• Gemiddeld ***
 • 5,410 M
 • 18 Dagen lodge
 • 6 Dagen hotel
 • 19 Dagen trekking

Trekkinginformatie  :

 • Route: Classic Annapurna Around / Annapurna Circuit
 • Moeilijkheidsgraad : ****(*) : voor verdere uitleg
 • Aantal trekkingdagen : 21 dagen
 • Hoogste overnachting : 4800 m
 • Maximale hoogte : 5410 m (Thorung La)
 • Beste tijd : begin februari tot einde mei en van begin september tot einde december
 • Trekking type : lodge trekking
 • Uitzichten : Annapurna massief (+8000’ers), Dhaulagiri massief (+8000’ers)
 • Reis kan geboekt worden vanaf 1 deelnemer, persoonlijke wensen zetten we graag om (bv 1 dag meer of 1 dag minder)

Deze tocht is een van de populairste trektochten. Elk dorp heeft zijn lodges volgens het ACAP (Annapurna Conservation Area Project) en daarom is deze trekking een lodge en geen tent trekking.

Gelieve er rekening mee te houden dat er voor het volledige Annapurnagebied, meerdere trekkingcombinaties mogelijk zijn. Indien u bv een annapurna base camp wilt combineren met een trek naar Jomsom, dan kan u ons daarvoor altijd contacteren. We maken dan een trekking op maat, zonder meerprijs !

De hele trektocht rond de Annapurnaketen heeft een lengte van 327 kilometer. Onze trekking start met de busrit  van Kathmandu over de National Highway naar Besisahar. We volgen de Marshyangdi Rivier, de Raging River, en lopen door groene rijstvelden en langs plantages tot je de met eikebomen en dennen begroeide bossen bereikt. Zodra je de Manangvallei binnenkomt zie je de omgeving veranderen. De dorpjes hier hebben toegangspoorten, vaak met ingemetselde gebedsmolentjes.

De dag voor je over de 5.416 m. hoge Thorung La pas gaat, overnacht je als iedereen goed geacclimatiseerd is in het Thorung Phedi high camp op een hoogte van 4.920 meter. Na de pas volgt er een lange afdaling naar Muktinath, een belangrijke pelgrimsplaats voor boeddhisten en hindoes. Als er voldoende tijd is maken we een kleine omweg en trekken we door Kagbeni, een historische handelsplaats voor leer. Daarna volgt de route de Kaligandaki Riviervallei tot aan Jomsom, waar je met het vliegtuig terug kunt vliegen naar Kathmandu, indien je niet over voldoende tijd beschikt de hele tocht af te leggen.

Na Jomsom loop je naar Marpha en Tatopani. Tatopani, dat ‘heet’ water betekent, dankt zijn naam aan de heetwaterbronnen, die zich daar bevinden. Het volgende plaatsje dat we aandoen is Ghorepani, waarna we uiteindelijk via Gandrung, Tolka en Hyanja, Pokhara bereiken.

Deze trektocht biedt een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met de cultuur en leefwijze, van op zijn minst een zestal verschillende etnische groeperingen. Geen enkele andere tocht in Nepal is zo gevarieerd. Ondanks dat de route niet veel grote hoogteverschillen kent, vereist het nemen van de Thorung La pas, een goede fysieke conditie.

Dag per dag schema Nepal Trekking : 24d Annapurna Circuit Trekking

 • Dag 01 : Aankomst in Kathmndu

  Aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu en warm onthaal door Jagat, onze kantoormanager. Hij vergezelt jullie naar Hotel Fuji, jullie “base camp”. Na de nodige verfrissingen volgt een eerste kennismaking met jullie gidsen en dragers en met de hoofdstad Kathmandu. ’s Avonds volgt een welkomstdiner in het The Northfield Cafe. Hotel + D.

 • Dag 02 : Sightseeing Kathmandu

  Op basis van jullie persoonlijke wensen, richten we vandaag een aangename sightseeingtour in, onder leiding van een ervaren en gelicentieerde gids. Hotel + O

 • Dag 03 : Busrit Kathmandu naar Besisahar

  Vroeg in de morgen vertrekken we uit Kathmandu en rijden we met de bus naar Besisahar. Als we niet te laat aankomen zullen we waarschijnlijk al met de trektocht beginnen, om de eerste loopdag iets lichter te maken. Lodge + D.

 • Dag 04 : Besisahar naar Bahundanda (1310 meter, 4hr)

  Vandaag wandelen we langs de rivier en daarna verder omhoog naar Denauti via het rotsachtige pad naar de Marshyangdi Khola. Onderweg passeren we interessante dorpjes, met namen als Khudi, Ngadi en Lampa. Het is een lange loopdag met aan het einde nog een flinke klim voor je in Bahundanda aankomt.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 05 : Bahundanda naar Chamje (2430 meter, 5hr )

  We trekken langs schitterende watervallen, doorkruisen bossen vol met exotische vogels en doen dorpjes aan die bewoont worden door afstammelingen van de Tibetanen. Onderweg vind je overal hotelletjes en teahouses.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 06 : Chamje naar Bagarchhap (2160 meter, 6hr)

  Dit is een dorp met huizen die in de Tibetaanse stijI zijn gebouwd. Het kloostertje van het dorp heet Diki Gompa en als we de garant kunnen vinden bekijken we dit heiligdom ook nog even van binnen.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 07 : Bagarchhap naar Chame (2630 meter, 5-6hr)

  Chame is een mooi dorp om te overnachten, gelegen aan de Marsyangdi, die je hoort tot op je kamer. Een aantal jaren geleden was dit het districtshoofdkwartier van Manang. Je vindt er een politiepost, een school, een post voor medische verzorging, een postkantoor, bank, er is een radioverbinding en ze hebben er elektriciteit. Onderweg kunnen we al regelmatig genieten van indrukwekkende bergen, zoals de Annapurna II (7.937 m.) en IV (7.525 m.), de Ganesh Himal en de Manaslu Himal (8.156 m.).
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 08 : Chame naar Pisang (3190 m, 6hr)

  Vanuit Chame trekken we verder naar Pisang. Onderweg passeren we een verlaten Khampa nederzetting, bekend onder de naam Bratang. Er is daar een steen opgericht ter nagedachtenis aan een Japanse klimmer, die is omgekomen in een lawine. Je ziet de streek veranderen en door de bossen trekken we langzaam naar een alpine omgeving. Prachtige vergezichten op oa de Chulu East. In de namiddag is er tijd om Upper Mustang te bezoeken, zeker de moeite waard.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 09 : Pisang naar Manang (3335 meter, 5-6hr).

  Vandaag passeren we een dorp met de naam Nyseyang. Bij dit dorp, dat naar het verbouwde gerst is vernoemd, groeien ook aardappels en bonen. In september zie je hier overal het oogsten dat nog volledig met de hand gebeurd. De bedding van de rivier is breed en zorgt voor ruime akkers. In de verte zie je grafzerken, uitgehouwen in de rotswanden. De levensstandaard ligt hier hoger en in Manang kun je, indien nodig, medicijnen en warme kleding kopen. Ook houden ze hier dagelijks een lezing over hoogteziekte bij de Himalayan Rescue. Er is ook een satellietverbinding voor contact met het thuisfront via telefoon en internet. Een ideale plaats voor een acclimatisatiedag !
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 10 : Rustdag in Manang.

  Deze dag benutten we om ons lichaam aan de hoogte te laten wennen. Als je hier de bergrug aan de noordkant beklimt zul je beloond worden met een schitterend uitzicht op de Annapuna II en IV, en verschillende gletsjers.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 11 : Manang naar Yak Kharka. (4000 meter, 7-8hr)

  We steken de rivier over en klimmen omhoog naar Tingi, waarna we het pad naar de Marsyangdivallei volgen. Letdar is de een na laatste overnachtingsplaats voor de pas. De omgeving wordt iedere dag indrukwekkender nu je steeds dichter bij de hoge bergen komt.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 12 : Yak Kharka naar Thorung Phedi naar High Camp. (4800m, 7hr)

  Als iedereen goed geacclimatiseerd is, leggen we alvast het eerste en steilste deel naar de top af en overnachten we in het High Camp (4.920 m.). Eerst moeten we een houten brug over om Thorung Phedi (4.420 m.) te bereiken. Sneeuwval kan de 5.416 meter hoge Thorung la pas onbegaanbaar maken. In dat geval is het enorm druk in de lodges voor de pas. De dag dat we de pas nemen vertrekken we rond 5 uur in de morgen. Een enkeling gaat al om drie uur ’s morgens op pad. Deze dagtocht is heel indrukwekkend met steile rotswanden en prachtige vergezichten.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 13 : Thorung Phedi naar Muktinath (3800 meter, 7-8hr)

  Bovenop de pas heb je een oogverblindend mooi uitzicht op de Pisang piek, de Annapurna II en vele andere besneeuwde bergreuzen. Daarna volgt de lange afdaling naar Muktinath.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 14 : Muktinath naar Kagbeni (3750m, 6hr)

  ’s Morgensvroeg nemen we de tijd om rond te kijken bij de tempels in Muktinath. In een van deze heiligdommen bevindt zich een eeuwig brandende vlam en direct daarnaast stroomt er water uit de rotsen. Vervolgens gaan we op weg naar Kagbeni, dat op de grens naar het Mustanggebied ligt. We dalen hoofdzakelijk af en genieten onderweg van de schitterend uitgeslepen rotsen.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 15 : Kagbeni naar Jomsom (2713 meter) of door naar Marpha (2680 meter) (5hr of 7hr)

  Degenen die de tocht in willen korten, kunnen vanaf Jomsom met het vliegtuig terug naar Pokhara en door naar Kathmandu. Aan deze kant van de pas ziet de natuur er heel anders uit en vertoont het veel overeenkomsten met Tibet. Tijdens deze tocht passeren we door een stuk woestijn waar het hard waait na 11hr ’s morgens.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 16 : Jomsom (Marpha) naar Kalopani (2580 meter, 4hr of 6hr)

  Door de opgebouwde conditie en doordat het pad naar beneden loopt wordt de tocht steeds gemakkelijker. De natuur die je hier omringt zal een onvergetelijke indruk op je maken. Regelmatig zul je verrast worden door een blik op de Dhaulagiri, de Nilgiri, de Annapurna I en de vele andere toppen. Lodge + O + L + D.

 • Dag 17 : Kalopani naar Tatopani (1680 meter, 5-6hr)

  Tatopani betekent in het Nepalees ‘heet water’. Dit dorpje heeft zijn naam dan ook te danken aan de heetwaterbronnen die je hier vindt. Tegen een kleine vergoeding kun je een bad nemen in dit bijzondere warme water, een heerlijk gevoel.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 18 : Tatopani naar Shikha (2000m, 5-6hr)

  In Tatopani doen we het vanmorgen rustig aan en gaan we na de lunch op weg naar Ghorepani. Dit is een lange en zware loopdag die via ontelbare trappen omhoog voert. Afhankelijk van onze starttijd zullen we er dus voor kiezen om in Shikha of Chitre te overnachten.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 19 : Shikha naar Ghorepani (2775 meter, 5hr)

  Ghorepani betekent paardenwater in de landstaal. Langs deze route kun je weer volop genieten van de uitgestrekte bergketens van de Dhaulagiri, de Tukuche, de Annapurna south, Annapurna I, Nilgiri, Himalchuli en verschillende indrukwekkende gletsjers.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 20 : Ghorepani naar Tirkhedhunga (1577 meter, 5hr)

  We staan vroeg op en lopen in het donker de heuvel Poon Hill op om van een prachtige zonsopkomst in de bergen te genieten. Daarna gaan we, na het ontbijt, via de beroemde trappen van Ulleri naar beneden en verrast de natuur ons met sprookjesachtig heldere bergbeekjes en watervallen.
  Lodge + O + L + D.

 • Dag 21 : Tirkhedhunga naar Pokhara (930m, 4hr wandelen, dan 75km per jeep naar Pokhara)

  We lopen nog enkele uren door kleine dorpjes, waarna we bij ons eindpunt Birethanti de bus naar Pokhara nemen. Hier vieren we samen met onze berggids en dragers een feest om de goede afloop te vieren !
  Hotel + O

 • Dag 22 : Pokhara - Kathmandu

  Vanuit Pokhara nemen we terug de bus (ong 6-8hr) of het vliegtuig naar Kathmandu (30min). De rest van de dag staat je vrij ter beschikking.
  Hotel + O

 • Dag 23 : Kathmandu sightseeing / vertrek naar europese luchthaven.

  Vandaag is de laatste dag in Kathmandu. Afhankelijk van je vlucht kunnen we nog een kleine sightseeing inlassen. Daarna transport naar de luchthaven van Kathmandu.
  Hotel + O.

Beste seizoen

Beste seizoen
Van maart tot november

Inbegrepen:

 • Transport van en naar de luchthaven van Kathmandu.
 • Transport van en naar Kathmandu.
 • Berggids en dragers
 • Volpension tijdens de trekking. (3 maaltijden a la carte)
 • Goede kwaliteitsguesthouses tijdens de trekking.
 • Private sightseeing in Kathmandu met cultuurgids en privaat vervoer.
 • Transport van en naar trekkinggebied.
 • Permits voor de trekkingregio.

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke verzekering
 • Persoonlijke uitgaven (geschenken, alcoholische dranken,...)

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden