• Gemiddeld
 • 5,410 M
 • 13 Dagen lodge
 • 15 Dagen hotel
 • 22 Dagen mountainbiken

Mountainbike informatie :

 • Aantal mountainbikedagen : 24 dagen
 • Gebied :
  • Oude handelsroute tussen Kathmandu en Pokhara
  • Annapurnagebergte
  • Kathmandu Vallei + oude koningssteden
 • Maximum hoogte : 5250m
 • Aantal hoogtemeters : + 10000m
 • Aantal km : + 900km
 • Tent- of lodge : Hotel + Lodges (in de bergen)
 • Specials : Prachtige cultuur, vele vergezichten op 7000’ers en 8000’ers, heerlijke single trails, natuur en eeuwenoude tradities
 • Beste periode : Begin maart tot begin december
 • Reis kan geboekt worden vanaf 1 deelnemer, persoonlijke wensen zetten we graag om (bv 1 dag meer of 1 dag minder)

Mountainbiken: Tour de Nepal!Opnieuw een reisvoorstel dat je nergens anders ter wereld terugvindt! Deze bijzonder uitgebreide mountainbike reis start in de hoofdstad Kathmandu, waar je uiteraard eerst de highlights bezoekt om vervolgens via de oude handelsroute route naar Pokhara te fietsen. Lange afstanden over oude wegen en paden, steeds met heerlijke panorama’s van de Himalaya’s zorgen voor de dagdagelijkse portie “nepal-avontuur” ! In de levendige stad Pokhara rusten we even uit, wassen onze uitrusting en checken de mountainbikes en maken ons op voor het spectaculaire Annapurna circuit! We volgens daarbij niet de traditionele rondgang, maar kiezen voor de unieke westelijke route. Annapurna is een 550 km lang massief, waarvan het hoogste punt tot 8091 m hoogte reikt. De route die we volgen is (voor 100%) met de mountainbike te doen, waardoor we per dag langere afstanden kunnen afleggen. Dit is mede mogelijk dankzij een begeleidende jeep van Himalayan Leaders die zorgt voor alle transport van bagage. Via de oostelijke route, worden de mountainbikers begeleid door dragers. Na alle indrukken vliegen we via Jomsom terug naar Pokhara, waar we ons avontuur voortzetten ! We rijden eerst terug naar Kathmandu, waarna samen met onze ervaren mountainbike gidsen de Kathmandu Vallei wordt verkend. Daarbij doen we via allerlei single en jeep tracks de juist ongerepte plaatsen aan.


Dag per dag schema Mountainbiken in Nepal : 28d Tour de Nepal

 • Dag 01: Aankomst in Kathmandu

  Vervoer van het vliegveld naar het hotel in de gezellige wijk Thamel, In de smalle straten vind je honderden kleine winkels en restaurantjes. We trakteren je op een verfrissing en s ’avonds op het uitgebreide welkomstdiner met Himalayan Leaders. Proef daarbij het typische Nepalese ‘Dal Bhat’ en vergeet vooral ook niet de lokale rijstwijn.
  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Day 02: Kathmandu sightseeing

  De hoofdstad heeft veel te bieden aan bijzondere bezienswaardigheden. Zo bezoeken we vandaag de drie meest bekende en indrukwekkende tempelcomplexen. De voor Nepal belangrijkste is de Pashupatinath tempel, een van de grootste hindoe-tempels van Shiva in de wereld, gelegen aan de oevers van de Bagmati rivier in het oostelijk deel van Kathmandu. De tempel is opgenomen in de UNESCO World Heritage Sites lijst. Boudhanath is een van de heiligste boeddhistische plaatsen met een van de grootste bolvormige stupa’s in Nepal. Deze stupa domineert de skyline. De oude Stupa is een van de grootste in de wereld. Tenslotte bezoeken we swayambhu dat een uitstekend zicht biedt op de Kathmandu vallei. Deze tempel heeft als bijnaam “Monkey Temple ‘, wat al verraadt wie de hoofdbewoners zijn. Meer centraal ligt Kathmandu Durbar Square, letterlijk een plaats van paleizen in het centrum. Na al deze indrukken keren we terug naar het hotel.
  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 03: Fietsend naar Pokhara: eerste etappe

  Na het ontbijt inspecteren we de uitrusting en de fietsen en maken ons op voor het grote avontuur. Op deze eerste dag vertrekken we in westelijke richting, verlaten Kathmandu en fietsen via een asfaltweg naar Dhading besi. Dit is de hoofdstad van het district Dhading. Het woord besi of bensi betekent in het Nepalees laagvlakte. De stad is gesitueerd langs twee rivieren, de Arung en de Thopal khola.
  (hoogte 1450m, 95km, 6 uur fietsen, 100% asfaltweg, overnachting in guesthouse met ontbijt).

 • Dag 04: Van Dhading Besi naar Arughat

  Vroeg uit de veren want de zadels wachten op ons. Na het ontbijt vertrekken we verder naar het westen, in de richting van Arughat. Het verruilen het asfalt nu grotendeels voor tracks en oude paden.
  (hoogte 960m, 75km, 5 uur fietsen, 75% off-road, overnachting in guesthouse, ontbijt, lunch en diner).

 • Dag 05: Van Arughat naar Gorkha

  Vandaag gaat het fors omhoog maar de belonging is groot. We arriveren in d emiddag in de beroemde plaats Gorkha, de vroegere verblijfplaats van de Koninklijke familie van Nepal. Het op een helling gelegen Gorkha bereiken we na een mooie tocht door de groene heuvels. Uit Gorkha stammen ook de beroemde “Gurkha” soldaten die in het Britse leger dienden. In Gorkha heb je een spectaculair uitzicht op de verre omgeving en de rijsterrassen. Wie de klim (1700 trappen!) naar de tempel op de top in Gorkha nog aandurft, kan daar het Mansalu massief aanschouwen. Zeker met zonsopgang biedt dat een spectaculair uitzicht!
  (1630m, 65km, 7/8 uur fietsen, 100% off-road, overnachting in guesthouse, ontbijt, lunch en diner).

 • Dag 06: Van Gorkha naar Torture

  Vandaag hebben we een combinatie van asfalt en off road om na ruim 50 km in Torture aan te komen. Aan de rechterkant houden we zicht op de spectaculaire Himalaya’s.
  (850m, 55km, 5 uur fietsen, 65% off-road, overnachting in guesthouse, ontbijt, lunch en diner).

 • Dag 07: Van Torture naar Dhamauli

  We zijn nu ruim halverwege naar Pokhara en het ritme zit er nu goed in! We raken gewend en misschien al verwend van de mooie uitzichten, de groene vlaktes, de bossen, rijstterrassen, vriendelijke en de altijd nieuwsgierige Nepalezen in de bergdorpen. Zo bereiken we vandaag na een mooie tocht het traditionele Dhamauli.
  (810m, 50km, 4/5 uren fietsen, 80% off-road, overnachting in hotel met ontbijt).

 • Dag 08: Van Dhamauli to Begnash Tal

  Net als gisteren fietsen we vandaag op een hoogte van zo’n 1000 meter, een korte maar indrukwekkende off road tour naar Begnash waar we nog maar 15 km van Pokhara verwijderd zijn. Begnas Tal ligt langs een klein meer en wie het nog in de benen heeft om te klimmen naar Pansh Baiya, wordt getrakteerd op een fantastisch zicht op de Annapurna’s die nu wel heel dichtbij komen! In het dorp maak je kennis met het echte traditionele Nepalese leven, maar je kunt ook een wandeling maken door de prachtige bossen in de omgeving.
  (950m, 45km, 4/5 uren fietsen, 75% off-road, overnachting in guesthouse, ontbijt, lunch en diner).

 • Dag 09: Van Begnash Tal naar Pokhara

  Vandaag is de laatste etappe en komt ons eerste doel in zicht. In 5 uur tijd fietsen we naar Pokhara, de uitvalsbasis voor alle tochten naar het overweldigende Annapurna massief.
  (900m, 42km, 5 uur fietsen, 20% off-road, overnachting in hotel met ontbijt).

 • Dag 10: Genieten en uitrusten in Pokhara

  Pokhara is een levendige stad waar het goed vertoeven is aan het pittoreske Phewa meer. Hier schiet je de camera zo vol met de witte toppen boven het meer uitstekend. Voor het perfecte plaatje wacht je ook nog even op de adelaars die regelmatig langs de bergflanken scheren. Nergens anders in Nepal gaat het zo snel omhoog als hier in Pokhara. De omgeving is subtropisch met aangename temperaturen tussen de 25 en 35 graden in de zomer en s’winters tussen de 5 en 15 garden. Via het hotel heb je een mooi uitzicht op de toppers van de Annapurna: Dhaulagiri, Annapurna en Manaslu en daartussen zie je de Annapurna Machapuchare. Deze berg domineert de het panorama in Pokhara met z’n twee toppen. Pokhara is ook bezienswaardig vanwege de vele onderwater grotten en watervallen. Dus wie liever omlaag klimt, is welkom in de grotten van Mahendra, Bat of Gupteswor.
  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 11: Mountainbike naar Beni

  Vandaag begint het spectaculaire deel van deze mountain bike reis. De adrenaline zal zeker stijgen nu de Annapurna’s deel uitmaken van de dagelijkse routes over de macadam! We fietsen vandaag naar Beni in het Dhawalagiri district. Hier komen de Kali rivier en de Myagdi rivier samen op zo’n 900 meter hoogte. Beni betekent dan ook samenkomst van rivieren. In oude tijden lag Beni op de handelsroute tussen Tibet en Nepal.
  (850m, 75km, 6 uren fietsen, tarmac/macadam, overnachting in guesthouse, ontbijt, lunch en diner).

 • Dag 12: Mountainbike naar Tatopani

  Vandaag gaat het omhoog naar Tatopani, een zich ontwikkelende gemeenschap in het Jumla district.
  (1190m, 21km, 5/6 uren fietsen, off-road) overnachting in guesthouse, ontbijt, lunch en diner).

 • Dag 13: Mountainbike naar Kalopani

  Vandaag klimmen we rap omhoog (meer dan 2500 meter!) en worden beloond met Kalopani als bestemming, een mooie plek om de Annapurna I (8091 meter) te bezichtigen bij zonsondergang.
  (2530m, 25km, off-road, 5/6 uren fietsen, overnachting in Guesthouse, ontbijt, lunch en diner).

 • Dag 14: Mountainbike naar Marpha

  Na het ontbijt gaan we verder omhoog en bereiken na een tocht van zes uur het centrum van de appelteelt: welkom in Marpha! Het is een van de hoogtepunten van het Annapurna circuit, naast de Thorung La pas.
  (2650m, 23km, 6 uren fietsen, off-road, overnachting in guesthouse, ontbijt, lunch en diner).

 • Dag 15: Mountainbike to Kagbeni

  Opnieuw gaat het vandaag omhoog en we passeren de 3000 meter grens. Langs de Kali Gandaki rivier bereiken we Kagbeni, eveneens een idyllisch dorp op de oude handelsroute naar Tibet en dat speciaal voor deze unieke reis geselecteerd is!
  (3215m, 25km, 5/6 uur fietsen, off-road, overnachting in guesthouse, ontbijt, lunch en diner).

 • Dag 16: Mountainbike naar Muktinath

  Na alle voorgaande hoogtepunten komt vandaag het letterlijke hoogtepunt als we naar bijna 3800 meter klimmen!
  Na zo’n vier uur klimmen bereiken we voldaan en met de nodige adrenaline het pelgrimsoord Muktinath. Deze hoogste plek is zowel voor boeddhisten van het Tibetaans Plateau (dat zich uitstrekt over India, Nepal en Tibet) als voor hindoes uit Nepal en India van grote religieuze betekenis. In Muktinath komen van de natuurelementen samen waaruit volgens de heilige boeken van de hindoes, de veda’s, als ook de boeddhistische geschriften, de sutra’s, het leven op aarde is opgebouwd: aarde, water, vuur, lucht. Met name het vuur dat gevoed door natuurlijk gas in een van de tempels spontaan uit een ondergronds beekje opborrelt, is bijzonder. Daarbij ervaren yogi’s van beide religies er sterke energieën die meditatie op de plek extra heilzaam maakt. Ook is er water dat de ziel zou reinigen. Vandaar de Hindi-naam ‘Muktinath’, wat plaats (nath) van verlossing (mukti) betekent.
  (3798m, 12km, 3-4 uur fietsen, off-road, overnachting in guesthouse, ontbijt, lunch en diner).

 • Dag 17: Mountainbike naar Jomsom

  Deze laatste mountainbike dag op het Annapurna circuit brengt ons naar Jomsom. Opnieuw maken we kennis met de Kali Gandaki rivier en de heilige rotspartijen. We zien de sneeuwtoppen van Dhaulagiri en Nilgiri en een van de diepste ravijnen in de wereld (!). De Tibetaanse invloed is ook alom aanwezig, met gebedsvlaggen, gebedsrollen en verschillende kloosters.
  (2715m, 17km, off-road, 3uur fietsen, overnachting in guesthouse, ontbijt, lunch en diner).

 • Dag18: Vlucht naar Pokhara

  Vandaag kunnen we het rustiger aandoen nu de indrukwekkende tocht door de bergen erop zit. Vol met indrukken vliegen we na het ontbijt terug naar Pokhara, waar de middag vrij besteed kan worden.
  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 19: Sightwheeling in Pokhara en omgeving.

  We zijn intussen zo gewend aan onze bikes dat we deze dag een mooie rit gaan maken in Pokhara en haar prachtige omgeving en natuurlijk op de fiets met een ervaren gids.
  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 20: Terug naar Kathmandu

  Na het ontbijt nemen we afscheid van het Noordwesten van Nepal en vliegen of rijden in 6 uur terug naar de hoofdstad Kathmandu.
  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 21: Mountainbike naar Bungamati, Chovar en Kirtipur

  Vandaag stappen we weer op de bike en gaan op onderzoek uit naar geïsoleerde en nog ongerepte steden en dorpen in de omgeving van Kathmandu. Een daarvan is Kirtipur, dat geheel gespaard is van het massatoerisme en letterlijk glorieus dorp betekent. De eeuwenoude stad beschikt over talrijke historische verworvenheden en wordt gezien als een openlucht museum van de Newari architectuur en ambachten.
  In de namiddag fietsen we terug naar Kathmandu (35 kilometer).
  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 22: Mountainbike naar Kakani

  Opnieuw gaan we de hoogte in. Na het ontbijt fietsen we naar Kakani, een nederzetting in het Nuwakot District. Het is een hooggelegen bergdorp en stond bekend als vakantieverblijf voor de Ghurka soldaten.
  (40% off-road, 40km.1900m, 4/5 uren, overnachting in guesthouse, ontbijt, lunch en diner).

 • Dag 23: Mountainbike to Mulkharka

  Het dorpje Mulkharka biedt een mooi uitzicht op de Kathmandu vallei. Het mooie aan deze tocht is dat er nauwelijks verkeer is en we omgeven zijn met mooie natuur en stevige beklimmingen en afdalingen.
  (off-road, 55km, 1760m 4/5 uur fietsen, overnachting in guesthouse, ontbijt, lunch en diner).

 • Day 24: Mountainbike naar Chisapani

  We blijven in de bergen en genieten opnieuw van vergezichten op de Himalaya’s, maar nu in oostelijke richting.
  We overnachten in een typische lodge voor trekkers.
  (off–road, 22km, 2115m, 4/5 uur fietsen, overnachting in lodge, ontbijt, lunch en diner).

 • Dag 25: Mountainbike naar Nagarkot

  Een van de meest bekende bestemmingen is Nagarkot met een spectaculair uitzicht over de hele Langtang bergketen, met inbegrip van de adembenemende zonsopgang op de bergen en uitzicht op de zonsondergang. We zien het panoramische uitzicht op de fascinerende landschappen en heuvels van de Kathmandu vallei.
  (off-road, 32km, 2175m, 5/6 uren fietsen, overnachting in hotel met ontbijt).

 • Dag 26: Mountainbike via Changunarayan naar Kathmandu

  Vandaag begint de grote afdaling van bijna 2200 naar 1350 meter richting Kathmandu waarbij we de plaats Changunarayan aandoen. Vanavond leveren we onze fietsen met weemoed in na deze uitgebreide en nooit te vergeten rondreis in de Himalaya’s.
  (15% off-road, 38km, 1350m, overnachting in hotel Kathmandu met ontbijt).

 • Dag 27: Kathmandu

  De laatste dag bent u vrij om inkopen te doen in de gezellige straatjes en langs de vele kraampjes in Kathmandu. Vergeet de befaamde ‘Gingertea’ niet, de geurende wierook, geniet van een Tibetaanse klankschaal, felgedrukte T-shirts of toch maar gewoon een CD met weeïge klanken die u onderweg zo vaak gehoord heeft.
  Overnachting in hotel met ontbijt.

 • Dag 28: Transfer naar vliegveld

  Vandaag nemen we helaas afscheid en wordt u naar het vliegveld gebracht. Maar zoals ze in Nepal zeggen: u kwam als reiziger en u vertrekt als vriend. Namaste!

Inbegrepen:

 • Transport van en naar de luchthaven van Kathmandu.
 • Welkomdiner met de mountainbikegids.
 • Hotel Fuji 3* op basis van logies en ontbijt in Kathmandu.
 • Hotels en guesthouses tijdens de verschillende mountainbike-tochten, op basis van logies, ontbijt, lunch en diner (zoals vermeld bij dag tot dag)
 • Mountainbike gids.
 • Vervoer van bagage door jeep en/of dragers.
 • Sightseeing met mountainbike in Kathmandu.
 • Transport zoals in de dagplanning staat aangegeven.
 • Alle Bike Permit en Trekking Area Permits.
 • Hotel Moonlight Resort op basis van logies en ontbijt in Pokhara.

Niet inbegrepen:

 • Je eigen mountainbike of het huren bij Himalayan Leaders van een mountainbike
 • Persoonlijke uitgaven (geschenken, alcoholische dranken, softdrinks,...)
 • Inentingen.
 • Persoonlijke verzekering.
 • Nepalese Visum (30USD of in Euro’s en 4 pasfoto’s meenemen!), visum te verkrijgen op de luchthaven van Kathmandu

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden