad via Ghyaru maar hebben dan een heerlijk zicht op de Annapurnas. In Mungji komen beide paden weer samen en rijden we verder door een pitoresque scene naar Bryanga met zijn eeuwenoude klooster. Hier is de vallei al erg breed en hebben we een prachtig zicht op de Annapurna range. De Marsyangdi stroomt hier langzaam en heeft een rivierbed van een paar honderd meter breed. Mani’s verwelkomen ons en via een korte krachtige klim bereiken we Manang.

 • Day 08 : Rustdag in Manang

  Vandaag staat een rustdag in het prachtige Manang op het programma. Deze rustdag is nodig, om de acclimatisatie optimaal zijn gang te laten gaan. Daarnaast ideaal om een paar mountainbikekleren te wassen en van de heerlijke zon te genieten. In Manang is een Himalayan Rescue Station, waar ook Himalayan Leaders elk jaar een paar doktors een vrijwilligersplaats bezorgd en een bezoekje waard ! Ook mogelijk is een bezoek aan het boeddhistische klooster of een bezoek aan het dorpje Braga.

 • Day 09 : Mountainbiken naar Tilicho Base Camp (6/7 hrs, 25km, 4200m, 80% berijdbare single tracks) o/n in lodge +B+L+D

  Vandaag staat een zware tocht op het programma. We verlaten het Annapurna Circuit en steken de Marsyangdi rivier over en rijden direct op de 7000’ers en 8000’ers toe. In de verte zien we een smal pad dat steil naar boven klimt en waar we ons een uur later op bevinden ! We mountainbiken op een zanderig/kiezelig pad steil naar boven. Dit pad wordt ook door de locals slechts zelden gebruikt en is een hele uitdaging voor elke mountainbiker. Dit „super single track“ leidt naar Kangshar (3770m), een open, woestijnachtige plek omringd van reusachtig hoge 7000’ers en 8000’ers ! Over een rotsachtig en smal terrein wordt van elke deelnemer 100% concentratie verwacht en uiteindelijk bereiken we het Tilicho Base Camp. Hier heb je niet alleen een waarachtig mooi uitzicht over de Annapurna’s, maar hier bevinden zich ook 2 lodges waar we lekker warm kunnen overnachten. Een topprestatie !

 • Day 10 : Mountainbiken naar Tilicho Lake (5000m) en terug naar Tilicho Base Camp 2 (max alt. 5300m, 70% berijdbare single tracks) o/n in lodge +B+L+D

  De dag begint fris en we trekken vandaag onze winterkleding aan. Met een noorderwind op kop, ploegen we ons omhoog over het smalle pad. Het gaat met stukken erg steil omhoog en met de zanderige / kiezelige ondergrond kan het zijn dat je je mountainbike moet duwen of zelfs dragen. We gaan er van uit dat je 30% van het traject dient te wandelen vandaag, maar sommigen mountainbiken hier bijna 80% ! Om aan de oostelijke kant van het Tilicho Lake te komen, dienen we een pas over te steken op 5300m en de klim is erg steil en technisch erg moeilijk. Alleen tijdens een paar dagen per jaar ligt hier geen sneeuw, dus we doen het rustig aan en genieten van de uitdaging. Het is een heerlijke rit vandaag en iets wat je nergens anders ter wereld kan beleven ! Na de groepsfoto bij het Tilicho Lake en een moment stilte om van deze prachtige omgeving te genieten, dalen we terug af naar Tilicho Base Camp 2. Ook hier zorgen 2 lodges ervoor, dat we een warme slaapplaats hebben.

 • Day 11 : Mountainbiken naar Yak Kharka (6h, 22km, 4400m, 75% berijdbare single tracks) o/n in lodge +B+L+D

  Vandaag staan we vroeg op en genieten nog van de prachtige omgeving. Na het ontbijt staat er een behoorlijke rit op het programma, want we mountainbiken eerst terug naar het Tilicho Base Camp. Dit doen we nu via een oud jachtspoor tot in Khangsar waar we onderweg de ruines van het oude Khangsar kunnen bezoeken. Het pad is niet gemarkeerd en onze gids geeft de juiste weg aan. Dan terug naar Manang (3540m) via het technisch moeilijke pad tot aan de Marsyangdi rivier. Verder klimmen we dan gestaag naar Yak Kharka via oude houten bruggen, dit deel is weer 100% berijdbaar. Yak Kharka ligt in de schaduw van enkele grote 7000’ers, waardoor het hier altijd koud is.

 • Day 12 : Mountainbiken naar Thorung Pedi (5hrs, 17km, 4450m, 75% berijdbare single tracks) o/n in lodge +B+L+D

  Vandaag fietsen we richting Thorung Pedi, waar de vallei ophoudt. Na Yak Kharka fietsen we eerst over een breed pad dat geleidelijk aan stijgt tot aan een suspension bridge. Aan de overkant zien we de erg steile klim naar een kleine settlement al opdoemen. Het is technisch niet moeilijk, maar het stijgingspercentage ligt op sommige stukken boven de 20% !! Hier aangekomen houden we even halt om terug de vallei in te kijken en te genieten van dit panorama. Van hieruit blijven we aan dezelfde bergkant en fietsen op een smal maar vrij vlak spoor dat dwars staat op een steile berghelling. Net voor we in Thorung Pedi aankomen, dienen we nog onze laatste krachten aan te spreken. We dienen de laatste 200m nog te klimmen, opnieuw met stukken tot 20%. Dit door een smalle kloof met links en rechts enorm hoge bergwanden. In Thorung Pedi staan opnieuw 2 lodges van erg goede kwaliteit, en dit is dikwijls een druk punt : vele trekkers die snel omhoogwandelen blijven hier dikwijls een dag langer. Wij zijn daarentegen al perfect geacclimatiseerd en mountainbiken morgen over de Thorung La !

 • Day 13 : Mountainbiken naar Muktinath via de Thorung La (5416m) (7hrs, 3200m, 30km, 85 % berijdbare single tracks) o/n in lodge +B+L+D

  We starten erg vroeg en trekken opnieuw onze winterkleding aan. Der staat bijna altijd een koude wind op dit laatste stukje naar de Thorung La en daarom dienen we ons goed aan te kleden. Vanuit Thorung Pedi gaat een pad langzaam omhoog, nooit meer dan 5%, gestaag omhoog en we zien de Thorung La al van ver liggen. Door de oneindige hoeveelheid bochten, lijkt het echter een eeuwigheid voor we boven aankomen. De kans op sneeuw is ook hier groot, maar deze biedt geen gevaar, het gaat dikwijls over slechts een paar cm en is goed doenbaar. In totaal rekenen we voor dit eerste deel niet minder dan 3 hr op de mountainbike en we doen het rustig aan om niet alle krachten direct te verspillen. Op de Thorung La aangekomen, wacht ons een heerlijk schouwspel van de onderliggende vallei met de Kali Gandaki rivier en de bruine en purperen heuvels van de Mustang vallei. Daarna beginnen we aan een gigantische afdaling van meer dan 2000 hoogtemeter over een zanderig pad. Hier hebben we een perfect zicht op de trekking die naar het verborgen koninkrijk Mustang voert en op oa de Dhaulagiri. We mountainbiken nu over een breed jeepspoor dat langzaam afloopt tot in Muktinath. Een heerlijk jeepspoor om zonder grote risico’s te downhillen door de Jhong Khola Vallei ! In de verte zien we de verschillende tempels en heilige plaatsen opduiken, want Muktinath is een erg bekend bedevaartsoord.

 • Day 14 : Mountainbiken naar Jomsom (3hr, 26km , 2710m, 95% berijdbare single tracks) o/n in lodge +B+L+D

  De tocht van Jomsom naar Muktinath is een prachtige tour. Niet alleen wordt je in elke bocht weer overweldigd van de vergezichten of de groene oasestrook rond de Kali Gandaki, diep in de Mustang vallei, maar ook het mountainbiken is erg sportief. Van Muktinath naar Kagbeni gaat het eerst steil omhoog over een goed breed maar ietwat rotsachtig pad, daarna gaat het door een biljartvlakke woestijn naar Jomsom. Als we hier na 11h00 doorkomen, staat er een stevige zandwind, die op een kleine zandstorm lijkt. We passeren meermaals over kleine houten bruggen de zijarmen van de Kali Gandaki en verlaten de zanderige ondergrond voor een harde kleigrond net voor we in Jomsom aankomen. Een leuke stad, van alle comfort voorzien voor een leuke avond ! ‘s Avonds staat de rooddoorlopen zon pal op de Annapurna’s en biedt een waarlijk spektakel.

 • Day 15 : Mountainbiken naar Kalopani (3hrs, 28km, 2530m, 95% berijdbare single tracks) o/n in lodge +B+L+D

  Na een stevige nacht, nemen we de tijd om rustig op te staan. De tocht vandaag is niet lang en niet moeilijk, en we fietsen door kleine dorpjes zoals Thakali, Marpha, Tukuche en Larjung. Marpha kennen we zeker nog van gisteren, want hier wordt de beste appelwijn uit heel Nepal gebrouwen ! De Kali Gandaki rivier begeleid ons gedurende de hele dag en over eerst een smal trekkingpad, rijden we al snel over een jeepspoor tot helemaal in Kalopani. Kalopani is een prachtig dorpje net onder het Dhaulagiri gebergte. Van hieruit heb je werkelijk een wonderbaarlijk aanbod van vergezichten op de Dhaulagiri, de Nilgiri Peaks en de Annapurna I.

 • Day 16 : Mountainbiken naar Tatopani (6hrs, 25km, 1190m, 95% berijdbare single tracks) o/n in lodge +B+L+D

  Vandaag genieten we van een speciale dag, want we beginnen met een heerlijk lange downhill vooraleer we aan een erg technische sessie beginnen. ’s Morgens begint de rit met het oversteken van enkele suspension bridges en door een dicht dennenbos gaat het spectaculair naar beneden. De echte downhiller kan hier zijn hart ophalen aan heerlijk snelle passages. Aangekomen in Ghasa, lunchen we en bewonderen de prachtige omgeving. Dan gaat het technisch erg steil naar beneden naar de Ruptse rivier en zijn er verschillende passages waar bijna iedereen zijn mountainbike moet dragen. We rijden door Dana en via een eindloos aantal rijstvelden komen we aan in Tatopani (betekent „warm water“). Tatopani is een klein dorpje op de rivieroever van de Kali Gandaki en is vooral bekend om zijn hot springs, de warmwaterbronnen.

 • Day 17 : Mountainbiken naar Pokhara via Beni (6/7 hrs, 100km, 940m, 100% berijdbaar, 100% asfalt) +B+L+D

  Vandaag is jammer genoeg de dag, waar we het Annapurnagebergte achter ons laten…We staan vroeg op en downhillen langs de Kali Gandaki rivier tot het single track pad afwisselend stijgend en dalend ons door kleine dorpjes voert. De prachtige panorama’s houden ons nog gezelschap tot in Beni. Hier nemen we gezamelijk de beslissing, of we tot in Pokhara rijden per mountainbike of per bus.

 • Day 18 : Mountainbiken in Pokhara, o/n in a hotel +B (940m, 100% berijdbaar, 30% single tracks)

  Na het ontbijt kiezen we voor een gezamelijke tour door en rond Pokhara. Pokhara is een erg relaxede stad met het mooie Pewa Lake (Pewa meer) en is uitermate geschikt om in de rondom liggende heuvels te gaan mountainbiken. We kunnen gezamelijk kiezen uit de Mahendra Caves in Batulechaur, Davis fall en caves in Gupteswor Mahadev of de Tibetaanse dorpjes. We kunnen ook een gedeelte van het Pewa Lake volgen of in het 15km verder gelegen Rupa en Begnas Taals de lokale meren te bezoeken.

 • Day 19: Mountainbiken naar Mugling (5/6 hrs, 100km, 550m, 100% berijdbaar, 50% single tracks) o/n in lodge+ B+L+D

  We vertrekken uit Pokhara en rijden langzaam dalend door de verschillende Bazars naar Dumre en Damauli. Hier komen we langzaam in contact met het verzamelde verkeer tussen Pokhara en Kathmandu en dienen we ons aan te passen aan de dunne stroom vrachtwagens die ons passeren. Mugling staat bekend als kruispunt tussen Pokhara, Kathmandu en Indie. Morgen rijden we naar het Zuiden.

 • Day 20: Mountainbiken naar het Chitwan NP (4/5 hrs, 70km, 250m, 100% berijdbaar. 70% single tracks), o/n in a hotel +B+L+D

  Na het ontbijt, rijden we via de rivieroever van de Trisuli rivier richting zuiden. Het landschap is terug subtropisch en we genieten van de prachtige landschappen die ontstaan zijn door het eeuwenlange stroomgebied van de Trisuli. Het Chitwan NP is het eerste nationale park van Nepal en heeft een gebied van 932km2. Dit deel van Nepal noemen we de Terai oftewel de „lowlands“, in het zuiden van Nepal. Met een erg brede waaier aan vegetatie staat het Chitwan NP vooral bekend om zijn 700 verschillende soorten aan “wildlife”, waaronder de Bengaalse tijger, de Indische olifant, neushoorns, beren maar ook de King cobra of de indische rotspython. In onze zelfgebouwde jungle tower wordt overnacht, dit is de enigste toren in het Chitwan NP ! Een unieke ervaring !

 • Day 21 : Activiteiten in het Chitwan NP (250m) , o/n in our resort +B+L+D

  Vandaag staat een ganse dag gepland in het Chitwan NP. Een brede waaier aan activiteiten staan ter beschikking : bv een ochtendwandeling met een lokale ranger, een tocht in een dugout kano, een jeepsafari door het park of een bezoek aan een lokaal dorp. We stellen jullie ook verrekijkers ter beschikking om het kleinere wildlife te kunnen observeren : dan denken we aan de ijsvogel, de gharial krokodil, de lokale ooievaars,… ’s avonds nemen we jullie mee naar het jungle elephant camp, waar we de verzorgers sponsoren. Daar kan je dan gezamelijk met de olifanten een bad nemen ! Daarna verzorgen we een heerlijk avondmaal met zang en dans door de Tharu.

 • Day 22: Mountainbiken naar Hetauda (6hrs, 70km, 490m, 100% berijdbaar, 85% single tracks) , o/n in a hotel +B+L+D

  De kleine stad Hetauda is ong 6hr rijden van het Chitwan NP en is over grotendeels vlak terrein. We kunnen hier erg relaxed mountainbiken en tegelijkertijd de omgeving genieten. We volgen vandaag de Rapti rivier, mountainbiken door de jungle en volgen een eindloos aantal single tracks. Net voor aankomst in Hetauda gaat het dan in 2 etappes steil omhoog. Een erg spannende dag met veel afwisseling !

 • Day 23: Mountainbiken to Daman (7hrs, 75km, 2400m, 100% berijdbaar, 80% single tracks, 20% jeep tracks) o/n in guesthouse +B+L+D

  Vandaag is een zware dag, want we stijgen niet meer dan 2000 hoogtemeters !! We doen dit heel geleidelijk over 60km, maar der zijn een aantal forse stijgingen inbegrepen. We mountainbiken door hoofdzakelijk rodedendronbossen tot in Daman en als het weer meezit, kan je van hier uit een prachtig panorama hebben van de Dhaulagiri, de Annapurna, tot over de LangTang in het Everestgebied !! Dit is de beste plaats om een uitzicht te hebben over alle berggebieden, in heel Nepal !

 • Day 24: Mountainbiken naar Kathmandu (5hrs, 70km, 1350m, 100% berijdbaar, 70% single tracks, 30% asfalt), o/n in a hotel +B+L+D

  Vanuit Daman gaan we in een lange afdaling naar Naubise op 1035m. Van Naubise klimmen we dan terug naar Kathmandu op 1350m. Deze laatste 30km brengen ons door een heerlijk landschap met honderden rijstvelden, kleine dorpjes en groene, steile berghellingen. Kathmandu verwelkomt ons met het nodige geroezemoes en door de kleine straatjes van Thamel zoeken we ons een weg naar ons hotel.

 • Day 25: Vrije dag in Kathmandu (1350m), o/n in a hotel +B+L+D

  Deze dag is vrij te besteden.

 • Day 26: Mountainbiken naar Nakhu (1321m) – Bungamati (1360m) – Chobharndu (1490m), (50km, 100% berijdbaar, 30% jeeptracks, 40% single tracks) o/n in a hotel +B

  Vandaag combineren we sightseeing met mountainbiken. We bezoeken de oude koningsstad Patan en de dierentuin. Daarna mountainbiken we via het tibetaanse vluchtelingenkamp over een kleine jeeptrack naar het dorpje Nakhu. Hier hebben we prachtige vergezichten over de stad Kathmandu. We volgen de kleine jeeptrack naar Bungamati over heuvelachtig terrein en na Bungamati komen we dan op een technisch moeilijk terrein met rotsachtige ondergrond, waar we ons tussen de rijstvelden manoeuvreren tot we in het midden van de vallei zijn aangekomen. Hier gaat het dan weer steil terug omhoog tot in Chobhar waar we de Jal Vinayak Tempel bezoeken. Van hieruit gaat het dan door de bossen steil omhoog naar Champi van waaruit we een heerlijk vergezicht hebben over de zuid-westelijke hoek van de Kathmandu vallei. Een combinatie van diverse uphills en downhills brengt ons in Chapagaon en Lele. Hier houden we een laatste keer halt, voor we ons in het verkeer storten tussen de kleine Nuwari dorpjes die ons naar Kathmandu voeren. ’s Avonds nodigen we jullie uit voor het traditionele avondmaal.

 • Day 27: Rustdag in Kathmandu (1350m) , o/n in a hotel +B
 • Day 28: Transfer naar de internationale luchthaven

Beste seizoen

Beste seizoen
Van februari tot december

Inbegrepen:

 • Transport van en naar de luchthaven van Kathmandu.
 • Welkomdiner met de mountainbikegids.
 • Hotel Fuji 3* op basis van logies en ontbijt in Kathmandu.
 • Hotels en guesthouses tijdens de verschillende mountainbike-tochten, op basis van logies, ontbijt, lunch en diner (zoals vermeld bij dag tot dag)
 • Vervoer van bagage door jeep en/of dragers.
 • Sightseeing met mountainbike in Kathmandu.
 • Transport zoals in de dagplanning staat aangegeven.
 • Alle Bike Permit en Trekking Area Permits.
 • Hotel Moonlight Resort op basis van logies en ontbijt in Pokhara.
 • Ervaren en gelicentieerde mountainbikeguide.

Niet inbegrepen:

 • Je eigen mountainbike of het huren bij Himalayan Leaders van een mountainbike
 • Persoonlijke uitgaven (geschenken, alcoholische dranken, softdrinks,...)
 • Inentingen.
 • Persoonlijke verzekering.
 • Nepalese Visum (30USD of in Euro’s en 4 pasfoto’s meenemen!), visum te verkrijgen op de luchthaven van Kathmandu

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden