• 4,500 M

Er is geen ander land ter wereld waar je zulke adembenemende mountain flights kan meemaken als in Nepal…

Je vertrekt op de luchthaven van Kathmandu en terwijl je in oostelijke richting vliegt, krijg je al een eerste indruk van de prachtige bergformaties.

De hele route uitleggen is onmogelijk, maar je staat oog in oog met 8000’ers zoals de Cho Oyu, Kachenjunga, Makalu en de Everest. Deze laatste is geflankeerd door de Nuptse.

Daarnaast aanschouw je een aantal bergen met een culturele betekenis voor de Nepalezen en/of Sherpa’s, zoals de Gauri-Shanker of de Numbur.

Een vlucht duurt gemiddeld 50-65 minuten en geeft je een zeer goede indruk van de gehele Khumbu regio. De beste periode is februari-april en oktober-november.
Er zijn verschillende maatschappijen die deze mountain flights aanbieden en ELKE zitplaats is een vensterplaats, zodat je maximaal kan genieten van alle natuurpracht.

Royal Nepal Airlines vliegt met Avro toestellen.
Cosmic Air vliegt met Dorniers. 
Gorkha Airlines met 18-seater Dorniers. 
Mountain Air  vliegt met Beechcraft. 
Necon Air met ATR-42.

Beste seizoen

Beste seizoen
Van maart tot november

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
  • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden