• Gevorderd ****
 • 22 Dagen tent
 • 5,630 M
 • 3 Dagen lodge
 • 10 Dagen hotel
 • 22 Dagen trekking

Introductie :

Deze trekking of eerder mini-expeditie, gaat van het noordwestelijk geleden Humla district in Nepal helemaal tot aan de Tibetaanse grens. Vanuit Kathmandu vliegen we in 2 etappes naar Simikot, van waaruit we langs de Manasarowar meer-route naar het middelpunt van de aarde wandelen, de Mt Kailash. Aangekomen bij de Mt Kailash, wandelen we zoals alle pelgrims, de KORA en dit doen we in 3,5 dagen, begeleid van lastdieren en een cultuurgids, die ons alles verteld over de geschiedenis van de heilige Mt Kailash. We geraken terug in Kathmandu over afgelegen gravelwegen en genieten hier van de weidse panorama’s in één van de mooiste Himalaya valleien. Deze reis is een alternatief voor de 27d Mt Kailash reis, die vanuit Lhasa vertrekt en je via alternatieve wegen naar de heilige Mt Kailash leidt en daarna verdergaat naar Kathmandu. Hier trekken we via afgelegen valleien en worden daarom door een goed uitgebouwde karavaan begeleid, die onze bagage en tentuitrusting vervoert.

Trekkinginformatie :

 • Trekkinggebied = Restricted Area Humla (Nepal) + Mt Kailash (Tibet)
 • Cultuur = Tibetaans
 • Moeilijkheidsgraad : ****, voor meer info link
 • Aantal wandeldagen = 22 dagen
 • Maximale hoogte = Dolma La 5630m
 • Beste tijd = begin juni tot einde oktober
 • Trekking type = tent trekking
 • Uitzichten = 6000’ers, 7000’ers en 8000’ers, Mt Kailash
 • Special = oude cultuur in het Humla district, geisoleerd gebied
 • Reis kan geboekt worden vanaf 1 deelnemer, persoonlijke wensen zetten we graag om (bv 1 dag meer of 1 dag minder)

 

Dag per dag schema Nepal – Tibet Trekking : 35d Simikot – Mt Kailash Expeditie

 • Dag 01 : Vlucht europese luchthaven naar Nepal
 • Dag 02 :

  Aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu en warm onthaal door Jagat, onze kantoormanager. Hij vergezelt jullie naar Hotel Fuji, jullie “base camp”. Na de nodige verfrissingen volgt een eerste kennismaking met jullie gidsen en dragers en met de hoofdstad Kathmandu. ’s Avonds volgt een welkomstdiner in het The Northfield Cafe. Hotel + D

 • Dag 03 : Sightseeing Kathmandu

  Op basis van jullie persoonlijke wensen, richten we vandaag een aangename sightseeingtour in, onder leiding van een ervaren en gelicentieerde gids. Hotel + O
  Dag 04 : Vlucht van Kathmandu naar Nepalgunj (250m)

  Vlucht naar Nepalgunj, namiddag vrij. Hotel + O.

 • Dag 05 : Nepalganj - Simikot (2900m)

  Vroeg in de morgen staan we al paraat op de kleine luchthaven van Nepalganj voor de vlucht naar Simikot, de kleine hoofdstad van het Humla District. Na een uurtje vliegen en genieten van de prachtige uitzichten, komen we dan aan in Simikot, gelegen bovenop een plateau hoog boven de Humla Karnali. Hier bekruipt ons al het gevoel, aan het einde van de wereld aangekomen te zijn…Hotel + O

 • Dag 06 : Simikot - Dharapuri (2380m)

  Na het ontbijt beginnen we aan onze eerste trekking, waar we de loop van de Humla Karnali volgen, een van de rivieren met de beste raftingmogelijkheden ter wereld. We stijgen naar eerst naar 3200m om daarna steil af te dalen tot op 2380m, tot in Dharapuri. Tent + O +L + D.

 • Dag 07 : Dharapuri - Kermi (2800m)

  Deze dag lopen we door het relatief dichtbevolkte deel van de Humla Karnali. De rivier zelf is een kolkende watermassa die beneden je door het dal raast. Af en toe passeren we een dorpje en we installeren ons base camp op het schoolplein bij het dorpje Kermi. Het is van daaruit ongeveer een half uur lopen naar de hot springs, de warmwaterbronnen. Tent + O +L + D.

 • Dag 08 : Kermi - Yanggar (of Yalbang) (2850m)

  De dorpjes zijn nu overwegend boeddhistisch met een bevolking van hoofdzakelijk Tibetaanse afkomst. Voordat we op de kampeerplaats bij Yanggar aankomen bezoeken we eerst het Namkha Khimlun klooster. De vallei van de Karnali heeft vrij steile wanden, maar toch hebben de mensen er vele landbouwveldjes opgezet. Naarmate we verder het dal uit wandelen, worden de nederzettingen schaarser en bevinden we ons al snel in een dichtbegroeid bos. Deze route wordt sinds eeuwen gebruikt om zout te transporteren vanuit Tibet naar Nepal en daardoor ga je elke dag wel een kleine karavaan tegenkomen van lastdieren en hun begeleiding. Vandaag hebben we ook een mooi uitzicht op de Saipal Himal (7030m). Tent + O +L + D.

 • Dag 09 : Yanggar - Torea (of Tumkot) (3380m)

  Bij Munchu was vroeger de Nepali grenspost en van hieruit is het nog 2,5 dagen wandelen naar de “echte” grens. We klimmen vandaag over de 3000m en merken dat er minder zuurstof is. Langzaam maar zeker verandert ook het landschap. Tent + O + L + D.

 • Dag 10 : Torea - Sipsip (4330m)

  Vandaag klimmen we nog een stuk hoger, richting het Tibetaanse plateau, nog iets kaler, winderiger en kouder. We slapen vrij hoog vlak voor de pas. Tent + O + L + D.

 • Dag 11 : Sipsip - grens Nepal/Tibet - Taklakot

  ’s Morgensvroeg, Voor we de grens oversteken, klimmen we nog eerst over de Nara Lagna (4580m), vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het veelkleurige Tibetaanse plateau, de vallei van de Karnali en de groene gerstvelden van Sher. De grens wordt hier gemarkeerd door een grote steen met Chinese inscriptie en de talrijke grensbeambten willen allemaal inzicht hebben in onze officiele documenten. De jeeps en de truck staan al voor ons klaar en vervoeren ons via het prachtige dorpje Khojarnath met een schitterend Tibetaans klooster naar Taklakot. Tent + O + L + D.

 • Dag 12 : Taklakot - Manasarowar meer

  Taklakot is een druk centrum van Tibetaanse handel in wol, zout, borax, hout, thee, kleren etc. Aan de douane en verschillende overheidsgebouwen kun je zien dat de Chinezen de handel hebben overgenomen. Tijdens een ochtendwandeling bezoeken we de grottempels van Gungpur en de ruïnes van Shepeling, dat ooit het grootste klooster van Tibet was.`s Middags rijden we met de jeeps naar de eerste kampeerplek op weg naar de Mount Kailash. Tent + O + L + D.

 • Dag 13 - 17 : Trekking over het Tibetaanse plateau naar het Manasarowar meer en Darchen

  We staan ’s morgens op en ruilen de jeeps en truck in voor lastdieren, namelijk Yaks. We wandelen voor de Taklakot vallei en verlaten langzaam de bebosde gebieden. Vanaf de Thalladong pas kun je het Rakas meer zien en Mt. Kailash. We verblijven tijdens de komende dagen op een gemiddelde hoogte van 4500m. Tent + O + L + D.

 • Dag 18 : Darchen - Damding Dongkhang (4hr, 4950m)

  Darchen bestaat uit levendige guesthouses en winkeltjes en van hier uit beginnen we aan de KORA, onze rondgang om de heilige berg. Na ongeveer een uur wandelen, staat er plots een hoge mast met tibetaanse gebedsvlaggen, waaiend naar alle 4 de windrichtingen. Kort daarna dalen we weer af door de vallei en komen langs het festival terrein waar het Sag Dawa ritueel jaarlijks gehouden wordt. Aan de voet van het eerste klooster ontmoeten we de yaks en hun begeleiders, de jeeps zijn hier met onze bagage naar toegereden. Tibetanen lopen deze 52 kilometer lange Kora of heilige rondgang vaak in 1 dag, een Indiase hindoe in 3. Voor Tibetanen betekent een keer rondlopen dat in je zonden voor dit leven zijn vergeven; loop je de Kora 108 (het heilige getal) keer dan bereik je nog dit leven het Nirwana. Wij trekken in een aangenaam tempo in 3,5 dagen rond. Tent + O + L + D.

 • Dag 19 : Damding Dongkhang - Jarok Dongkhang (4h, 4950m)

  `s Ochtends kun je een stuk in de richting van de Kailash omhoog klimmen tot aan de gletsjer. Vanaf dit punt heb je een echt spectaculair zicht op de heilige berg. Na een vroege lunch vertrekken we naar het kamp onderaan de Dolma La, die we morgen oversteken. Tent + O + L + D.

 • Dag 20 : Jarok Dongkhang - Zutul Puk (7h, 4830m)

  De Dolma la is een hoge pas van 5630m hoog, voor de pelgrims en voor ons, het fysieke en spirituele hoogtepunt van deze reis. Daarna volgt eerst een steile, dan een geleidelijke en dan weer steile afdaling naar het theehuis aan de rivier. Na de lunch is het dan nog een lange wandeling op en neer naar onze kampeerplaats, onderweg steken we nog een rivier over. Tent + O + L + D.

 • Dag 21 : Zutul Puk - Darchen (4600m)

  De datum voor het Saga Dawa Festival verandert elk jaar, daarom is het belangrijk, deze correct in te plannen in ons programma. We blijven vandaag in Darchen om met volle teugen van het Saga Dawa festival te kunnen genieten. De volgende dag rijden we dan door naar Taklakot. Tent + O + L + D.

 • Dag 22 : Darchen - Taklakot

  Na het ontbijt rijden we naar Taklakot. Tent + O + L + D.

 • Dag 23 : Saga Dawa festival

  Samen met de vele Tibetanen, beleef je het ritueel van de ontmanteling en de wederoprichting van de gebedsvlaggen paal. Tent + O + L + D.

 • Dag 24 : Taklakot - grens - Manepeme (4h, 3970m)

  ’s Morgens rijden we naar de grens en ontmoeten daar onze lastdieren en begeleiding. Na de laatste grensperikelen gaan we op pad en klimmen meteen een stuk omhoog naar 4120m en dalen dan terug af naar Manepeme. Manepeme is geen dorp, maar een vlakke plek waar we onze tenten kunnen opslaan. Tent + O + L + D.

 • Dag 25 : Manepeme - Limivallei - Til (6h, 3800m)

  Deze dag verlaten we de Karnali vallei die door een nauwe kloof naar het zuiden afbuigt. Een spectaculair pad loopt nu zigzaggend tegen een steile rotswand op, over een kam op 4120m. We nemen ons de tijd om deze zeer mooie omgeving uitvoerig te fotograferen.
  Na de eerste pas dalen we een flink stuk en vervolgens klimmen we naar de pas die toegang geeft tot de Limi vallei. De eerste huizen die we zien behoren tot Til Gompa (klooster). Tent + O + L + D.

 • Dag 26 : Til - Jang - rivierkamp (5h, 4100m)

  In Halji nemen we ruimschoots de tijd om het zeer goed bewaard gebleven klooster te bewonderen. Het dorp zelf is ongetwijfeld een van de mooiste Tibetaanse dorpen in Nepal, want je waant je in een middeleeuwse vesting. Ook het volgende dorp Jang ligt tussen de uitgestrekte gerst- en rijstvelden en steekt er als een fort bovenuit. Het plaatselijke klooster steekt wit af tussen de grijslemen huizen. Na Jang lopen we nog een uurtje naar ons kamp aan de rivier. Tent + O + L + D.

 • Dag 27 : rivierkamp - Talung (6h, 4380m)

  We klimmen deze dag eerst in noordoostelijke richting naar het eind van de vallei, de talrijke zijrivieren doorwadend. Nadat we de grote rivier over een nieuwe hangbug zijn overgestoken gaan we zuidwaarts richting een duidelijk zichtbare stuwwal. Achter de stuwwal ligt een blauw meer: het Tshom Tso en de overblijfselen van een verlaten dorp. Langs het meer stijgen we geleidelijk richting ons kamp. Tent + O + L + D.

 • Dag 28 : Talung - Nyalu La (7-8h, 3800m)

  Het eind van de zuidelijke tak van de Limi vallei wordt gevormd door de enorme vergletsjerde pieken van de Dimoche Lekh. Het is een steile klim naar de 5000m hoge Nyalu La, de doorgang naar de volgende valleien. Op de pas heb je een fantastisch uitzicht.
  Nadat we een meertje gepasseerd zijn, daal je verder af tot aan ons kamp, net onder de boomgrens. Onderweg heb je westwaarts steeds zicht op de hoogste berg van West Nepal: de Saipal. Tent + O + L + D.

 • Dag 29 : Nyalu La - Chachera (8h, 2600m)

  Vandaag volgen we de Salli Khola (rivier) stroomafwaarts en dalen af naar de Karnali vallei. We zijn weer terug op het pad van de heenweg en lopen langs Kermi. We kamperen vanavond in Chachera of Dharapuri. Tent + O + L + D.

 • Dag 30 : Karnali vallei - Simikot (7h, 2900m)

  De laatste trekdag is een pittige combinatie van de hitte en het klimmen tot we de kleine luchthaven van Simikot bereiken en we weer terug aankomen in de “bewoonde” wereld. Tent + O + L + D.

 • Dag 31 : Extra dag
 • Dag 32 : Simikot - Kathmandu

  Vandaag vliegen we terug van Simikot naar Kathmandu. Hotel + O.

 • Dag 33 Kathmandu / extra dag

  Vandaag is een rustdag, die in geval van nood als extra dag in Simikot kan gerekend worden. Hotel + O.

 • Dag 34 : Transport naar de internationale luchthaven van Kathmandu
 • Dag 35 : Aankomst in Europa

Beste seizoen

Beste seizoen
Van april tot november

Inbegrepen:

 • Transport van en naar de luchthaven van Kathmandu.
 • Transport van en naar Kathmandu.
 • Loon, verzekering, pensioensfonds en uitrusting van de Himalayan Leaders medewerkers.
 • Transport van en naar trekkinggebied.
 • Sightseeing in Kathmandu onder leiding van een gelicentieerde cultuurgids en met privé auto/minibus.
 • Gelicentieerde berggids en dragers
 • Accomodatie in guesthouses en tenten tijdens de trekking.
 • Volpension tijdens de trekking. (a la carte)
 • Volledige tent-/kookuitrusting.
 • Alle binnenlandse vluchten.
 • Vervoer in Tibet per jeep

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven (geschenken, alcoholische dranken,...)
 • Persoonlijke verzekering, inclusief helicopterrescue.

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden