• Zwaar *****
 • 11 Dagen tent
 • 5,421 M
 • 6 Dagen lodge
 • 7 Dagen hotel
 • 17 Dagen trekking

Trekking informatie :

 • Trekkinggebied : Alternatieve Annapurna omronding, met Musokanta La 5400m en het Nar Phu gebied
 • Maximale hoogte : 5455 m (Musokanta La)
 • Maximale overnachtingshoogte : 5000m (Tilicho Lake)
 • Totaal aantal wandeldagen : 18 dagen
 • Beste tijd : begin februari tot einde december
 • Moeilijkheidsgraad :  ***(*)
 • Trekking type : lodge trekking
 • Uitzichten : Ama Dablam, Lhotse, Everest, Khumbu Vallei, Cho Oyu
 • Reis kan geboekt worden vanaf 1 deelnemer, persoonlijke wensen zetten we graag om (bv 1 dag meer of 1 dag minder)

Introductie :

Het Annapurna-gebied is naast het Everest (Khumbu-gebied), het populairste trekkinggebied in Nepal. Om de Annapurna Circuit in een nog avontuurlijker kleedje te steken, hebben we daarom een alternatieve trekking georganiseerd, met expeditietrekjes !!

Het is een zware variatie op de Annapurna Circuit, waarbij we zoveel mogelijk afwijken van de bestaande paden. We trekken eerst richting het Nar Phu gebied en steken dan via Manang over naar het Tilicho Lake. We dalen daarna af via de Musakanta La en trekken vanuit Marpha terug naar Jomsom.

Daarmee is deze trekking/expeditie bedoelt als “kleine broertje” van de 31d durende Annapurna Alternatief Expeditie.

Dag per dag schema Nepal Trekking : 24d Mesokanta La Trekking

 • Dag 01 : Aankomst Nepal

  Aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu en warm onthaal door Jagat, onze kantoormanager. Hij vergezelt jullie naar Hotel Fuji, jullie “base camp”. Na de nodige verfrissingen volgt een eerste kennismaking met jullie gidsen en dragers en met de hoofdstad Kathmandu. ’s Avonds volgt een welkomstdiner in het The Northfield Cafe.
  Hotel + D.

 • Dag 02 : Sightseeing Kathmandu

  Op basis van jullie persoonlijke wensen, richten we vandaag een aangename sightseeingtour in, onder leiding van een ervaren en gelicentieerde gids. Graag reserveren we vandaag ook tijd voor last moment inkopen.
  Hotel + O

 • Dag 03 : Rit naar Besisahar en trekking naar Nadi (7-8hr rit + 2,5hr trekking, 920m)

  Vandaag rijden we na het ontbijt de stad uit. Eerst dienen we een stukje te klimmen om daarna via de valleirand, in de richting van Pokhara te rijden. Onze private bus brengt jullie naar Besisahar, een rit van ong 7hr. Hier beginnen we de trekking met het oversteken van een indrukwekkende suspension bridge, die de woeste Marsyangdi rivier overbrugd. Via een doolhof van kleine wandelwegen, trekken we klimmend en dalend naar Bulbule. Van hieruit is het nog slechts een uurtje wandelen naar Nadi.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 04 : Trekking naar Jagat (5-6hr, 1285m)

  Vandaag begint de dag met een steile afdaling naar de Marsyangdi rivier om er opnieuw een lange suspension bridge over te steken. Daarna klimmen we terug omhoog en genieten van hieruit het prachtige uitzicht op Nadi. We klimmen gestaag verder en via verschillende stenen mani muurtjes komen we aan in Jagat.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 05 : Trekking naar Dharapani (5hr, 1943m)

  Na het ontbijt wandelen we over een rotsachtig pad naar de oever van de Marsyangdi rivier en zien hoe de rivier zich erg woest door de canyon drukt. Niets voor niets staat de Marsyangdi rivier bekend als een van de beste wild water rafting rivieren ter wereld ! Zelfs als we weer aan de andere oever omhoogwandelen, blijven we de rivier nog lang horen. Na 2 uur, opent zich de canyon langzaam en bereiken we Tal. Tal is een klein dorpje, gelegen aan de oevers van de Marsyangdi, maar heeft alles weg van een klein paradijs. De kans dat je verliefd geraakt op Tal, is erg groot. We lunchen hier in deze prachtige coulisse en wandelen dan verder over een lange suspension bridge naar Dharapani. In de verte zien we al de met sneeuw bedekte bergen. Ook zie je overal de kleine waterkrachtcentrales. Niet groter als een klein tuinhuisje zorgen ze voor de stroom in elk dorp.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 06 : Trekking naar Koto (6hr, 2700m)

  We staan vroeg op en wandelen via een klein veld het dorp uit. Aan de rechterkant van de vallei, zien we het tweede deel van Dharapani. Dit deel van het dorpje is ontstaan, omdat hier de Manaslu vallei aansluit op de Annapurna vallei. Direct voor ons verschijnt de prachtige Annapurna II en na een korte klim komen we aan in Bagarcchap. Dit is een Bhotia dorpje en overal wapperen de gebedsvlaggen. We blijven klimmen door de pijn- en eikenbossen en in Dhanakyu passeren we een oorverdovende waterval. Het uitzicht op de verschillende Annapurna’s is indrukwekkend en via een stenen trap en een stevige, uit de rotsen uitgeholde weg bereiken we een suspension bridge die ver boven de Marsyangdi rivier hangt. We wandelen verder door een dichtbegroeid dennenbos en na een tijdje opent zich de vallei, met zicht op de Manaslu en komen we in Ratamron aan. Hier, omringd door rodedendrons, wandelen we over een licht stijgend pad naar het kleine dorpje Koto.
  Tent + O + L + D

 • Dag 07 : Trekking naar Meta (7-8hr, 3700m)

  Na het ontbijt trekken we over smalle paadjes verder naar Meta. Het verschil met gisteren is enorm. Het eerste deel is erg heuvelachtig met veel krachtige klimmetjes en we bereiken Choto als we een lange mani muur zien. Hier zijn we direct uitgezet aan de natuurelementen en de wind kan hier in de Nar Phu Kola vrij hard waaien. We steken een lange suspension bridge over en zien de vallei voor ons gaandeweg versmallen. De rotsen rondom ons worden ruiger, het landschap woester, de watervallen groot en krachtig. Hier slaan we onze tenten op, in de buurt van de hot springs.
  Tent + O + L + D

 • Dag 08 : Trekking naar Junum (6-7hr, 4000m)

  We staan vroeg op vandaag, want we hebben een intensieve dag voor de boeg en Junum is een erg fijne plaats om rond te hangen. We beginnen de dag met het oversteken van de Methang Khola rivier en klimmen dan gestaag en met magnifieke uitzichten rondom ons naar de weilanden van Methang. Hier in Methang staan enkele eeuwenoude stupa’s met op de achtergrond de Kang Guru. Een heerlijk moment van rust op deze wonderbaarlijke locatie ! Het dorpje Methang zelf is al lang verlaten en als je het pad naar het westen volgt, kom je vanzelf in het Kang Guru base camp, een erg moeilijk te beklimmen 6000’er. Wij kiezen voor de oostelijke route en wandelen over een vrij vlak en gemakkelijk pad naar Junum.
  Tent + O + L + D

 • Dag 09 : Trekking naar Phu (7-8hr, 4200m)

  Ook vandaag begint de dag met een steile klim, deze keer naar het verlaten dorpje Kyan. De ingang van het dorpje is gekenmerkt door een van de langste mani muurtjes in Nepal. Op een hoogte van 70m boven de rivier, wandelen we dan door een soort tunnel, uitgehouwen in de rotswand en dalen daarna steil af naar de rivieroever. Hier houden we even halt en wandelen dan langs de rivier verder, daarbij verschillende mani muurtjes passerend. De vallei is erg ruw en woest en biedt prachtige panorama’s. Om de volgende vallei, de Phu vallei te bereiken, klimmen we nog een keer erg steil omhoog naar de valleirand tot in Phuohu Yalgoe en vinden hier de toegang tot de Phu Vallei. Ongeveer een uurtje later komen we aan in Phu Kola en dienen dan nog een stuk te klimmen om het dorp te bereiken. Phu is een vrij groot dorp, het 30 huizen en een populatie van niet minder dan 200 inwoners.
  Tent + O + L + D

 • Dag 10 : Rustdag, wandeling in Phu

  We doen het rustig aan vandaag en genieten van de prachtige omgeving. We doen een wandeling door het dorp en bezoeken het eeuwenoude klooster.
  Tent + O + L + D

 • Dag 11 : Trekking naar Naar (tentenkamp) (5-6hr, 4110m)

  Na het ontbijt trekken we verder naar Naar. Dit betekent dat we een stukje terug dienen te wandelen naar de Phuohu Yalgoe om dan richting Chaku te wandelen. Van hieruit gaat het gedurende 2 uur richting Phu Khola over ligt heuvelachtig terrein met heerlijke vergezichten. Na Phu Khola wordt het ruiger en dienen we 2 keer via een suspension bridge de valleikant te wisselen. Aangekomen in Phedi, gaat het even steil omhoog naar Naar, omringd van groene grasvelden en met sneeuw bedekte bergen. We verblijven hier in ons eigen tentenkamp.
  Tent + O + L + D

 • Dag 12 : Trekking naar Kangla Phedi (4-5hr, 4530m)

  Vanuit ons tentenkamp gaat het vandaag eerst steil omhoog naar het dorpje Naar. De klim duurt ong 2 uur maar in het dorp aangekomen, staan we in een wondermooie omgeving ! We nemen hier de lunch en doen het rustig aan, verkennen het dorpje en genieten van het landschap. Van hieruit gaat het eerst een beetje bergaf en daarna over een licht heuvelachtig terrein weer omhoog naar de morene van Temdenzon Khola naar de voet van de Kang La pas. Hier overnachten we in een ruige omgeving met talloze 6000’ers rond om ons.
  Tent + O + L + D

 • Dag 13 : Trekking naar Ngawal (7-9hr, 3750m)

  Vandaag staat een harde en lange dag op het programma, maar we worden er ook wel erg stevig voor beloond ! Eerst en vooral staat de lange, langzame klim naar de hoge en ruige Kang La pas op het menu. Tweemaal kort na elkaar dienen we een erg steile passage te overwinnen maar door de hoogte komen we bijna oog in oog te staan met de reuzen in het Annapurnagebergte ! Net voor we de Kang La pas bereiken, is er een klein meertje waar we even halt houden. Een fenomenaal uitzicht houdt ons gezelschap. Eenmaal op de Kang La pas aangekomen, nemen we de tijd voor foto’s en voor het inademen van zoveel schoonheid ! Daarna gaat het steil naar beneden over een soms moeilijk begaanbaarpad, maar na ongeveer een uurtje wordt het pad breder en beter en wandelen we alweer tussen de groene grasvelden, op weg naar Ngawal.
  Tent + O + L + D

 • Dag 14 : Trekking naar Khangsar (5hr, 3950m)

  Links en rechts van ons zien we akkers. Dit is op zich al vrij speciaal, want we bevinden ons hier op een hoogte ver boven de 3500m. Op de heuvelrug kunnen we duizend meter dieper kijkenen we zien dan ook, naast de talloze mani muurtjes en kleine stupa’s, het dorpje Braga liggen, met zijn eeuwenoude klooster. Het uitzicht op de hele vallei is erg mooi en van hieruit kijkenwe direct tegen de gletsjers die het Tilicho Lake voeden. Recht voor ons zien we ook de Annapurna II, Annapurna III, Annapurna IV, Gangapurna en de Tilicho Peak. We dalen verder af over een eerstsmal en ruig pad, dat langzaam breder wordt, tot we terug aansluiten op het Annapurna Circuit. We overnachten in Khangsar.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 15 : Trekking naar het Tilicho base camp (4hr, 4350m)

  Dit is een erg spannende dag. We steken de vallei over, doorwaden de Marsyangdi rivier en terwijl de strakke wind aan onze jassen sleurt, klimmen we omhoog naar het Tilicho Base Camp. Door de vele kleine lawines in het verleden en doordat er per jaar slechts een paar trekkers zijn die deze tocht ondernemen, is er geenduidelijk pad zichtbaar.
  Tent + O + L + D

 • Dag 16 : Trekking naar het Tilicho lake (5hr, 5121m)

  We staan vroeg op om van de opkomende zon te genieten. Op de achtergrond tekent zich het ruige silhouet af van de Tilicho Peak terwijl we naar het oosten wandelen, naar het Tilicho Lake.Dit is een van de mooiste plekjes op aarde, hier aan het hoogstgelegen meer ter wereld. De klim die hieraan te pas komt, is erg steil en de ondergrond erg moeilijk door de losse stenen.Gedurende 8 maanden per jaar ligt hier sneeuw, wat het geheel een erg feeëriek karakter meegeeft. Ergens in de vroege namiddag komen we aan bij het Tilicho Lake, waardoor er meer als genoeg tijd isom deze wonderbaarlijke omgeving te verkennen.
  Tent + O + L + D

 • Dag 17 : Trekking naar Kharka via de Mesokanta pass 5240m (8hr, 4200m)

  Vanuit het Tilicho Lake tentenkamp, breken we vroeg op en trekken naar de Mesokanta pas. Dit is een moeilijke en opnieuw harde dag omdat we door een ruig gebied trekken.Eerst wandelen we door lawines overhoop gehaald gebied waardoor we ons verlaten op onze ervaren gids om de route uit te stippelen. Daarna steken we de Mesokanta gletsjer overen dalen daarna steil af naar Kharka. Deze doorsteek is iets heel unieks en per jaar wandelen hier geen 25 trekkers op deze route !
  Tent + O + L + D

 • Dag 18 : Trekking naar Jomsom (9hr, 2700m)

  Na het ontbijt maken we ons klaar voor de trek naar Jomsom. Via een rotsachtig pad wandelen we nu aan de andere kant van het Annapurnagebergte en hebben daardoor een perfect zicht op het Dhaulagiri gebergte maar ookop de Kali Gandaki rivier die de vallei diep in 2 splijt. Soms bevinden we ons 1000m boven de rivier. Opvallend is het veranderende landschap : gisteren bevonden we ons nog in de sneeuw en in alpinegebied, vandaagworden we opnieuw omringd door groene bossen en grasvelden. Via Marpha, bekend om zijn apple brandy en zijn talloze boomgaarden, bereiken we een uurtje later Jomsom, de districtshoofdstad. Hier hebben we weer contactmet de buitenwereld en kunnen we genieten van een heerlijk warme douche !
  Lodge + O + L + D

 • Dag 19 : Vlucht naar Pokhara (930m)

  Na de fijne avond gisteren, moeten we toch proberen om vroeg op te staan. De vlucht naar Pokhara vindt alleen maar ’s morgens plaats, omdat de wind in de namiddag te sterk is om nog te vliegen. De 30min vlucht door de Kali Gandaki vallei behoort tot de mooiste ter wereld en laat ons de prachtige vallei bewonderen tussen het ruige Dhaulagiri en Annapurna gebergte. Langs ons doemen de Dhaulagiri en Annapurna (beide +8000m) op. Aangekomen in Pokhara, verzorgen we het private transport naar ons hotel aan het Pewa meer. We genieten de rest van de dag naar wens : ofwel organiseren we een sightseeing, ofwel kan je lekker rustig genieten van het kleine stadje.
  Hotel + O

 • Dag 20 : Vlucht of rit naar Kathmandu (1350m)

  Je kan zelf kiezen of je per vliegtuig of privébus terug naar Kathmandu wilt. De vlucht is erg kort en na 35 minuten ben je al in Kathmandu. Per privébus duurt het minstens 6hr. De rest van de dag staat vrij ter beschikking. In de avond nodigen we jeuit om samen met de gidsen onze traditionele “goodbye” party te vieren !
  Hotel + O + D

 • Dag 21 : Transfer naar de internationale luchthaven Kathmandu (1350m)

  We brengen je vandaag naar de internationale luchthaven van Kathmandu en hopen je volgend jaar voor een nieuw avontuur te mogen begroeten !
  Hotel + O

Beste seizoen

Beste seizoen
Van maart tot november

Inbegrepen:

 • Transport van en naar de luchthaven van Kathmandu.
 • Transport van en naar Kathmandu.
 • Transport van en naar trekkinggebied.
 • Volledig georganiseerde tenttrekking op basis van 2persoonstenten.
 • Sightseeing in Kathmandu, met gelicentieerde, private gids en privaat transport.
 • Gelicentieerde ervaren berggids en dragers.
 • Volpension tijdens de trekking. (a la carte)

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke verzekering
 • Persoonlijke uitgaven (geschenken, alcoholische dranken,...)
 • Persoonlijke verzekeringen, inclusief helicopterrescue

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden