• Gemiddeld ***
 • 4,970 M
 • 10 Dagen lodge
 • 4 Dagen hotel
 • 10 Dagen trekking

Trekking informatie :

 • Trekkinggebied : Khumbu NP (Mt Everest)
 • Cultuur : Sherpa’s
 • Maximale hoogte :Gokyo Ri (5380m)
 • Totaal aantal wandeldagen : 10 dagen
 • Beste tijd : begin februari tot einde mei en van begin september tot einde december
 • Moeilijkheidsgraad :  ***(*)
 • Trekking type : lodge trekking
 • Uitzichten : Ama Dablam, Lhotse, Everest, Khumbu Vallei, Cho Oyu
 • Reis kan geboekt worden vanaf 1 deelnemer, persoonlijke wensen zetten we graag om (bv 1 dag meer of 1 dag minder)

Namasté ! Himalayan Leaders biedt een avontuurlijke versie van de Everest-trekking aan in een fascinerend en populair avontuur. Onder begeleiding van onze ervaren berggidsen, stap je door het Khumbu National Parc, aanvankelijk door steeds kleiner wordende sherpadorpen en door een prachtige natuur die in volle bloei staat. In plaats van naar het oosten te wandelen, trekken we naar het noorden naar het niet zo bekende Gokyo gebied. Naarmate we stijgen, raak je steeds meer in de ban van de wondermooie bergketens die je langs alle kanten omringen. Hoogtepunt is de beklimming van de Gokyo Ri, 5360m , die garant staat voor een schitterend uitzicht op het Everest-massief met 8000’ers als de Cho Oyu, de Mt Everest, de Kanchenjunga en ook de Lhotse en Nuptse.

Dag per dag schema Nepal Trekking : 14d Gokyo Trekking

 • Dag 01 : Aankomst Nepal

  Aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu en warm onthaal door Jagat, onze kantoormanager. Hij vergezelt jullie naar Hotel Fuji, jullie “base camp”. Op wens kunnen we voor jullie natuurlijk ook een ander hotel boeken. Na de nodige verfrissingen volgt een eerste kennismaking met jullie gidsen en dragers en met de hoofdstad Kathmandu. ’s Avonds volgt een welkomstdiner naar goede Himalayan Leaders traditie !

  Hotel + D

 • Dag 02 : Sightseeing Kathmandu

  Op basis van jullie persoonlijke wensen, richten we vandaag een aangename sightseeingtour in, onder leiding van een ervaren en gelicentieerde gids. Graag reserveren we vandaag ook tijd voor last moment inkopen.

  Hotel + O

 • Dag 03 : Vlucht naar Lukla en trekking naar Phakding (2652m, 3-4hr)

  Na het ontbijt verzorgen we het transport naar de nationale luchthaven van Kathmandu voor onze vlucht naar Lukla (2850m). Lukla staat bekend als de EBC luchthaven, omdat de meeste trekkers die in het Khumbu-gebied komen wandelen, naar Lukla vliegen. Tijdens de vlucht kan je de oude Jiri naar Lukla wandelroute goed volgen. Deze route, die Edmund Hillary voor het eerst in 1953 opende, wordt nog slechts zelden benut. Na een avontuurlijke vlucht van 40 minuten door een wondermooie groene omgeving, wacht ons een spectaculaire landing. Het is wellicht een van de mooiste vluchten die je naar een afgelegen gebied kan maken. We laden alles uit en maken ons klaar voor een korte trekking naar het volgende dorp, Phakding. Onderweg houden we even halt voor het bezoek aan een klein klooster.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 04 : Trekking naar Namche Bazar (3440m, 5-6hrs)

  We wandelen eerst door een prachtig stukje dennenbos tot in het dorpje Monjo. Hier laten we onze permit afstempelen en dompelen ons onder in het Khumbu National Parc ! Het pad gaat lichtjes heuvelachtig op en neer, tot we bij de lange suspension bridge aankomen die over de Dudh Kosi rivier hangt. Rechts van ons doemt de Mt Thamserku op (6618m) en levert een magistraal uitzicht af ! Na de suspension bridge stijgen we gestaag naar Namche. De trail zigzagt zich een weg naar boven en na 2 uur zien we voor het eerst de prachtige Mt Everest die uitzicht houdt over de Lhotse-Nuptse graat. We houden halt in Chautara voor het uitzicht en benutten het moment om een kleine lunch tot ons te nemen. Daarna hebben we nog ong 1.5hr nodig om de resterende afstand tot Namche te overbruggen. Namche is de districtshoofdstad en ligt als een amfitheater aan de bergwand gedrukt. In de namiddag kunnen we de Hillary school bezoeken, een wandeling maken door het dorpje of gewoon een beetje rusten.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 05 : Rustdag / acclimatisatie in Namche Bazar (3440m)

  Het is belangrijk dat we vandaag rustig de tijd nemen om aan de hoogte te gewennen. Namche heeft erg veel te bieden, zoals de sherpa markt, de german bakery met zijn overheerlijke gebakjes, de wondermooie panorama’s in het oosten als in het westen of het lokale hospitaal en Hillary school.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 06 : Trekking naar Thame (3800m, 5hr)

  Na het ontbijt maken we ons klaar om richting westen te wandelen. Daardoor hebben we een prachtig zicht op het Rolwaling gebergte aan de overkant van de Bhote Kosi vallei. De route die van hieruit direct naar het noorden leidt, is de oude trading route met Tibet. We dienen eerst steil af te dalen tot bij de Bhote Kosi rivier, vooraleer we steil omhoogklimmen naar Thame. Hier in Thame, heb je een prachtig zicht op de trekking peaks Teng Kangpoche en Kwangde tot aan de Nangpa La pas, die direct naar Tibet leidt. Thame Gompa bevindt zich iets boven het dorpje en biedt plaats aan een van de bekendste festivals in Nepal, het Manu Rimdu festival.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 07 : Trekking naar Marlung (4300m, 5hr)

  Via verschillende kleine nederzettingen, klimmen we gestaag omhoog door een nog altijd groen landschap. Waar je maar kijkt, worden we omringd door met sneeuw bedekte bergtoppen. De trekking is niet moeilijk vandaag, want de kwaliteit van het pad is erg goed en de stijging is gestaag.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 08 : Trekking naar Gokyo via de Renjo Pass (5200m) (4800m, 7hr)

  Vandaag staat een stevige trekking op het programma ! We wandelen naar Gokyo en terwijl we naar de Renjo La pas trekken, zien we onderweg yakkuddes en genieten van het wondermooie uitzicht op de Makalu, de Baruntse, de Everest en nog meer 8000’ers. Hier is de kans ook erg groot, dat we in contact komen met de hier typische berggeiten en met wat geluk spotten we ook een sneeuwluipaard. De Renjo La pas is in het begin een beetje moeilijk, omdat we over rotsachtige ondergrond vrij steil dienen we wandelen. Vroeg en laat in het jaar, kan hier ook nog sneeuw liggen. Onze gidsen begeleiden jullie door de moeilijke passages en de beloning op de top van de Renjo La pas laat alle spierpijn direct vergeten ! Van de Renjo La pas is het niet ver meer naar Gokyo en via het derde meer hebben we een prachtig uitzicht over het kleine dorpje.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 09 : Rustdag in Gokyo, wandeling naar Gokyo Ri (5300m)

  Diegene die de Gokyo Ri willen bestijgen, staan erg vroeg op. Het is een van de mooiste vergezichten die je je in de hele wereld kan voorstellen, als je met zonsopgang boven op Gokyo Ri zit en de zon opkomt op de Mt Everest. We wandelen ong 500m omhoog, om Gokyo Ri tegen 6h00 ’s morgens te bereiken, op een hoogte van 5300m. Voor ons de Mt Everest, met daarlangs de Nuptse, Lhotse en in de verte zelfs de Kanchenjunga. Rechts van ons, de Ama Dablam en een hele reeks indrukwekkende 6000’ers. Links van ons, de Cho Oyu, grijpens na ! Waarlijk een van de beste panorama’s in de hele wereld ! Daarna dalen we af, genieten van het ontbijt en de rest van de dag staat jullie vrij ter beschikking.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 10 : Trekking naar Phortse Thanga (3600m, 6hr)

  Na het ontbijt in Gokyo, dalen we af via de eerste 2 Gokyo meren en zien voor ons de Gokyo vallei. In de verte zien we de Cho Oyu, Tauche, Machermo Peak en nog veel meer prachtige met sneeuw bedekte bergen. We verkiezen om via de oostelijke kant af te dalen, zodat we tijdens de afdaling een prachtig zicht hebben op de kleine dorpjes Machermo en Dole, gelegen op de westelijke valleikant. De wandeling voert ons eerst over de heuvelrug en daarna door dichtbegroeide bossen, waar we zeker in contact gaan komen met fazanten en muskusherten. Phortse Thanga is een klein gehucht gelegen aan de rivier, midden in het bos. Na de dagen in alpine gebied, is de groene omgeving een aangename afwisseling.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 11 : Trekking naar Namche (3440m, 5hr)

  Eerst dalen we verder af door het dichtbegroeide bos met rodedendrons en grote juniper dennen, tot we de rivier oversteken over een grote suspensions bridge. Het gebied is erg mooi versierd met de typische Tibetaanse prayer flags en mani muurtjes, terwijl onder ons de Dudh Koshi rivier wild tekeer gaat. We volgen de Dudh Koshi canyon voor een stukje tot we in Sansa aankomen. Hier sluiten we aan op het pad naar van Namche naar het Everest Base Camp gaat. We stijgen tot in Kyangjuma (3570m) waar we van een lekkere lunch genieten en wandelen dan verder naar Namche.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 12 : Trekking naar Lukla (2850m, 7hr)

  ’s Morgens nemen we de tijd om Namche en zijn prachtige locatie nog eens in ons op te nemen en dalen dan via het steile pad 500m af tot we aan de woeste Dudh Khosi rivier komen en de lange suspension bridge oversteken. Yakkuddes brengen hun kostbare lading omhoog naar Namche en blokkeren soms het hele pad. Daarna verbreed het pad zich en wordt het ook minder heuvelachtig. In Monjo laten we onze permit een laatste keer afstempelen en na een kleine lunch, wandelen we in 1 ruk door tot in Lukla, daarbij verschillende kleine Sherpa nederzettingen passerend. In Lukla nemen we de tijd voor een lekker avondmaal en vieren samen met Himalayan Leaders de succesvolle afsluiting van ons avontuur.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 13 : Vlucht naar Kathmandu (1350m)

  Vandaag vliegen we ’s morgensvroeg terug naar Kathmandu. Terwijl we op de kleine luchthaven aan het wachten zijn, horen we de vliegtuigen al in de verte aankomen. We zien ze echter pas, als ze over de laatste pas komen gevlogen. Het is een erg spannend gezicht, deze kleine 18-seaters zo tegen de prachtige bergcoulisse te zien !! We stappen in en vliegen in ong 40min terug naar Kathmandu, daarbij de oude wandelroute van Edmund Hillary in 1953 volgend. In Kathmandu verzorgen we het transport naar je hotel. De rest van de dag staat je vrij ter beschikking.

 • Dag 14 : Transport naar de internationale luchthaven (1350m)

  Vandaag brengen we je naar de internationale luchthaven van Kathmandu en hopen je volgend jaar terug te mogen begroeten voor een nieuw avontuur !

Beste seizoen

Beste seizoen
Van maart tot december

Inbegrepen:

 • Transport van en naar de luchthaven van Kathmandu.
 • Transport van en naar Kathmandu.
 • Transport van en naar trekkinggebied.
 • Permits voor de trekkingregio.
 • Volpension tijdens de trekking. (a la carte)
 • Ervaren berggids en dragers voor individuen en groepen.
 • Guesthouses tijdens de trekking.
 • Sightseeing in Kathmandu met private gids en privaat transport

Niet inbegrepen:

 • Verzekeringen.
 • Persoonlijke uitgaven (geschenken, alcoholische dranken,...)
 • Inentingen. (voor Belgie, via het Tropisch Instituut, voor Nederland via de GGD)

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden