• Moeilijk
 • 6 Dagen tent
 • 5,300 M
 • 4 Dagen lodge
 • 6 Dagen hotel
 • 10 Dagen mountainbiken

Mountainbike informatie :

 • Aantal mountainbikedagen : 11 dagen
 • Gebied : Tibet
 • Maximum hoogte : 5250m
 • Aantal hoogtemeters : + 19000
 • Aantal km : + 1000km
 • Tent- of lodge : Tent
 • Specials : Prachtige cultuur, vele vergezichten op 7000’ers en 8000’ers, heerlijke single trails, natuur en eeuwenoude tradities
 • Geisoleerd gebied, waar nauwelijks mensen wonen / komen !
 • Beste periode : Begin april tot einde oktober
 • Reis kan geboekt worden vanaf 1 deelnemer, persoonlijke wensen zetten we graag om (bv 1 dag meer of 1 dag minder)

Introductie :

De bekendste mountainbiketour in Tibet is de Lhasa naar Kathmandu, zowel in de klassieke als in de expeditievorm. Sinds dit jaar biedt Himalayan Leaders een nieuw avontuur aan, wereldwijd -weeral-UNIEK ! Het is een mountainbikereis met een vrij zwaar karakter, over zanderige ondergrond en met een stevig heuvelachtig karakter. Hier, in de Samye omgeving, worden mountainbikers als curieuze wezens aanschouwt en begeef je je nog op onontgonnen mountainbikegebied ! Daarna maken we een doorsteek naar het Everest Base Camp en mountainbiken verder naar Kathmandu.

Een uitgesproken originele reis met expeditiekarakter !

Codering : O(ntbijt) + L(unch) + A(vond)

 

Dag per dag schema Mountainbiken in Tibet : 16d Tibetaanse Samye Expeditie

 • Dag 01 : Aankomst in Nepal o/n in hotel + D

  Transfer naar je hotel. ‘S avonds nodigen we jullie uit voor een gezamelijk eten met onze gidsen.

 • Dag 02: Sightseeing in Kathmandu o/n in hotel + O

  Deze dag is ter acclimatisatie in Nepal en om te bekomen van de lange vlucht. Ook is deze dag noodzakelijk voor het organiseren van de Tibetaanse permit. We bezichtigen de bekendste locaties in Kathmandu met zijn ancient cities, zijn world heritage sites en zijn prachtige cultuur en geschiedenis.

 • Dag 03: Vliegen van Kathmandu naar Lhasa o/n in hotel + O

  Vandaag vliegen we van Kathmandu naar Lhasa, met al onze uitrusting en onze fietsen. Op de luchthaven worden we opgewacht en worden we naar ons hotel in Lhasa gebracht.

 • Dag 04 : Lhasa Sightseeing o/n in hotel + O

  Vandaag en morgen spenderen we in Lhasa, om te kunnen acclimatiseren aan de hoogte, Lhasa is namelijk op 3650m gelegen. We combineren dit met sightseeing in en rond Lhasa, waar we verschilllende kloosters bezoeken. Een van deze kloosters, is het Sera klooster, een van de best bewaarde kloosters in Tibet. Daarnaast bezoeken we ook het Norbulingka, het vroegere zomerpaleis van de Dalai Lama. Hoogtepunt van deze 2 dagen is natuurlijk het Potala, het paleis.

 • Dag 05: Mountainbike to Modro (gravel road, 70km, 6hrs, 3900m) o/n in tent +O+L+D

  Na een vroeg ontbijt, beginnen we aan ons avontuur en rijden eerst Lhasa uit. Dit gebeurt via een brede veilige tarmacweg, maar als snel verandert het karakter. We begeven ons door kleine dorpjes en via een weinig gebruikte gravelweg, steeds begeleid door prachtige 7000’ers en 8000’ers en langs de Lhasa rivier. Het stedelijke landschap verdwijnt erg snel en de groene oase langs de Lhasa rivier omringt ons. Dit deel van Tibet wordt slechts zelden bezocht, en nog minder door mountainbikers. Verwacht je aan starende Tibetanen die je met een vriendelijke glimlach begroeten ! Op weg naar Modro bezoeken we nog de Datze Monastery.

 • Dag 06: Mountainbike to Drigung (offroad, 67km, 7 hours, 4050m) o/n in tent +O+L+D

  Na een eerste kennismaking met het gebied gisteren, beginnen we vandaag aan het werkelijke offroadavontuur. Door onbewoonde gebieden rijden we over smalle zanderinge tracks. We worden ondergedompeld in het middeleeuwse leven en mountainbiken door kleine Tibetaanse dorpjes, steeds begeleid door prachtige vergezichten en reusachtige bergen. Het hoogteverloop is erg stabiel, we rijden de hele dag op dezelfde hoogte, met op het einde een kleine stijging.

 • Dag 07: Mountainbike to Zhaxue (offroad, 90km, 7hrs, 4250m) o/n camp +O+L+D

  Vandaag staan een vrij zware rit op het programma, met een gestage klim na het ontbijt naar de top van de pas (4600m). Het uitzicht laat ons de hele inspanning direkt weer vergeten, met vergezichten over de hele Himalaya. In de verte zien we de Mt Everest en zelfs de Cho Oyu, beide bekende 8000’ers. De offroad afdaling gaat over bijna 600m tot we aan de lokale hotsprings aankomen. Hier stoppen we voor de lunch en nemen een duik in het heerlijke water. We bevinden ons hier in no-mans-land en genieten de prachtige subalpine omgeving. Na de lunch zetten we terug aan voor een vals plat, zanderig parcours tot in Zhaxue, een kleine middeleeuwse stad in het Zogang County.

 • Day 08: Mountainbike to Reting (offroad, 91 km, 8hrs, 4350m) o/n in camp +O+L+D

  We staan vroeg op en nemen een uitgebreid ontbijt. Vandaag staan opnieuw 90km op het programma, minder zwaar als gisteren en met nog meer afwisseling. We mountainbiken over een gravel- en daarna zandtrail door verschillende canyons. Je ziet duidelijk de invloed van de rivier op te omgeving. Links en rechts op de oevers zie je een groene oase, daarbuiten alleen de woestijn. Op weg naar het Bangto Monastery mountainbiken we langs verschillende Manidui steenhopen en zien we in de verte de sneeuwbedekte toppen, terwijl we verschillende malen de rivier dienen over te steken over oude, traditionale Tibetaanse bruggen.

 • Day 09: Mountainbike to Niyzong (offroad, 87km, 8hrs, 4200m) o/n in camp +O+L+D

  Na het ontbijt bezoeken we de prachtige stad Reting met het indrukwekkende Reting Monastery. Dit klooster werd in 1056 door het hoofd van de Atisha, DromTönpa, gebouwd in de Reting Tsampo Valley. Verschillende van de Atisha rekwisieten worden hier nog altijd bewaard. Daarna mountainbiken we naar Niyzong over een heuvelachtige en zandige jeep track, een perfect parcours voor elke mountainbiker. Voor de 87km hebben we niet minder als 8hr nodig. Onderweg stoppen we nog bij het Zengke Monastery, bekend voor zijn geweldige kleuren en de 1108 pagoda’s.

 • Day 10: Drive and bike to Dachuka (gravel and offroad, 145km, 10hrs, 4350m) o/n in camp +O+L+D

  Vandaag is een lange dag, die we flexibel kunnen indelen. In totaal leggen we niet minder dan 145km af, en afhankelijk van de deelnemers worden deze gedeeltelijk of geheel gemountainbiked ! Eerst mountainbiken we via een gravelweg naar Yangbache over een vlak stuk (75km). Daarna klimmen we naar de Shugula Pass over een erg zanderige en daarna rotsachtige gravelweg tot 5250m ! Op de top van de pas worden we beloond met een onwaarschijnlijk mooi panorama op de omliggende 8000’ers. Hier bevind je je ver weg van de bewoonde wereld !

  Na de klim genieten we van een heerlijke downhill van bijna 1000m tot in Dachuka, over een goed onderhouden jeep track.

 • Day 11: Drive and bike to Rongbuk (paved and off road, 385km,7/8hrs,5050m) o/n in guesthouse +O+L+D

  Na zoveel offroad en zo ver van de bewoonde wereld, dienen we vandaag een heel stuk af te leggen om terug op de normale Lhasa – Kathmandu route te komen. In totaal leggen we 385km af en de ervaren gids geeft ons tips waar de beste offroad stukken zijn, zodat we deze per mountainbike kunnen afleggen. De hele rit duurt 7 tot 8hr, en we lunchen in Xegar, begeleid van een korte sightseeing. Daarna warmen we ons op en mountainbiken offroad naar Rongbuk, bekend om zijn geweldig mooi klooster, maar ook bekend als uitgangspunt van het Tibetaanse Everest Base Camp !! Na een paar uur mountainbiken door een smalle canyon, opent de vallei zich en zien we in de verte al het Everest Base Camp liggen. Dit geweldige beeld wordt echter ook begeleid van een koude wind, dus stoppen we even om onze windstoppers aan te trekken. We mountainbiken over de RongChu rivier en over een hobbelige gravelweg leggen we de laatste meters af naar het klooster. Het laatste deel gaat steil omhoog, maar we worden erg enthousiast ontvangen door de monniken ! Samen brengen we de avond door.

 • Day 12: Mountainbike to Tingri (95km,6hrs,4350m) o/n in guesthouse +O+L+D

  Vandaag staat een erg speciale uitstap op het programma, we mountainbiken namelijk naar het Everest Base Camp !! We nemen de tijd om een paar mooie foto’s te maken, vooraleer we ons opwarmen en verder rijden naar de Friendship Highway, die ons langzaam maar zeker naar Kathmandu brengt. Door verschillende canyons en over verschillende zanderige trajecten, komen we aan in Tingri.

 • Day 13: Drive and bike to Nylam (170km, 6/7hrs, 3800m) o/n in guesthouse+O+L+D

  Na een stevig ontbijt leggen we vandaag opnieuw een grote afstand af, waarbij we samen met de gids kijken welk deel we mountainbiken en welk deel we met de jeep afleggen. Deze trip brengt je op het hoogste plateau ter wereld, namelijk het Tibetaanse Hoogplateau ! We mountainbiken over de steile Lalunga Pass (5050m) en genieten van de prachtige omgeving, met zicht op de Mt.Cho Oyu (8,201m) en de Mt. Xishapagma (8,012m), begeleid van verschillende majestieuze gletsjerzeeën !

 • Day 14: : Drive and bike to Kathmandu (7/9hrs, 125km, 1350m) o/n in a hotel +O+L

  Vanuit Nylam rijden we al slalommend over een kronkelige bergweg naar de Friendship Bridge, waar we onze Nepalese permits laten controleren vooraleer we onze reis in Nepal verderzetten ! Van hieruit is het naar Kodari nog 50km en dit via een lange downhill met verschillende erg rotsachtige en oneven stukken weg. Bij elke hoogtemeter die we dalen, merk je dat de temperatuur stijgt en in Kodari is de temperatuur al bijna tropisch. De omgeving verandert van sub-alpine naar mediterraans en de overheersende kleur is groen. Tussen de bomen zie je talloze rijstvelden liggen. Bij aankomst in Dolalghat klimmen we naar Dhulikhel, vooraleer we verder afdalen naar Kathmandu. Het laatste stuk van Dhulikhel naar Kathmandu duurt nog ongeveer een uur, en je ziet duidelijk dat de verkeersdrukte per gereden kilometer toeneemt.

 • Day 15: Free day in Kathmandu, o/n in a hotel +O

  Vandaag een vrije dag ! Je kan rustig de tijd nemen om te gaan shoppen of je kan een typische mountainbiker massage boeken ! ’s Avonds nodigen we jullie uit voor een laatste avondmaal en genieten nog een laatste keer van de heerlijke nepalese keuken.

 • Day 16: Transfer to international airport in Kathmandu +O

  Afhankelijk van je vlucht, brengen we je 2 uur voor vertrek naar de luchthaven.

Beste seizoen

Beste seizoen
Van april tot november

Inbegrepen:

 • Transport van en naar de luchthaven van Kathmandu.
 • Gelicentieerde mountainbikeguide.
 • Volpension tijdens de mountainbikedagen.
 • Truck en jeep voor tent/kookuitrusting. Voor iedereen is er 1 plaats gereserveerd in ofwel jeep ofwel truck.
 • Overnachtingen in Guesthouse/Hotel/Tenten.
 • Sightseeing per mountainbike in Kathmandu en in Lhasa.
 • Transport van en naar Kathmandu.
 • Vlucht Kathmandu - Lhasa.
 • Mountainbikepermits
 • Tibetaanse permits en visum

Niet inbegrepen:

 • Je eigen mountainbike of het huren bij Himalayan Leaders van een mountainbike
 • Persoonlijke uitgaven (geschenken, alcoholische dranken, softdrinks,...)
 • Vlucht Europa naar Nepal en v.v., omdat we als Nepalees Trekking Agency hiervoor niet bevoegd zijn.
 • Inentingen.
 • Persoonlijke verzekering.
 • Nepalese Visum (30USD of in Euro’s en 4 pasfoto’s meenemen!), visum te verkrijgen op de luchthaven van Kathmandu

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden