• Gevorderd ****
 • 22 Dagen tent
 • 5,410 M
 • 1 Dagen lodge
 • 6 Dagen hotel
 • 23 Dagen trekking

Trekkinginformatie  :

 • Route: Alternatieve Annapurnaomronding, met 3passen
  • Namung Banyang 4930m
  • Meso Kanto La 5400m
  • Kang La 5230m
 • Moeilijkheidsgraad : ***** : voor verdere uitleg
 • Aantal trekkingdagen : 22 dagen
 • Aantal tentovernachtingen : 22 dagen
 • Hoogste overnachting : 4900 m
 • Maximale hoogte : 5400 m (Meso Kanto La)
 • Beste tijd : begin februari tot einde mei en van begin september tot einde december
 • Trekking type : tent trekking
 • Uitzichten : Annapurna massief (+8000’ers), Dhaulagiri massief (+8000’ers)
 • Reis kan geboekt worden vanaf 1 deelnemer, persoonlijke wensen zetten we graag om (bv 1 dag meer of 1 dag minder)

Het Annapurna-gebied is naast het Everest (Khumbu-gebied), het populairste trekkinggebied in Nepal. Om de Annapurna Circuit in een nog avontuurlijker kleedje te steken, hebben we daarom een alternatieve trekking georganiseerd, met expeditietrekjes !!

Het is een zware variatie op de Annapurna Circuit, waarbij we slechts tweemaal de “normale” hoofdroute aandoen. In totaal zullen we 4 passen oversteken, telkens hoger dan 5000m, zullen we kamperen aan het Tilicho Meer en bezoeken we ook de prachtige en zeer afgelegen Nar Phu Vallei. (Deze Nar Phu Trekking bieden we ook als alternatieve 26 daagse trekking aan)

Vanuit Pokhara, wandelen we ong 3000m stadig omhoog naar de Namung Banyang pas, op een hoogte van 4930m ! Onderweg worden we meermaals beloond met spectaculaire uitzichten op de zuidflank van de Lamjung Himal, een van de bergtoppen in de Annapurna regio. Hedentendage wordt deze pasoversteek nog maar zelden benut, en zijn ontstaan is terug te voeren op de oude tibetaanse handelskaravanen die vanuit Tibet zout leverden aan Pokhara. De pas is op maat gemaakt voor geoefende wandelaars.

Na de Namung Banyang pas, dalen we af naar de afgelegen Nar Phu vallei, en met de ontelbare gebedsvlaggen en mani-muren, waan je je in Tibet. Na een uitgebreid bezoek aan Phu, steken we vanuit Nar de Kang La over, een op 5230m hoogte gelegen pas. Van hieruit heb je een grandioos uitzicht op de hele noordkant van het Annapurnagebied !! In Manang nemen we dan een rustdag en brengen een bezoek aan de nepali mountaineering rescue station. Vanuit Manang, stijgen we terug naar het Tilicho meer, het hoogst gelegen meer in de wereld ! Tussen de verschillende 7000’er en 8000’er waan je je hier werkelijk in een paradijs ! Het seizoen bepaalt hier het uitzicht. Laat november bied je fantastische sneeuwvlaktes, terwijl het meer extreem diepblauw spiegelt in de warmere maanden. We klimmen over de laatste pas, de Meso Kanto La op meer dan 5400m en wandelen dan verder naar Jomsom, waar we ofwel het vliegtuig nemen ofwel over de nog primitieve weg, terug naar Pokhara reizen.

Dag per dag schema Nepal Trekking : 29d Annapurna Expeditie

 • Dag 01 : Aankomst Nepal

  Jagat onze office manager haalt jullie van de internationale luchthaven van Kathmandu op en brengt jullie naar jullie hotel. Na de nodige refreshments nodigen we jullie uit voor een lekker traditioneel nepalees dinner !
  Hotel + D.

 • Dag 02 : Sightseeing Kathmandu.

  Op basis van jullie persoonlijke wensen, richten we vandaag een aangename sightseeingtour in, onder leiding van een ervaren en gelicentieerde gids. Graag reserveren we vandaag ook tijd voor last moment inkopen.
  Hotel + O

 • Dag 03 : Kathmandu - Kalika (1250 meter)

  Direct nadat je per bus uit Kathmandu bent vertrokken, stijg je naar een pas over de bergrand die Kathmandu-vallei omgeeft. Vandaar heb je bij helder weer al een fenomenaal uitzicht op o.a. Ganesh Himal, Lamjung Himal en Annapurna. De weg daalt nu tot ongeveer 400 meter hoogte en loopt langs de Trisuli-rivier. Beneden zie je soms een enkele groep in rafts de soms onstuimige rivier afzakken. Bij Muglin stoppen we even voor de lunch waarna de reis wordt vervolgd. Net voor Pokhara verlaten we de grote weg en slaan we rechtsaf een smal bergweggetje in. Dan is het nog een uurtje draaien en stijgen voor we bij de kampplaats aankomen op de kam. Van hier uit hebben we een mooi uitzicht op de Annapurnaketen en `s avonds zien we beneden in het dal de lichtjes van Pokhara.
  Tent + O + L + D

 • Dag 04 : Kalika - kamp langs de Madi Khola bij Sobi (800 meter, 5hr)

  We beginnen vandaag in het zo typerende midden Nepalese berglandschap met dorpjes en terrassen. We dalen in een uurtje af door een donker bos naar de rivier die we de rest van de dag volgen. Het is een schitterend rustig en authentiek gebied met mooie dorpjes en groene rijstvelden. We kamperen vlakbij de rivier zodat we `s avonds het zweet kunnen afspoelen in het heerlijk koele bergwater.
  Tent + O + L + D

 • Dag 05 : Sobi - Siklis (2100 meter, 6hr)

  Tijdens de voormiddag vervolgen we ons pad langs de rivier. Aan hoge rotswanden zien we enorme bijennesten hangen waar de “honeyhunters” de honing uithalen en verkopen. Na de lunch klimmen we over de vele traptreden in een paar uur omhoog tot zo’n 2050 meter. Net boven het dorp Siklis is een grote vlakke plek die dienst doet als kampeerplaats.
  Tent + O + L + D

 • Dag 06 : Siklis naar Taza (2375 meter, 6-7hr)

  We dalen af door het grote dorp Siklis. Het is schitterend gelegen hoog tegen de helling van de berg. Maïskolven hangen in rekken te drogen en op de achtergrond zie je de sneeuwwitte flanken van de Lamjung Himal. We dalen verder over een steil en glibberig junglepad tot aan de rivier op ongeveer 1450 meter hoogte. Na de middag klimmen we alleen nog maar over de kam van de heuvel. In het begin passeren we nog een enkele herdershut later is het hoofdzakelijk bos. Het kamp is op een hoogte van ongeveer 2400 meter op een open plek in het bos. Een probleem kan hier zijn om water te vinden. Meestal liggen her en der nog wel wat poelen verspreid onder de rotsen. Je mag hier dus niet verwachten dat je je uitgebreid kunt wassen. We zijn blij als er genoeg water is om te drinken en om te koken. Ook moeten we ’s morgens al voldoende water meenemen voor gebruik gedurende de klim.
  Tent + O + L + D

 • Dag 07 : Taza naar Taiza (3560 meter, 4hr)

  Het is vandaag ongeveer 4 uur alsmaar omhoog door het bos over een graad van de berg. Een mooie route met aan weerszijden prachtige uitzichten. Op ongeveer 3550 meter stoppen we bij een hutje, waar in de zomer herders bivakkeren, terwijl ze hun vee hier laten grazen. Mocht het drassig zijn, dan is er een kwartier verderop nog een goede kampeerplaats waar we heen kunnen gaan.
  Tent + O + L + D

 • Dag 08 : Acclimatisatie

  We zijn nu op 3550 meter hoogte en nemen een dag om ons lichaam te laten wennen aan de hoogte. Wie zin heeft kan alvast een kijkje nemen wat hoger op de berg om `s avonds weer terug te keren in het kamp. De kampplaats ligt fantastisch met uitzichten rondom! Het komt voor dat er op deze plek weinig water is. Indien dat het geval is en de conditie van de groep het toe laat (geen hoogteprobleem), dan kan de reisleiding eventueel beslissen om de acclimatisatiedag door te schuiven naar het volgende kamp Namun Phedi op 4100 meter. Daar is altijd voldoende water en er zijn eveneens goede mogelijkheden om een dagtocht te maken.
  Tent + O + L + D

 • Dag 09 : Taiza naar Thulo Thalne (4050 meter, 7hr)

  Gestaag klimmen we vandaag weer verder. We lopen deels over de graat deels langs soms steile hellingen waarop misschien wat sneeuw ligt. Na een uur bereiken we de boomgrens en de uitzichten zowel naar de bergen als naar de dalen zijn overweldigend. We speuren de sneeuwwitte graat van de Annapurna af en vragen ons af waar de Namun Banjyang zou zijn. Het pad is hier af en toe nauwelijks te onderscheiden of is door een recente aardverschuiving verdwenen zodat we soms ons eigen pad moeten maken. De kampplaats is naast een halfbevroren meertje waar alleen de echte diehards zich nog wagen voor een dagelijkse bad.
  Tent + O + L + D

 • Dag 10 : Thulo Thalne naar Namun Phedi (4100 meter, 7-8hr)

  Ook vandaag weer en schitterende dag. De hoofdketen van de Annapurna wordt nu voor een groot deel aan het oog onttrokken omdat je voor het merendeel contourend verder trekt langs bergkammen die er net voor liggen. We steken halverwege een pas over van ongeveer 4500 meter hoog. Na deze pas is het eindeloos contouren langs steile berghellingen en over uitlopende kammen. Links is de berg en rechts soms peilloos diepe afgronden en soms prachtige grazige bergweiden. Dit is de kant die steil afloopt in de Marsyandi vallei die inmiddels zo veel lager ligt dat je alleen nog maar een vermoeden kunt hebben hoe diep het is. Vlak voor het kamp steek je nog een pas over waarna even later een stuk steile afdaling volgt. Namun Phedi ligt in een brede kom met een mooie meanderende beek tussen loodrechte wanden. Van hieruit krijg je mogelijk zicht op de Namun Banjyang al is hij moeilijk te lokaliseren voor degenen die niet precies weten waar hij is. Het is dus mogelijk dat de acclimatisatiedag naar deze plek wordt verschoven.
  Tent + O + L + D

 • Dag 11 : over de Namun Bhanjyang 4940 meter naar Thanchok (4215 meter, 7-8hr)

  Kort nadat we het kamp hebben verlaten dalen we af naar de rivier en kijken we waar we over kunnen steken. Dit kan lastig zijn omdat de oevers geteisterd worden door het smeltwater dat in het voorjaar omlaag komt en er elk jaar weer opnieuw gezocht moet worden naar een plek waar de oversteek mogelijk is. Daarna begint de steile zig-zag klim naar de pas. Ongeveer halverwege gaan de grashellingen over in puin en er is nauwelijks meer sprake van een pad. Zowel in het voor- als najaar moet je hier rekening houden met sneeuw zodat het hier zeer wenselijk is enige ervaring te hebben met wandelen in deze omstandigheden.
  Boven op de pas is het uitzicht weergaloos. Links stromen de gletsjers van de Lamjung Himal af en rechts zie je ogenschijnlijk dichtbij, beneden je de vlakke plaats waar het kamp is. Verderop glijden je ogen langs de Manasluketen, de Kang Guru, Pisang Peak en de Chulu`s en andere bergtoppen die de grens met Tibet markeren.
  Zeker in het begin leidt de afdaling langs steile wanden over met sneeuwbedekte puinhellingen. Dit is het moment om elkaar en de dragers te helpen met lastige passages. Voor de zekerheid nemen we een touw mee om eventueel gevaarlijk geworden passages af te zekeren. Er is geen haast maar goede concentratie en doorzettingsvermogen is vereist. Eenmaal wat lager blijkt het dan nog een flink stuk lopen te zijn naar een kamp dat nog steeds hoog ligt en waar het soms flink kan stormen! In de sneeuw zoeken we vlakke plekken om de tent op te zetten.
  Tent + O + L + D

 • Dag 12 : Thanchok Kharka - Koto (2600 meter, 7hr)

  Vanaf het kamp is het 100 meter omhoog om een kammetje over te steken voordat je aan de lange, soms steile en glibberige afdaling kunt beginnen. Het pad is opnieuw aangelegd en is ook goed te volgen ook al zijn er hier en daar al weer wat kleine aardverschuivingen geweest. We lopen nu weer door steeds rijkere vegetatie naar beneden en de lunchplek is in een bos. Een uurtje na de lunch stuiten we op de hoofdroute van de Annapurna en we genieten direct even van een breed pad dat we 3 uur lang volgen naar het dorp Koto. Beneden kolkt de Marsyandi zich een weg naar beneden. We bevinden ons nu in de hoge en droge Tibetaanse wereld achter de Annapurna`s waar onder andere gerst verbouwd wordt. De vallei is schaars begroeid en de Annapurna II laat zich nu in volle omvang zien, met 7939 meter net geen 8000-er. Achter ons is de Manaslu I, wel één van die 8000 meter pieken. In Koto kamperen we in de tuin van een lodge.
  Tent + O + L + D

 • Dag 13 : Koto

  Deze dag gebruiken we om inkopen te doen in de hoofdplaats van het gebied: Chame. Verder nemen we het verschil met een lodgetrek waar. In Koto is ook een checkpost die we tevreden moeten stellen met de permit die we bij ons hebben. Verder een dag om te wassen, scheren, boek lezen, uitrusten enzovoort.
  Tent + O + L + D

 • Dag 14 : Koto - Dharmasala (3240 meter, 7hr)

  Nadat we de checkpost zijn gepasseerd hebben we de hoofdtrail van de Annapurna alweer verlaten. De rest van de dag lopen we door een onbewoonde nauwe kloof langs de brullende rivier. De bossen zijn prachtig met enorm hoge woudreuzen maar ook overal dik bamboe. We stijgen behoorlijk en we steken regelmatig over hangbruggen de rivier over. Net voor we bij de kampeerplek aankomen loopt het pad, als in een film, achter een waterval langs! Het kamp is bij een hutje waarin soms ook deelnemers moeten slapen omdat er te weinig vlakke plekken zijn om alle tenten op te zetten.
  Tent + O + L + D

 • Dag 15 : Dharmasala – Kyang (3880 meter, 6-7hr)

  Voor de lunch stijgen we alweer zoveel dat we boven de boomgrens uitkomen. De vallei opent zich en het wordt duidelijk dat je hier aan het begin staat van het Tibetaanse plateau. De vallei is naar het noorden toe een soort bizarre bergwoestijn met pinakels en geulen. Links beneden in de diepte zien we een brug over een kloof die wel zo`n 200 meter diep moet zijn. Dit is de route die wij overmorgen nemen naar het dorpje Nar. Noordwaarts verbreedt de vallei zich en we lopen langs verschillende bijna verlaten nederzettingen. In de zomermaanden worden er, zo te zien, veel yaks, schapen en geiten gehouden. Net voor de vallei zich versmalt tot een kloof staan de 30 huizen die het dorp Kyang vormen. De stenen van de mani-muur bij de ingang van het dorp zijn smurfenblauw geverfd, later zagen we dat ook bij het klooster van Phu. De hoofdlama maakt de verf zelf en vertelde dat het verder niets te betekenen heeft, hij vond het gewoon een mooie kleur.
  Tent + O + L + D

 • Dag 16 : Kyang - Phu (4075 meter, 5hr)

  Vandaag een van de culturele hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan het uiterst afgelegen en zeer authentieke bergdorp Phu. Meteen na Kyang dalen we af in een smalle kloof die bij ervaren Nepal reizigers herinneringen oproept aan de Tarap vallei in Dolpo. Het pad loopt vlak langs het water en klimt dan weer omhoog. Na 2 ½ uur lopen lijkt de vallei dood te lopen, de rivier stroomt door een wel heel smalle kloof. Nadat we omhoog zijn geklommen komen we door de dorpspoort van Phu de vallei binnen. Een prachtige rij chörtens en mani-muren onderstrepen het religieuze gedachtegoed van de boerenbevolking. Het dorp zelf ligt boven op een rots om zoveel mogelijk landbouwgrond beschikbaar te houden. Vanaf de top van de heuvel waar het klooster op staat is Tibet gevoelsmatig wel heel dichtbij. Volgens de bewoners is het toch nog 1½ dag lopen naar de grens.
  Tent + O + L + D

 • Dag 17 : Phu

  Een mooie dag om deze verre uithoek van Nepal verder te verkennen. We kunnen bij de families op bezoek maar ook bestaat de mogelijkheid het pad richting Tibet op te gaan. Om diverse redenen kan het zijn dat we deze dag ook anders besteden, bijvoorbeeld omdat we vertraging hadden op het traject hiervoor of omdat er zoveel sneeuw ligt op het vervolgtraject dat vertraging niet uitgesloten kan worden.
  Tent + O + L + D

 • Dag 18 : Phu - Nar (4250 meter, 5hr)

  Door de jeneverbesbomen bossen dalen we af naar de afslag richting Nar. Net over de brug lunchen we en in de middag stijgen we weer steil over de kale hellingen totdat we bij de eerste omheiningen van het dorp komen. Wanneer we bij de enorme stupa komen met een hele rij kleinere en een lange mani-muur, dan weet je dat het dorp niet meer ver kan zijn. Nar is een compact dorp in de beschutte kom van de berg. Op de achtergrond de bruine hellingen van het Tibetaanse plateau, bekroond met witte naamloze toppen. We kamperen op één van de velden niet ver van het dorp. Weer lijkt het alsof we in de middeleeuwen zijn aangeland. De hele dag hebben we tijd om de 4 kloosters te bekijken en hier en daar een huis te betreden. De mensen zijn heel aardig maar houden er niet zo van om gefotografeerd te worden. Wees daar dus erg terughoudend mee en vraag eerst of het mag. De huizen zijn in blokvorm in elkaar gebouwd zodat iedereen maximaal beschermd is tegen het barre klimaat dat hier zomer en winter heerst.
  Tent + O + L + D

 • Dag 19 : Nar naar Ngawal 3730 meter over de Kang La 5322 meter (3500m, 7-8hr)

  In tegenstelling tot de klim naar de Namun Bhanjyang is er dit keer wel een duidelijk pad. De lokale bevolking onderhoudt regelmatig contacten met familieleden in Ngawal, het eerste dorpje over de pas. De eerste 3 uren loop je geleidelijk door de wijde vallei omhoog. Links en rechts zijn kale rotswanden waar je misschien blauwschapen kunt zien. Na de lunch is het nog een steile klim naar de pas op 5322 meter. De top is getooid met een hele verzameling gebedsvlaggen. Vanaf de top kun je de hele Annapurnaketen overzien en iets lager ook een groot deel van de route naar het Tilicho meer aan de overkant van de vallei. Diep beneden ligt het authentieke dorp Ngawal. De afdaling is recht toe recht aan en 1800 meter lager heb je echt wel knikkende knieën. Het is handig als je hier gebruik kunt maken van skistokken om je gewrichten wat te kunnen ontzien. Ons kamp is op een weide bij het dorp.
  Tent + O + L + D

 • Dag 20 : extra rustdag

  Tent + O + L + D

 • Dag 21 : Ngawal - Khansar - Thare Gompa (3930 meter, 4-5hr)

  Na ongeveer 2 uur bereiken we weer de hoofdtrail die we nu volgen tot aan Manang ongeveer 1 uur verderop. We passeren Braga, een klein dorpje net voor Manang, waar een prachtig boeddhistisch klooster van zeker 500 jaar oud ligt. Natuurlijk brengen we hier een bezoek aan de zalen met meer dan 1000 boeddha`s op voorwaarde natuurlijk dat de lama met de sleutel gevonden kan worden! In Manang doen we weer inkopen voor het laatste stuk van de trek. Na de lunch lopen we door de stenige bedding van de bovenloop van de Marsyandi die we na een tijdje verlaten. We lopen door het grote dorp Khangsar. Dit is het laatste dorpje voor het Tilicho meer en we zijn hier weer van de normale “Rond Annapurna” route af. Een flink stuk lopen boven Khangsar ligt het wat vervallen eeuwenoude klooster van Thare. Aan de voet hiervan maken we kamp en na de maaltijd is er soms de gelegenheid de mystiek verlichte ruimtes te bekijken.
  Tent + O + L + D

 • Dag 22 : Thare Gompa - Tilicho B.C. (4150 meter, 5-7hr)

  Hemelsbreed is de afstand naar het volgende kamp niet groot. Er zijn in principe 2 routes. De lage moeten we vroeg nemen omdat over stukken waar aardverschuivingen zijn geweest nog wat steenslaggevaar is. De hoge route is nogal eens gesloten maar verdiend de voorkeur als hij wel kan vanwege de fenomenale uitzichten. Deze leidt over weer steeds kaler wordende bergflanken naar een pas van 4740 meter. Onderweg zie je hier vaak grote kuddes blauwschapen. Vanaf de top kun je helemaal terug kijken op het Annapurna massief en ook op de Kang la en de route naar de Thorung La die men volgt op de normale Annapurna trail. Verder krijg je enig idee van de bergen die in het verschiet liggen: Gangapurna, Roc Noir en de “Great Barrier”, de noordelijke steile ijshellingen die overgaan in het Tilichomeer. Ter plaatse zal door de reisleiding worden besloten welke route er gevolgd gaat worden. Overnachting is op een vlakke plek naast de primitieve lodge.
  Tent + O + L + D

 • Dag 23 : Tilicho base camp naar Tilicho meer (5030 meter, 3-4hr)

  Voor de derde keer tijdens deze reis komen we boven de 5000 meter als we de pas naar het Tilicho meer overschrijden. Zal het meer bevroren zijn of niet? In najaar is het meestal zonder ijs en de kleur is diepblauw, prachtig contrasterend met de witte gletsjers die van de Great Barrier afstromen, in het voorjaar is het gewoonlijk bevroren. Zo nu en dan hoor je brokken ijs met donderend lawaai afbreken, zo een lawine veroorzakend. Aan de andere kant van het meer is de oever vrij vlak, een mooie plaats voor ons kamp. Hoe dan ook je zult versteld staan van de grootte van het meer: 4 bij 1 kilometer en dat op bijna 5000 meter hoogte!
  Tent + O + L + D

 • Dag 24 : Tilicho meer - Tilicho noord pas (5385 meter) - Kali La (5455 meter) - Kharka (4200 meter, 6-8hr)

  Om van het Tilicho bekken de oversteek te kunnen maken naar het Kali Gandaki dal aan de westkant van de Annapurnaketen moet je een klein stukje terug lopen. De wanden van het meer bestaan aan de linkerkant uit blank ijs en rechts is er een stuk loodrechte rotswand waarlangs geen pad is aangelegd. De omtrekkende beweging leidt steil omhoog naar een pas van 5385 meter hoog. Al stijgend kijk je steeds meer van boven af op het diepblauwe water dat de besneeuwde wand van de overkant schitterend weerspiegelt. Vervolgens daal je weer af en dan begint de laatste lange klim naar Kali La. De spanning blijft tot het laatste moment bewaard. De hoogtemeter staat op 5455 meter en dan ligt de Kali Gandaki vallei en Mustang voor je. Het uitzicht omvat naast de Dhaulagiri I, de top van de Tukuche Peak ook de Thapa pas die toegang geeft tot de Hidden Valley (Rond Dhaulagiri en Inner Dolpo). De afdaling begint met een steil stuk over een puinhelling zodat hier voorzichtigheid geboden is met het lostrappen van stenen. Een lange en vermoeiende afdaling met nog behoorlijk wat “ups en downs” en we zijn bij de yakweide waar we voor de laatste keer van deze reis onze tenten opzetten.
  Tent + O + L + D

 • Dag 25 : Kharka – Jomosom (2750 meter, 5-6hr)

  De afdaling brengt je in steeds meer begroeid gebied en in bossen. We bereiken de Kali Gandaki vallei en nadat we de brug bij Jomosom zijn overgestoken zijn we weer op het hoofdpad van de Annapurna. In Jomosom nemen we onze intrek in een van de lodges bij het vliegveld.
  Lodge + O + L + D

 • Dag 26 : Jomosom - Pokhara (jeep ofwel vliegtuig)

  Nadat we vroeg opgestaan zijn rijden of vliegen we terug naar Pokhara. We bieden beide opties aan, waarbij de vlucht 30 minuten duurt en de tocht per jeep een hele dag. De meerprijs voor de vlucht bedraagt 55 euro per persoon.
  Hotel + O

 • Dag 27 : Pokhara

  Pokhara is een geweldig stadje om bij te komen van de vermoeienissen van een tocht. Het klimaat is uiterst aangenaam, de uitzichten schitterend. Je kunt er zwemmen in het meer en je te goed doen aan allerlei ongelooflijk lekkere gerechten in de talloze restaurants.
  Hotel + O

 • Dag 28 : Pokhara-Kathmandu

  We gaan met de bus in ongeveer acht uur terug naar Kathmandu, waar we nog wat tijd hebben om rond te kijken en inkopen te doen. We kunnen ook van Pokhara naar Kathmandu vliegen, dit duurt slechts 30 minuten.
  Hotel + O

 • Dag 29 : Transport naar luchthaven in Kathmandu

  Vandaag brengen we je naar de internationale luchthaven van Kathmandu. Indien je vlucht in de namiddag of avond plaatsvindt, kunnen we in de ochtend nog de Kathmandu vallei bezoeken
  Hotel + O

Beste seizoen

Beste seizoen
van maart tot november

Inbegrepen:

 • Transport van en naar de luchthaven van Kathmandu.
 • Transport van en naar Kathmandu.
 • Volpension tijdens de trekking. (3 maaltijden a la carte)
 • Transport van en naar trekkinggebied.
 • Permits voor de trekkingregio.
 • Volledig georganiseerde tenttrekking op basis van 2persoonstenten.
 • Sightseeing in Kathmandu, met gelicentieerde, private gids en privaat transport.

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven (geschenken, alcoholische dranken,...)
 • Vlucht Europa naar Nepal, omdat we als Nepalees Trekking Agency hiervoor niet bevoegd zijn.
 • Petsoonlijke verzekering.

Trip Customization

Al onze programma’s zijn slechts een voorbeeld van wat mogelijk is. Himalayan Leaders heeft sinds 1989 (!) ervaring in het organiseren van op maat gemaakte reizen. Contacteer ons daarom vrijblijvend voor jouw persoonlijk wensprogramma !

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Heb je een vraag over deze reis ?

Stel ons een vraag

Feedback per klant

OVERALL RATING: 0.0
 • Alle velden met een * dienen ingevuld te worden