• 8 Dagen tent
 • 3,350 M
 • 3 Dagen hotel
 • 8 Dagen trekking

Introductie :

De 11-daagse tocht via de Tinsang La bevat veel culturele hoogtepunten (zoals het vrouwenklooster Bigu Gompa) en voert door fraaie rododendronbossen. Eén bergpas, de Tinsang La (3350 m) en een top, de 3815 meter hoge Yerse, leveren een adembenemend uitzicht op de Rolwaling Himal.

De bus brengt ons vanuit Kathmandu naar Dholaka, waar we eerst meer dan 500 meter afdalen naar de Bhote Kosi. Tot aan Shigati loopt het pad tussen mooie rijstvelden en door typisch Nepalese dorpjes met veel lokaal wandelverkeer. We steken vele riviertjes over met verschillende typen hangbruggen. Tijdens de tocht is er voldoende gelegenheid om de dorpjes te bekijken. De route loopt via de westelijke helling van de Gyalsung Danda via Bulukpa naar Khartali. We dalen af naar de rivier, waar vandaan het bergopwaarts gaat naar Bigu Gompa, een vrouwenklooster dat meer dan de moeite van het bezichtigen waard is. Door uitgestrekte rododendronbossen (bloeiperiode is februari-maart) klimmen we naar het hoogste punt van de trektocht: de Tinsang La. Vanaf deze bergpas hebben we een grandioos uitzicht op de Rolwaling Himal. Het pad van de Tinsang La naar Barabise is soms steil, maar goed begaanbaar. In Barabise staat de bus klaar voor de terugreis naar Kathmandu.

Trekking informatie :

 • Trekkinggebied : LangTang / Kathmandu Vallei / Rolwal Himal
 • Maximale hoogte : 3815m /Yerse)
 • Maximale overnachtingshoogte : 3350m (Tingsang La)
 • Totaal aantal wandeldagen : 9 dagen
 • Beste tijd : begin februari tot einde december
 • Moeilijkheidsgraad :  *(*), voor meer info, link
 • Trekking type : Tent trekking
 • Uitzichten : 6000’ers – 7000’ers van het LangTang gebergte
 • Reis kan geboekt worden vanaf 1 deelnemer, persoonlijke wensen zetten we graag om (bv 1 dag meer of 1 dag minder

Kodering : (O)ntbijt + (L)unch + (D)inner

Dag per dag schema Nepal Trekking : 11d Tinsang La Trekking

 • Dag 01: Aankomst in Nepal

  Jagat onze office manager haalt jullie van de internationale luchthaven van Kathmandu op en brengt jullie naar jullie hotel. Na de nodige refreshments nodigen we jullie uit voor een lekker traditioneel nepalees dinner !
  Hotel + D

 • Dag 02:Kathmandu - Dolakha (6hr bus, 2hr wandelen, 950m)

  Van Kathmandu rijden we met de bus langs Bhaktapur over de Arniko Highway (naar Tibet) en langs de Sun Kosi (Kosi = rivier) via het marktplaatsje Charikot naar Dolakha (1700 meter). Het is een aardig dorpje met het hindoetempeltje Dholakha Bhimsen en uitzicht op de heilige dubbeltop Gaurishankar (7145 meter). Vanaf hier dalen we af naar de op 950 meter gelegen kampeerplek Malephu/Rato Mate (=rode klei) aan de Dolti Khola, die iets verderop uitmondt in de Bhote Kosi. De afdaling naar de rivier is mooi; af en toe een trap van klei en steenblokken en we wandelen door verschillende kleine dorpjes. Na de hangbrug slaan we ons base camp op.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 03: Dolakha - Sangawa Khola (5hr, 1000m)

  Na het ontbijt beginnen we aan onze eerste echte wandeldag. We volgen het mooie bospad op de westoever van de Bhote Khosi (=rivier uit Tibet), die hier ook wel Tamba Kosi wordt genoemd. De berghellingen zijn niet steil en dorpjes, rijstterrassen en bossen completeren het vriendelijke karakter van de vallei. We lunchen aan de Gumbu Khola, wederom een zijrivier van de Bhote Kosi, vlakbij het dorpje Biguti. Bij helder weer komt de zeer opvallende Gaurishankar weer in beeld. Na de hangbrug bij Shigati over de zijrivier Sangawa Khola verlaten we het dal (dat doorloopt tot in Tibet) en volgen het pad richting noordwesten tot de kampeerplaats aan de oever van de Sangawa Khola.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 04: Sangawa Khola - Amatal Khola (8hr, 1700m)

  Tot aan de middag wandelen we over zacht glooiende paden en kruisen daarbij een paar maal de Sangawa Khola tot aan de hangbrug. Deze etappe loopt door een mooi stukje subtropisch bos. Langzaam wandelen we stroomopwaarts tot aan de lunchplek op een hoogte van ongeveer 1350 meter. Door de Bigu Gompa, passeren we verschillende monniken die ons vriendelijk begroeten. Na de lunch wandelen we direct steil omhoog via een lange stenen trap naar ongeveer 1700 meter. Op deze hoogte aangekomen voert het pad naar Bulukpa en de Lapchi Kang-keten in het noorden. De kampeerplek ligt op een mooie plaats aan de oever, vlakbij de plaats van samenvloeiing van de Amatal Khola in de Sangawa Khola en met een prachtig zicht op de Ama Bamare in het noorden.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 05: Amatal Khola - Bimu Gompa (3,5hr, 2600m)

  Bij zonsopgang genieten we van het mooie lichtspel op de flanken van de Ama Bamare en de omringende bergen. Vandaag keren we terug via een andere weg en eens we over de hangbrug over de Sangawa Khola wandelen, komen we weer in het dorpje Amatal. Daarna volgen we het pad tot aan de hangbrug over de Amatal Khola en genieten ondertussen van de prachtige uitzichten. Na de hangbrug volgt een steil pad omhoog. Soms via stenen trappen, via een stukje terraspad, dan weer een pad omhoog door rijst-, gierst- en maïsvelden en langs verschillende manimuren en kleine stupa’s. Naargelang we hoger komen, wordt het uitzicht op de omgeving mooier en op een hoogte van ongeveer 2500m wordt het landschap iets vlakker en aanschouwen we de prachtige Bimu Gompa in al zijn schoonheid. Gedurende de hele namiddag worden we begeleid door monniken die ons vertellen over de Bimu Gompa.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 06: Vrije dag in de Bimu Gompa.

  Tent + O + L + D.

 • Dag 07: Bimu Gompa - Tinsang La (6hr, 3350m)

  Vanaf de gompa lopen we verder omlaag via een soms steil dalend pad naar Rupthang (2300 m) en daar vandaan omhoog naar de Tinsang La. Net voorbij Bigu Gompa, in de afdaling/traverse naar de bedding van de Amatal Khola staat een Toem (= grafhuis). Het is een crematieplaats voor Sherpa’s, met zicht op het dal waar men heeft gewoond. Deze Toem ligt dus meestal op een berghelling en op een open plek. In de directe omgeving staan kleine stupa’s. Elke familie heeft een eigen stupa, waar de as van de familieleden in wordt bewaard. Bij de Toem staat meestal een paal met gebedsvlaggen. Hier wordt voor de laatste keer in dit dal via een hangbrug de Amatal Khola (2300m) overgestoken. Na de brug (bij een rustplaats) kunnen we in het westzuidwesten de Numbur als prachtige sneeuwtop bewonderen. Na de geleidelijke afdaling naar de rivierbedding begint de klim naar de Tinsang La. Het pad loopt door een subtropisch bos met veel bamboe. Ongeveer tien jaar geleden heeft hier een hevige bosbrand gewoed. Helaas herstelt de natuur zich langzaam…Vanaf de lunchplek in het bos aan een riviertje, gaan we verder omhoog. Soms wat uitgesleten paden en dan weer redelijk goede platte stenen. Uit ons kamp boven op de Tinsang La hebben we een schitterend uitzicht bij zonsondergang op het Rolwaling-gebied in het oosten: zicht vanaf de Gaurishankar tot aan de Numbur.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 08: Tinsang La - Dholangse (7hr, 2400m)

  Over de kam van de Tinsang La wandelen we verder naar de top van de Yerse (3815m). Een goed pad, zigzaggend naar boven tot aan de top (2h heen). Op de Yerse hebben we een prachtig uitzicht op Langtang, de Shisa Pangma, de Chobo Bomara, de grens naar Tibet, de Gaurishankar en in de verte zien we ook nog de top van de Cho Oyu ! Na dit ochtenduitstapje dalen we in 1h15 weer af naar het kamp. Na de lunch dalen we aanvankelijk steil, later geleidelijker af naar de kampeerplek bij Dholangse.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 09: Dholangse - Batase Danda (3hr, 2400m)

  Voorbij de Gompa van Dholangse wandelen we naar het westen over twee bergruggen met oversteken van twee zijrivieren van de Sun Kosi. Bij Pading ligt weer een mooie brug en ook een hoge waterval. We lunchen in een rijstveld bij drie kleine watermolens waar maïs op een primitieve, maar zeer doeltreffende manier gemalen wordt. Het is geen zware etappe en na bijna 3h komen we aan op de Batase Danda (danda=kam), een prachtige kampplek hoog boven Simle.
  Tent + O + L + D.

 • Dag 10: Batase Danda - Kathmandu (1,5hr wandelen, 4hr rijden, 900m)

  Na een laatste ontbijt, met zicht op deze prachtige bergen, pakken we alles voor de laatste keer in en dalen over steile trappen tussen rijstvelden af naar Barabise. Het lawaai van de verkeerdrukte op de weg naar Tibet komt ons al halverwege tegemoet. Onze bus naar Kathmandu staat al klaar en in 4hr rijden we terug naar de hoofdstad. (900m, 1,5+3 uur).
  Hotel + O + L.

 • Dag 11: Kathmandu - Europa

  Vervoer naar de internationale luchthaven of verderzetten van het reisprogramma met bv een bezoek aan het Chitwan NP, rafting of een dag mountainbiken.

Beste seizoen

Beste seizoen
van januari tot december

Inbegrepen:

 • Tijdens de trekking serveren we 3 maaltijden per dag, a la carte.
 • Gelicentieerde gids en drager tijdens de trekking
 • Transport per private bus

Niet inbegrepen:

 • Lunch en dinner in Kathmandu, Pokhara en Nepalganj
 • Persoonlijke verzekering, inclusief helicopterrescue
 • Internationale vlucht van-naar Kathmandu

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden