• Gemiddeld ***
 • 5,380 M
 • 11 Dagen lodge
 • 4 Dagen hotel
 • 11 Dagen trekking

Trekking informatie :

 • Trekkinggebied : Khumbu NP (Mt Everest)
 • Cultuur : Sherpa’s
 • Maximale hoogte : Kalla Pattar (5550m) en EBC (5380m)
 • Totaal aantal wandeldagen : 11 dagen
 • Beste tijd : begin februari tot einde mei en van begin september tot einde december
 • Moeilijkheidsgraad :  ***(*)
 • Trekking type : lodge trekking
 • Uitzichten : Ama Dablam, Lhotse, Everest, Khumbu Vallei, Cho Oyu
 • Reis kan geboekt worden vanaf 1 deelnemer, persoonlijke wensen zetten we graag om (bv 1 dag meer of 1 dag minder)

 

Namasté ! Himalayan Leaders biedt een avontuurlijke versie van de Everest-trekking aan in een fascinerend en populair avontuur. Onder begeleiding van onze ervaren berggidsen, stap je door het Khumbu National Parc, aanvankelijk door steeds kleiner wordende sherpadorpen en door een prachtige natuur die in volle bloei staat. In plaats van naar het noorden te wandelen richting EBC, trekken we naar het oosten naar het bekende Everest Base Camp gebied. Naarmate we stijgen, raak je steeds meer in de ban van de wondermooie bergketens die je langs alle kanten omringen. Hoogtepunt is de beklimming van de Kalla Pattar, 5550m en een bezoek aan het EBC op 5380m. Beide staan garant voor een schitterend uitzicht op het Everest-massief met 8000’ers als de Cho Oyu, de Mt Everest, de Kanchenjunga en ook de Lhotse en Nuptse.

 

Dag per dag schema Nepal Trekking : 15d Everest Base Camp Trekking

 • Dag 01 : Aankomst Nepal

  Aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu en warm onthaal door Jagat, onze kantoormanager. Hij vergezelt jullie naar Hotel Fuji, jullie “base camp”. Op wens kunnen we voor jullie natuurlijk ook een ander hotel boeken. Na de nodige verfrissingen volgt een eerste kennismaking met jullie gidsen en dragers en met de hoofdstad Kathmandu. ’s Avonds volgt een welkomstdiner naar goede Himalayan Leaders traditie !

  Hotel + D

 • Dag 02 : Sightseeing Kathmandu

  Op basis van jullie persoonlijke wensen, richten we vandaag een aangename sightseeingtour in, onder leiding van een ervaren en gelicentieerde gids. Graag reserveren we vandaag ook tijd voor last moment inkopen.

  Hotel + O

 • Dag 03 : Vlucht naar Lukla en trekking naar Phakding (2652m, 3-4hr)

  Na het ontbijt verzorgen we het transport naar de nationale luchthaven van Kathmandu voor onze vlucht naar Lukla (2850m). Lukla staat bekend als de EBC luchthaven, omdat de meeste trekkers die in het Khumbu-gebied komen wandelen, naar Lukla vliegen. Tijdens de vlucht kan je de oude Jiri naar Lukla wandelroute goed volgen. Deze route, die Edmund Hillary voor het eerst in 1953 opende, wordt nog slechts zelden benut. Na een avontuurlijke vlucht van 40 minuten door een wondermooie groene omgeving, wacht ons een spectaculaire landing. Het is wellicht een van de mooiste vluchten die je naar een afgelegen gebied kan maken. We laden alles uit en maken ons klaar voor een korte trekking naar het volgende dorp, Phakding. Onderweg houden we even halt voor het bezoek aan een klein klooster.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 04 : Trekking naar Namche Bazar (3440m, 5-6hr)

  We wandelen eerst door een prachtig stukje dennenbos tot in het dorpje Monjo. Hier laten we onze permit afstempelen en dompelen ons onder in het Khumbu National Parc ! Het pad gaat lichtjes heuvelachtig op en neer, tot we bij de lange suspension bridge aankomen die over de Dudh Kosi rivier hangt. Rechts van ons doemt de Mt Thamserku op (6618m) en levert een magistraal uitzicht af ! Na de suspension bridge stijgen we gestaag naar Namche. De trail zigzagt zich een weg naar boven en na 2 uur zien we voor het eerst de prachtige Mt Everest die uitzicht houdt over de Lhotse-Nuptse graat. We houden halt in Chautara voor het uitzicht en benutten het moment om een kleine lunch tot ons te nemen. Daarna hebben we nog ong 1.5hr nodig om de resterende afstand tot Namche te overbruggen. Namche is de districtshoofdstad en ligt als een amfitheater aan de bergwand gedrukt. In de namiddag kunnen we de Hillary school bezoeken, een wandeling maken door het dorpje of gewoon een beetje rusten.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 05 : Rustdag / acclimatisatie in Namche Bazar (3440m)

  Het is belangrijk dat we vandaag rustig de tijd nemen om aan de hoogte te gewennen. Namche heeft erg veel te bieden, zoals de sherpa markt, de german bakery met zijn overheerlijke gebakjes, de wondermooie panorama’s in het oosten als in het westen of het lokale hospitaal en Hillary school.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 06 : Trekking naar Tengboche (3860m, 5-6hr)

  Na het ontbijt in Namche, starten we onze trekking naar Tengboche en genieten van het prachtige uitzicht op de Mt. Everest, Nuptse, Lhotse en de Ama Dablam. Daarna dalen we ong 400m af door een groot dennenbos om dan direct daarna tot in Tengboche te stijgen. We worden zeker begeleid door een kudde yaks die op weg zijn naar het EBC of naar Gokyo om er hun voorraden af te laden. In Sansa, een kleine nederzetting, splitst de weg zich. Naar het westen toe draait zich de weg naar Gokyo, naar het noorden toe volgen wij dan de weg naar het Everest Base Camp.

  Daarna steken we de met gebedsvlaggen versierde brug over over de Dudh Koshi rivier en bereiken zo Phunki Thenga, een kleine nederzetting met een paar theehuizen en een kleine legerpost te midden van de alpine bossen. Na een ontspannen lunch in Phunki Thenga wandelen we nog een stuk door het dichtbegroeide dennenbos en komen dan al snel in Tengboche aan. Hier opent zich voor ons een prachtig schouwspel, van het eeuwenoude Tengboche klooster, met op de achtergrond de magische 8000’ers. Tengboche is een geweldige plek voor close-up uitzichten op Ama-Dablam, Nuptse, en Everest en het heeft het grootste boeddhistische klooster in de Khumbu regio. We bezoeken het klooster en nemen deel aan de hoofdceremonie.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 07 : Trekking naar Dingboche (4360m, 5-6hr)

  Vanuit Tengboche naar Dingboche wandelen, biedt een van de mooiste panorama’s in de wereld. We wandelen vandaag richting Mt Everest, maar eerst maken we nog een paar mooie foto’s van het klooster in Tengboche. ’s Morgensvroeg, met de opkomende zon op de Mt Everest, kan je prachtige foto’s maken van het klooster. Daarna dalen we af door een dicht dennen- en rodedendronbos tot we aan de Dudh Kosi komen en een oude houten suspension bridge oversteken. We kiezen het pad dat naar het oosten loopt en direct daarna doemt de Ama Dablam in al haar schoonheid voor ons op !! We klimmen langzaam uit de vallei omhoog en komen in Pengboche aan. Daarna wandelen we bijna constant tussen de mani muurtjes van dorpje tot dorpje. Elk uur komen de Mt Everest en de Ama Dablam dichter, en je hebt haast het gevoel dat ze binnen reikwijdte zijn ! In de namiddag wandelen we verder over de heuvelrug tot we in Pheriche aankomen. Hier bezoeken we het hospitaal van het HRA, het Himalayan Rescue Association. Daarna trekken we verder en de vallei opent zich voor ons. Eerst dalen we steil af en steken de vallei over richting Ama Dablam, om dan aan de andere kant via een steil pad, terug hoogte te winnen en via diverse mani muurtjes en kleine landbouwvelden (gerst, boekweit, aardappelen) in Dingboche aan te komen. Voor onze lodge doemt de Ama Dablam op.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 08 : Trekking naar Lobuche (4940m, 3-4hr)

  We staan ’s morgens al vroeg op en wel om van het heerlijke panorama te genieten. Met de opkomende zon, verandert de hele Ama Dablam groep in een oranje gloed en dit levert spectaculaire foto’s op ! Daarna ontbijten we en maken ons klaar om naar Duglha te trekken. Hiervoor dienen we eerst over een licht stijgend pad te trekken, dat technisch niet moeilijk is, maar na 30min verandert in een erg steil en rotsachtig stuk. Dit is het begin van de Khumbu gletsjer morene ! We vinden onze weg door de met stenen bezaaide helling en stijgen verder naar Chupki Lhara, waar we een fantastisch zicht hebben op de ons omringende bergen. Hier vinden we talloze stupa’s terug, die opgebouwd zijn om gestorven bergbeklimmers te herdenken. Oa Scott Fischer, de bekende amerikaanse bergbeklimmer en ook Babu Chiri Sherpa, 10x Everestbeklimmer, worden hier herdacht. Daarna daalt het pad even af in de Khumbu gletsjer en we bevinden ons hier pal tegenover verschillende grote bergen : Khumbutse, Lingtren, Pumori en Mahalangur Himal ! We zijn nu in de buurt van de Mount Everest, maar de hoogste berg ter wereld blijft nog even verborgen achter de heuvelrug. Rechts van ons zien we wel de Nuptse hoog boven de rest uitsteken. Hier, langs het kabbelende beekje, ligt Lobuche, een kleine nederzetting gebouwd om beter te kunnen acclimatiseren.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 09 : Trekking naar Gorak Shep (5170 m) - Everest Base Camp (5364 m) (8-9 hr)

  Vanuit Lobuche is het niet ver meer naar Gorak Shep. We trekken door een sneeuwwand van de Khumbu gletsjer over een licht stijgend pad naar Gorak Shep, 3 kleine lodges op een vlak stuk, met uitzicht op de Mt Everest. We houden halt voor de lunch en om onze bagage op onze kamer te leggen, en maken daarna nog een kleine wandeling naar het Everest Base Camp !! We staan hier midden in een waanzinnig panorama, waar talloze reusachtige bergen een machtig decors vormen. Daaronder bv de North Ridge van de Mount Everest, samen met Mt. Pumori, Mahalangur, Lingtern, Khumbutse en de Nuptse ! We nemen de tijd om foto’s te maken en keren dan terug naar Gorak Shep.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 10 : Kalla Pattar en trekking naar Dingboche (3900m, 8-9hr)

  We staan erg vroeg op en maken ons op pad naar de Kalla Pattar, hierbij de talloze gebedsvlaggen en mani muurtjes volgend. Daarvoor dienen we ong 400m te klimmen over een langzaam stijgende helling, die ons naar het meest spectaculaire uitzichtspunt in de Khumbu regio voert : de Kalla Pattar ! We zijn getuige van de opkomende zon die de Mt Everest in een magisch oranje kleur inpakt. Links en rechts van ons, doemen de andere 7000’ers en 8000’ers uit de nacht op en bieden ons een werkelijk weergaloos panorama. Daarna dalen we terug af naar Gorak Shep en ontbijten. We pakken onze rugzak en dalen terug af naar Dingboche, nog nagenietend van deze heerlijke momenten.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 11 : Trekking naar Tengboche (3800m, 5hr)

  Vandaag is een gemakkelijke dag, want het gaat in dalende lijn terug naar Tengboche. Vanuit Dingboche wandelen we direct naar Tengboche en wandelen daarbij vrij lang langs de Dudh Kosi rivier. Daarna trekken we door de dichtbegroeide bossen met rodedendrons en jeneverbesstruiken, tot we de laatste klim inzetten naar Tengboche. Als we op tijd in Tengboche aankomen, genieten we samen nog een keer van de hoofdceremonie.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 12 : Trekking naar Namche Bazzar (3440m, 5-6hr)

  We nemen rustig de tijd om uit te slapen en na het ontbijt gaat het verder in dalende lijn naar Namche Bazar. We dalen ong een uurtje af door de dichtbegroeide dennenbossen tot helemaal aan de rivier en daarna klimmen we over de met gebedsvlaggen versierde brug naar de andere kant van de Dudh Kosi kloof. In Sansa houden we nu links en gestaag klimmen we verder tot we in Kyangjuma (3570m) aankomen. Hier genieten we van een lekkere lunch. Daarna is het niet ver meer tot in Namche. Met elke stap die we zetten, verdwijnt de Mt Everest een beetje meer achter de horizont…

  Lodge + O + L + D

 • Dag 13 : Trekking naar Lukla (2850m, 7hr)

  ’s Morgens nemen we de tijd om Namche en zijn prachtige locatie nog eens in ons op te nemen en dalen dan via het steile pad 500m af tot we aan de woeste Dudh Khosi rivier komen en de lange suspension bridge oversteken. Yakkuddes brengen hun kostbare lading omhoog naar Namche en blokkeren soms het hele pad. Daarna verbreed het pad zich en wordt het ook minder heuvelachtig. In Monjo laten we onze permit een laatste keer afstempelen en na een kleine lunch, wandelen we in 1 ruk door tot in Lukla, daarbij verschillende kleine Sherpa nederzettingen passerend. In Lukla nemen we de tijd voor een lekker avondmaal en vieren samen met Himalayan Leaders de succesvolle afsluiting van ons avontuur.

  Lodge + O + L + D

 • Dag 14 : Vlucht naar Kathmandu (1350m)

  Vandaag vliegen we ’s morgensvroeg terug naar Kathmandu. Terwijl we op de kleine luchthaven aan het wachten zijn, horen we de vliegtuigen al in de verte aankomen. We zien ze echter pas, als ze over de laatste pas komen gevlogen. Het is een erg spannend gezicht, deze kleine 18-seaters zo tegen de prachtige bergcoulisse te zien !! We stappen in en vliegen in ong 40min terug naar Kathmandu, daarbij de oude wandelroute van Edmund Hillary in 1953 volgend. In Kathmandu verzorgen we het transport naar je hotel. De rest van de dag staat je vrij ter beschikking.

  Hotel + O

 • Dag 15 : Transport naar de internationale luchthaven (1350m)

  Vandaag brengen we je naar de internationale luchthaven van Kathmandu en hopen je volgend jaar terug te mogen begroeten voor een nieuw avontuur !

  Hotel + O

Beste seizoen

Beste seizoen
Van maart tot december

Inbegrepen:

 • Transport van en naar de luchthaven van Kathmandu.
 • Transport van en naar Kathmandu.
 • Transport van en naar trekkinggebied.
 • Permits voor de trekkingregio.
 • Volpension tijdens de trekking. (a la carte)
 • Ervaren berggids en dragers voor individuen en groepen.
 • Guesthouses tijdens de trekking.
 • Sightseeing in Kathmandu met private gids en privaat transport

Niet inbegrepen:

 • Verzekeringen.
 • Persoonlijke uitgaven (geschenken, alcoholische dranken,...)
 • Inentingen. (voor Belgie, via het Tropisch Instituut, voor Nederland via de GGD)

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden